Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe okt 20, 2006 10:00 pm

kaj pa če je počila guma in si to odkril šele po ogledu avtomobla mehanika...

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. So okt 21, 2006 11:33 am

artman je napisal/-a:kot voznik začetnik imaš na voljo še 3 pike bonusa (skupno jih je 7). Do polovičke nisi upravičen niti pri prekomerni hitrosti, ker si mladi voznik. Samo za info: do 10km/h ne boš dobil nobene točke, do 20km/h boš dobil 1 kazensko, do 30km/h pa 3 - takrat gre izpit. Ni take panike torej pač bolj počasi.

Ne vem zakaj nekateri pišete stvari o katerih veste tisto kar ste slišali v gostilni!!!

Možnost plačila polovične kazni, je samo v primeru, ko je bil izdan plačilni nalog. Kdaj se izda plačilni nalog sem vam že napisal v drugih temah. V primeru, ko je bila izdan odločba ali sodba se plača kazen, ki je izrečena in stroški postopka. Edina olajšava je zaprosilo za obročno odplačevanje. Vozniški staž v tem primeru nima nobenega pomena. Vse se obravnava enako - voznik začetnik ali izkušen voznik.

Obrazložitev neprilagojene hitrosti pa je že nekdo drug lepo opisal. Dejstvo je, da tudi če je omejitev 90 km/h in te s ceste odnese pri 40 km/h, je to neprilagojena hitrost. Policist ne potrebuje nobene priče ali neposredne zaznave prekrška. Z ogledom kraja prometne nesreče se ugotovi smer vožnje vozila, potek vozišča, sledi morebitnega zaviranja ali drsenja, položaj vozila po trčenju oz. zdrsu z vozišča,...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So okt 21, 2006 12:26 pm

Naj opišem moj primer izpred nekaj let. Dežuje, vozim iz smeri Velenja proti Šoštanju.Pri izhodu iz križišča pospešujem in me v rahlem ovinku odnese pri hitrosti cca 40km/h. Dve pirueti, nakar počakam na nasprotnem voznem pasu, hvalabogu brez vozil. Čez približno 3 ure se na istem mestu zgodi huda prometna nesreča. Zakaj? Kasneje so ugotovili da cisterna oz. šofer, ki je vozil ni pri pretakanju upošteval vseh navodil in je na ovinku prišlo do manjšega razlitja.
Zdaj mi pa naj nekdo pove WTF, kako naj bi to predvidel.

lp

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So okt 21, 2006 12:44 pm

Mogoče malo mimo, ampak me zanima kaj mislite.
Voziš izven naselja, kjer je omejitev 90 km/h.Vemo, da na veliko cestah je omejitev 90 popolnoma nerealna, ker je cesta pač taka, da si pri 90 v malinah.Zletiš v graben in se zgovarjaš, da si vozil po omejitvah.Logično dobiš kazen za neprilagojeno hitrost.
Primer2.Voziš s hitrostjo s katero bi moral ob normalnems stanju ceste BP speljati ovinek.Zaradi olja na cesti, vej, kamnov, poškodbe na cesti zletiš v graben.Kdo odgovarja za škodo?Moja hitrost je bila prilagojena konfiguraciji ceste, nikjer ni bilo opozorilnih tabel.....

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So okt 21, 2006 12:47 pm

Zato pa si najameš odvetnika, ki ma vse to v mezincu in te reši ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So okt 21, 2006 6:34 pm

PureTNT je napisal/-a:Napišeš pritožbo, da te je policist zasliševal še v stanju šoka in da je zadeva resnično takšna (mačka čez cesto, itd.). Rekel bi, da imaš lahko precej dobre možnosti, če le ne naletiš na zagamanega sodnika.

Lp

Prvo avto, potem ga ni bilo, zdaj je že maček...noben normalen sodnik mu ne bo verjel...na žalost...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider So okt 21, 2006 9:20 pm

urooos to si si pa lepo zakuhal.

1. Ce boste sli na sodisce ti ne bodo morali dokazati da si peljal prehitro ker tega ocividci ne vidijo.

2. Ce ti policaji kaj tezijo kako in kaj je bilo bi lahko rekel samo da ti naj to dokazejo koliko si se peljal (km/h...)

3. Mislim da ti ne bodo kaj prevec veliko verjeli ker si se nekaj zlagal da te je nekdo porinil iz ceste in potem si rekel da te ni :?

Kakorkoli ze zapomni si to da vedno povej enak odgovor na isto vprasanje ker ce bos govoril enkrat tako drugic pa tako ti ne bodo verjeli cisto nic..

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Napisal/-a DJRider Ne okt 22, 2006 12:43 pm

Poglej sodnik mu ne bo nic verjel ce je 1x bil macek drugic avto tretjic pa sam... Pac tako je in drugic bo verjetno 2x premislil kaj bo rekel. Ce se bo to obravnavalo na sodiscu si pa najdi odvetnika in mogoce se se resis globe...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne okt 22, 2006 4:31 pm

Ma puste zdej mačko, jst sm samo dau primer. Ti rečš, da je biu avto, pa ko ti je policaj omenil zapor, si se tako posral, da si se mu "zlagal", da ni blo avta, ker si se zeeeloooo bal, da boš šel v zapor in še v šoku si biu, konec!

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Napisal/-a DJRider Ne okt 22, 2006 5:56 pm

Ja sj tisto ko te zmede pol zarad tega ko te tk prefukajavo s tistimi vprasanju (baje...) pa ti kr gorzijo z zaporom. Ce je res bil se 1 avto pol jim povej da je bil...

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Napisal/-a Matevz S. Ne okt 22, 2006 6:51 pm

ja pa vesoljci so slači poker za cesto igral :roll:

Če je zletu je zletu, naj sedaj plača in dobi tiste točke, drugič bo pa razmislu, kolk ga bo skozi ovinke žgal.

Lahko bi bila poleg globe in kaz. točk še kakšna prepoved vožnje, ki lahko traja od 1 do 12 mesecev. Glede na to, da so očital 234. člen ZVCP-1 (povzročitev prometne nesreče).

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne okt 22, 2006 7:50 pm

Obstaja razlika med členom 234. in 243.
Kazen pa je verjetno dobil od ministrovega pooblaščenca, ki dela na postaji milice in ima 7. stopnjo izobrazbe.
Ustava pravi v 23. členu
Sodi mu lahko samo sodnik, ki je izbran po pravilih, vnaprej določenih z zakonom in s sodnim redom.

lp

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne okt 22, 2006 8:08 pm

seeman66 je napisal/-a:Naj opišem moj primer izpred nekaj let. Dežuje, vozim iz smeri Velenja proti Šoštanju.Pri izhodu iz križišča pospešujem in me v rahlem ovinku odnese pri hitrosti cca 40km/h. Dve pirueti, nakar počakam na nasprotnem voznem pasu, hvalabogu brez vozil. Čez približno 3 ure se na istem mestu zgodi huda prometna nesreča. Zakaj? Kasneje so ugotovili da cisterna oz. šofer, ki je vozil ni pri pretakanju upošteval vseh navodil in je na ovinku prišlo do manjšega razlitja.
Zdaj mi pa naj nekdo pove WTF, kako naj bi to predvidel.

lp

Ampak eni pa ste smešni majkemi :lol: :lol: :lol:
Če je bila na cesti kakšna ovira ali madež bi po nesreči to tudi moralo biti še tam,madež ne izgine kr čez minuto :lol: :lol: :lol:
Če bi bil jst na policistovem mestu in bi "stranka" :lol: spremenila prvotno pričanje to osebo takoj dal še na preverjanje psihofizičnih sposobnosti.
Če je resnica takšna je ne bo noben spreminjal pa da ga je*eš.
Nevem zakaj vsi mladi vozniki nekaj zaserjejo in že se odpre nova tem kaj naj storim :twisted:

Uporabi iskanje pa boš vidu koliko tem je na forumu kjer novopečeni vozniki sprašujejo kaj zdaj :lol:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Napisal/-a Matevz S. Ne okt 22, 2006 8:11 pm

..ja in ta pooblaščenec je določen po pravilih, ki jih določa Zakon o prekrških, ter opravljen izpit za delo v prekrškovnem organu !!!

Pa ne ustave mešat s prekrški, ker se ne obnese. Sploh, če si eden tistih, ki na izdane plačilne naloge pošiljaš zahteve za sodno varstvo, po tistem trapastem vzorcu, kjer so našteti vsi členi Ustave, tudi tisti, ki določa pravico do samoodločbe,...

BOZL4
Novinec

Re: Se da kej rešit?

Napisal/-a BOZL4 Ne okt 22, 2006 8:21 pm

seat je napisal/-a:
urooos je napisal/-a:Lansko leto sem zletel s ceste s svojim avtomobilom.Avto je bil poškodovan, ni bilo nobenega soudeleženca. Policijo so poklicali očividci. Danes sem dobil domov odločbo:
-Kazen 50.000 + 10.000 SIT
- 4 kazenske pike
Razlogi naj bi bili prehitra vožnja glede na sposobnosti.......
V bistvu pa še sam nevem kako je do tega prišlo, ker se ne spomnim.
V šoku sem policajem govoril da me je izsilil nek avto,potem sem rekel da ni bilo nikogar ....... sem kej zafrknil s tem?
Prosim za nasvete
Lahko odvetnik kako pomaga
Rajš dam 100.000 kot pa 4 kazenske pike ( sem voznik začetnik) :(
LP Uroš

Laj kot prvo sočustvujem z tabo zaradi nesreče ampak obenem mi gre ful nasmeh.
Nevem kaj eni mislite,da prvo rečete,da vas je izsilil avto drugič pa zgodbo čist zasučete,če se že morate lagati pol se dejte vedno enako ne pa enkrat govorit tko drugič drugače.
Če bi govoru resnico bi definitivno skoz govoril enako tko pa enkrat tko drugič tko.
sem s tabo ;)
how will we ever know, if we never try!!!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne okt 22, 2006 8:35 pm

4. NA VPRAŠANJA JE DOVOLJENO ODGOVARJATI SAMO TISTEMU, KI DEJANSKO VE KAJ PIŠE (ne navajajte neresničnih, lažnih dejstev, ki ste jih nekje od nekoga slišali)

tole je napisano v pravilih...torej tisti ki nimate POJMA bodite raje tiho...bo več koristi :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne okt 22, 2006 10:10 pm

Seat se opravičujem. S tistim kasneje sem dejansko mislil po tistem ko so ugotovili da je cesta mastna zaradi razlitja in so naknadno raziskovali.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne okt 22, 2006 11:08 pm

seeman66 je napisal/-a:Obstaja razlika med členom 234. in 243.
Kazen pa je verjetno dobil od ministrovega pooblaščenca, ki dela na postaji milice in ima 7. stopnjo izobrazbe.
Ustava pravi v 23. členu
Sodi mu lahko samo sodnik, ki je izbran po pravilih, vnaprej določenih z zakonom in s sodnim redom.

lp

Kaže da zaostajam za ZP. Dodali so maja 2006, da po novem lahko policist skupaj z plačilnim nalogom izreče tudi kazen kazenskih točk, ki pa ne smejo biti v številu za kateregaje predviden odvzem oz. prenehanje veljavnosti voz. dov.

mihec3
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihec3 Pe okt 27, 2006 8:21 pm

urooos je napisal/-a:ja fak
60k pa še 4 pike
in zdej bom u naselju prpelu enkat 10 preveč in ajde izpit
neb reku čeb biu pjn al pa kej...........fakkk

mihec3
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihec3 Pe okt 27, 2006 8:24 pm

urooos je napisal/-a:ja fak
60k pa še 4 pike
in zdej bom u naselju prpelu enkat 10 preveč in ajde izpit
neb reku čeb biu pjn al pa kej...........fakkk

Vsaka šola nekaj stane. Srečen bodi da ni bilo kaj hujšega. Če boš zdaj zaradi tega bolj previde voznik je OK

Lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov