artman je napisal/-a:kot voznik začetnik imaš na voljo še 3 pike bonusa (skupno jih je 7). Do polovičke nisi upravičen niti pri prekomerni hitrosti, ker si mladi voznik. Samo za info: do 10km/h ne boš dobil nobene točke, do 20km/h boš dobil 1 kazensko, do 30km/h pa 3 - takrat gre izpit. Ni take panike torej pač bolj počasi.
PureTNT je napisal/-a:Napišeš pritožbo, da te je policist zasliševal še v stanju šoka in da je zadeva resnično takšna (mačka čez cesto, itd.). Rekel bi, da imaš lahko precej dobre možnosti, če le ne naletiš na zagamanega sodnika.
Lp
seeman66 je napisal/-a:Naj opišem moj primer izpred nekaj let. Dežuje, vozim iz smeri Velenja proti Šoštanju.Pri izhodu iz križišča pospešujem in me v rahlem ovinku odnese pri hitrosti cca 40km/h. Dve pirueti, nakar počakam na nasprotnem voznem pasu, hvalabogu brez vozil. Čez približno 3 ure se na istem mestu zgodi huda prometna nesreča. Zakaj? Kasneje so ugotovili da cisterna oz. šofer, ki je vozil ni pri pretakanju upošteval vseh navodil in je na ovinku prišlo do manjšega razlitja.
Zdaj mi pa naj nekdo pove WTF, kako naj bi to predvidel.
lp
sem s taboseat je napisal/-a:urooos je napisal/-a:Lansko leto sem zletel s ceste s svojim avtomobilom.Avto je bil poškodovan, ni bilo nobenega soudeleženca. Policijo so poklicali očividci. Danes sem dobil domov odločbo:
-Kazen 50.000 + 10.000 SIT
- 4 kazenske pike
Razlogi naj bi bili prehitra vožnja glede na sposobnosti.......
V bistvu pa še sam nevem kako je do tega prišlo, ker se ne spomnim.
V šoku sem policajem govoril da me je izsilil nek avto,potem sem rekel da ni bilo nikogar ....... sem kej zafrknil s tem?
Prosim za nasvete
Lahko odvetnik kako pomaga
Rajš dam 100.000 kot pa 4 kazenske pike ( sem voznik začetnik)
LP Uroš
Laj kot prvo sočustvujem z tabo zaradi nesreče ampak obenem mi gre ful nasmeh.
Nevem kaj eni mislite,da prvo rečete,da vas je izsilil avto drugič pa zgodbo čist zasučete,če se že morate lagati pol se dejte vedno enako ne pa enkrat govorit tko drugič drugače.
Če bi govoru resnico bi definitivno skoz govoril enako tko pa enkrat tko drugič tko.
4. NA VPRAŠANJA JE DOVOLJENO ODGOVARJATI SAMO TISTEMU, KI DEJANSKO VE KAJ PIŠE (ne navajajte neresničnih, lažnih dejstev, ki ste jih nekje od nekoga slišali)
seeman66 je napisal/-a:Obstaja razlika med členom 234. in 243.
Kazen pa je verjetno dobil od ministrovega pooblaščenca, ki dela na postaji milice in ima 7. stopnjo izobrazbe.
Ustava pravi v 23. členu
Sodi mu lahko samo sodnik, ki je izbran po pravilih, vnaprej določenih z zakonom in s sodnim redom.
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov