Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Napisal/-a XSARA Hdi To nov 28, 2006 3:11 pm

nene znaka res ni blo to je fix, ker so to takoj opazil.sam pol un pač ni takoj pomislu da možno da pol ni kriv, in verjetn mu je nekdo povedal to pol je šel pa na policijo.

aja pa ta cesta po kateri je vozu kolega ni posebaj označena kot prednostna pač dolga cesta na katero se priključujejo neprednostne ceste

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man To nov 28, 2006 3:18 pm

Roks85 je napisal/-a:ZVCP-1

9(4)
Pri križanju nekategorizirane ceste z javno cesto velja prva za neprednostno (križajočo) in druga za prednostno (križano) cesto. Z izjemo ceste iz prejšnjega odstavka, dovozne poti do objekta ali zemljišča in kolovozne poti brez zgrajenega vozišča, mora biti priključek nekategorizirane ceste na javno cesto označen s predpisano prometno signalizacijo.

44(1)
Voznik mora pustiti mimo vsa vozila, ki vozijo po prometnem pasu, na katerega se vključuje:
– kadar se vključuje v promet na prednostni cesti s ceste, ki je s predpisano prometno signalizacijo označena kot neprednostna;
– kadar se vključuje z nekategorizirane ceste v promet na javni cesti;
– kadar se vključuje v promet na cesti s parkirnega prostora ali z druge površine, ki ni cesta.

46(1)
Na križišču ima prednost vozilo, ki prihaja z desne strani.

116(5)
Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati skladno z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Tako morajo ravnati tudi tedaj, ko je to v nasprotju s prometnimi pravili.

Tak zaj pa si preberite pa premislite o tem kak dejansko je!

mislim da vsi poznamo pravila vključevanja iz neprednostne. ampak kljub temu ta pravila konkretnega primera ne naredijo logičnega. če sem jaz vozil po prednostni, pa mi je nekdo prletu na cesto iz neprednostne, je kriv on, ne pa jas. pa me ne zanima če je znak tam al ne. znak je v prvotnem namenu postavlen tja ker je tisto krizisce neenakovrednih cest, pravilo desnega velja pri enakovrednih cestah. pol verjetno ce jas nekje odstranim tablo za naselje lahko tam peljem 90 km/h ???
daj mal prestudirajte ka pisete no, nekdo je znak odneso, cesta je se kr stranska. :roll: :roll:
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To nov 28, 2006 3:20 pm

Še moje mnenje.

Če je zaletavček takoj priznal in dal kupon je očitno vedel, da se je pripeljal po neprednostni cesti. Napaka obeh da nista klicala policije.Nikogar ne obsojam, ampak če je bil kdo pod vplivom kakšnih substanc, je to logično dejanje. Napisal si, da čez nekaj časa je prišla policija.Mislim da je zaletavček potem v debati ,kaj se mu je zgodilo, dobil nasvete od...... kako se naj reši te težave, hitro odhitel na policijo.
Ne strinjam se pa z nekaterimi odgovori o kategorizaciji cest. Kolikor mi je znano ima to pristojnost Ministrstvo za promet in vsak znak in cesta mora dobiti ustrezno dovoljenje da ga lahko /jo označijo lokalna cestna podjetja. To da nekdo iz lastnih vzgibov odstrani prometni znak, še s tem ni prekategoriziral ceste v tem primeru da je iz stranske ceste naredil križišče enakovrednih cest. Po tej logiki bi na 10km odcepu regionalke nekdo odstranil na stranski cesti znak in bi lahko vsi z desne zapeljali na cesto ,češ saj ni znaka.
Nasvet. Mislim da zaletavček igra umazano igro. Pozanimaj se na policiji, na cestnem podjetju,m občini, na ministrstvu nekje sigurno imajo podatek kako je ta cesta kategorizirana in jih prosi za uradno kopijo. Mislim da boš lahko rešil zadevo sebi v pri ,če veš da nisi kriv.

Če se motim v kaki stvari pa prosim za popravek

lp seeman66

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack To nov 28, 2006 3:22 pm

Cash je napisal/-a:Dejte bit resni! Če je bil tam 30 let znak in ga potem ni bilo in sedaj je spet, je vendarle vozil po prednostni, pa tud če znaka ni bilo, je še vedno prednostna, po kateri je vozil! Kaj če en mulc odstrani znak, se kategoriziranje ceste spremeni al kaj?

Če znaka ni, ni biu na prednostni....!!! Če pa kdo ne verjame mu bom pa pravilnik dau za brat..... :twisted:
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To nov 28, 2006 3:26 pm

the_man je napisal/-a:mislim da vsi poznamo pravila vključevanja iz neprednostne. ampak kljub temu ta pravila konkretnega primera ne naredijo logičnega. če sem jaz vozil po prednostni, pa mi je nekdo prletu na cesto iz neprednostne, je kriv on, ne pa jas. pa me ne zanima če je znak tam al ne. znak je v prvotnem namenu postavlen tja ker je tisto krizisce neenakovrednih cest, pravilo desnega velja pri enakovrednih cestah. pol verjetno ce jas nekje odstranim tablo za naselje lahko tam peljem 90 km/h ???
daj mal prestudirajte ka pisete no, nekdo je znak odneso, cesta je se kr stranska. :roll: :roll:

Postavi se v drugo vlogo, torej če bi bil ti v takem primeru na neprednostni, sem 300% da bi vpil obratno...kako naj vem da je stranska če nimam znaka. Da ne govorimo če si v tujem kraju in kdo tako s***** znak. Jaz vem da ne bi odgovarjal za škodo če bi pripeljal s stranske ceste...cestno podjetje, mogoče!? Jaz pa ne morem, ker dejansko sem peljal po pravilih in sem upošteval vse znake(ki jih žal ni bilo). pišuka tudi če je cesta še vedno stranska, "zaletavček" tega NI MOGEL VEDETI in zato niti ni kriv sam(hipotetično vzemimo da gre za NEdomačina)
Pač jeben jeben primer...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man To nov 28, 2006 3:29 pm

Black Jack je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:Dejte bit resni! Če je bil tam 30 let znak in ga potem ni bilo in sedaj je spet, je vendarle vozil po prednostni, pa tud če znaka ni bilo, je še vedno prednostna, po kateri je vozil! Kaj če en mulc odstrani znak, se kategoriziranje ceste spremeni al kaj?

Če znaka ni, ni biu na prednostni....!!! Če pa kdo ne verjame mu bom pa pravilnik dau za brat..... :twisted:

se pravi da v pravilniku pise nekaj v stilu, ce se odstrani znak iz neprednostne ceste ki doloca kategorizacijo te ceste s strani neznanega storitelja, cesta ni vec neprednostna??pojdi lepo risanke gledat. po drugi strani pa bi se ti verjetno strinjal ce bi vozil od svojga doma v solo/sluzbo po prednostni cesti in bi ti en slamjek prleto s hoste direkt pred avto, tista hosta ma pa asfaltirano cesto, pa je vceraj nevihta podrla stop znak ane. res genijalna izjava nekoga ki ima izpit za avto :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: joj kam gre ta nasa slovenija, tega se v ZDA ni :twisted:
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man To nov 28, 2006 3:33 pm

Slide je napisal/-a:
the_man je napisal/-a:mislim da vsi poznamo pravila vključevanja iz neprednostne. ampak kljub temu ta pravila konkretnega primera ne naredijo logičnega. če sem jaz vozil po prednostni, pa mi je nekdo prletu na cesto iz neprednostne, je kriv on, ne pa jas. pa me ne zanima če je znak tam al ne. znak je v prvotnem namenu postavlen tja ker je tisto krizisce neenakovrednih cest, pravilo desnega velja pri enakovrednih cestah. pol verjetno ce jas nekje odstranim tablo za naselje lahko tam peljem 90 km/h ???

Postavi se v drugo vlogo, torej če bi bil ti v takem primeru na neprednostni, sem 300% da bi vpil obratno...kako naj vem da je stranska če nimam znaka. Da ne govorimo če si v tujem kraju in kdo tako s***** znak. Jaz vem da ne bi odgovarjal za škodo če bi pripeljal s stranske ceste...cestno podjetje, mogoče!? Jaz pa ne morem, ker dejansko sem peljal po pravilih in sem upošteval vse znake(ki jih žal ni bilo). pišuka tudi če je cesta še vedno stranska, "zaletavček" tega NI MOGEL VEDETI in zato niti ni kriv sam(hipotetično vzemimo da gre za NEdomačina)

ravno v tem pogledu je pravni sistem ena najčudovitejših in najzahtevnejših "znanosti" na svetu. pa mi povej, kako je naj žrtev na prednostni cesti vedela da neprednostna nima več znaka. saj razumem problem zaletavčka, ampak kot je ze nekdo prej napisal, on je na zacetku dal kuponcek, napisala sta evrokupon. se pravi ravno tako kot zaletavcek, ker je ob predpostavki tam tujec, ni vedel da je na stranski, ravno tako domacin na prednostni ni vedel za izginotje znaka.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To nov 28, 2006 3:34 pm

Znaka ni, ker ga je en odstranu, ne pa, da ga sploh ni bilo nikoli tam-tisto bi blo drugo.
Eden ponoči skine znak od naselja. Kaj to pa kr pomeni, da ni več naselja? Hmm, po tvoji logiki ga ni več! No in če bi bil radar tam, bi se ti potem seveda upal it 90 km/h, saj po tvoji logiki ni znaka za naselje? Bi se upal it ali se ne bi upal, no odgovori mi?? :roll:

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack To nov 28, 2006 3:36 pm

Cash je napisal/-a:

Znaka ni, ker ga je en odstranu, ne pa, da ga sploh ni bilo nikoli tam-tisto bi blo drugo.
Eden ponoči skine znak od naselja. Kaj to pa kr pomeni, da ni več naselja? Hmm, po tvoji logiki ga ni več! No in če bi bil radar tam, bi se ti potem seveda upal it 90 km/h, saj po tvoji logiki ni znaka za naselje? Bi se upal it ali se ne bi upal, no odgovori mi?? :roll:

BI!!!!!!..ker sm že sam meu tak primer....ni blo znaka pa mi ni policaj mogu nč...ker sm doma pol brata vprašu kako je s tem če ni znaka za naselje....reku...omejitev 50 ne velja :D
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To nov 28, 2006 3:37 pm

the_man je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

ravno v tem pogledu je pravni sistem ena najčudovitejših in najzahtevnejših "znanosti" na svetu. pa mi povej, kako je naj žrtev na prednostni cesti vedela da neprednostna nima več znaka. saj razumem problem zaletavčka, ampak kot je ze nekdo prej napisal, on je na zacetku dal kuponcek, napisala sta evrokupon. se pravi ravno tako kot zaletavcek, ker je ob predpostavki tam tujec, ni vedel da je na stranski, ravno tako domacin na prednostni ni vedel za izginotje znaka.

Mene moti dejstvo, da je zdaj kriv tisti ki je bil na prednostni, ravno toliko kot to, da je kriv zaletavček. Zaletavček ravno tako ne more bit kriv, ker enostavno ni in ne bi mogu vedet da je na stranski cesti. PIKA. Pomojem bi moral kdo drug odgovarjat...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Napisal/-a XSARA Hdi To nov 28, 2006 3:40 pm

ni druge,zadeva gre k odvetniku

sporočim kako se bo odvijalo

hvala vsem za razmišljanja, nasvete in predloge

ps: moje razmišljanje je da "zaletavček verjetno res ne bo odgovarjal" bo pa odg. cestno podjetje, ki ima pomojem zavarovane take primere pri zavarovalnci

but maybe Im wrong ;)

lp

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man To nov 28, 2006 3:42 pm

Slide je napisal/-a:
the_man je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

Mene moti dejstvo, da je zdaj kriv tisti ki je bil na prednostni, ravno toliko kot to, da je kriv zaletavček. Zaletavček ravno tako ne more bit kriv, ker enostavno ni in ne bi mogu vedet da je na stranski cesti. PIKA. Pomojem bi moral kdo drug odgovarjat...

se strinjam, nihče ne more biti kriv, ampak samo v primeru da je zaletavcek tam tujec. dejstvo je samo to, da je zaletavcek priznal krivdo, s tem se oba2 strinjama? zgodbo je spremenil sele ko je zvedel, da tam ni znaka ki bi naj bil. meni disi kot da je vedel da je na stranski ;)

lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 28, 2006 3:42 pm

the_man je napisal/-a:
Roks85 je napisal/-a:ZVCP-1

9(4)
Pri križanju nekategorizirane ceste z javno cesto velja prva za neprednostno (križajočo) in druga za prednostno (križano) cesto. Z izjemo ceste iz prejšnjega odstavka, dovozne poti do objekta ali zemljišča in kolovozne poti brez zgrajenega vozišča, mora biti priključek nekategorizirane ceste na javno cesto označen s predpisano prometno signalizacijo.

44(1)
Voznik mora pustiti mimo vsa vozila, ki vozijo po prometnem pasu, na katerega se vključuje:
– kadar se vključuje v promet na prednostni cesti s ceste, ki je s predpisano prometno signalizacijo označena kot neprednostna;
– kadar se vključuje z nekategorizirane ceste v promet na javni cesti;
– kadar se vključuje v promet na cesti s parkirnega prostora ali z druge površine, ki ni cesta.

46(1)
Na križišču ima prednost vozilo, ki prihaja z desne strani.

116(5)
Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati skladno z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Tako morajo ravnati tudi tedaj, ko je to v nasprotju s prometnimi pravili.

Tak zaj pa si preberite pa premislite o tem kak dejansko je!

mislim da vsi poznamo pravila vključevanja iz neprednostne. ampak kljub temu ta pravila konkretnega primera ne naredijo logičnega. če sem jaz vozil po prednostni, pa mi je nekdo prletu na cesto iz neprednostne, je kriv on, ne pa jas. pa me ne zanima če je znak tam al ne. znak je v prvotnem namenu postavlen tja ker je tisto krizisce neenakovrednih cest, pravilo desnega velja pri enakovrednih cestah. pol verjetno ce jas nekje odstranim tablo za naselje lahko tam peljem 90 km/h ???

Po moje je vse jasno. Krivda je izključno na strani tega, ki bi moral poskrbet za signalizacijo (mora biti!). Kako boš pa to uveljavljal, je pa vprašanje.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man To nov 28, 2006 3:44 pm

XSARA Hdi je napisal/-a:ni druge,zadeva gre k odvetniku

sporočim kako se bo odvijalo

hvala vsem za razmišljanja, nasvete in predloge

ps: moje razmišljanje je da "zaletavček verjetno res ne bo odgovarjal" bo pa odg. cestno podjetje, ki ima pomojem zavarovane take primere pri zavarovalnci

but maybe Im wrong ;)

lp

vso sreco pri primeru, kolegu zelim da dobi povrjeno skodo, za katero ni kriv

lp

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To nov 28, 2006 3:51 pm

Samo dve sta. Ali so ga skinli kakšni mulci al pa ga je skinu zaletavček. A si 100%, da je bil znak prej tm?

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack To nov 28, 2006 3:52 pm

Treba je še zvedet al je cesta nekategorizirana al ne...če je recimo kategorizirana (priklučena druga regionalna cesta) potem ni potrebna signalizacija in spet pade krivda na kolega...

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 To nov 28, 2006 3:53 pm

The_man ne mi pametovat glede našega pravnega sistema pa vsega skup. Prvo se nauči postavit v neutralno vlogo, pol se nauči brat zakone in jih tud implementirat v dejanski stan, pa se boma pol dalje pogovarjala ;)

Če ni znaka, s katerim bi ugotovili kera cesta je prednostna, je križišče enakovredno ne glede na to kaj mislijo tisti ki tam vozijo celo življenje. Na spremembe se je pač treba privadit.
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack To nov 28, 2006 3:57 pm

Roks85 je napisal/-a:The_man ne mi pametovat glede našega pravnega sistema pa vsega skup. Prvo se nauči postavit v neutralno vlogo, pol se nauči brat zakone in jih tud implementirat v dejanski stan, pa se boma pol dalje pogovarjala ;)

Če ni znaka, s katerim bi ugotovili kera cesta je prednostna, je križišče enakovredno ne glede na to kaj mislijo tisti ki tam vozijo celo življenje. Na spremembe se je pač treba privadit.

No končno eden k še bere zakone...

Kaj pa če bi v kolega butnu en tujec...pa bi ta reku... desno pravilo velja ker ni nobenga znaka...torej je kolega kriv.....a na to ste pomislili?

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man To nov 28, 2006 3:59 pm

Roks85 je napisal/-a:The_man ne mi pametovat glede našega pravnega sistema pa vsega skup. Prvo se nauči postavit v neutralno vlogo, pol se nauči brat zakone in jih tud implementirat v dejanski stan, pa se boma pol dalje pogovarjala ;)

sej bi ti kaj napisal, pa ti ne bom. :jao:

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To nov 28, 2006 4:05 pm

XSARA Hdi, upam, da boš razplet dogajanja z odvetnikom, zaletavčkom in policijo tudi tukaj napisal, da se zjasnemo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov