Roks85 je napisal/-a:ZVCP-1
9(4)
Pri križanju nekategorizirane ceste z javno cesto velja prva za neprednostno (križajočo) in druga za prednostno (križano) cesto. Z izjemo ceste iz prejšnjega odstavka, dovozne poti do objekta ali zemljišča in kolovozne poti brez zgrajenega vozišča, mora biti priključek nekategorizirane ceste na javno cesto označen s predpisano prometno signalizacijo.
44(1)
Voznik mora pustiti mimo vsa vozila, ki vozijo po prometnem pasu, na katerega se vključuje:
– kadar se vključuje v promet na prednostni cesti s ceste, ki je s predpisano prometno signalizacijo označena kot neprednostna;
– kadar se vključuje z nekategorizirane ceste v promet na javni cesti;
– kadar se vključuje v promet na cesti s parkirnega prostora ali z druge površine, ki ni cesta.
46(1)
Na križišču ima prednost vozilo, ki prihaja z desne strani.
116(5)
Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati skladno z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Tako morajo ravnati tudi tedaj, ko je to v nasprotju s prometnimi pravili.
Tak zaj pa si preberite pa premislite o tem kak dejansko je!
Cash je napisal/-a:Dejte bit resni! Če je bil tam 30 let znak in ga potem ni bilo in sedaj je spet, je vendarle vozil po prednostni, pa tud če znaka ni bilo, je še vedno prednostna, po kateri je vozil! Kaj če en mulc odstrani znak, se kategoriziranje ceste spremeni al kaj?
the_man je napisal/-a:mislim da vsi poznamo pravila vključevanja iz neprednostne. ampak kljub temu ta pravila konkretnega primera ne naredijo logičnega. če sem jaz vozil po prednostni, pa mi je nekdo prletu na cesto iz neprednostne, je kriv on, ne pa jas. pa me ne zanima če je znak tam al ne. znak je v prvotnem namenu postavlen tja ker je tisto krizisce neenakovrednih cest, pravilo desnega velja pri enakovrednih cestah. pol verjetno ce jas nekje odstranim tablo za naselje lahko tam peljem 90 km/h ???
daj mal prestudirajte ka pisete no, nekdo je znak odneso, cesta je se kr stranska.![]()
Black Jack je napisal/-a:Cash je napisal/-a:Dejte bit resni! Če je bil tam 30 let znak in ga potem ni bilo in sedaj je spet, je vendarle vozil po prednostni, pa tud če znaka ni bilo, je še vedno prednostna, po kateri je vozil! Kaj če en mulc odstrani znak, se kategoriziranje ceste spremeni al kaj?
Če znaka ni, ni biu na prednostni....!!! Če pa kdo ne verjame mu bom pa pravilnik dau za brat.....
Slide je napisal/-a:the_man je napisal/-a:mislim da vsi poznamo pravila vključevanja iz neprednostne. ampak kljub temu ta pravila konkretnega primera ne naredijo logičnega. če sem jaz vozil po prednostni, pa mi je nekdo prletu na cesto iz neprednostne, je kriv on, ne pa jas. pa me ne zanima če je znak tam al ne. znak je v prvotnem namenu postavlen tja ker je tisto krizisce neenakovrednih cest, pravilo desnega velja pri enakovrednih cestah. pol verjetno ce jas nekje odstranim tablo za naselje lahko tam peljem 90 km/h ???
daj mal prestudirajte ka pisete no, nekdo je znak odneso, cesta je se kr stranska.![]()
Postavi se v drugo vlogo, torej če bi bil ti v takem primeru na neprednostni, sem 300% da bi vpil obratno...kako naj vem da je stranska če nimam znaka. Da ne govorimo če si v tujem kraju in kdo tako s***** znak. Jaz vem da ne bi odgovarjal za škodo če bi pripeljal s stranske ceste...cestno podjetje, mogoče!? Jaz pa ne morem, ker dejansko sem peljal po pravilih in sem upošteval vse znake(ki jih žal ni bilo). pišuka tudi če je cesta še vedno stranska, "zaletavček" tega NI MOGEL VEDETI in zato niti ni kriv sam(hipotetično vzemimo da gre za NEdomačina)
Pač jeben jeben primer...
Black Jack je napisal/-a:Cash je napisal/-a:Dejte bit resni! Če je bil tam 30 let znak in ga potem ni bilo in sedaj je spet, je vendarle vozil po prednostni, pa tud če znaka ni bilo, je še vedno prednostna, po kateri je vozil! Kaj če en mulc odstrani znak, se kategoriziranje ceste spremeni al kaj?
Če znaka ni, ni biu na prednostni....!!! Če pa kdo ne verjame mu bom pa pravilnik dau za brat.....
Cash je napisal/-a:Black Jack je napisal/-a:Cash je napisal/-a:Dejte bit resni! Če je bil tam 30 let znak in ga potem ni bilo in sedaj je spet, je vendarle vozil po prednostni, pa tud če znaka ni bilo, je še vedno prednostna, po kateri je vozil! Kaj če en mulc odstrani znak, se kategoriziranje ceste spremeni al kaj?
Znaka ni, ker ga je en odstranu, ne pa, da ga sploh ni bilo nikoli tam-tisto bi blo drugo.
Eden ponoči skine znak od naselja. Kaj to pa kr pomeni, da ni več naselja? Hmm, po tvoji logiki ga ni več! No in če bi bil radar tam, bi se ti potem seveda upal it 90 km/h, saj po tvoji logiki ni znaka za naselje? Bi se upal it ali se ne bi upal, no odgovori mi??
the_man je napisal/-a:Slide je napisal/-a:the_man je napisal/-a:mislim da vsi poznamo pravila vključevanja iz neprednostne. ampak kljub temu ta pravila konkretnega primera ne naredijo logičnega. če sem jaz vozil po prednostni, pa mi je nekdo prletu na cesto iz neprednostne, je kriv on, ne pa jas. pa me ne zanima če je znak tam al ne. znak je v prvotnem namenu postavlen tja ker je tisto krizisce neenakovrednih cest, pravilo desnega velja pri enakovrednih cestah. pol verjetno ce jas nekje odstranim tablo za naselje lahko tam peljem 90 km/h ???
Postavi se v drugo vlogo, torej če bi bil ti v takem primeru na neprednostni, sem 300% da bi vpil obratno...kako naj vem da je stranska če nimam znaka. Da ne govorimo če si v tujem kraju in kdo tako s***** znak. Jaz vem da ne bi odgovarjal za škodo če bi pripeljal s stranske ceste...cestno podjetje, mogoče!? Jaz pa ne morem, ker dejansko sem peljal po pravilih in sem upošteval vse znake(ki jih žal ni bilo). pišuka tudi če je cesta še vedno stranska, "zaletavček" tega NI MOGEL VEDETI in zato niti ni kriv sam(hipotetično vzemimo da gre za NEdomačina)
ravno v tem pogledu je pravni sistem ena najčudovitejših in najzahtevnejših "znanosti" na svetu. pa mi povej, kako je naj žrtev na prednostni cesti vedela da neprednostna nima več znaka. saj razumem problem zaletavčka, ampak kot je ze nekdo prej napisal, on je na zacetku dal kuponcek, napisala sta evrokupon. se pravi ravno tako kot zaletavcek, ker je ob predpostavki tam tujec, ni vedel da je na stranski, ravno tako domacin na prednostni ni vedel za izginotje znaka.
Slide je napisal/-a:the_man je napisal/-a:Slide je napisal/-a:the_man je napisal/-a:mislim da vsi poznamo pravila vključevanja iz neprednostne. ampak kljub temu ta pravila konkretnega primera ne naredijo logičnega. če sem jaz vozil po prednostni, pa mi je nekdo prletu na cesto iz neprednostne, je kriv on, ne pa jas. pa me ne zanima če je znak tam al ne. znak je v prvotnem namenu postavlen tja ker je tisto krizisce neenakovrednih cest, pravilo desnega velja pri enakovrednih cestah. pol verjetno ce jas nekje odstranim tablo za naselje lahko tam peljem 90 km/h ???
ravno v tem pogledu je pravni sistem ena najčudovitejših in najzahtevnejših "znanosti" na svetu. pa mi povej, kako je naj žrtev na prednostni cesti vedela da neprednostna nima več znaka. saj razumem problem zaletavčka, ampak kot je ze nekdo prej napisal, on je na zacetku dal kuponcek, napisala sta evrokupon. se pravi ravno tako kot zaletavcek, ker je ob predpostavki tam tujec, ni vedel da je na stranski, ravno tako domacin na prednostni ni vedel za izginotje znaka.
Mene moti dejstvo, da je zdaj kriv tisti ki je bil na prednostni, ravno toliko kot to, da je kriv zaletavček. Zaletavček ravno tako ne more bit kriv, ker enostavno ni in ne bi mogu vedet da je na stranski cesti. PIKA. Pomojem bi moral kdo drug odgovarjat...
the_man je napisal/-a:Roks85 je napisal/-a:ZVCP-1
9(4)
Pri križanju nekategorizirane ceste z javno cesto velja prva za neprednostno (križajočo) in druga za prednostno (križano) cesto. Z izjemo ceste iz prejšnjega odstavka, dovozne poti do objekta ali zemljišča in kolovozne poti brez zgrajenega vozišča, mora biti priključek nekategorizirane ceste na javno cesto označen s predpisano prometno signalizacijo.
44(1)
Voznik mora pustiti mimo vsa vozila, ki vozijo po prometnem pasu, na katerega se vključuje:
– kadar se vključuje v promet na prednostni cesti s ceste, ki je s predpisano prometno signalizacijo označena kot neprednostna;
– kadar se vključuje z nekategorizirane ceste v promet na javni cesti;
– kadar se vključuje v promet na cesti s parkirnega prostora ali z druge površine, ki ni cesta.
46(1)
Na križišču ima prednost vozilo, ki prihaja z desne strani.
116(5)
Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati skladno z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Tako morajo ravnati tudi tedaj, ko je to v nasprotju s prometnimi pravili.
Tak zaj pa si preberite pa premislite o tem kak dejansko je!
mislim da vsi poznamo pravila vključevanja iz neprednostne. ampak kljub temu ta pravila konkretnega primera ne naredijo logičnega. če sem jaz vozil po prednostni, pa mi je nekdo prletu na cesto iz neprednostne, je kriv on, ne pa jas. pa me ne zanima če je znak tam al ne. znak je v prvotnem namenu postavlen tja ker je tisto krizisce neenakovrednih cest, pravilo desnega velja pri enakovrednih cestah. pol verjetno ce jas nekje odstranim tablo za naselje lahko tam peljem 90 km/h ???
XSARA Hdi je napisal/-a:ni druge,zadeva gre k odvetniku
sporočim kako se bo odvijalo
hvala vsem za razmišljanja, nasvete in predloge
ps: moje razmišljanje je da "zaletavček verjetno res ne bo odgovarjal" bo pa odg. cestno podjetje, ki ima pomojem zavarovane take primere pri zavarovalnci
but maybe Im wrong
lp
Roks85 je napisal/-a:The_man ne mi pametovat glede našega pravnega sistema pa vsega skup. Prvo se nauči postavit v neutralno vlogo, pol se nauči brat zakone in jih tud implementirat v dejanski stan, pa se boma pol dalje pogovarjala
Če ni znaka, s katerim bi ugotovili kera cesta je prednostna, je križišče enakovredno ne glede na to kaj mislijo tisti ki tam vozijo celo življenje. Na spremembe se je pač treba privadit.
Roks85 je napisal/-a:The_man ne mi pametovat glede našega pravnega sistema pa vsega skup. Prvo se nauči postavit v neutralno vlogo, pol se nauči brat zakone in jih tud implementirat v dejanski stan, pa se boma pol dalje pogovarjala
Če ni znaka, s katerim bi ugotovili kera cesta je prednostna, je križišče enakovredno ne glede na to kaj mislijo tisti ki tam vozijo celo življenje. Na spremembe se je pač treba privadit.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov