Roks85 je napisal/-a:bass si ti mogoče bruc kere pravne fakultete?
Mislim haloo folk, kaj te vi vidite tu nelegalnega? Sej nima "dejavnosti" če enemu popravi nekaj. Isto bi lahko pol rekli da sem rabljeni avto prodal nelegalno, ker sem ga pač prodal ceneje kot bi ga kaki pooblaščeni "dealer"... Mislim dajte malo razmislit predno pišete bedarije....
Roks85 je napisal/-a:bass si ti mogoče bruc kere pravne fakultete?
Mislim haloo folk, kaj te vi vidite tu nelegalnega? Sej nima "dejavnosti" če enemu popravi nekaj. Isto bi lahko pol rekli da sem rabljeni avto prodal nelegalno, ker sem ga pač prodal ceneje kot bi ga kaki pooblaščeni "dealer"... Mislim dajte malo razmislit predno pišete bedarije....
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:Roks85 je napisal/-a:bass si ti mogoče bruc kere pravne fakultete?
Človek, se ti morda zavedaš kje živiš?
Nima vsak doma kleparske delavnice, če je nekomu nekaj "popravil", je dolžan za to:
1. kot prijavljeno podjetje ali podjetnik izstaviti račun in plačati davek
2. narediti to kot protiuslugo/kompenzacijo/zastonj (beri na kakšen drug način, ki ne vključuje denarja ozr. dobička)
Vse ostalo je NELEGALNO, saj se gre za neprijavljen dobiček, delo na črno.
Verjetno je zelo malo ljudi na svetu, ki majo iz lastnega užitka in zadovoljstva svojo kleparsko delavnico... jo imajo po navadi z namenom služenja keša. Izjema je morda kak Jay Lenno in podobni bogatuni.
Če bi vsi razmišljali kot to, saj je samo to pa samo tisto, potem nebi rabili računov pa davkov pa države, vlade...pač bi menjali med sabo - jaz tebi popravim avto, ti pa meni samo plačaš z denarjem, nič takega... pa ni to bolšji trg!.... b****r.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:Pod št. 2 si lahko predstavljaš naslednjo situacijo:
Klepar poškoduje tuj (beri strankin avto), recimo, da se s svojim avtom zaleti v strankino parkirano vozilo. Dogovorita se o povračilu v prvotno stanje, klepar popravi tuj avto brez plačila, na podlagi ustne pogodbe.
Taka situacija po mojih pojmih spada pod kompenzacijo/zastonj/protiuslugo - stranka ni klicala policije, kot protiuslugo temu pa je povzročitelj škode popravil strankin avto.
Sem se pa nerodno izrazil, priznam.
bass je napisal/-a:Če bi vsi razmišljali kot to, saj je samo to pa samo tisto, potem nebi rabili računov pa davkov pa države, vlade...pač bi menjali med sabo - jaz tebi popravim avto, ti pa meni samo plačaš z denarjem, nič takega... pa ni to bolšji trg!.... b****r.
mastr1 je napisal/-a:Vzemi, kolkor ti ponuja, potem pa ga pljuni v glavo!Pod pogojem, da ti nisi bil preveč "požrešen" in nisi precenil svoje delo.Ker to pa spet ni fer in nebi bilo všeč vsakemu oz. nobenemu normalnemu človeku.
Moje mnenje
bjonda_17 je napisal/-a:Amm... u bistvu se ne spoznam tolko na te stvari ampak se bom mogla strinjat da je to potemtakem legalna kraja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov