Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če feb 08, 2007 12:13 pm

matevzs je napisal/-a:Eno izmed podjetij, ki opravlja tehnične preglede in homologacijo, naj bi v kratkem nabavila opremo za meritve moči in navora, tako, da bo to lahko ena izmed kontrol pri tehničnem pregledu. :P
Največkrat pa bo prišlo to v poštev, ko ti bo policist odredil izredni tehnični pregled, zaradi suma, da je vozilo predelano (povečana moč motorja). :shock:

In prav je, da se to začne izvajati, ker sigurno ni nihče tako pošten, da bi pri plačilu obveznega zavarovanje povedal, da ima več kW in plačal zavarovanje za višji razred.
No a je bil kdo tako pošten :?:
... jaz se ne bi strinjal da mi merijo moč ... kako bodo to opravili če se ne strinjaš ? Vsaka meritev lahko poškoduje motor pa še kaj bi ti meni naračunal pri registraciji če imam avto ki v osnovi že ima 132 Kw ... daj ne s*** piši raje kaj konstruktivnega ne takih neumnosti --- L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če feb 08, 2007 12:14 pm

matevzs je napisal/-a:Eno izmed podjetij, ki opravlja tehnične preglede in homologacijo, naj bi v kratkem nabavila opremo za meritve moči in navora, tako, da bo to lahko ena izmed kontrol pri tehničnem pregledu. :P
Največkrat pa bo prišlo to v poštev, ko ti bo policist odredil izredni tehnični pregled, zaradi suma, da je vozilo predelano (povečana moč motorja). :shock:

In prav je, da se to začne izvajati, ker sigurno ni nihče tako pošten, da bi pri plačilu obveznega zavarovanje povedal, da ima več kW in plačal zavarovanje za višji razred.
No a je bil kdo tako pošten :?:

Ja in kaj ti bo...jst mam sersijsko 100km(v prometni) na dynotu je serijsko pokazal 119km...kaj nej grem pol VW tožt k mam 19 več konjev kokr je predpisano...pa nism edini avto k ma serijsko več konjev kot ma podano

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če feb 08, 2007 12:21 pm

@Polooo: tukaj se ne gre za serijske konje, ampak konjske moči, ki jih doda tuning chip. vsaka jeza in razburjenje so odveč.

če bi pa v prihodnjosti izvajali takšne teste, se bo potrebno s tem sprijaznit, kot smo se morali nekoč z alkotesti. če ga odkloniš dobiš kazen, če pa recimo odkloniš test moči avtomobila si ob tablice. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če feb 08, 2007 12:29 pm

Fabrizio je napisal/-a:@Polooo: tukaj se ne gre za serijske konje, ampak konjske moči, ki jih doda tuning chip. vsaka jeza in razburjenje so odveč.

če bi pa v prihodnjosti izvajali takšne teste, se bo potrebno s tem sprijaznit, kot smo se morali nekoč z alkotesti. če ga odkloniš dobiš kazen, če pa recimo odkloniš test moči avtomobila si ob tablice. ;)
... vseeno mislim da to ne bo šlo ... je prevelika odgovornost - na osnovi česa bodo odredili test - ker imaš spojlerje :P :P :P ? L.p. Mad

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če feb 08, 2007 12:30 pm

slutnja, kot za alkohol. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če feb 08, 2007 12:31 pm

Že vidim kako bodo tunerji vgrajevali "skrita" stikala,ki bojo za čas pregleda resetirali računalnik in ga vrgli v orginalno stanje.
Me pa zanima kako bojo to merili,ker kolikor vemo pri tem testiranju dela avto z polno paro oz. kdo bo potlej odgovoren za morebitno pšoškodbo motorja in ja potlej bi morali testirat tudi čist nove motorje,ker nekateri imajo večjo moč kot jo imajo napisano.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če feb 08, 2007 12:38 pm

ne verjamem, da se bo to zgodilo v kratkem oz. da se sploh bo. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če feb 08, 2007 12:44 pm

Fabrizio je napisal/-a:@Polooo: tukaj se ne gre za serijske konje, ampak konjske moči, ki jih doda tuning chip. vsaka jeza in razburjenje so odveč.

In kako bo on vedu, kok je dejasnko serisjkih konjev?
To vidm spet piše en folk k je zavidljiv,da lahko eni čipirajo svoj avto, on pa pač ne more...(to ne leti nate Fabrizio)
matevzs: ti k se zdis tko "pošten"...a če ti nardiš kšn prekršek greš polcajo povedat kwa si naredu pa mu prostovolno plačas za kazen(ampak sej vrjetn u lajfu nisi naredu napake....) :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če feb 08, 2007 12:44 pm

Bedarija...vsaj po mojem...
Poglejte potem drugače...kupiš nek zgaran avto ki je imel originalno 200 konjev, motor je v kurcu in na merilni napravi bo pokazalo 160 konjev...a resno mislite da vam bojo pustili plačat nižjo registracijo... :mrgreen:

Sicer pa tudi mene zanima na podlagi česa bo odredil meritev moči...res pa je malo sumljivo, ko bi mimo Accorda za provido padel kakšen Golf 1.9TDI :mrgreen:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če feb 08, 2007 12:50 pm

Slide je napisal/-a:Bedarija...vsaj po mojem...
Poglejte potem drugače...kupiš nek zgaran avto ki je imel originalno 200 konjev, motor je v kurcu in na merilni napravi bo pokazalo 160 konjev...a resno mislite da vam bojo pustili plačat nižjo registracijo... :mrgreen:

Sicer pa tudi mene zanima na podlagi česa bo odredil meritev moči...res pa je malo sumljivo, ko bi mimo Accorda za provido padel kakšen Golf 1.9TDI :mrgreen:
tudi elektroniko imaš lahko tako prirejeno da imaš na tri stopnje - serijsko, malo več in še več ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če feb 08, 2007 1:25 pm

@Polooo: osebno nikomur ne zavidam chipanja, saj sem tudi sam nekaj časa preprodaval tuning chipe za VWje, ampak mi je dobavitelja povozil avto, tako da nič več biznis ne laufa. :P ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če feb 08, 2007 1:58 pm

Slide je napisal/-a:Sicer pa tudi mene zanima na podlagi česa bo odredil meritev moči...res pa je malo sumljivo, ko bi mimo Accorda za provido padel kakšen Golf 1.9TDI :mrgreen:

Ampak v tem primeru bi pa prow rad vidu izraz škifa :D
:P
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če feb 08, 2007 2:20 pm

Fabrizio je napisal/-a:@Polooo: osebno nikomur ne zavidam chipanja, saj sem tudi sam nekaj časa preprodaval tuning chipe za VWje, ampak mi je dobavitelja povozil avto, tako da nič več biznis ne laufa. :P ;)
... so prijeli storilca ? je bil mogoče kak siv Porsche z napisom RSR ? :P :P :P L.p. Mad

Joke...
Zadnjič spremenil Mad, dne Če feb 08, 2007 9:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če feb 08, 2007 5:17 pm

Mad je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:@Polooo: osebno nikomur ne zavidam chipanja, saj sem tudi sam nekaj časa preprodaval tuning chipe za VWje, ampak mi je dobavitelja povozil avto, tako da nič več biznis ne laufa. :P ;)
... so prijeli storilca ? je bil mogoče kak siv Porshe z napisom RSR ? :P :P :P L.p. Mad

Joke...

ne. :rofl
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov