Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne feb 25, 2007 12:52 pm

Ja lahko. Podpišeš potrdilo, na katerem piše lokacija avta (doma)

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Ne feb 25, 2007 1:38 pm

sonček: a lukno ti pa zastonj skoplje an :roll:
sj ni čudnga, da gre ceu planet u pi**o, če pa smo ljudje taki kot smo...sam nase mislmo,pa da bomo pršparal teh 20k, pa še to ne,ker je zdej zastonj...sej vem, da se učasih tako delalo,ampak upam da se ne več... :roll: ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne feb 25, 2007 11:49 pm

lenivec je napisal/-a:itak nemoreš avta odjavit brez potrdila o razgradnji....

lahko ga odjaviš lokacije ni treba podat ni nuja,sam poveš da bo avto doma
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po feb 26, 2007 6:25 am

Da ne odpiram nove teme..

Mene pa zanima, da v primeru, da ostane po odjavi avto doma (za prodajo po kosih, za rezervne dele itd.) a to kdo preverja, da ga nisi slučajno zakopal?

Pa tudi, recimo, prej al slej tist odjavljeni avto oskubiš do konca..a dobiš kako potrdilo na odpadu, da si tist avto le oddal na odpad in ga nimaš več doma, kot si na odjavi vozila sporočil?

Slišal sem tudi govorice, da mora bit avto, ko ga oddaš v razgradnjo, čimbolj kompleten..(da lahko tista firma še kaj zasluži s prodajo rabljenih delov)..kako potem daš v razgradnjo skoraj gol avto?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po feb 26, 2007 8:28 am

Firediver je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme..

Mene pa zanima, da v primeru, da ostane po odjavi avto doma (za prodajo po kosih, za rezervne dele itd.) a to kdo preverja, da ga nisi slučajno zakopal?

Pa tudi, recimo, prej al slej tist odjavljeni avto oskubiš do konca..a dobiš kako potrdilo na odpadu, da si tist avto le oddal na odpad in ga nimaš več doma, kot si na odjavi vozila sporočil?

Slišal sem tudi govorice, da mora bit avto, ko ga oddaš v razgradnjo, čimbolj kompleten..(da lahko tista firma še kaj zasluži s prodajo rabljenih delov)..kako potem daš v razgradnjo skoraj gol avto?

Preverjali sigurno ne bojo toda v dokaz imaš en papir kjer piše, da bo avto ostal na tvoji lastni zemlji, če ga daš v razgradnjo naj bib ili še vsaj poleg kolesa, drugač pa tud v kakršnem koli stanju ga morajo sprejet(predkratkim brat dal katrco brez koles), ja na odpadu dobiš potrdilo, da si ga dal v razgradnjo
Zadnjič spremenil sonček, dne Po feb 26, 2007 8:31 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po feb 26, 2007 8:30 am

Brouky je napisal/-a:sonček: a lukno ti pa zastonj skoplje an :roll:
sj ni čudnga, da gre ceu planet u pi**o, če pa smo ljudje taki kot smo...sam nase mislmo,pa da bomo pršparal teh 20k, pa še to ne,ker je zdej zastonj...sej vem, da se učasih tako delalo,ampak upam da se ne več... :roll: ;)

ni problema za lukno je brat strojnik in je vsaj 2 krat na leto stroj doma pa mu dam za en pir če hoče, drugač pa bo avto kr lepo počakal, prodaja po delih ostalo pa bomo še vidl

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po feb 26, 2007 11:25 pm

lenivec je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:itak nemoreš avta odjavit brez potrdila o razgradnji....

lahko ga odjaviš lokacije ni treba podat ni nuja,sam poveš da bo avto doma

in potem ko pride pogledat če je avto in ga ni? kaj boš pa pol... na banko laufal po kredit da boš kazn plačal.

poveš, da si ga prodal po delih ni problema ljudje rabjo vsemogoče dele v resnici pa razmontiraš avto in ga vržeš za kosovni material, flektrc se pa ne manjka

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jun 18, 2007 10:08 am

lp!

na forumu kupujemo en avto, in sicer, da bi vsak pobral dol za svojega, kar rabi - gre za razne plastične dele notranjosti, ki so počile in se jih ne dobi več nikjer, pa original feltne pa take scene.

Fora je v tem, da se ga morm po hitrem postopku znebit, ker me drugače mati fukne iz bajte (se je že drla, sam da sem ga omenil) in bom lahko prespal v tem avtu, sosedje me bodo pa linčali.

zdaj pa me zanima, kako je s to razgradnjo! Ali ni tako, da ti krijejo stroške šele pri avtomobilih, pri katerih je že pračana ekološka taksa - nekako po letu 2003?

Gledal sem ene par tem in sem zdaj malo zmeden - eni pravijo, da plačaš po kilogramu, drugi, da ni potrebno plačati nič.

Kje se lahko človek javi, da se to naredi? Moram dobiti kakšno potrdilo o razgradnji za odjavo iz prometa

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 18, 2007 10:20 am

Ne plačaš nič po novem, država časti. Ti samo pripelješ na odpad, on ti da neko potrdilo, greš odjavit avto s tem potrdilom in odjavljeno prometno neseš nazaj na odpad. (blazp, naredi si kopijo odjavljenega prometnega, če jo boš slučajno še kaj rabil ---> zavarovanje)
To sem jaz naredil februarja letos v Postojni na odpadu na Ravbarkomandi.
Zadnjič spremenil Cash, dne Po jun 18, 2007 1:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jun 18, 2007 12:58 pm

ja fora je, da un tip bi rad samo, da se naredi prepis in to je to. avto bi pač pripeljali, ga razšraufali in potem avtovleka pa do odpada (dam za tisto vleko, ne bom se v razstavljenem avtu vozu naokol).

Odjavim ga lahko na AMZS?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 18, 2007 1:08 pm

Kak prepis? Kater tip? Ne razumem te nič. Ti hočeš avto na odpad peljat in to je to, al kaj hočeš naredit? Na avtoodpadu ti ni treba delati nobenega prepisa, ker meni ga ni bilo potrebno delati, sm meu pa l.90, tako, da ni važno, kolko je avto star, plačati ti ni treba nič, ne nobenih prepisov delat, nič.
Iz kje si?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jun 18, 2007 1:15 pm

joooooj sonček,daj naredi nam uslugo pa se vstreli ali pa sam sebe zakoplji polek avtov...ker nisi za druga..
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jun 18, 2007 2:47 pm

fora je v tem, da bomo ta avto kupli in ponucali za dele - jst bom vzel litke, nekdo rabi odbijače in pokrov motorja, spet tretji varnostni pas ....

ja tip, od kterga se ga kupuje ne bi rad, da je še naprej napisan nanj, pa me zanima, koliko časa od odjave vozila imam čas, da se ga razgradi

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 18, 2007 4:51 pm

No popravljam moj prejšnji post, da ne bom katerega zavedu z napačnimi inf. in sicer sm si zdej še enkrat ogledu papirologijo, tako, da se na avtoodpadu naredi prepis, ti to potem overiš na občini in še hkrati odjaviš volzilo, ter neseš nazaj na odpad odjavljeno prometno.
Glede tega pa kar mislite vi naredit pa je tako, da sem jaz imel pač čez zimo eno šaro, čez poletje pa drug avto (prenizek za sneg :lol: ) in ko sem odjavu pač en avto, sm samo podpisu, da se bo vozilo nahajalo pri meni doma in ti ga ni potrebno razgradit in ko je prišel čas za zamenjavo avtov, sem starega ponovno registriral in tega odjavu, ter ponovno podpisal izjavo o lokaciji vozila pri meni doma.
Hmmmm, samo če ga boste vi oskubili, potem ne vem, kako je s tem, lahko, da ga potem sprejmejo na odpadu pod pogojem, da ima školjko in kolesa, tako, da se malo pozanimaj o tem na kakem odpadu.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Po sep 17, 2007 9:46 am

Mene pa zanima ,če dam jaz vozilo na odpad ,dobim potrdilo, ga odjavim in potem hoče nekdo to vozilo kupit. A ga lahko odkupi od odpada in potem brez problema registrira? Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po sep 17, 2007 11:39 am

mogoče lahko komu pomagam s tem: http://www.get-inzeniring.si/ pri nas ni problemou glede odvoza in odjave
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov