Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

trafo66

Napisal/-a trafo66 To feb 20, 2007 10:39 am

če ti se srna zaleti v avto ne rabiš nobenga zavarovanja. lovska družina na tem območju mora krit škodo. če jo ne jo pa tožiš.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To feb 20, 2007 12:22 pm

fare je napisal/-a:Če imaš avto poškodovan in nimaš zavarovanega srna pa je napol mrtva, je najboljše stopit do nje jo vžgat po glavi, če imaš kak nož v avtu ji vrat prereži da ji kri spustiš, potem jo v prtljažnik nabaši in domov kakemu mesarju pelji pa bo golaža za pol leta - ZASTONJ, SRNA ČASTI!!!

tta je pa lovska :P

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To feb 20, 2007 12:32 pm

ja sosed je mel probleme pred parimi letami
meli so koline-klali so 280kg prašiča.ker ga niso vredu držali se jim je izmuznil in skočil na cesto (glavno cesto-obejitev 90km/h, pa ker je 1km ravnina še vsak pela hitreje) nasproti pa R clio.Kreš tak da je čula cela vas, avto pa totalka.sprednja airbaga vn vrgl.Avtu ni bil več vozen.Em stroški so mogli bit zlo vlki, ne vem pa kuk. :?

ja srnjaki so pa tudi butasti.men je hotu glavo potisnat med vilce na tomosu(mlad-bambi :lol: ),v nedelo pa kolegu mačka stopla, pa je na polna zapremzu-mislu je da bo jo le rešu.ker nima abs-a je blokiral kolese, maček pa glih tam mel tace, in mu je sprednji taci cefral tk da ga se je še sam dlaka držala.pol pa sma poklicala enga lovca, ki je poskrbu za muco da ni trpela, ker hodit nebi mogla.Maček je bil pa tut butast.gleda na cesto pa je prazn pa se ne gane, ko pa avto pride pa more skočit na cesto ...mislim lol :evil:

Tk da si jo zelo pocen odnesu če ti je sam 350k sit škode naredl-ok v mojmu primeru bi sosed ti plaču

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Re: srna pred avto

Napisal/-a radar To feb 20, 2007 12:45 pm

kandy je napisal/-a:Kolega je imel pred kratkim nesrečo.Pred avto mu je skočila srna in poškodovala pokrov motorja,blatnik malo in luč,ter odbijač je malenkost počil.Avto proti srnjadi ni imel zavarovan,tako da ni klical policije.Pa še srna se je izvlekla.Zdaj me pa zanima ali je potrebno klicat policijo v primeru nesreče s srno oz divjadjo? In ali potem če srna preživi in se odvleče se sploh splača klicat,če maš zavarovano?
Sam sem že tudi mel nesrečo s srno,ampak za zbito ogledalo se mi ni zdelo potrebno klicat policije.

Če ima veze pri zavarovalnici naj gre dodatno zavarovati se nalet zivali. Nato naj počaka en mesec in naj gre uveljavlat škodo. Če se poznajo še dlake, je še toliko boljše. Če je srna pobegnila, ne rabiš klicat policije ali pa lovcev za uveljavitev škode. Pomembno je, da maš na avtu ostanke dlak.
POMEMBNO:če bo uveljavlal škodo, naj navaja mesto nesreče tam, kjer ni znaka za divjad.
Policijo in lovce pa klices v primerih, ko pride do večjih nesreč (pogin ali polom živali, nevoznost vozila in podobno).
Če ti pa vest ne da miru, pa greš do lovske družine drug dan in jim poveš, da naj mal pogledajo za srno in če ni prišlo do večjega trka med živaljo in avtom srni ni hudega....

LP

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix To feb 20, 2007 1:35 pm

Fantje a vi sploh veste kaj pišete tukaj? (verjetno pišejo spet oni, ki so slišali od prijateljevega prijatelja ...)

Jaz sem tudi 1× zbil srnjaka, mislim da je bilo opoldan. Škode na avtu za dobrih 1350€. Srnjaka sem zbil na območju kjer je znak za srnjad. Poklical sem policijo, so prišli, naredili zapisnik (če sem pihal se res ne spomnim), izmerili sledi zaviranja in zapisnik poslali na zavarovalnico. STVAR REŠENA!

Kar se pa tiče znakov za "srne na cesti" je pa ena čisto simpl razlaga. Ker, če nebi bilo znaka in bi tam zbil srnjaka bi lahko "tožil" (oz. zahteval popravilo avta) lovsko družino za nastalo škodo (če slučajno nimaš zavarovanja proti srnjadi). Se pravi - tam ko je znak se lovska družina "zavaruje" da jim nič ne moreš glede nesreče, če pa ni znaka so pa oni "kao" soodgovorni za nesrečo.

LP
Borcix

zajec
Nov uporabnik

Napisal/-a zajec Sr feb 21, 2007 6:50 am

Lovci so sokrivi so samo v primiru izvajanja lova!

Uporabniški avatar
Direktor
Nov uporabnik

Napisal/-a Direktor To maj 22, 2007 3:43 pm

fare je napisal/-a:
Direktor je napisal/-a:Jest osebno sem mel tak primer,ko sem se v srno zaletel pred 2 leti.Vozu okol 110 km/h,kjer je bla omejitev 90 km/h to sevede nisem policajem povedu kolk sem vozu pa sej tko ni važn.Zbil sem srno avto spredi sesut oba blatnika,pokrov motorja,odbijač,obe luči.meglenke.Škode za 350.000,00 sit.Poklicu policijo srne tko nismo takoj najdl ker se je zavlekla v grmovje.Naredu se je zapisnik,vse se je poslikalo pa pihu sem.Zavarovalnica je pa krila škodo.
Pa ti to resno mislis ali nam tak malo pravljice pripoveduješ, ker ti jaz osebno ne verjamem da si čelno zbil srno pri 110km/h in da je preživela ker o živalih vem ogromno in vem kako so srne občutljive še posebej če jo vdariš pri taki hitrosti tak da drugič prosim odštej NULE ;) :!:

Se oproščam.Bila je taka hitrost bil je srnjak nastala je pa srna ker mu je gore potrgalo oz. odtrgalo ko sem ga zbil.Bil je itak takoj mrtu.Ležal je v grmovju par metrov stran od ceste.Bila je tema in zato ga nismo takoj našli.

COLLT
Nov uporabnik

Napisal/-a COLLT Ne maj 03, 2009 10:28 pm

oj moja kolegica se je z ax z hitrostjo 60km/h zaletela v srno ki ji ni povzročla velike skode samo sprednja stop štanga je malenkost počena avto ni za divjad zavarovan, je pa problem da je srna vidno imela poskodovane zadnje tačke ampak je vseeno nekam ušla iskale sva jo 4 ure pa je ni blo nikjer ali bi morale takoj obvestiti koga in koga sploh lahko v mb obvestiš ker se na to ne spoznava najbolje.

lp

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Po maj 04, 2009 6:24 pm

Kliči svet na kanalu-a ;)

Če te resnično skrbi za zdravje srne, pokliči lovsko družino, ki ima ta revir, pa jo bodo oni našli.

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Po maj 04, 2009 6:37 pm

jaz sem februarja zbil srno,škode na avtu je blo za cca. 1500€. ker je bilo v območju znaka za divjadi,sem rajši spizdu,ker baje plačaš kazen če zbiješ divjad v območju znaka. vsaj jaz sem bil tako obveščen. zavarovan pa nism proti divjadi :( tak da mi je bila to najbolša rešitev....
Slika

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po maj 04, 2009 6:39 pm

Tomas666 je napisal/-a:jaz sem februarja zbil srno,škode na avtu je blo za cca. 1500€. ker je bilo v območju znaka za divjadi,sem rajši spizdu,ker baje plačaš kazen če zbiješ divjad v območju znaka. vsaj jaz sem bil tako obveščen. zavarovan pa nism proti divjadi :( tak da mi je bila to najbolša rešitev....

Kako je pa z zavarovanjem, ce zbijes divjad, na obmocju kjer je znak ki opozarja na divjad na cesti?
Eni pravijo da velja v vsakem primeru, drugi pa spet da tam ko je znak si sam kriv. In v tem primeru zavarovalnica ne krije skode?
Slika

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Po maj 04, 2009 7:04 pm

Zavarovalnica krije škodo navkljub znakom, seveda če je dodatno sklenjena kombinacija divjad in domače živali. Vsaj tako je pri ZM. Znak je samo za opozorilo. Kaj če je znak oster ovinek in vas zanese iz ceste in se zaletite, vam zavarovalnica ne bo krila škode iz kaska? Seveda vam bo, tako je tudi pri divjadi.

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak Po maj 04, 2009 9:20 pm

sam sem imel podoben primer.cesta,omejitev 90km/h,tabla za divjad...vozim 80 km/h in mi z leve strani skoci srna.uf udarec je bil mocan,imel sem sfuk...celo levo stran avta,odbit stranski spegl...normalno srna je spizdla in tud jaz sem se odpeljal brez ustavljanja ali klicanja policije.drugi dan sem pac odsel na zavarovalnico(polni kasko),napisal svojo izjavo in avto je takoj romal na popravilo.zakljucek,ce imas zavarovano proti divjadi ni nobene ovire... :P
srečno voznjo!

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel To maj 05, 2009 10:45 am

Tomas666 je napisal/-a:jaz sem februarja zbil srno,škode na avtu je blo za cca. 1500€. ker je bilo v območju znaka za divjadi,sem rajši spizdu,ker baje plačaš kazen če zbiješ divjad v območju znaka. vsaj jaz sem bil tako obveščen. zavarovan pa nism proti divjadi :( tak da mi je bila to najbolša rešitev....

A tudi drugače rad "spizdiš", ko se moraš soočit s posledicami svojega ravnanja?

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 To maj 05, 2009 11:42 am

zajbel je napisal/-a:

A tudi drugače rad "spizdiš", ko se moraš soočit s posledicami svojega ravnanja?

že tako sem mel dost škode na avtu zdaj misliš da bom pa še kazen plačeval???? Pa nism divjal da ne bi mislu. :twisted:
Slika

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak To maj 05, 2009 6:09 pm

zajbel je napisal/-a:

mislim da ni bilo potrebe klicanja policije ker oni tezijo s papirologijo...je pa to bilo zjutraj okrog 3.00 in najmanj kar sem si zelel je bilo to da me nek young cop sprasuje vsemogoce stvari...
srečno voznjo!

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone To maj 05, 2009 6:15 pm

V splošnih pogojih zavarovanja za divjad ti lepo piše, da rabiš policijski zaspinik. V nasprotnem primeru se lahko na glavo postavljaš, pa zavarovalnici ne bodo niti mignili. Seveda, če imaš veze na zavarovalnici, je pa druga zgodba...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To maj 05, 2009 7:15 pm

Kolega je v nedeljo na hrvaškem nabil srno pri ene 80 90 km/h..megan totalka, srna mrtva, policaji so napisal zapisnik, časti lovska družina ali njihova cestna služba. Je pa treba omenit, da so policaji delo opravili nenormalno korektno, brez najmanjšega kompliciranja, na koncu smo šli še na kavo :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan To maj 05, 2009 7:48 pm

@spaceone, poznam par primerov kjer ni bilo potrebnega policijskega zapisnika. Pa ni bilo vez poleg.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Sr maj 06, 2009 8:02 am

Tomas666 je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:

že tako sem mel dost škode na avtu zdaj misliš da bom pa še kazen plačeval???? Pa nism divjal da ne bi mislu. :twisted:

To si že zgoraj napisal. Na vprašanje, če tudi drugače rad "spizdiš", pa nisi odgovoril.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov