Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Če feb 22, 2007 3:12 pm

Casper_1 je napisal/-a:ja sej lepo to da je uradna oseba, sam policaj ti ne more nič, če nimaš podpisa, kolker je men znano. napišeš pritožbo pa je baje vse rešeno, oz je zelo malo možnosti da bi dobil kazen. pa še to, bil sem ujet na laserski merilnik, kjer ni nobene slike in nič.

ker nisi dobil nič za podpisat smatraš da nisi nič storil in če nisi nič storil kaj boš potem pisal pritožno :bonk

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Če feb 22, 2007 3:43 pm

zakaj pametujete nekaj brezveze in nabijate nekaj za kar nimate pojma in vse je na principu BABA ČULA BABA REKLA.....

dne 27.5 2005 sm bil izmerjen z radarjem skozi naselje 89 kmh.omejitev je bila seveda 50.. z toleranco so mi upoštevali 84 kmh.podpisal nisem nič,pokazan mi je bil merilec in na njem izmerjena hitrost,moje podatke si je policist zapisal v en tak mini blokec.opravil sem alkotest ki je pokazal 0.0 in tudi zanj nisem dobil nobenega listka,saj če ne napihaš nič potem ne dobiš niti listka več....
pogledal so avto in homolomo (takrat sm, mel še vectro) in to je to hvala lepa in srečno vožnjo.rečeno pa mi je blo da bom dobil pismo s sodišča..
dne 16.5 2006 (torej skoraj eno leto po prekršku) sm dobu vabilo na sodišče.
izrečena kazen je bila 120.000+10.000 sodnih stroškov+5 kazenskih pik.grozil mi je tudi odvzem izpita,ampak ker sem poklicni šofer si tega nism smel privoščit in mi je sodnica rekla da ok....naj mi bo...in da me noče več videt pr njej.....mi je dala pa lepo na osem obrokov kazen za plačat

takrat sm tudi sam razmišljal kot vi tukaj:podpisal nisem nič,slike nimajo........torej mene sploh tam ni blo....nevem od kje jim podatki.......

ampak ko malo bolje pomisliš:policista sta bla 2(že tle bi popušu če bi kaj praskal)
ima vse moje podatke,vectra je že itak izstopala od zunaj in so me vsi poznal,tud policaji.....pa še njihova beseda proti moji----no go.....

sm se pa nekaj naučil......če že nekaj zajebem pol za to tud odgovarjam.včasih boli ,se pa zdj bolj zavedam posledic

moj predlog.....dobil boš vabilo k sodniku.lepo plačaj pa drugič po pameti.(mene je spametovalo)

nekaj kolegov imam v policiji in bi mogoče lahk kaj rešu sam ni je blo variante.

sorry za dolžino posta

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy Če feb 22, 2007 3:51 pm

ravno iz tega razloga se jest ne sikiram, ko sm se peljav sm vedu da je omejitev 50 pa sm jo prekoraču in se bom tud z posledicami sprijaznil 8)

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Če feb 22, 2007 5:56 pm

Vse je lepo in prav,samo nekaj mi ni jasno.Praviš da ti dajo sliko.S čem pa te je slikal?
In torej z temi podpisi pa to...To pomeni da se ti npr. pelješ mimo policaja(pa nič naredo,te ne vstavi),si zapomni tvojo tablico in čez nekaj časa dobiš obvestilu o sodniku???To v bistvu pomeni da lahko policaj naredi kar se mu zahoče in ne rabi ničesar dokazovat??

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če feb 22, 2007 6:22 pm

Kakšno sliko neki...jaz sem dobil samo 2 lepo potipkana lista papirja :D

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy Če feb 22, 2007 6:24 pm

jest sam povem kar mi je policist povedu (al bo slika al ne bom pa vidu k bom k sodniku povabljen) sm pa 100% da se ne da kazni kr takole izognit.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Če feb 22, 2007 6:27 pm

No jaz sem mel podoben primer,vendar v mojem primeru meritev ni bila legitimna...
Takrat sem dobil kazen za prehitevanje,z namerjeno hitrostjo pa se nisem strinjal,ker je mel policaj radar v roki.

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Pe feb 23, 2007 8:25 am

Na tem forumu je bilo že veliko napisanega okrog postopkov policistov, merilnikov hitrosti, do kazenskih sankcij, tako, da bi bilo dobro včasih uporabiti funkcijo "išči".

V primeru, ko je poleg globe in kazenskih točk predpisana še stranska sankcija - prepoved vožnje motornega vozila (TO NI ODVZEM VOZNIŠKE!!!), takrat policist ne izda plačilnega naloga ampak zoper kršitelja poda obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prepoved vožnje MV se izreče za dobo 1 do 12 mesecev, za tisto kategorijo vozil, s katero je bil prekršek strojen.

Postopek z lasrskim merilnikom npr. Riegel ali Traffipatrol:
- merjenje vozila in nato vizualno sledenje do trenutka zaustavitve le-tega
-zaustavitev vozila, ugotovitev identitete voznika, prevrejanje listin
- predočenje kršitve na način, da se vozniku pokaže display laserskega merilnika in predstavi pomen posameznih številk
- nato se voznika seznani z nadaljnjim ukrepom, torej v primeru prekoračitve za več kot 30 km/ v naselju je to obdolžilni predlog, ker je predpisana globa cca. 500€, 10 k.točk in prepoved vožnje MV. Policist si podatke o vozniku zabeleži v beležko, na list papirja, nato pa še izpolni evidenčni list oz. zapisnik o meritvah, kjer so podatki o vozilu, času prekrška, razdalji meritve, hitrosti in morebitne opombe. Tu voznik ne dobi nikoli ničesar za podpisat.

Za delo z merilniki ima vsak policist potrdilo za opravljenem tečaju o rokovanju z napravo. Za merjenje z laserskimi merilniki se ne uporablja stojala, policist si lahko le pomaga npr. z naslonitvijo na vozilo ali ograjo.

Pri laserskih merilnikih ni slik, razen v nekaterih primerih, ko so opremljeni z dodatno opremo: kamero oz. fotoaparatom.

BC
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a BC Pe feb 23, 2007 9:46 am

matevzs je napisal/-a:Pri laserskih merilnikih ni slik, razen v nekaterih primerih, ko so opremljeni z dodatno opremo: kamero oz. fotoaparatom.
saj to je problem.
policist npr. na dvopasovni cesti zmeri previsoko hitrost avtu na sosednjem pasu, tebe pa ustavi.
in nimaš kaj...
I drive recklessly, I take a lot of chances, I never repair my vehicles and I don't believe in traffic laws.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Pe feb 23, 2007 2:27 pm

matevzs je napisal/-a:Za merjenje z laserskimi merilniki se ne uporablja stojala, policist si lahko le pomaga npr. z naslonitvijo na vozilo ali ograjo.

Pri laserskih merilnikih ni slik, razen v nekaterih primerih, ko so opremljeni z dodatno opremo: kamero oz. fotoaparatom.

Jaz pa od policaja slišim ravno obratno.Da mora biti merilna naprava na podstavku ali nečem trdem,nikakor pa ne v roki. :roll:
Se pravim,narobe svet...

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo So feb 24, 2007 4:22 pm

Verjetno ima tablico avtomobila zapisano,nekaj ma ,policuja nene kar tak sreglejajo kazn pa bo to je definitivno.

Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
pikecbikec
Nov uporabnik

Napisal/-a pikecbikec So feb 24, 2007 5:18 pm

najbolje da se gre enkrat na dan odprtih vrat policije in tam sproba te zadeve

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator To feb 27, 2007 1:44 am

Ko so mene pred leti dobili pri podobnem prekršku na hitri cesti, so med postopkom s fotoaparatom fotografirali display laserske pištole (z jasno izpisano izmerjeno hitrostjo) prislonjen k zadnji registrski tablici mojega avta.
Nič podpisovanja, fotko pa je imel sodnik pred sabo med obravnavo.

Kriv si, j*** ga. Boš vedel za drugič!
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 28, 2007 9:30 pm

rhino je napisal/-a:
matevzs je napisal/-a:Za merjenje z laserskimi merilniki se ne uporablja stojala, policist si lahko le pomaga npr. z naslonitvijo na vozilo ali ograjo.

In ker denarja za fotoaparate ni, lahko ustavljajo in kaznujejo po mili volji.Ker če mu merjeno vozilo na križišču zavije desno, ker jih je pač opazil, bo policist ustavil pač naslednjega, ker interval samodejnega resetiranja laserja traja nekako 15 minut, kar je dovolj časa da te obdela.

lp

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie To maj 08, 2007 10:04 am

Še vedno velja v Sloveniji ena stvar (tu in tam je mogoče kakšna izjema sicer)... vzemi dovolj dobrega odvetnika in jo boš odnesel brez kazni :!: , ni važno kaj si storil. Mogoče te bo odvetnik res stal več kot kazen, boš pa sj izpit rešil, kar je ponavadi najbolj pomembno, tako z vidika denarja kot časa.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov