Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So apr 21, 2007 8:46 pm

myster je napisal/-a:
michelin je napisal/-a:da po avtocesti peljemo večina pouprečno 150 na uro je sprejemljivo , da pa 190 je pa že pretiravanje (pomislimo da greš na prehitevalni pas pa ti nekdo za ritjo pripelje 190 na uro) HUDO NESPAMETNO :!: :twisted: :!:

še dobro da mi avto ne gre več ko 160...so me dobl prejšn tedn-pri omejitvi 60 sm pelu 81 ko sm glih enga prehitevu...pa mi napiše kazn 42€ kazni (polovička v 8dneh-21€)pa jst b**** podpisu, ker radar policaj ni imel naslonjen na avto ampak ga je držal v roki, pa ker sem popolnoma prav prehiteval in nobenega oviral sem rabu hitrost več kot 60(in mi ni čist jasn)...sm si reku ok...5 jurjev...mal šole pa more bit

Radarja ne rabi imet naslonjenga na avto, če ma roko dost mirno(v nasprotnem primeru radar NE IZMERI hitrosti)...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

240+

Napisal/-a Rottie To maj 08, 2007 8:54 am

Kar se tiče stoječih radarjev ... na nekem nemškem forumu sem zasledil, da če pelješ več kot 240 km/h te ne slika, sj si prehitr zanj, te ne zazna ... gre kdo preverit? ;) hehe...

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 To maj 08, 2007 8:57 am

Ja gredo pa pol za tabo z M5 ko :) Si pa tak na istem.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie To maj 08, 2007 8:58 am

michelin je napisal/-a:da po avtocesti peljemo večina pouprečno 150 na uro je sprejemljivo , da pa 190 je pa že pretiravanje (pomislimo da greš na prehitevalni pas pa ti nekdo za ritjo pripelje 190 na uro) HUDO NESPAMETNO :!: :twisted: :!:

Hmmm ... kaj pa vzvratna ogledala? To je tut dobr uporabljat preden zamenjaš pas ;)

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| To maj 08, 2007 9:06 am

ne tega pisat bojo res kje začeli delat avte ko ne bojo več kot 60 leteli.

verjetno edina resitev da bo v sloveniji maj smrtnih prometnih. problem drgac ni v avtih ampak v voznikih.

drgace kazn je dobu pa cist po zakonu. vsem voznikom kot obvezno branje priporocam zvcp. ker tam notr marsikej zanimivga zves.[/quote]
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix To maj 08, 2007 9:24 am

Slide je napisal/-a:
myster je napisal/-a:

še dobro da mi avto ne gre več ko 160...so me dobl prejšn tedn-pri omejitvi 60 sm pelu 81 ko sm glih enga prehitevu...pa mi napiše kazn 42€ kazni (polovička v 8dneh-21€)pa jst b**** podpisu, ker radar policaj ni imel naslonjen na avto ampak ga je držal v roki, pa ker sem popolnoma prav prehiteval in nobenega oviral sem rabu hitrost več kot 60(in mi ni čist jasn)...sm si reku ok...5 jurjev...mal šole pa more bit

Radarja ne rabi imet naslonjenga na avto, če ma roko dost mirno(v nasprotnem primeru radar NE IZMERI hitrosti)...

In to si slišal kje? Pred časom (kakuh par let nazaj) so testirali radarje v nemčiji in ugotovili da se pri nepravilni uporabi lahko tudi hiša giblje z hitrostjo 50km/h, kanta za smeti 60km/h, parkiran avto 30km/h. Razlika je v NE IZMERI in NE IZMERI PRAVINO in to da ni pravilno izmerjeno boš kako dokazal?
Po nemčiji (po kateri se največ zgledujemo) imajo v zakonu zapisano da mora bit tak radar na za to posebnem stojalu. Če se je pa v tem času kaj spremenilo pa nevem.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 08, 2007 3:05 pm

fiatpowered je napisal/-a:Saj zato se jih pa pobije tolko kot se jih. Če bi bile kazni 5 krat hujše kot so trenutno nebi nobeden pelal več kot 130km/h, razen unih z avti vrednimi več kot 7 mio sit.(le ti imajo dnar za kazni) Aja pa če bi za 50% prekoračil dovoljenio hitrost (50, 90, 100, 130) bi ti vzeli izpit za dve leti.
Pa naj eden ne reče, da višje kazni nebi zmanjšale žrtev na cestah, sicer je res, višje res ne, 5 krat višje od sedanjih pa bi definitivno zmanjšale žrtve na cestah. Glede ahokoliziranja, bi jaz naredil tako da kdor bi napihal več kot 1.3 (to je že zelo velik, in da tolko napihaš si pjen da komej hodiš) bi mu država avtomatsko brez pardona zaplenila avto(ne glede na vrednost avta) in ga prodala naprej. Če pa bi napihal od 0.5 do 0.7 bi bla kazen 500€, od 0.7 do 1.0 pa kazen 1000€. Polovične kazni bi pa tako blo treba ukinit. Bi vidli da ga nebi več bilo junaka ki bi pil in vozil. :)

ti si idot. amen.

najbols da se policijsko uro uvedejo.

btw: ti genij kako si razlagas da se s povecanjem kazni ni spremenilo stevilo nesrec, kvecjemu se je povecalo stevilo idiotov na cesti ki delajo guzvo in skos gledajo v stevec?

aja pa junak ki bi vseeno pil in vozil se potem nebi ustavil policiji ampak bi tiscal do konca in bezal, pri tem pa mogoce se koga ubil.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Sr maj 09, 2007 12:31 pm

fiatpowered je napisal/-a:Saj zato se jih pa pobije tolko kot se jih. Če bi bile kazni 5 krat hujše kot so trenutno nebi nobeden pelal več kot 130km/h, razen unih z avti vrednimi več kot 7 mio sit.(le ti imajo dnar za kazni) Aja pa če bi za 50% prekoračil dovoljenio hitrost (50, 90, 100, 130) bi ti vzeli izpit za dve leti.
Pa naj eden ne reče, da višje kazni nebi zmanjšale žrtev na cestah, sicer je res, višje res ne, 5 krat višje od sedanjih pa bi definitivno zmanjšale žrtve na cestah. Glede ahokoliziranja, bi jaz naredil tako da kdor bi napihal več kot 1.3 (to je že zelo velik, in da tolko napihaš si pjen da komej hodiš) bi mu država avtomatsko brez pardona zaplenila avto(ne glede na vrednost avta) in ga prodala naprej. Če pa bi napihal od 0.5 do 0.7 bi bla kazen 500€, od 0.7 do 1.0 pa kazen 1000€. Polovične kazni bi pa tako blo treba ukinit. Bi vidli da ga nebi več bilo junaka ki bi pil in vozil. :)

Jao ... še sreča da imajo politiki sj malenkost več zmernosti ponavadi ... k če bi hodili ven s takimi idejami, bi blo pa tut sam še za emigrirat kam drugam, sj neb blo več za živet tuki... ktere psiho ideje :roll: :roll: :roll:

Tko byDway ... smrtne žrtve bi najlažje zmanjšali z boljšimi cestami, odpravo črnih točk in več poudarka na šolanju v varni vožnji... malce poglejte raziskave kakšne izmed neodvisnih organizacij ... kaj je pomagalo v tujini ... radarji al izboljšanje cest in odprava črnih točk, kjer je največ smrtnih žrtev :!: ... Jst sem tako raziskavo iz Anglije že prebral... tko za namig ... radarji so pomagali samo povečanju denarja v državni blagajni, nič drugega :evil:

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr maj 09, 2007 12:38 pm

še en teoretik....... :evil: :ue :jy

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Sr maj 09, 2007 3:19 pm

MaTe0 je napisal/-a:Ja gredo pa pol za tabo z M5 ko :) Si pa tak na istem.
hehe ... v bistvu niso tolk hudi, da bi imeli M5-ke ... taki popadki sam austrijce dajejo, k so si umislili Porscheja. Sem "našel" eno provida varjanto zadnjič na relaciji Salzburg - Munchen ... ti lohk iz prve roke povem, da je bil Passat, in še to predzadnji model ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov