Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr maj 23, 2007 10:19 pm

Vse posnetke v mercatorju shranjujejo samo da sta dva problema. Kot prvo je blagajni več. In ni nujno da kamero snema prav to blagajno, pri enih poslovalnicah se sama obrača od leve proti desni in to je to. Drugo da tisti posnetki ki so shranjeni, so v majhni ločljivsto in ena slika na sekundo, da se da komaj kej prepoznat. Pa še to pustijo kamere da snema čim več prostora in folk da so videti kot palčkil. Izjema pa če v videonadzoru posebej snemajo s katero kamero gledajo, takrat pa je v veliko boljši kvaliteti.
Skoraj vse štacune z videonadzorom imajo taisti program in opremo, tko da je tudi pri njih isto sranje kot pr mercatorju. Pa da ne govorim kolk je lažnih kamer :lol:

iBiZaSeAt
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a iBiZaSeAt Sr maj 23, 2007 10:29 pm

pr ns majo v arhivu za en teden nazaj posnetkov, sam se pa snema takrt k zazna gibanje, vse to pa se shrani na disk!!!!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če maj 24, 2007 10:20 am

kukovec je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Koiko jaz vem se posnetki s teh kamer ne shranjujejo... no v nekaterih prodajalnah se ampak so v manjšini (bencinske predvsem).

no ni glih tako dase ne shrenjujejo ampak se. vendar se po določenem obdobju brišejo

Sem videl že nekaj teh sistemov...

Imajo tv za gledat včasih tudi video za snemat. vendar ga ponavadi doben ne zna upravljat in tudi doben ne gleda tv...
Če pa imajo najetega varnostnika zato pa se oboje izvaja ampak koliko trgovin ga ima ?
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So maj 26, 2007 3:13 pm

adis je napisal/-a:ne smejo pa vdreti v tvoje zasebno življenje oz. ne smejo snemati tega kar ti počneš za zaprtimi vrati brez da bi imeli sodni nalog.....ali se motim?

ko si na javnem mestu te lahk snema kdorkoli brez opozorila tud mimoidoči...z kamero v roki

Kar se snemanja tiče mora biti opozorilo(nnor. objekt je varovan z....), npr. če sediš v kafani te ne smejo snemat brez nalepke nekje na objektu.za policijo je že bimmer povedal(razen, če to ureja drug zakon-ampak ta zakon specifično ureja kdaj lahko).Stanovanje je svetinja in brez sodnega naloga nima nihče pravice kakorkoli posegat vanj, pravtako velja za telefone,gsm-e.Teoretično te pomoje ne sme kar nekdo snemat na ulici, tiste skrite kamere so vse s privoljenjem snemanega.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So maj 26, 2007 6:51 pm

Vuso
Kar se snemanja tiče mora biti opozorilo(nnor. objekt je varovan z....), npr. če sediš v kafani te ne smejo snemat brez nalepke nekje na objektu.za policijo je že bimmer povedal(razen, če to ureja drug zakon-ampak ta zakon specifično ureja kdaj lahko).Stanovanje je svetinja in brez sodnega naloga nima nihče pravice kakorkoli posegat vanj, pravtako velja za telefone,gsm-e.Teoretično te pomoje ne sme kar nekdo snemat na ulici, tiste skrite kamere so vse s privoljenjem snemanega.

poznam veliko kavarn ko majo recimo (zdajle ko je topl) kamere na teraso oz. zunaj, da vidijo če je prišel kak gost?nikjer pa ni opozorila.a inšpekcija tega nič ne preverja?enako je na naši šoli...moremo se sprobuvat v srednji šoli (krnki) pa so potem kradli zanalašč čevlje (2 sta se zmenla da bo edn drugemu "ukrado" čevlje za 20 jurjev, pol se je policaje klical, dali račun, pa se je vrnala polovica za čevle.pol pa sta si ta razdelila 50:50 pa un ko je kao "okradu", mu vrnu čevlje) ...zdj so dali kamere, ki v temi se tudi lepo vidi (mislim da so IR kamere) na VLKO se vidi kamera, nikjer pa ni opozorila.no pa sj to me ne moti, ampak mislim da more bit en red...
moti me samo to, da trgovine bi lahko bile bolj pozorne...ni čudn da berem v časopisu:okradli 2 vrtni kosilni in 2 laksrci. nekje na polzeli da je edn zamotil prodajalca drugi je pa v avto nosil v vrednosti 1000€.

lahko bi se trgovine potrudile tudi za potrošnike (gledano na moj primer v naslovu) in bi po mojem bla malo večja pravičnost, če lahko tako rečem.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov