Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 22, 2007 8:26 am

Jst na tvojem mestu nebi nič tečnaril. Povabil bi ga na kavico, omenil, da je vse pozabljeno in da naj pozabi na vso stvar. Zamenjajta številke in , ko boš imel naslednjič probleme, ga pokliči, boš videl kako hitro se zadeve da rešit.

Jaz s takimi raje sklepam prijateljstva, ker mi v prihodnosti lahko pridejo prav in v pomoč.

ROKA ROKO UMIJE!!!
Old subarus never die, they just get faster!

Andrew
Novinec

Napisal/-a Andrew Če jun 28, 2007 8:56 pm

sej ponavadi je tko, tisti k se delajo najbolj pametne in pomembne pol delajo take napake, da ti je slabo!

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če jun 28, 2007 9:34 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst na tvojem mestu nebi nič tečnaril. Povabil bi ga na kavico, omenil, da je vse pozabljeno in da naj pozabi na vso stvar. Zamenjajta številke in , ko boš imel naslednjič probleme, ga pokliči, boš videl kako hitro se zadeve da rešit.

Jaz s takimi raje sklepam prijateljstva, ker mi v prihodnosti lahko pridejo prav in v pomoč.

ROKA ROKO UMIJE!!!

Se popolnoma strinjam.
Nikoli ne veš, morda pa ti bo kdaj prišel tale človek prekleto prav.
L.P
Dräger

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Pe jun 29, 2007 12:00 pm

Drager je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Jst na tvojem mestu nebi nič tečnaril. Povabil bi ga na kavico, omenil, da je vse pozabljeno in da naj pozabi na vso stvar. Zamenjajta številke in , ko boš imel naslednjič probleme, ga pokliči, boš videl kako hitro se zadeve da rešit.

ROKA ROKO UMIJE!!!

Se popolnoma strinjam.
Nikoli ne veš, morda pa ti bo kdaj prišel tale človek prekleto prav.
L.P
Dräger

Pa bi si res rad kdaj roke umival s tem gospodom? Jaz raje nebi. Poleg tega če potrebujaš kdaj tako močan detergent da se obrneš na tega falusa, potem mora z avtom res biti nekaj hudo narobe. Če tudi ti model roko umije, z avtom bo še vedno nekaj hudo narobe....

Nosko
Nov uporabnik

Napisal/-a Nosko Ne jan 27, 2008 7:29 pm

Živjo!

Da ne bom nove teme odpiral...

Zanima me koliko let mora biti avto star, da ga moraš potem 2x na leto voziti na tehničenga? in kok približno to stane?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Ne jan 27, 2008 8:12 pm

A ni bilo to ukinjeno?
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jan 27, 2008 8:21 pm

Nixxon je napisal/-a:A ni bilo to ukinjeno?

Roki za opravljanje tehničnega pregleda vozila po 27.10.2006

Prvi tehnični pregled se opravi za nova vozila četrto leto po prvi registraciji.
To velja za vsa osebna vozila, motorna kolesa, kolesa z motorjem, tovorna vozila do
3,5 t skupne teže, traktorje in traktorske priklopnike.

Nato pa se tehnični pregled opravi vsake dve leti do osmega leta starosti
vozila. Ko vozilo dopolni 8 let starosti se opravi tehnični pregled vsako leto. (sistem
4-2-2).

Izjema so vozila, ki so letos dopolnila sedem let.V tem primeru se tehnični pregled
vozila opravi, nato pa imajo ta vozila naslednji tehnični pregled pri devetem letu
starosti. Novost je tudi pri lahkih priklopnikih do 750 kg, priklopnih vozilih za prevoz
čolnov nad 750kg do 3500 kg, ter bivalne priklopnike. Za ta vozila se tehnični pregled
opravi četrto leto po prvi registraciji, nato pa vsake štiri leta.

vseeno pa imate prometna dovoljenja in na zadnji strani imas naprintano T.P datum.leto ...in to je to
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Nosko
Nov uporabnik

Napisal/-a Nosko Ne jan 27, 2008 9:12 pm

a tako! ker mislim okrog deset let ali več star avto kupt, pa so mi doma paničarili, da se na pol leta dela :P

hvala!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 27, 2008 9:18 pm

MacTron je napisal/-a:

Prvi tehnični pregled se opravi za nova vozila četrto leto po prvi registraciji.
To velja za vsa osebna vozila, motorna kolesa, kolesa z motorjem, tovorna vozila do

vozila. Ko vozilo dopolni 8 let starosti se opravi tehnični pregled vsako leto. (sistem
4-2-2).

Izjema so vozila, ki so letos dopolnila sedem let.V tem primeru se tehnični pregled
vozila opravi, nato pa imajo ta vozila naslednji tehnični pregled pri devetem letu
starosti. Novost je tudi pri lahkih priklopnikih do 750 kg, priklopnih vozilih za prevoz
čolnov nad 750kg do 3500 kg, ter bivalne priklopnike. Za ta vozila se tehnični pregled

vseeno pa imate prometna dovoljenja in na zadnji strani imas naprintano T.P datum.leto ...in to je to

Sam tole je rahlo butast zakon....vsaj za moje pojme..... dosti primerov poznam ko je na dve-tri lete starem avto šel končnik..... ali pa v treh letih zavore..... Žal je še vedno ne zavednih voznikov ki pač dosti stvari na avto ne zrihtajo....
Poleg tega je dosti kmetov ki traktorje ne vozijo na pooblaščen servis... in je marsikteri traktor že načet.....poleg tega tudi priklopniki....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jan 27, 2008 10:07 pm

Je malo nori toti zakon ja. Pri stirih letih je lahko tolko popravila na avtu da gre se samo za dinos lahko :D
Hvalabogu da vec ni polletnih tehnicnih tisti pa so ubijali :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 27, 2008 10:14 pm

lisko je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:

4-2-2).

Sam tole je rahlo butast zakon....vsaj za moje pojme..... dosti primerov poznam ko je na dve-tri lete starem avto šel končnik..... ali pa v treh letih zavore..... Žal je še vedno ne zavednih voznikov ki pač dosti stvari na avto ne zrihtajo....
Poleg tega je dosti kmetov ki traktorje ne vozijo na pooblaščen servis... in je marsikteri traktor že načet.....poleg tega tudi priklopniki....

Tehnični pregled bi moral biti za vsako vozilo vsaj enkrat letno. S tem bi se večina vsaj prepričala, da je njihov avto še za na cesto, ne pa da potem 4 leta starem avtu odleti guma iz avta, ker je imel končnike zanič in ni avta nič rihtal, ker je imel tehničnega samo prvo leto ko je bil nov in ko je avto bil še v dobrem stanju.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 28, 2008 11:11 am

darwin je napisal/-a:Načeloma sem zelo toleranten človek, kar pa ne pomeni, da nimam določene meje, preko katere ne dovolim, da ljudje hodijo.
To, da mi na tehničnem pregledu načrtno zavlačuje postopek, preverja stvari, ki niso stvar storitve, ki jo plačam, da se do mene arogantno obnaša oz. da o meni postavlja sodbe (kako pa on ve, da nisem tehnik oz. tudi, če res nisem, nima nikakršne pravice tega reči), ... so pač stvari, ki jih do take mere ne morem več tolerirati. Tudi ob jezik bi v tem primeru se obregnil. Kot državljan RS ob upravnih postopkih v Sloveniji pričakujem, da bo osebje v kontaktu z mano bo uporabljalo zborno slovenščino in ne dialektizmov, žargonizmov, slengizmov, kaj šele popačene slovenščine in Bog ne daj, tujega jezika.
Potem je pa tukaj še eno dejstvo, ki se mi zdi veliko bolj zaskrbljujoče in alarmantno. Nekdo je očitno prestopil svoja pooblastila in prekršil Zakon o varovanju osebnih podatkov, ter podatke, pridobljene ob upravnem postopku uporabil za svojo korist!

Dejstvo, da je bil to republiški inšpektor mu ne daje nobenih olajševalnih okoliščin. Zaradi tega kar je, pričakujem samo še bolj korekten odnos.
Če bi bil jaz na tvojem mestu, bi na institucijo, ki ga zaposljuje poslal dopis mojega nezadovoljstva s pozivom, da pričakujem, da bodo primerno ukrepali.

Se povsem strinjam.

Lepo, da se je upravičil, samo v primeru, da se ne bi tako razpletlo, kot se je, bi te lahko tam drkal še 2 ure. Da ne govorim, da mu je to verjetno dnevni posel in uživa v podjebavanju slovenčkov.

Torej mucku si stopil na rep in je zajamral. Pred tem pa je ta trenutno nedolžni mucek cefral družinsko pohištvo...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov