Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr okt 17, 2007 12:13 pm

bam88 je napisal/-a:...al postavljajo avtomobile zato tja da se folk userje pa stopa po bremzI?

ti pospesis takrat? ...no vidis odgovoril si si ze sam :idea: ...pac "pasivna" varnost
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Sr okt 17, 2007 12:32 pm

ja ne ne pospesim..bremzam ane. samo zanimal me je ko govorite v tej temi da so prazni avtomobili postavljeni z avtomatskim radarjem pa sm pac mislil da je v teh felicijah ista fora.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr okt 17, 2007 12:49 pm

Js sm se pa neki dni nazaj pelal ob obali in vidm js ob cesti enega kifeljca z radarjem in golf zadaj.Pač upočasnim in vozim po omejitvi pol pa vidim da je sam karton kjer je naslikan kifelc z radarjem in tko na daleč zgleda kot da so res oni.... :roll: :roll:

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Sr okt 17, 2007 1:44 pm

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So okt 20, 2007 9:06 pm

bam88 je napisal/-a:lp

sam neki me zanima ko ze glih laufa tema o radarjih pa da nebom nove odpiral. zakaj ob cestah stojijo prazne polcijske felicije? doskrat v kranju vidm da ob cestah stojijo ampak ni nobene bliskavice al pa kej samo stojijo prazni. je to mogoce tud radar? al postavljajo avtomobile zato tja da se folk userje pa stopa po bremzI?

Na to vprašanje bi ti lahko odgovoril kakšen policist. Verjetno da kateri tudi prebira ta forum. V Šentjurju in okolici tudi prakticirajo že kar nekaj časa to parkiranje policijskih vozil. Verjetno da ni to samo zaradi občutka povečanega nadzora. Govori se marsikaj, pa bi bilo lepo kakšno pojasnilo.

lp

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx So okt 20, 2007 9:13 pm

bam88 je napisal/-a:lp

sam neki me zanima ko ze glih laufa tema o radarjih pa da nebom nove odpiral. zakaj ob cestah stojijo prazne polcijske felicije? doskrat v kranju vidm da ob cestah stojijo ampak ni nobene bliskavice al pa kej samo stojijo prazni. je to mogoce tud radar? al postavljajo avtomobile zato tja da se folk userje pa stopa po bremzI?

V Kranju ni policijske Felicie,je ena navadna bela, vendar v njej ni radarja-vendr vozi previdno, ker nikoli ne veš ;)

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Ne okt 21, 2007 5:05 am

evo danes sem se z dobrim kolegom ki je policaj pa sm ga prašu kako kej z radaji na cestah (avtocestah).

pa pravi takole...: da radarje skoz premeščajo, da ni vedno na enem mestu..da nimajo povsod vstavljene radarje.

najbolj zanimivo mi je blo tole: kjer piše opozrilna tabla na cesti radar, in če te slika nimaš kaj se pritoževat nad kaznijo.

če pa NI opozorilne table in da te slika se lahko pritožiš ker ni bilo table.. (baje je tak zakon da te mora obveščat če stoji radar fiksni, avti so drugo)

pravtako mora bit radar na vidnem prostoru oz mestu, in ne na skritem.

pravtako mi je rekel da v tonelu so kamere ki le opazujejo promet,radaja NI notri, pravi mogoče da je kje kaka kamera ki bere hitrost vozila, vendar nima funkcije za slikanje...

mi je pa zagotovil v primeru da me v tunelu slika, če ni opozorilne table, da mi bo on plaču kazen

tako da danes se iz Lj šel v MB, in nazaj sem šel tudi po 180 v tunelu oz nisem se držu hitrostnih pravil v tunelu tak da bomo vidli če kaj pride po pošti :)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne okt 21, 2007 7:28 am

Hamzo

Načeloma radar oz. foto.potrebuje neke nastavitve, da ve kdaj slikat. Se pravi levi in desni vozni pas. Naj ti prijatelj pove kaj se zgodi, če se mimo stacionarnega radarja pelješ po sredinski črti. Kaj potem slika?

lp

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Ne okt 21, 2007 7:46 am

nejkonej je napisal/-a:. Slikal so me pa v začetku julija :?

s tem me nisi ravno nič razveselil da tak dolgo rabijo da pošljejo :? :shock: :x :evil:

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Ne okt 21, 2007 7:49 am

mucek je napisal/-a:A tole misliš:

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=8751
;) ;) ;) ;) ;)

LP, Grega

to rajši poglej :D
http://blog.owcka.com/?p=421 :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Ne okt 21, 2007 10:45 am

seeman66 je napisal/-a:Hamzo

Načeloma radar oz. foto.potrebuje neke nastavitve, da ve kdaj slikat. Se pravi levi in desni vozni pas. Naj ti prijatelj pove kaj se zgodi, če se mimo stacionarnega radarja pelješ po sredinski črti. Kaj potem slika?

lp

desno stran avtomobila + desni 2 lepi felnti :D
je tak? :D

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne okt 21, 2007 11:39 am

HaMzO je napisal/-a:evo danes sem se z dobrim kolegom ki je policaj pa sm ga prašu kako kej z radaji na cestah (avtocestah).

pa pravi takole...: da radarje skoz premeščajo, da ni vedno na enem mestu..da nimajo povsod vstavljene radarje.

najbolj zanimivo mi je blo tole: kjer piše opozrilna tabla na cesti radar, in če te slika nimaš kaj se pritoževat nad kaznijo.

če pa NI opozorilne table in da te slika se lahko pritožiš ker ni bilo table.. (baje je tak zakon da te mora obveščat če stoji radar fiksni, avti so drugo)

pravtako mora bit radar na vidnem prostoru oz mestu, in ne na skritem.

pravtako mi je rekel da v tonelu so kamere ki le opazujejo promet,radaja NI notri, pravi mogoče da je kje kaka kamera ki bere hitrost vozila, vendar nima funkcije za slikanje...

mi je pa zagotovil v primeru da me v tunelu slika, če ni opozorilne table, da mi bo on plaču kazen

tako da danes se iz Lj šel v MB, in nazaj sem šel tudi po 180 v tunelu oz nisem se držu hitrostnih pravil v tunelu tak da bomo vidli če kaj pride po pošti :)

hja glih pred tuneli iz lj proti mariboru je pred vsakim če se ne motim tabla, ta je tam radar kontrola. bi se dalo tudi razpravljati, ko kje tabla velja. zakaj do kje? ker je tam pač omejitev 100 in bi se dalo razpravljati, da je tabla veljavna do tam, do kjer velja omejitev. pač moje mišlenje.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Ne okt 21, 2007 12:17 pm

evo maky se strinjam s tabo..samo da ti povem kokrat sem letos šel in lani čez tunele v MB in nazaj..pa nič še ni prišlo.

je res da so pred tuneli table samo sem gledal notri celo pot pa ni nobene škatle ki bi bla podobna radarju.

evo danes sm se peljal v trojane, in iz smeri Lj proti trojanam, je neko počivališče + petrol (samo nevem kako se imenuje, ugalvnem prva pumpa iz smeri LJ mimo sneberj,domžal,..) sm se pelu na levem pasu okoli 170 in na desnem me je en prehiteval pa je bla razdalja med nama: njegova zadnja guma z mojo sprednjo desno...

no ugavnem ni blo nikjer table radar kontrola in kr naenkrat se zabliska rdeča luć . se pravi njega je slikal spredaj tudi mene, samo ni pogojev da bi mojo tablico videl. tudi če je, sem že v prejšnem postu povedal kaj bi in bom naredu.

no potem sva se na cestinini z tem modelom ustavila in mal pogovarjala v tem primeru, sem mu dal števiko da me pokliče če bo kaj dobil.

tko da... :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 21, 2007 12:22 pm

tam JE tabla btw.

edit. Mišljeno je bilo kot trditev da tam tabla obstaja če sem mogoče malo nerazumljivo napisal. :oops:
Zadnjič spremenil maniaxxx, dne Ne okt 21, 2007 12:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne okt 21, 2007 12:58 pm

HaMzO je napisal/-a:

lp

Tole je malo napamet. Sprašujem zato ker bi rad potrditev informacije, ki sem jo dobil, da stacionarc ne naredi slike, ki bi veljala kot dokaz oz. je sploh ne naredi. Govorim o nastavitvah. Prijatelj ti mogoče ne bo priznal, kar je samoumevno, ker potem se bodo vsi vozili mimo radarjev po sredinski črti.

lp

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Ne okt 21, 2007 1:07 pm

seeman66 je napisal/-a:
HaMzO je napisal/-a:

lp

Tole je malo napamet. Sprašujem zato ker bi rad potrditev informacije, ki sem jo dobil, da stacionarc ne naredi slike, ki bi veljala kot dokaz oz. je sploh ne naredi. Govorim o nastavitvah. Prijatelj ti mogoče ne bo priznal, kar je samoumevno, ker potem se bodo vsi vozili mimo radarjev po sredinski črti.

lp

aha...sm misliu da poznaš odgovor. am nevem bom zdej spet en dan šel na pijačo z njim, ga moram še nekaj prašat za neke lukne v zakonu policije :D

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne okt 21, 2007 1:13 pm

HaMzO je napisal/-a:
seeman66 je napisal/-a:
HaMzO je napisal/-a:

lp

lp

aha...sm misliu da poznaš odgovor. am nevem bom zdej spet en dan šel na pijačo z njim, ga moram še nekaj prašat za neke lukne v zakonu policije :D

Lepooooooo ga prosi naj ti da kar celo publikacijo, bomo vsi na forumu zelo vesel. :lol: :lol:

lp

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po nov 12, 2007 9:29 pm

Porivam naprej staro temo. Hamzo, si že kaj zvedel :?:

Bove
Nov uporabnik

Napisal/-a Bove So nov 17, 2007 8:06 am

zdravo ,
sinoč sem okrog 23 ure pelal po obvoznici proti Brdu ( izhod za Lesnino ) in pred tem izhodom je en nadvoz ,tam se neki dela in je hitrost omejena na ne vem koliko ( 60 - 80 ) ko sem bil točno naspram tega nadvoza sem prehiteval eno vozilo in v tem trenutku se je izpod nadvoza zabliskalo, avtomatično sem pogledal števec , tam je lepo kazalo cca 110 km/h,
zanima me ali mi se obeta fotka iz policije , ter koliko je treba čakat na njo :cry:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov