ru7 je napisal/-a:A zdej ma pa že vsak v civilnem še kr lučko zdravn
Ja tazagriženi jo majo

sasiti je napisal/-a:Bila je siva škoda octavia karavan, lučka pa je bila tista, ki jo vidiš pri detektivih v filmih:) (ko se da snet in pospraviti). A potem za prehuitevanje v škarje ni predviden sodnik ali kako?
Slide je napisal/-a:In kaj bom jaz zaj vsakemu mulcu v osebnem avtu ustavljal ker ima lučko? Ustavlja se iz civilnega vozila z lučjoin zvočnim signalom...in ne samo z lučko. Službena oktavija ima namreč tudi zvočni signal...
Tiicoo je napisal/-a:Slide je napisal/-a:In kaj bom jaz zaj vsakemu mulcu v osebnem avtu ustavljal ker ima lučko? Ustavlja se iz civilnega vozila z lučjoin zvočnim signalom...in ne samo z lučko. Službena oktavija ima namreč tudi zvočni signal...
mislim da to nedrži glih najbol .. je pač samo luči vklopo in je sasiti vido ter vstajo mogoče je pa celo dav sireno nevem .. ??
Sasiti kk te je ustavo ??
Ze_ Pequeno je napisal/-a:sasiti je napisal/-a:Bila je siva škoda octavia karavan, lučka pa je bila tista, ki jo vidiš pri detektivih v filmih:) (ko se da snet in pospraviti). A potem za prehuitevanje v škarje ni predviden sodnik ali kako?
Takšna škoda je kar službena, samo da je civilno vozilo, je bil potem v službi in lahko ukrepa po zvcp. Za ta prekršek pa ni zagrožen sodnik za prekrške.
s12345 je napisal/-a:Po moje ne bo nič od kazne. Ker te je ustavil, ko je bil sam v avtu, ni posnetka - tvoja beseda proti njegovi.
Si videl mogoče, če je ustavil še kako vozilo, ki je bilo v neposredni bližini?
lp
Slide je napisal/-a:Tiicoo je napisal/-a:Slide je napisal/-a:In kaj bom jaz zaj vsakemu mulcu v osebnem avtu ustavljal ker ima lučko? Ustavlja se iz civilnega vozila z lučjoin zvočnim signalom...in ne samo z lučko. Službena oktavija ima namreč tudi zvočni signal...
mislim da to nedrži glih najbol .. je pač samo luči vklopo in je sasiti vido ter vstajo mogoče je pa celo dav sireno nevem .. ??
Sasiti kk te je ustavo ??
Kaj ne drži spet...če ima lučko ga moraš spustit naprej...ustavlja se z zvočnim signalom...malo si preberi kakšen pravilnik o znakih ki jih dajejo policisti.
Moj odgovor je letel predvsem na tvojega...saj mi prov dol visi kater policaj je zagrižen...v svojem avtu nima kaj imet sirene in lučke in z njo ustavljat folk prosto po prešernu...OK?
Slide je napisal/-a:poglej, zakon govori takole...in tega se lahko pač tudi držiš...če ne ustaviš in bo hotel da ustaviš bo tako ali tako spustil zvočni signal...kar tako vem da ne bi ustavljal, pa sem tisti ki ponavadi tukaj zagovarjam modre...ampak danes ima že vsak drugi paglavec rotacijsko luč![]()
(3) Pomen posebnih svetlobnih in zvočnih znakov:
1. modra luč: udeleženci cestnega prometa morajo takoj dati prosto pot vozilu, ki daje tak znak. Vozniki se morajo z vozili umakniti k robu vozišča, če je zaradi neovirane vožnje vozila s prednostjo potrebno, morajo ustaviti ob robu ali zunaj vozišča, drugi udeleženci cestnega prometa se morajo umakniti z vozišča;
2. modra luč in kratek zvočni znak s sireno: voznik, za katerim vozi policijsko vozilo, ki daje tak znak, mora postopno zmanjšati hitrost in ustaviti ob robu ali zunaj vozišča. Voznik in potniki ne smejo izstopiti iz oziroma z vozila, dokler jim policist tega ne dovoli;
the_man je napisal/-a:s12345 je napisal/-a:Po moje ne bo nič od kazne. Ker te je ustavil, ko je bil sam v avtu, ni posnetka - tvoja beseda proti njegovi.
Si videl mogoče, če je ustavil še kako vozilo, ki je bilo v neposredni bližini?
lp
tudi to ne drži...ker je on kredibilna priča in ne ti...se pravi njegova beseda obvelja pred tvojo...razen če lahko dokažeš nasprotno...
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov