Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo Po avg 20, 2007 8:15 pm

ru7 je napisal/-a:A zdej ma pa že vsak v civilnem še kr lučko zdravn :?

Ja tazagriženi jo majo :D lahko pa da je tudi biv služben civilni avto ???
Slika

Ze_ Pequeno
Nov uporabnik

Napisal/-a Ze_ Pequeno Po avg 20, 2007 8:18 pm

sasiti je napisal/-a:Bila je siva škoda octavia karavan, lučka pa je bila tista, ki jo vidiš pri detektivih v filmih:) (ko se da snet in pospraviti). A potem za prehuitevanje v škarje ni predviden sodnik ali kako?

Takšna škoda je kar službena, samo da je civilno vozilo, je bil potem v službi in lahko ukrepa po zvcp. Za ta prekršek pa ni zagrožen sodnik za prekrške.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 20, 2007 8:26 pm

In kaj bom jaz zaj vsakemu mulcu v osebnem avtu ustavljal ker ima lučko? Ustavlja se iz civilnega vozila z lučjoin zvočnim signalom...in ne samo z lučko. Službena oktavija ima namreč tudi zvočni signal...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tiicoo Po avg 20, 2007 8:28 pm

Slide je napisal/-a:In kaj bom jaz zaj vsakemu mulcu v osebnem avtu ustavljal ker ima lučko? Ustavlja se iz civilnega vozila z lučjoin zvočnim signalom...in ne samo z lučko. Službena oktavija ima namreč tudi zvočni signal...

mislim da to nedrži glih najbol .. je pač samo luči vklopo in je sasiti vido ter vstajo mogoče je pa celo dav sireno nevem .. ??

Sasiti kk te je ustavo ??
Slika

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Po avg 20, 2007 8:37 pm

Pri nas v prlekiji majo te škode karavanke! Majo pa jih kar veliko tako da dvomim da je Škif šel domov ker je očitno bil v službenem avtu!
Make my day

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 20, 2007 8:37 pm

Tiicoo je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:In kaj bom jaz zaj vsakemu mulcu v osebnem avtu ustavljal ker ima lučko? Ustavlja se iz civilnega vozila z lučjoin zvočnim signalom...in ne samo z lučko. Službena oktavija ima namreč tudi zvočni signal...

mislim da to nedrži glih najbol .. je pač samo luči vklopo in je sasiti vido ter vstajo mogoče je pa celo dav sireno nevem .. ??

Kaj ne drži spet...če ima lučko ga moraš spustit naprej...ustavlja se z zvočnim signalom...malo si preberi kakšen pravilnik o znakih ki jih dajejo policisti.
Moj odgovor je letel predvsem na tvojega...saj mi prov dol visi kater policaj je zagrižen...v svojem avtu nima kaj imet sirene in lučke in z njo ustavljat folk prosto po prešernu...OK?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Po avg 20, 2007 8:40 pm

Ustavil me je samo z lučjo - brez signala.
Zadnjič spremenil sasiti, dne Po avg 20, 2007 8:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po avg 20, 2007 8:40 pm

Ze_ Pequeno je napisal/-a:
sasiti je napisal/-a:Bila je siva škoda octavia karavan, lučka pa je bila tista, ki jo vidiš pri detektivih v filmih:) (ko se da snet in pospraviti). A potem za prehuitevanje v škarje ni predviden sodnik ali kako?

Takšna škoda je kar službena, samo da je civilno vozilo, je bil potem v službi in lahko ukrepa po zvcp. Za ta prekršek pa ni zagrožen sodnik za prekrške.

Se strinjam.
Glih danes sem šel mimo policaja v srebrni Octaviji ko je ravno ''masiral'' voznika kombija.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 To avg 21, 2007 10:14 pm

Po moje ne bo nič od kazne. Ker te je ustavil, ko je bil sam v avtu, ni posnetka - tvoja beseda proti njegovi.
Si videl mogoče, če je ustavil še kako vozilo, ki je bilo v neposredni bližini?

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če avg 23, 2007 12:27 pm

s12345 je napisal/-a:Po moje ne bo nič od kazne. Ker te je ustavil, ko je bil sam v avtu, ni posnetka - tvoja beseda proti njegovi.

lp

tudi to ne drži...ker je on kredibilna priča in ne ti...se pravi njegova beseda obvelja pred tvojo...razen če lahko dokažeš nasprotno...

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tiicoo Če avg 23, 2007 12:41 pm

Ti samo poročaj če boš dobo kaj .. .

@Slide sorry no ...
Slika

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Če avg 23, 2007 2:23 pm

Slide je napisal/-a:
Tiicoo je napisal/-a:

Kaj ne drži spet...če ima lučko ga moraš spustit naprej...ustavlja se z zvočnim signalom...malo si preberi kakšen pravilnik o znakih ki jih dajejo policisti.
Moj odgovor je letel predvsem na tvojega...saj mi prov dol visi kater policaj je zagrižen...v svojem avtu nima kaj imet sirene in lučke in z njo ustavljat folk prosto po prešernu...OK?

Saj pa je bla službena octavia no, kaj se te razburjaš. Pri nas na obmejnem pasu z hrvaško imajo teh octavij da glava peče.
To z sireno pa je dobro vedeti, saj pri nas ustavljajo ljudi brez sirene ko po tekočem traku...

LP boštjan
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če avg 23, 2007 2:31 pm

poglej, zakon govori takole...in tega se lahko pač tudi držiš...če ne ustaviš in bo hotel da ustaviš bo tako ali tako spustil zvočni signal...kar tako vem da ne bi ustavljal, pa sem tisti ki ponavadi tukaj zagovarjam modre...ampak danes ima že vsak drugi paglavec rotacijsko luč :roll:
(3) Pomen posebnih svetlobnih in zvočnih znakov:
1. modra luč: udeleženci cestnega prometa morajo takoj dati prosto pot vozilu, ki daje tak znak. Vozniki se morajo z vozili umakniti k robu vozišča, če je zaradi neovirane vožnje vozila s prednostjo potrebno, morajo ustaviti ob robu ali zunaj vozišča, drugi udeleženci cestnega prometa se morajo umakniti z vozišča;
2. modra luč in kratek zvočni znak s sireno: voznik, za katerim vozi policijsko vozilo, ki daje tak znak, mora postopno zmanjšati hitrost in ustaviti ob robu ali zunaj vozišča. Voznik in potniki ne smejo izstopiti iz oziroma z vozila, dokler jim policist tega ne dovoli;

p.s razburil? :lol: Zaradi izjav na forumu se pa res ne splača niti grdo pogledat kaj šele razburit :lol:

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če avg 23, 2007 3:10 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:to sploh nesmejo počet v civilu :lol:

to si ti misliš :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Če avg 23, 2007 3:24 pm

Slide je napisal/-a:poglej, zakon govori takole...in tega se lahko pač tudi držiš...če ne ustaviš in bo hotel da ustaviš bo tako ali tako spustil zvočni signal...kar tako vem da ne bi ustavljal, pa sem tisti ki ponavadi tukaj zagovarjam modre...ampak danes ima že vsak drugi paglavec rotacijsko luč :roll:
(3) Pomen posebnih svetlobnih in zvočnih znakov:
1. modra luč: udeleženci cestnega prometa morajo takoj dati prosto pot vozilu, ki daje tak znak. Vozniki se morajo z vozili umakniti k robu vozišča, če je zaradi neovirane vožnje vozila s prednostjo potrebno, morajo ustaviti ob robu ali zunaj vozišča, drugi udeleženci cestnega prometa se morajo umakniti z vozišča;
2. modra luč in kratek zvočni znak s sireno: voznik, za katerim vozi policijsko vozilo, ki daje tak znak, mora postopno zmanjšati hitrost in ustaviti ob robu ali zunaj vozišča. Voznik in potniki ne smejo izstopiti iz oziroma z vozila, dokler jim policist tega ne dovoli;

Mene je ustavil brez zvočnega signala - je pa res, da mu zvočnega ni blo treba uporabiti, ker sem ustavil takoj (mislim da mi je malo poblinkal prej).

Drugač pa nism še dobil nobenega obvestila, poklical me pa tudi ni v ponedeljek, tak kot je reku... tak da sem še kr "na trnih"

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če avg 23, 2007 4:24 pm

V Octavijah je mejna policija. Imajo enaka pooblastila kot "navadna" policija. Nekateri se vozijo tudi v civilu (nimajo uniforme).

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To sep 04, 2007 2:42 pm

the_man je napisal/-a:
s12345 je napisal/-a:Po moje ne bo nič od kazne. Ker te je ustavil, ko je bil sam v avtu, ni posnetka - tvoja beseda proti njegovi.

lp

tudi to ne drži...ker je on kredibilna priča in ne ti...se pravi njegova beseda obvelja pred tvojo...razen če lahko dokažeš nasprotno...

lp

Ha,ha kredibilna priča. Ob tem me vedno pograbi in smeh in slaba volja. Ja beseda proti besedi, normalno ,ker kao policist nima razloga da bi si nekaj izmišljeval in se jim verjame na besedo. Dokazati nasprotno HALO. Saj nismo policijska država, da bi zdaj moral sam zbirati dokaze da nisi kriv. V Ustavi RS lepo piše da si nedolžen dokler ti krivda ni dokazana. V tvojem primeru nima niti materialnih dokazov niti verodostojne priče (policista). Je pa v Sloveniji vse mogoče.

lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 04, 2007 3:00 pm

ja kdo pa bo ukrepal proti voznikom, ki izsiljujejo druge če ne policaj.

če nekoga prijaviš pa si pripravljen pričat tudi ukrepajo proti njemu.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To sep 04, 2007 3:38 pm

Če te je ustavil v uniformi si si zapomnil, če je imel šapko na glavi ali je bil brez nje. Če uniforma ni popolna in brez šapke na glavi, ni, potem ni uradna oseba in te ne sme ustavit.
To niso buče, že velikorat preverjeno ne samo pri navadnih policistih, ampak tudi komandirjih in pa tudi v praksi so zelenci padali na tem ˝izpitu˝.
Drugače pa pokliči na policijsko postajo in vprašaj kako je s tem. Reci da delaš semirnasko nalogo pri predmetu sociologije o delu policistov.
Slika

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 To sep 04, 2007 4:22 pm

Nas je enkrat tak lovil od šentilja do maribora v mbju pa smo mu spizli!pol je klical kolega domov kao da se naj ne spila pa še nekaj mu je pravo ampak nič ni blo!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov