Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To avg 28, 2007 12:31 pm

Še vedno nisi povedal ali je bil znak ali ne?

dms je napisal/-a:Ce se da,zakaj nebi.

Če se nekaj da, še ne pomeni da to moraš. Mislim, da je to dokaj splošna in logična zadeva, pa sploh ni odprta za debato.

dms je napisal/-a:K se pa kdo sam naslon vam na odbijac,pa prec stokate za vrat.Pa recte da ni res.

Ni res in dosti raje bi videl da se take defekte, ki potem delajo vrste in stroške na sodiščih in bolnicah, res po vratu useka.

Aja, samo daj mi nekaj razloži... Zaradi česa bi jih ti tožil? Saj škoda ti je povrnjena prek kaska? Kaj je torej razlog, ali misliš utemeljevat z "Če se da, zakaj ne bi."?
Slika

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix To avg 28, 2007 1:39 pm

acom je napisal/-a:
Borcix je napisal/-a:
acom je napisal/-a:Kolikor je meni znano, lovska družina tebi zaračuna, če je tam znak za divjad in zbiješ žival.
Ne vem zakaj potem ne gre tudi v drugo smer (ni znaka...) :?:

Kaj pa tebi lahko lovska družina zaračuna??? Daj ne pišite bedarij prosim lepo :roll:
Fora je v tem, če nimaš avta zavarovanega proti divjačini in pofuraš srno na mestu kjer ni oznak za divjačino lahko od lovske družine zahtevaš povrnitev nastale škode. Ko je pa znak postavljen pa jim ne moreš nič, ker so se oni zavarovali s tem znakom. Sam sem zbil srno tam ko je bil znak za divjad pa ni bilo nobenih problemov razen živciranja in čakanja na avto da se vrne z popravila.

Če nimate konkretnih primerov boljše da sploh ne pišete nič, kot pa da nabijate poste z baba čula baba rekla ... :evil:

LP
Borcix

A si poklical policijo ali si šel samo na zavarovalnico z razbitim avtom?
Če kličeš policijo boš plačal kazen za nesrečo (nisi prilagodil vožnje razmeram na cesti). Lovci ti pa srno zaračunajo (tudi lovec, ki ustreli žival plača lovski družini, če hoče meso obdržati zase - imajo za to uradne cenike).

Seveda sem klical policijo, ki je naredila zapisnik s katerim sem potem šel naprej na zavarovalnico. Nimam pojma od kot tebi info da moraš plačati kazen da si povozil srno??????? V info, cesta na kateri sem zbil srno je omejena na 90km/h čista ravnina, po tvoji izjavi bi se pa moral peljati kolko 30km/h da bi imel prilagojeno hitrost????? Dajte fantje no, malo se zresnite :evil:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 28, 2007 1:51 pm

Tožu bi mogoče lahko edino v primeru, da se ti to zgodi na AC, pa še to mislm da bi mogu tožt DARS kot upravljalca AC in ne lovske družine.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To avg 28, 2007 1:55 pm

dms je napisal/-a:No da vam povem kako je to.Zdaj vem iz prve roke.Policija je bla.Na vprasanja zakaj bi tozil bom odgovoril:KDO PA NEMARA DENARJA?Ce se da,zakaj nebi.K se pa kdo sam naslon vam na odbijac,pa prec stokate za vrat.Pa recte da ni resPolicija je bla,nardila zapisnik,frulica in to je to.Brez ksne kazni al pa odvecnih vprasanj.S to stvarjo je pa tko,da od lovske druzine gre denar bolj tezko,tko da se to nesplaca.Sam tok.Hvala za odg.

Glej, odgovornost lovske družine je podana samo kadar sta izpolnjena dva pogoja, in to je, da znaka ni bilo postavljenega, drugi pogoj pa je, da je na mestu, kjer si imel nesrečo, že bila podobna nesreča (je že nekdo pred tabo povozil divjad), lovska družina pa ni zahtevala od cestnega podjetja postavitev znaka za divjad. V kolikor je lovska družina zahtevala postavitev znaka za divjad, pa znaka ni bilo, se je oprala krivde. V tem primeru pa lahko tožiš samo še cestno podjetje.

To je to. V glavnem, znaka lovska družina ne rabi postavljat, če tam še nihče nikdar ni ničesar povozil. Ko pa nekdo nekaj zadene, ga morajo postavit, drugače odgovarjajo.

dms
Novinec

Napisal/-a dms To avg 28, 2007 4:44 pm

lovska druzina za nastalo nesreco odgovarja samo ce imajo progon

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 28, 2007 4:56 pm

Tožiš lahko isto cestno podjetje, ki vzdržuje ceste, za uničena podvozja, če ni table seveda. Kolk vas je to naredilo?!!?!?!?

Iztožil kaj več kot neki drobiž bi pa itak samo z zahtevkom zaradi psihičnih težav ~

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr avg 29, 2007 7:44 am

Fantje, vi se sploh ne zavedate, kkaj in koga lahko vse iztožite...

Če zbiješ srno lahko tožiš lovsko družino pod določenimi pogoji... Sicer ne vem zakaj bi to delal, če imaš avto zavarovan proti divjadi (dvakrat tako ali tako ne moreš dobiti odškodnine). Če ga nimaš, in ni bilo znaka, lahko tožiš. V samem postopku se nato ugotavlja, ali je lovska družina izpolnila plan odstrela ipd. Na podlagi tega se dokaže odgovornost LD.

Če zletiš z avtom s ceste zaradi snega lahko zahtevaš odškodnino od vzdrževalca ceste. Ta se lahko ekskulpira samo, če dokaže da je ravnal po planu pluženja in se držal vseh predpisov. Drugače je odgovoren za tvojo škodo.

In še in še. Amerika je že tu, samo zavedamo se še ne. :D

Aja, oba primera sta resnična, pri prvem sem prisostvoval razpravi, drugega smo obravnavali službeno.

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Sr avg 29, 2007 8:30 am

Borcix je napisal/-a:
acom je napisal/-a:
Borcix je napisal/-a:
acom je napisal/-a:Kolikor je meni znano, lovska družina tebi zaračuna, če je tam znak za divjad in zbiješ žival.
Ne vem zakaj potem ne gre tudi v drugo smer (ni znaka...) :?:

Kaj pa tebi lahko lovska družina zaračuna??? Daj ne pišite bedarij prosim lepo :roll:
Fora je v tem, če nimaš avta zavarovanega proti divjačini in pofuraš srno na mestu kjer ni oznak za divjačino lahko od lovske družine zahtevaš povrnitev nastale škode. Ko je pa znak postavljen pa jim ne moreš nič, ker so se oni zavarovali s tem znakom. Sam sem zbil srno tam ko je bil znak za divjad pa ni bilo nobenih problemov razen živciranja in čakanja na avto da se vrne z popravila.

Če nimate konkretnih primerov boljše da sploh ne pišete nič, kot pa da nabijate poste z baba čula baba rekla ... :evil:

LP
Borcix

A si poklical policijo ali si šel samo na zavarovalnico z razbitim avtom?
Če kličeš policijo boš plačal kazen za nesrečo (nisi prilagodil vožnje razmeram na cesti). Lovci ti pa srno zaračunajo (tudi lovec, ki ustreli žival plača lovski družini, če hoče meso obdržati zase - imajo za to uradne cenike).

Seveda sem klical policijo, ki je naredila zapisnik s katerim sem potem šel naprej na zavarovalnico. Nimam pojma od kot tebi info da moraš plačati kazen da si povozil srno??????? V info, cesta na kateri sem zbil srno je omejena na 90km/h čista ravnina, po tvoji izjavi bi se pa moral peljati kolko 30km/h da bi imel prilagojeno hitrost????? Dajte fantje no, malo se zresnite :evil:

Preberi kaj je na prvi strani napisal Templar. Lovska družine te lahko toži...

Sicer pa tale tema govori o obratni smeri tožbe. Da bi tožil nekoga, za nekaj kar že imaš poravnano je nefer da ne rečem nemoralno, če danes to sploh še kaj šteje.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr avg 29, 2007 8:32 am

No sej se ne čudim, da naš pravosodni sistem ne deluje in je v popolnem razsulu glede časovnih zamud.

Sicer me pa prav zanima kolk takih tožb je bilo dobljenih.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr avg 29, 2007 8:40 am

Mrcina je napisal/-a:Fantje, vi se sploh ne zavedate, kkaj in koga lahko vse iztožite...

Če zbiješ srno lahko tožiš lovsko družino pod določenimi pogoji... Sicer ne vem zakaj bi to delal, če imaš avto zavarovan proti divjadi (dvakrat tako ali tako ne moreš dobiti odškodnine). Če ga nimaš, in ni bilo znaka, lahko tožiš. V samem postopku se nato ugotavlja, ali je lovska družina izpolnila plan odstrela ipd. Na podlagi tega se dokaže odgovornost LD.

Če zletiš z avtom s ceste zaradi snega lahko zahtevaš odškodnino od vzdrževalca ceste. Ta se lahko ekskulpira samo, če dokaže da je ravnal po planu pluženja in se držal vseh predpisov. Drugače je odgovoren za tvojo škodo.

In še in še. Amerika je že tu, samo zavedamo se še ne. :D

Aja, oba primera sta resnična, pri prvem sem prisostvoval razpravi, drugega smo obravnavali službeno.

LP Mrcina

Ja, je tu, z samo eno veliko razliko. Preden pri nas kaj iztožiš, te tvoji vnuki že zdavnaj pokopljejo in se potem oni naprej pravdajo, da so lahko njihovi otroci potem "zadovoljni" z drobižem, ki si ga porazdelijo na 12 kosov... Da gre nekdo tožit lovsko družino, ko mu je vsa škoda krita iz zavarovanja, je po mojem mnjenju zelo osamljena in zdolgočasena oseba. Drugače težko razumem, da bi kdo toliko energije prostovoljno želel vložiti v kaj tako abotnega.
Obey me. You'll be happier.

mala_golazn
Nov uporabnik

Napisal/-a mala_golazn Sr avg 29, 2007 12:04 pm

za nalet srne kriva lovska družina?
Kdo je potem kriv v primeru da zbiješ mene? moji starši? Ljubljanska porodnišnica?

Vrjamem da želiš odškodnino, samo pri tem lovska družina nima kaj... saj ti jo niso vrgli na avto...
HONDA- the power of dreams

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr avg 29, 2007 12:41 pm

nobeden ne pomisli na ubogo srno :(
rip :pray:

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Sr avg 29, 2007 1:30 pm

mala_golazn je napisal/-a:za nalet srne kriva lovska družina?
Kdo je potem kriv v primeru da zbiješ mene? moji starši? Ljubljanska porodnišnica?

Vrjamem da želiš odškodnino, samo pri tem lovska družina nima kaj... saj ti jo niso vrgli na avto...

če prebereš celo temo, vidiš da je to mogoče, zato ne piši nekaj v tri dni.

ravno danes mi je prišel cenilec ocenit škodo in smo ugotovili da je srna na P206 nardila totalko... že druga srna ta mesec iz moje strani. žal...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr avg 29, 2007 2:28 pm

mega_ne je napisal/-a:
mala_golazn je napisal/-a:za nalet srne kriva lovska družina?

če prebereš celo temo, vidiš da je to mogoče, zato ne piši nekaj v tri dni.

ravno danes mi je prišel cenilec ocenit škodo in smo ugotovili da je srna na P206 nardila totalko... že druga srna ta mesec iz moje strani. žal...

Nej ugibam...finančna totalka?

mala_golazn
Nov uporabnik

Napisal/-a mala_golazn Sr avg 29, 2007 4:01 pm

če bi se babe tko leple nate k srne bi blo bolš ;)
sicer pa če maš kasko niti ne rabš it tožt....
HONDA- the power of dreams

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Napisal/-a mega_ne Sr avg 29, 2007 4:55 pm

mala_golazn je napisal/-a:če bi se babe tko leple nate k srne bi blo bolš ;)

Slikazakaj predvidevaš da se neSlika

FBR je napisal/-a:Nej ugibam...finančna totalka?

hmm. pač totalka (zavarovalniška). nevem kako nj drugač rečem.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr avg 29, 2007 5:29 pm

mega_ne je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Nej ugibam...finančna totalka?

hmm. pač totalka (zavarovalniška). nevem kako nj drugač rečem.

ekonomska totalka... je drugace in to pomeni da strosek popravila (nadomestnih delov
in dela) znasa več kot 60% (pri nekaterih zavarovalnicah 50%) trenutne vrednosti vozila.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Sr avg 29, 2007 5:45 pm

Pa kaj toliko komplicirate in dolgovezite.
Če povoziš domačo ali divjo žival in imaš zavarovano proti divjadi pokličeš policijo. Policisti nato opravijo ogled kraja, in napišejo urdni zaznamek na zavarovalnico.
Tvoja naloga pa je, da greš k cenilcu, da ti oceni škodo.

Če pa nimaš zavarovano pa si škodo krij sam.

Ne vem kaj je z vami za vsako stvar bi se tožli, kar je v Sloveniji itak že kulturna znamenitost. V nedeljskem popoldnevu je bla ena rubrika, ko so bli predstavljeni ti modeli, ko se med sabo tožarijo, da se jim je lahko cel svet smejal.

Ni zemlja samo in izključno naša v naravi so še druge živali in to je trba upoštevat.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr avg 29, 2007 8:09 pm

Kaj pa se potem zgodi s srno? Umre ziher ne takoj.

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Napisal/-a mega_ne Sr avg 29, 2007 8:26 pm

ja če z dost veliko hitrostjo priletiš v njo potem takoj. itak je pa treba poklicat lovce (bolj nujno kot policaje) in jo najdejo če je slučajno še živa, ker zagotovo je poškodovana in oni uredijo da se ne muči več, oz. da ne povzroči potem še kakšne nesreče.

@mactron: hvala za obrazložitev ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov