Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

frulli
Nov uporabnik

Napisal/-a frulli Sr sep 26, 2007 8:42 am

dancek je napisal/-a:Problem je ravno v tem, da ne vem točno. Policist je nekaj zamomljal, rekel da je preveč in proti meni na hitro obrnil tester, kjer sem na hitro videl cifro 0,28 ali 0,82 nevem kaj je bilo. Bil sem v šoku, ker je bil to moj prvi alkotest in sem na njegovo vprašanje ali se strinjam odgovoril pritrdilno in podpisal papir katerega kopijo mi je tudi izročil. Ampak to je samo papir kjer piše, da mi je bilo odvzeto vozniško dovoljenje zaradi prevelike količine alkohola. Nobene vrednosti nič. Vse skupaj sem se začel šele spraševati doma.

pa saj verjetno tudi veš koliko si spil in kdaj :roll: po treh-štirih pivih ne boš napihal 0,82.

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Če sep 27, 2007 11:34 am

Če ti je dal potrdilo o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju, ti je dal tudi kopijo zapisnika o preizusu alkoholiziranosti (zelena kopija) in tega si podpisal, ne pa potrdilo o odvzemu v.d.

Tudi če nisi mladi voznik in napihaš pod 0.24 mg/l, ti policist lahko napiše plačilni nalog in za 24 ur prepove nadaljnjo vožnjo (ter seveda vzame izpit), v primeru če kažeš znake nezanesljivega ravnanja, npr. vožnja po nasprotnem pasu, vožnja v rdeču luč, izsiljevanje prednosti, itd.

130. člen ZVCP-1,UPB4

(4) Voznika, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če ima do vključno 0,50 grama alkohola na kilogram krvi ali do vključno 0,24 miligrama v litru izdihanega zraka in kaže znake motenj v vedenju, katerih posledica je lahko nezanesljivo ravnanje v cestnem prometu, z 125,19 EUR (30.000 tolarjev). Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke;

Uporabniški avatar
Skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a Skeleton Če sep 27, 2007 6:45 pm

Tolerance do 1.0 mg/l je 0.05 mg/l, nad 1.0 mg/l pa je 0.10 mg/l! Do rezultata 0.52 mg/l je takoj plačilni nalog, nad je obdolžilni predlog na sodišče! Začasni odvzem vozniškega dovoljenja (za 24 ur) je nad 0.24 mg/l za voznike, ki niso začetniki, za začetnike je začasni odvzem nad 0.00 mg/l (tudi že za 0.01 mg/l). Stalni odvzem vozniške je samo s strani sodišča z odločbo! Zapisniki o preizkusu se izpolnjujejo samo za pozitivne preizkuse!

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Če sep 27, 2007 7:17 pm

Ja točno tako Skeleton. Vsaj eden, ki ne piše na pamet. Pri vozniku začetniku se prav tako upošteva toleranca 0.05 mg/l je še zmeraj 0.00 mg/l. 0.06 mg/l, je pa že preveč (0.01 mg/l).

V proceduri pa je že nov zakon, ki predvideva, da se voznika v kolikor je preizkus pozitiven, avtomatsko pridrži, sedaj je bilo to predvideno le ob nadaljevanju prekrška.

Če bo zadeva sprejeta ne vem.

Maš ti kaj več informacij Skeleton.

Uporabniški avatar
Skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a Skeleton Pe sep 28, 2007 9:24 am

Ne žal zaenkrat se še nič ne ve kdaj bo, če bo sprejeto. Ja voznik bo pa avtomatsko pridržan če bo napihal več kot 0.52 mg/l! Bomo vidl kaj bo, sam mam tak občutek da bo to kr sprejeto!

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy Po mar 31, 2008 7:37 am

Skeleton je napisal/-a:Ne žal zaenkrat se še nič ne ve kdaj bo, če bo sprejeto. Ja voznik bo pa avtomatsko pridržan če bo napihal več kot 0.52 mg/l! Bomo vidl kaj bo, sam mam tak občutek da bo to kr sprejeto!

He he, pol pa bo čez vikend zmanjkalo ležišč...:)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost