Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf To dec 11, 2007 9:23 am

Kritik je napisal/-a:
PIKA2 je napisal/-a:Ko je žur, je pač žur, na posledice se misli, ko je čas za to!

Najprej dobrodošla na form, da ne boš rekla da sem te že takoj na začetku okregal... Sej te nočem napadat, samo neki bi ti razložil... Obstajata dve zrelosti, po katerih bi ljudje morali dobiti izpit, najprej zrelost po letih in drugo ter najpomembnejša je osebnostna zrelost. Ta slednja se pri nas zanemarja in to precej.... torej še enkrat preberi stavek, ki si ga napisala in se zamisli, če spada to pod osebnostno zrelost.

Lp

Ja ata tk je...

Dj no ne bluzit kr neki brezveze...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To dec 11, 2007 12:17 pm

Takšne topice mam najraje. V drugih temah vsi angelčki pa pridigajo, ko pa se odpre takšna tema, pa se vsi izpovejo, kak so bli brez vozniške po mesec dni, pa vrjamem da jih je še veliko več grešnikov, ki se ne oglasijo v takšni ali podobni temi. :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
_BlisteR_
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a _BlisteR_ To dec 11, 2007 12:37 pm

nekateri se sklicujejo da so v službi kot voznik in baje mal olajšajo zadevo.ali pa da pošlješ pritožbo da te je kazen zelo przadela, finančno in psihično,,bla bla... :D

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC To dec 11, 2007 12:58 pm

uuuuuu madona

jaz sem pa mislo da sem jaz plačal največ 125 € grrrrrrrrrrrrrrr

sicer mi je pisalo 250€ in3 kazenske točke za prekoračitev 20kh/h... polovični znesek pa 125€ o tčkah pa nič, zaj pa ne vem če jih im am al ne :) al imam 1,5 kaz. točke :)

glede tega, tudi jaz se ne bi vozil brez izpita, preveč tvegan, če pa je mus in če drugače ne gre, pa bi se izogibal lokacijam kjer stojijo in upočasnil vožnjo ter radio na glas kjer so policijske kontrole :)

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 To dec 11, 2007 2:03 pm

_BlisteR_ je napisal/-a:nekateri se sklicujejo da so v službi kot voznik in baje mal olajšajo zadevo.ali pa da pošlješ pritožbo da te je kazen zelo przadela, finančno in psihično,,bla bla... :D

ni res. moj fotr je dobu kazn 600€ zaradi sluzbe (bil je voznik kombija) in dejansko je z njegovo placo mogu prezvet 4 clansko druzino. Je tud poslal prosnjo za olajsanje kazni ker nam tam znesek omogoca prezivetje. je pa dobil odgovor da naj placa al pa gre v zapor.

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean So jan 12, 2008 7:21 pm

itak so pa taki zamiki predn dobiš odločbo domov...sm slišu ze za več primerov, ko so dobil pepoved pa se vozil pa vozil po pa dobi 14.4. domov pošto da mu prepoved vožne začne velat od 1.3. Torej kaka je tuki logistika pa tut ne vem...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jan 13, 2008 4:39 am

Lumpy_ je napisal/-a:Takšne topice mam najraje. V drugih temah vsi angelčki pa pridigajo, ko pa se odpre takšna tema, pa se vsi izpovejo, kak so bli brez vozniške po mesec dni, pa vrjamem da jih je še veliko več grešnikov, ki se ne oglasijo v takšni ali podobni temi. :lol:

ja valda!vsi angelčki,pa pametujejo pa očitajo drugim ko kdo prosi za kakšno pomoč.
glih zadnč ko je en vprašu zakaj mu volan trese pri 170,so vsi bluzili če ne ve kakšne so omejitve,pa da naj mu kr trese pr tej brzini.... pa kaj vas boli falus kolk on vozi,al mu odgovorte na vprašanje al se pa sploh ne oglašajte...
takšne stvari me najbl razpizdjo ej :evil:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Ne jan 13, 2008 6:46 am

in pol se sprasujemo zakaj je slovenska vozna kultura na psu.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 13, 2008 7:29 pm

golfTDI je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:Takšne topice mam najraje. V drugih temah vsi angelčki pa pridigajo, ko pa se odpre takšna tema, pa se vsi izpovejo, kak so bli brez vozniške po mesec dni, pa vrjamem da jih je še veliko več grešnikov, ki se ne oglasijo v takšni ali podobni temi. :lol:

ja valda!vsi angelčki,pa pametujejo pa očitajo drugim ko kdo prosi za kakšno pomoč.
glih zadnč ko je en vprašu zakaj mu volan trese pri 170,so vsi bluzili če ne ve kakšne so omejitve,pa da naj mu kr trese pr tej brzini.... pa kaj vas boli falus kolk on vozi,al mu odgovorte na vprašanje al se pa sploh ne oglašajte...
takšne stvari me najbl razpizdjo ej :evil:

Mene tudi ( jaz sem bil tisti, ki je to spraševal)

GolfTDI :pivo
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

PIKA2
Nov uporabnik

Napisal/-a PIKA2 Ne jan 13, 2008 7:32 pm

Tudi meni so tukaj napisali, da sem nezrela, ko pa sem nekaterim ljudem povedala, kaj sem nakuhala, mi jih je vsaj pet priznalo, da so že šli skozi odvzem, pa naskrivaj so mi še vsaj pet ljudi našteli, ki se jim je zgodilo isto. Razlika je v tem, da se jaz tega ne sramujem, večina tistih ljudi pa navzven izgleda veliko bolj "zrelih" od mene. Tudi to je žal značilnost slovencev :( . Pa ne samo v vezi z prometnimi prekrški, še bi se lahko naštelo ;) . Moralisti! Še dobro, da nimam takih ljudi okoli sebe :woohoo !

PIKA2
Nov uporabnik

Napisal/-a PIKA2 Ne jan 13, 2008 7:33 pm

Se ne bi mi trije dobili na enem :pivo ?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 13, 2008 7:38 pm

Men izpita ŠE niso odvzeli :D ( zarad dotrajanosti se mende ne šteje? )..mi grejo pa lažni moralisti in dvoličneži zelo na k. jaz vsaj priznam, da nisem angelček za volanom...Pa pira tud ne pijem :D :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

CM
Novinec

Napisal/-a CM Po jan 14, 2008 7:45 pm

speedfreak je napisal/-a:Men izpita ŠE niso odvzeli :D ( zarad dotrajanosti se mende ne šteje? )..mi grejo pa lažni moralisti in dvoličneži zelo na k. jaz vsaj priznam, da nisem angelček za volanom...Pa pira tud ne pijem :D :D

Jaz pa sem angelček, ampak tudi ostanem brez izpita (nisem nič napihala, povzročila nesrečo ali kaj podobnega) :(

PIKA2
Nov uporabnik

Napisal/-a PIKA2 To jan 15, 2008 8:22 pm

Kaj pa si nakuhala? ali ti je kuža izpit pojedel :P ?

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr jan 16, 2008 12:21 pm

PIKA2 je napisal/-a:. Pa ne samo v vezi z prometnimi prekrški, še bi se lahko naštelo ;) . Moralisti! Še dobro, da nimam takih ljudi okoli sebe :woohoo !

Žal si ti nezrela prav na tistem področju, kjer je potem avtomobil v tvojih rokah morilsko orožje.

Pač osebnostno nezreli, večkratna prekoračitev hitrosti v naseljih, alkohol.

A je tako teško se peljati tistih 100m 50km/h, a je res tako teško naročiti taxi in primakniti tistih par euru za vožnjo, pa se ga lahka potem še bolj nacediš.

To je problem vseh, sploh pa tistih ki se vozimo "normalno" potem pa pri vedno višjih zavarovanjih plačujemo še za tiste norce. Ne rečem naj začnejo razmišljat. Ampak jst bi dovolil zavarovalnicam da dostopajo do baze podatkov policije v zvezi s prometnimi prekrški. Ob zavarovanju avtomobila se pregleda stanje prekrškov osebe, ki želi zavarovati, in če je potrebno bo oseba plačala tudi 3000€ za osnovno zavarovanje da bo lahko zavaroval fiat 500.

CM
Novinec

Napisal/-a CM Sr jan 16, 2008 6:10 pm

PIKA2 je napisal/-a:Kaj pa si nakuhala? ali ti je kuža izpit pojedel :P ?

Kuža pojedel :roll: Pri meni so se "nakuhali" zdravstveni problemi, ki so sicer zelo redki, ampak za našo zakonodajo je važno samo to ali obstajajo. :evil: Toliko kretenov vidim vsak dan na cesti, ki so popolnoma nesposobni za volanom, pijani, zadeti, itd, itd, ki imajo lahko vozniško, jaz sem pa v štirih letih in pol še brez kazni, tudi za nepravilno parkiranje je nimam, priznam da mi kdaj kakšna luč ne dela :woohoo , ampak izpita pa ne morem podaljšati :roll: :evil: Kje je tle kakšna pravica? :evil:

ika
Nov uporabnik

Napisal/-a ika Če jan 31, 2008 11:26 am

živjo!
marca 2006 sem se zaletela-kriva, aprila 2007 sem imela sodnika za prekrške. danes pa sem dobila odločbo, kjer je pisalo: 208 € globe, 42 € za sodni postopek, 4 kazenske pike ter en mesec ob izpit. sodba bo pravnomočna v osmih dneh.
ker imate nekateri več izkušenj s tem, me zanima, od kdaj imaš prepoved vožnje. moram iti na upravno? da bi začelo veljat, verjetn ne morem počakat do poletja, ko bom na morju in ne bom rabila avta ter izpita? :oops:
prosim za kakšen odgovor. hvala

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mike_E_ So feb 02, 2008 11:21 am

ika je napisal/-a:živjo!
marca 2006 sem se zaletela-kriva, aprila 2007 sem imela sodnika za prekrške. danes pa sem dobila odločbo, kjer je pisalo: 208 € globe, 42 € za sodni postopek, 4 kazenske pike ter en mesec ob izpit. sodba bo pravnomočna v osmih dneh.
ker imate nekateri več izkušenj s tem, me zanima, od kdaj imaš prepoved vožnje. moram iti na upravno? da bi začelo veljat, verjetn ne morem počakat do poletja, ko bom na morju in ne bom rabila avta ter izpita? :oops:

Sam imam praktično isto situacijo (zadnji v verižnem trčenju maja 2006), le da jaz nisem bil nikoli vabljen k sodniku, včeraj sem dobil le "sodbo v skrajšanem postopku". Znesek je 10EUR višji, prepoved pa je za čas 2 mesecev. Sodba je datirana 3.1., prejel pa sem jo včeraj. Nikjer ne piše kdaj je pravnomočna in od kdaj velja odvzem, le da imam možnost pritožbe v 8 dneh. Nič zabeleženo da se kjerkoli zglasim za vpis v vozniško, nič zabeleženo da mi ni treba, skratka nič.

Se torej komu sanja od kdaj naprej velja prepoved in kako je z vpisom?

P.S.: Kakšne so sankcije če kljub temu vozim? Seveda ob predpostavki da se ne zaletim.. da se zadeva pač ugotovi ob redni kontroli?

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. So feb 02, 2008 7:43 pm

Mike_E_ je napisal/-a:
ika je napisal/-a:živjo!

Sam imam praktično isto situacijo (zadnji v verižnem trčenju maja 2006), le da jaz nisem bil nikoli vabljen k sodniku, včeraj sem dobil le "sodbo v skrajšanem postopku". Znesek je 10EUR višji, prepoved pa je za čas 2 mesecev. Sodba je datirana 3.1., prejel pa sem jo včeraj. Nikjer ne piše kdaj je pravnomočna in od kdaj velja odvzem, le da imam možnost pritožbe v 8 dneh. Nič zabeleženo da se kjerkoli zglasim za vpis v vozniško, nič zabeleženo da mi ni treba, skratka nič.

Se torej komu sanja od kdaj naprej velja prepoved in kako je z vpisom?

P.S.: Kakšne so sankcije če kljub temu vozim? Seveda ob predpostavki da se ne zaletim.. da se zadeva pač ugotovi ob redni kontroli?

V osmih dneh po prevzemu pošte je pravnonočna, tako velja od takrat tudi prepoved, ki bo vpisana v evidenco pri Upravni enoti ( dostop ima tudi Policija), v vozniško nič ne vpisujejo.

Kazen za vožnjo v času ukrepa:
138/6-1.3 ZVCP-1,UPB4 - plačilni nalog 500.75 EUR in 8 kazenskih točk!

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Ne feb 03, 2008 12:00 am

tocno tako, 8 dni od datuma ko si prevzel posto zacne veljati prepoved;-) od redni kontroli je posledica 500€ pa neki centov drobiza zraven
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov