MacTron je napisal/-a:off:
to ti je uporabnik dencor povedal zato ker nisi navedel bivse valute (SIT)
Off: sploh nisem dojel fore

gofra je napisal/-a:Pozdravljeni,
oglasam se, ker sem vpleten v podoben primer - upam, da mi otvoritelj teme ne bo zameril.
Pred kratkim sem letel s ceste in poskodoval popolnoma nov avto. Odskodnina je ocenjena na dobrih 75% nabavne cene, s tem, da avto sploh ni bil v celoti pregledan. Tako se denimo ne ve kaj je z motorjem, menjalnikom, sklopko, drobovjem, notranjostjo...Amortizacije prakticno ni (1mesec, 3000 km).
Odskodnina bo izplacana leasing hisi, ato pa po vsej verjetnosti ostane meni (nepreverjeno). No, da pa bi dobil realno vrednost razbitega avtomobila oz. njegovih resenih ostankov in oceno stroskov popravila, bom moral na lastne stroske odpeljat zadevo na servis. Popravljal 90% ne bom. Zdaj pa me zanima, ce ima kdo podobne izkusnje s tem oz. ce bi mi lahko kdo priporocal kak posten servis (fiat), kjer me ne bi prevec oskubili?
Poleg tega, dokler se ne najde kupec, avtomobila v tem stanju nimam kje imeti - kak nasvet okoli tega morda?
Najlepsa hvala za odgovore!
F
gofra je napisal/-a:- Ali bi v mojem primeru morala veljati formula: trzna vrednost razbitine + odskodnina = prodajna cena vozila?
gofra je napisal/-a:- Ali pooblasceni serviser lahko ugotovi dejansko trzno vrednost preostalih, tj. resenih delov in ali lahko s tem podatkom kasneje izpodbijam cenilceve ugotovitve?
gofra je napisal/-a:Avto bi (bom) dal pregledat pooblascenemu serviserju (najbrz steje le potrdilo uradnih izvajalcev) in mi bo proti placilu (iz lastnega zepa) naredil predracun popravila. Rad bi pac imel stvari crno na belem, ne morem se kar zadovoljit z neko oceno.
gofra je napisal/-a:- Ali pooblasceni serviser lahko ugotovi dejansko trzno vrednost preostalih, tj. resenih delov in ali lahko s tem podatkom kasneje izpodbijam cenilceve ugotovitve?
gofra je napisal/-a:- Ali lahko v primeru ugovora cenitvi in v primeru vnovicnega (bolj temeljitega) pregleda vozila s strani zavarovalnice pride do ugotovitev, da je bila prva ponujena odskodnina previsoka (povedano po domace: samemu sebi bi izkopal luknjo) in le to potem znizajo?
gofra je napisal/-a:- Ali bi v mojem primeru morala veljati formula: trzna vrednost razbitine + odskodnina = prodajna cena vozila?
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov