Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe dec 21, 2007 2:37 pm

Tam ni nobene polne črte da ne bi smel zaviti levo in ta pas za zavijanje levo je namenjen za zavijanje levo na parkirišče hotela in za zavijanje levo pri semaforju. V ta dovoz je dovoljeno zapeljati z glavne ceste iz obeh smeri. En pas za zavijanje levo je zato, ker je križišče s semaforjem tako zelo blizu, manj kot 20m.
Dovoz na parkirišče ni naravnost ampak je to breg, zato se z glavne ceste vidi le vrh dovoza, torej samo tisti del, kjer je bilo trčenje, nižje dol v dovoz se s ceste ne vidi ! Cel dovoz se vidi šele, ko se pripelješ do dovoza in nič prej, vmes je potem samo še prehod za pešce.

Jaz sem zavil levo do dovoza in se pomaknil skrajno desno ko sem opazil nasproti vozeč avto, kot kaže skica, nisem sekal ovinka, ker ga tam ni mogoče, če ne bi hitro nabasal robnik so pa robniki granitni in ostri, torej srečanje s takim robnikom ni priporočljivo. Jaz sem pričakoval, da bo nasproti vozeči zavil desno, ker ima obvezno smer, zato sem tudi pustil dovolj prostora ampak ta avto ni zavijal desno ampak je nameraval naravnost, če bi zavijal me ne bi zadel. Tam se vozim skoraj vsak dan v eno ali drugo smer po tem dovozu in zelo dobro poznam razmere, zato tudi vem, kako zoprno je, če greš po dovozu gor in nasproti nekdo pride in ni prostora. Ostane le umikanje vzvratno nazaj na parkirišče. Tudi sam večkrat srečam koga ki zavija iz glavne ceste v ta dovoz in večina voznikov lepo počaka na vrhu, ker zgoraj sploh ni znaka, da imajo prednost, čeprav bi tisti modri kvadratni moral biti, če je na drugi strani okrogli, ampak kot kaže ni potrebno, saj je tisti modri le za obvestilo in če bi bil, bi ljudje še bolj tiščali naprej po bregu dol, tako pa večina počaka na vrhu ... tako sem storil tudi jaz.

Napisal sem tudi, da je dovoz ozek, da gre npr avtobus komaj skozi, notri pa tudi zelo težko zavije, ponavadi prevozi robnike. Dva avta se tam nikakor ne moreta srečati, ravno zato sem tudi ustavil. Ko sem ustavil, je bil nasproti vozeči avto šele na sredini dovoza in hkrati že mimo znakov, ki so vrisani v skici. Znaki so nesrečno postavljeni, 20m pred križiščem z glavno cesto, ker je malo višje nekaj parkirnih boksov trdo zraven hotela.

Policaj je zapisal samo izjave in pomagal izpolniti evropsko poročilo, ker tista punca ni imela interesa dajati podatkov, no, potem je po ukazu policaja le izpolnila obrazec. Izpolnila sva vsak svoj del, del na sredini pa je izpolnil policaj. V uradni zaznamek pa je zapisal izjave obeh, kaj pa piše pa ne vem.
Ali imam vpogled v ta zaznamek, oziroma poročilo ali imam pravico videti kaj piše?
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne dec 23, 2007 5:35 pm

Zkp mislim, da uradnega zaznamka podrobneje ne ureja in le-ta nima nikakršne vrednosti v nadaljnjem postopku.Če ga ureja kakšen drug akt pa ne vem.
Tukaj mi nekaj stvari ni preveč jasno.Ti zavijaš, ona se butne vate, pokličeta policijo...kaj je policija do zdaj naredila?Narisala slikco na poročilo ali še kaj drugega?A zdej se čaka odločitev PP? A je možna morebitna pritožba in kam?

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber To dec 25, 2007 11:40 am

Policija ni naredila nič, enostavno zato, ker je bilo škode "premalo" ... naredili so zapisnik, odločali niso nič, ker niso našli dokazov :shock: jih niti niso iskali, toliko o delu naše policije ... zakon je pač tak, da če ne najdejo otipljivih dokazov, je postopek zaključen.
Jaz bi rad zadevo spravil k sodniku za prekrške ali pa zahteval izvedenca, ampak sva skupaj s policajem ugotovila, da bo to samo izguba časa in živcev, da žal ne bo efekta in naj upam, da bodo na zavarovalnici odločili ...
Kaj je tukaj čudnega, jaz zavijem in ustavim, ter čakam da odpelje mimo, ona se pa zabije vame, se zgodi ane, tukaj je čudno le to, da me je spregledala, še bolj čudno pa je to, da potem ne prizna svoje napake, je to mar postal nacionalni šport, laganje in ne prevzemanje odgovornosti.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 To dec 25, 2007 1:06 pm

nebivedu je napisal/-a:Podaj prijavo na MNZ zato, da ne verjameš policiji iz bleda zaradi korupcije, ker se udeleženci v nesreči s tabo hvalisajo, da imajo veze na policiji. Bodo dobil preiskavo in bodo vse tiste govorice potihnile zelo hitro, potem pa bodo tudi tvoj primer obravnavali normalno brez predsodkov.

Daleč najboljši predlog.
Samo glej, da boš napisal kulturno in brez nepotrebnih izjav.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr dec 26, 2007 11:39 am

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe dec 28, 2007 12:20 pm

torej kako si zadevo resil?

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe dec 28, 2007 1:31 pm

Proklete mrhe, da bi imel en zdrapan avto ali pa terenca z bullbarom, pa da bi me hotele tako nalagat, bi se samo notr usedel, jih opozoril naj se odmaknejo in se napolno zabil v bok njunega avta. Bi vsaj vedel zakaj sem kriv.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Pe dec 28, 2007 9:21 pm

Nič še nisem rešil, policaji se izgovarjajo, da nimajo kaj naredit, no, saj res nimajo, kaj pa naj naredijo :?
zdej so itak prazniki, tako da lahko le čakam in po praznikih rešujem dalje.

Mimogrede, kupujem terenca :twisted: resno :evil:

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe dec 28, 2007 11:53 pm

haha glede terenca.. pa en fajn bullbar gor nastimej da bo za ziher :D

pa srecno s problemov.

saxo
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a saxo So dec 29, 2007 12:22 am

nebivedu je napisal/-a:Podaj prijavo na MNZ zato, da ne verjameš policiji iz bleda zaradi korupcije, ker se udeleženci v nesreči s tabo hvalisajo, da imajo veze na policiji. Bodo dobil preiskavo in bodo vse tiste govorice potihnile zelo hitro, potem pa bodo tudi tvoj primer obravnavali normalno brez predsodkov.

...ker se udeleženci v nesreči s tabo hvalisajo, da imajo veze na policiji. ...

dobr pazi pri pisanju, ker se na vsako besedo obesijo in te hočejo dobesedno povoziti, zato se to zapiše:

.... ker se udeleženki in njeni domači (ali sopotnica v povzročiteljevem avtu) hvalijo pred teboj, da imajo zveze na policiji. .....

Dobro poznam ta del ceste in ti želim uspešen zaključek te nepotrebne beštije. Ampak pač, taki so eni, živijo v oblakih in se težko prizemljijo, če le imajo kanček upanja, da so nekaj nad, nad.
MJ

Uporabniški avatar
GerŠ
Novinec

Kraj: Žalec

Napisal/-a GerŠ So dec 29, 2007 9:44 am

Ej reber big foot bi ti bolj prov pršu kot pa terenc :P

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So dec 29, 2007 8:11 pm

...da imajo veze, ne zveze.... :lol:

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber To feb 05, 2008 7:36 pm

Danes sem dobil informacijo od pravnika na zavarovalnici, da se je odločil za 50% ...
Pravnik mi je povedal, da moram pričo, torej šoferja avtobusa sam poiskati, da mi da izjavo, potem pa to izjavo pošljem njim, potem bodo pa pogledali še izjavo, če je kaj drugače ... v glavnem, pravna služba je še bolj lena kot policija.

Na vprašanje, zakaj niso oni kontaktirali priče, saj sem dal podatke od priče, mi je odgovoril, da oni niso sodišče in ne kličejo prič ... le zakaj potem v prijavo sploh napišemo priče :shock: če pa jih ne upoštevajo.

Naslednji korak bo, da bom kontaktiral tega šoferja in ga prosil, če je pripravljen poslati izjavo na zavarovalnico, poslal mu bom prazno skico brez vozil A in B, pa naj dogodek, kar je videl sam nariše in pošlje na zavarovalnico, priložil pa mu bom še kuverto in znamko ... Mislim, da je bolje, če pošlje sam, da ne bo kdo rekel, da sem vplival na pričo :evil:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To feb 05, 2008 8:14 pm

Pravnik dela v korist zavarovalnici, verjemi, da se mu ne bo dalo utupit v glavo.
Poišči si svojega advokata, če ne bo obveljalo pri 50:50.
Pa kontakt od priče daj SVOJEMU advokatu, da bo zagovarjal tvoj interes, ne interes zavarovalnice. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Sr feb 06, 2008 8:39 am

Tukaj je pa zdej tist hakeljc, da se pa cenovno ne izide, potem je vseeno, če namesto advokatu dam ličarju ... in ravno na to foro zavarovalnice špilajo.
Ne, jim bom kar sam grenil življenje, ko dobim uraden odgovor, bo seveda sledila pritožba., pa potem še ena in še ena protožba, če bo treba.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Sr feb 06, 2008 9:02 am

Ce pravdo dobis, ti bo stroske odvetnika placala nasprotna stran, torej zavarovalnica.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Sr feb 06, 2008 7:37 pm

In kaj se smatra pod dobljeno pravdo? da mi priznajo več kot 50% ali da mi priznajo 100% in nič manj?

Kot kaže niso v pravni službi popolnoma nič upoštevali prometnih znakov, policaji pa ravno tako ne :shock: mislim, le zakaj potem so prometni znaki? za brez veze, da se ravnamo po njih, ko pa se išče odgovornost so pa nepomembni ali kaj?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr feb 06, 2008 7:49 pm

Pol pa šparaj na advokatu pa colaj potem tri leta dražje zavarovanje...kaj naj ti še rečem. Saj so se hvalili z nekimi vezami...očitno je nekaj na tem, če so vsi slepi za znake.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Sr feb 06, 2008 8:26 pm

Ti bos verjetno sel na sodisce z nekim zahtevkom do zavarovalnice. 100% povrnjeno, 70%, ne vem. Ce bodo dali prav tebi, so sodni stroski in stroski tvojega odvetnika na njihovi strani.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Če feb 07, 2008 12:11 am

A veste kaj je pa največja fora? da oni sploh niso vložil odškodninskega zahtevka, očitno imajo slabo vest, sicer pa se jim na avtu skor nič ne pozna, vogal odbijača je mal popraskan lak, sploh ne do plastike, da bi blo kej počen pa sploh ne ... pa še praske od prej, tko da je vprašanje kaj bi oni sploh dobil od zavarovalnice, če bi vložil zahtevk. Če bodo še kej dost čakal še zahtevka ne bodo mogl dat, ker cenilc po tolkem času :?

Jaz zdej v bistvu zgubim le to, da ne dobim povrnjene škode, ker kot kaže oni ne bodo vložil zahtevka. Tudi na mojem avtu se bolj malo pozna, ko je umazan sedaj od umazane ceste se sploh ne vidi na vratih, edino na blatniku je upognjen rob ... ko pa je opran, pa se vidi. Če hočem uštimat zadevo je treba barvat, pa letev na vratih menjat ... to pa znese vsaj 200€, lahko pa se precej približa ali preseže 400€ :shock: to pa že ni tako malo, če moram pol sam plačat :evil: še dobr da ni večja škoda.

Razumem, da pravna služba dela v korist zavarovalnice ... ampak, če zadeva ni jasna, bi lahko upoštevali prometne znake, ker tukaj pa je zadeva jasna, pa še obvezna smer, ki je bila prekršena.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov