Napisal/-a reber Pe dec 21, 2007 2:37 pm
Tam ni nobene polne črte da ne bi smel zaviti levo in ta pas za zavijanje levo je namenjen za zavijanje levo na parkirišče hotela in za zavijanje levo pri semaforju. V ta dovoz je dovoljeno zapeljati z glavne ceste iz obeh smeri. En pas za zavijanje levo je zato, ker je križišče s semaforjem tako zelo blizu, manj kot 20m.
Dovoz na parkirišče ni naravnost ampak je to breg, zato se z glavne ceste vidi le vrh dovoza, torej samo tisti del, kjer je bilo trčenje, nižje dol v dovoz se s ceste ne vidi ! Cel dovoz se vidi šele, ko se pripelješ do dovoza in nič prej, vmes je potem samo še prehod za pešce.
Jaz sem zavil levo do dovoza in se pomaknil skrajno desno ko sem opazil nasproti vozeč avto, kot kaže skica, nisem sekal ovinka, ker ga tam ni mogoče, če ne bi hitro nabasal robnik so pa robniki granitni in ostri, torej srečanje s takim robnikom ni priporočljivo. Jaz sem pričakoval, da bo nasproti vozeči zavil desno, ker ima obvezno smer, zato sem tudi pustil dovolj prostora ampak ta avto ni zavijal desno ampak je nameraval naravnost, če bi zavijal me ne bi zadel. Tam se vozim skoraj vsak dan v eno ali drugo smer po tem dovozu in zelo dobro poznam razmere, zato tudi vem, kako zoprno je, če greš po dovozu gor in nasproti nekdo pride in ni prostora. Ostane le umikanje vzvratno nazaj na parkirišče. Tudi sam večkrat srečam koga ki zavija iz glavne ceste v ta dovoz in večina voznikov lepo počaka na vrhu, ker zgoraj sploh ni znaka, da imajo prednost, čeprav bi tisti modri kvadratni moral biti, če je na drugi strani okrogli, ampak kot kaže ni potrebno, saj je tisti modri le za obvestilo in če bi bil, bi ljudje še bolj tiščali naprej po bregu dol, tako pa večina počaka na vrhu ... tako sem storil tudi jaz.
Napisal sem tudi, da je dovoz ozek, da gre npr avtobus komaj skozi, notri pa tudi zelo težko zavije, ponavadi prevozi robnike. Dva avta se tam nikakor ne moreta srečati, ravno zato sem tudi ustavil. Ko sem ustavil, je bil nasproti vozeči avto šele na sredini dovoza in hkrati že mimo znakov, ki so vrisani v skici. Znaki so nesrečno postavljeni, 20m pred križiščem z glavno cesto, ker je malo višje nekaj parkirnih boksov trdo zraven hotela.
Policaj je zapisal samo izjave in pomagal izpolniti evropsko poročilo, ker tista punca ni imela interesa dajati podatkov, no, potem je po ukazu policaja le izpolnila obrazec. Izpolnila sva vsak svoj del, del na sredini pa je izpolnil policaj. V uradni zaznamek pa je zapisal izjave obeh, kaj pa piše pa ne vem.
Ali imam vpogled v ta zaznamek, oziroma poročilo ali imam pravico videti kaj piše?
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info