xbox je napisal/-a:Zanima me ali je možno, ko te policaj dobi na radar-laser in ti da tudi za pihat, da nikjer nič ne podpišeš in ne dobiš takoj kakšnega potrdila, nato pa čez slabo leto dobiš domov položnico za 500 evrov ?No takšno položnico in obvestilo iz sodišča sem dobil pred kratkim. Dobil me je policaj na radar v naselju januarja... Mi je dal za pihat (imel 0.0) pregledal in preveril dokumente pokazal radar z namerjenimi 85kmh,ter si samo v beležko zapisal moje podatke in dejal, da je za ta prekršek kazen cirka 500 evrov. Nato sem malo jamral ,ker so me sploh prvič dobili na radar in nato me odslovil... Bil je samo eden policaj in niti ne vem kako mu je bilo ime in nič... Ker nisem takoj dobil nobenega potrdila sem mislil da mi je spregledal. Kako pa lahko dokažejo da sem to jaz bil tam? Je to sploh pravnomočno, da ne dobiš nič za podpisat itd.? Vsak nasvet je dobrodošel kaj narediti v tej situaciji, v kateri sem se prvič znašel.
Verbatim je napisal/-a:xbox je napisal/-a:Zanima me ali je možno, ko te policaj dobi na radar-laser in ti da tudi za pihat, da nikjer nič ne podpišeš in ne dobiš takoj kakšnega potrdila, nato pa čez slabo leto dobiš domov položnico za 500 evrov ?No takšno položnico in obvestilo iz sodišča sem dobil pred kratkim. Dobil me je policaj na radar v naselju januarja... Mi je dal za pihat (imel 0.0) pregledal in preveril dokumente pokazal radar z namerjenimi 85kmh,ter si samo v beležko zapisal moje podatke in dejal, da je za ta prekršek kazen cirka 500 evrov. Nato sem malo jamral ,ker so me sploh prvič dobili na radar in nato me odslovil... Bil je samo eden policaj in niti ne vem kako mu je bilo ime in nič... Ker nisem takoj dobil nobenega potrdila sem mislil da mi je spregledal. Kako pa lahko dokažejo da sem to jaz bil tam? Je to sploh pravnomočno, da ne dobiš nič za podpisat itd.? Vsak nasvet je dobrodošel kaj narediti v tej situaciji, v kateri sem se prvič znašel.
Tu je bil celoten postopek narobe. Če je radar pokazal 85 km/h, ti more on odšteti 5 km/h (pravilnik o meroslovnih napravah), torej je tvoja uradna hitrost 80 km/h (zakon pravi ...do 30 km/h), za kar pa je kazen 250 evrov in še polovička, brez sodnika. Seveda bi ti on moral dati papir, da si peljal 85. Zdaj lahko napiše 86 in pač plačaš 500 evrov+sodne stroške. Malo pazit drugič...
seeman66 je napisal/-a:Verbatim je napisal/-a:xbox je napisal/-a:Zanima me ali je možno, ko te policaj dobi na radar-laser in ti da tudi za pihat, da nikjer nič ne podpišeš in ne dobiš takoj kakšnega potrdila, nato pa čez slabo leto dobiš domov položnico za 500 evrov ?No takšno položnico in obvestilo iz sodišča sem dobil pred kratkim. Dobil me je policaj na radar v naselju januarja... Mi je dal za pihat (imel 0.0) pregledal in preveril dokumente pokazal radar z namerjenimi 85kmh,ter si samo v beležko zapisal moje podatke in dejal, da je za ta prekršek kazen cirka 500 evrov. Nato sem malo jamral ,ker so me sploh prvič dobili na radar in nato me odslovil... Bil je samo eden policaj in niti ne vem kako mu je bilo ime in nič... Ker nisem takoj dobil nobenega potrdila sem mislil da mi je spregledal. Kako pa lahko dokažejo da sem to jaz bil tam? Je to sploh pravnomočno, da ne dobiš nič za podpisat itd.? Vsak nasvet je dobrodošel kaj narediti v tej situaciji, v kateri sem se prvič znašel.
Tu je bil celoten postopek narobe. Če je radar pokazal 85 km/h, ti more on odšteti 5 km/h (pravilnik o meroslovnih napravah), torej je tvoja uradna hitrost 80 km/h (zakon pravi ...do 30 km/h), za kar pa je kazen 250 evrov in še polovička, brez sodnika. Seveda bi ti on moral dati papir, da si peljal 85. Zdaj lahko napiše 86 in pač plačaš 500 evrov+sodne stroške. Malo pazit drugič...
Narobe........ za ta prekršek je 250€ in 3 kazenske točke. Tu ni polovičke. Odločbo ki ti jo pošljejo pa podpiše komandir ali pooblaščenec ministra za pravosodje ki dela na PP.
LP
Verbatim je napisal/-a:seeman66 je napisal/-a:Verbatim je napisal/-a:xbox je napisal/-a:Zanima me ali je možno, ko te policaj dobi na radar-laser in ti da tudi za pihat, da nikjer nič ne podpišeš in ne dobiš takoj kakšnega potrdila, nato pa čez slabo leto dobiš domov položnico za 500 evrov ?No takšno položnico in obvestilo iz sodišča sem dobil pred kratkim. Dobil me je policaj na radar v naselju januarja... Mi je dal za pihat (imel 0.0) pregledal in preveril dokumente pokazal radar z namerjenimi 85kmh,ter si samo v beležko zapisal moje podatke in dejal, da je za ta prekršek kazen cirka 500 evrov. Nato sem malo jamral ,ker so me sploh prvič dobili na radar in nato me odslovil... Bil je samo eden policaj in niti ne vem kako mu je bilo ime in nič... Ker nisem takoj dobil nobenega potrdila sem mislil da mi je spregledal. Kako pa lahko dokažejo da sem to jaz bil tam? Je to sploh pravnomočno, da ne dobiš nič za podpisat itd.? Vsak nasvet je dobrodošel kaj narediti v tej situaciji, v kateri sem se prvič znašel.
Narobe........ za ta prekršek je 250€ in 3 kazenske točke. Tu ni polovičke. Odločbo ki ti jo pošljejo pa podpiše komandir ali pooblaščenec ministra za pravosodje ki dela na PP.
LP
To je včasih veljalo, ko nisi mogel plačati polovičke, če so bile predpisane kazenske točke. Zdaj so že nekaj časa polovičke za vsak prekršek, za katere ni predviden odvzem vozniškega dovoljenja.
Tudi mojemu kolegu je zadnjič policija rekla, da če plača v 8 dneh, plača samo polovičko za isto zadevo.
splash je napisal/-a:a je možno, da te zmeri z radarjem (drži ga v roki- ponoči ob cesti) in te nič ne ustavi?
a vseeno lahko dobiš položnico, čeprav te ni sploh ustavil, druge pa je?
Partyzan je napisal/-a:Koliko časa pa mine, da dobiš domov obvestilo o prekoračitvi hitrosti? Včeraj ponoči me je slikal radar na obvoznici (radar v avtomobilu). Kakšno kazen naj pričakujem? Omejitev je bila 80 (nadvoz), peljal sem okrog 110-120kmh.
A so nove višine kazni že sprejete?
Najlepša hvala za odgovor.
TeddyDon je napisal/-a:Hej,
včeraj sem se vozil po mestu in kot ponavadi za las ujel zeleno luč na semaforju. Pri tem sem imel mal težjo nogo, prepozno pa opazil radar (na trinožnem stojalu). Zraven ni bilo nobenega policijskega vozila, niti policista, le neka oseba (v civilu) ga je očitno čuvala. Radar ni imel vidnih kablov, niti se ni zabliskalo (bil je dan), pa me zanima če je možno da me je dobil? Aja čez 5 minut ga pa ni blo več... možno da niso več merili? Ker kolikor vem je potrebna prisotnost policista oz. vsaj vozila, da te slikajo (al se motim?).
Hvala za odgovore. Pa previdno vožnjo zdej k so te kazni...
vajenc je napisal/-a:TeddyDon je napisal/-a:Hej,
včeraj sem se vozil po mestu in kot ponavadi za las ujel zeleno luč na semaforju. Pri tem sem imel mal težjo nogo, prepozno pa opazil radar (na trinožnem stojalu). Zraven ni bilo nobenega policijskega vozila, niti policista, le neka oseba (v civilu) ga je očitno čuvala. Radar ni imel vidnih kablov, niti se ni zabliskalo (bil je dan), pa me zanima če je možno da me je dobil? Aja čez 5 minut ga pa ni blo več... možno da niso več merili? Ker kolikor vem je potrebna prisotnost policista oz. vsaj vozila, da te slikajo (al se motim?).
Pa veš, da je bil radar, ker glede na to kar si videl bi lahko bil tudi geodet al pa fotograf?
TeddyDon je napisal/-a:vajenc je napisal/-a:TeddyDon je napisal/-a:Hej,
Pa veš, da je bil radar, ker glede na to kar si videl bi lahko bil tudi geodet al pa fotograf?
Sem zihr da je bil. Če se ne motm Traffipatrol na stojalu, črne barve. Sam ne vem pa kako je če te slikajo s tem. Nekoč sem že dobil slike, ki so ble posnete iz avta, teh radarjev pa še nisem imel možnost pobliže spoznati...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov