Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
king-of-the-road
Nov uporabnik

Napisal/-a king-of-the-road So jan 19, 2008 12:05 pm

pa še to....simimedi.....privat vozim mitsubishi....prednje steklo ni ravno poceni....
prva menjava stekla je bil strošek iz mojega žepa, ker sem pač bil tako pameten da nisem zavaroval, ker se to kao meni ne more zgodit...in....neeeeeee nisem se peljal za kamionom s katerega je priletel kamen, ker sem se zavedal lastne krivde, ker sem mu vozil preblizu.....
sedaj pa so stekla zavarovana....

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So jan 19, 2008 12:24 pm

Zakaj ne morete ločit ali pade kamen iz pod koles oz. s kesona? Če pade iz pod koles ni kriv nobeden. Če pade kamen oz. del tovora s kesona oz. tovornjaka je kriv šofer. In ker je kamen priletel s kesona, voznik pa ni hotel ustaviti (čeprav ga je forumaš poskušal ustavit), je pa to pobeg s kraja prometne nesreče.

Osebno sva imela z mojo mamo podoben primer - padel je ogromen kos ledu s ceradarja na našega (zdaj že bivšega) accenta na prtljažna vrata. Počilo je kot sto hudičev, škoda je bila pa minimalna. Tovornjakar sploh ni vedel kaj se je zgodilo. Klicala sva policijo, so naredili zapisnik, potem čez en čas pa smo se dobili z direktorjem te firme, ki je pač plačal škodo. Sicer je res da ni bilo veliko škode, vendar red mora bit.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So jan 19, 2008 12:46 pm

king-of-the-road je napisal/-a:simimedi....tud za kamenje na kamionu veljajo fizikalni zakoni.....s kamiona ki pelje naprej ne more kamen past nazaj.....lahko pade samo dol....takrat pa moraš bit dovolj blizu da ga "pobereš"....je tako?

Sicer pot ni čisto "dol" kot si napisal pa pozabil si tudi upoštevati da se ti zadaj tudi premikaš z svojim vozilom (pri 90km/h narediš v sekundi približno 25m). Ustrezna varnostna razdalja ne more vedno rešiti vsake situacije, vesekakor se pa strinjam da včasih pa tudi lahko pomaga. Pa ne govori da zato nisi šel za šoferjem, ker si vedel da si ti vozi preblizu. Verjetno nisi šel, ker si ti ni ljubili komplicirati oziroma niti nisi takoj pomislil na to možnost. Sem prepričan da si ga preklel na vse možne načine ko si moral plačati iz svojega žepa. Te sicer čisto razumem, ker tudi meni se žal ne ljubi furati pa klicariti in imeti še kasneje potem probleme, samo kako pikro na njihov račun pa vseeno povem.

LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jan 19, 2008 1:17 pm

king-of-the-road je napisal/-a:takrat pa moraš bit dovolj blizu da ga "pobereš"....je tako?

......to sploh ni res (zavajanje)......

....KING: sam sem "špediter" že 17 let - zato ločim hladilnik od kiperaša, vsaj 5x na teden(včasih tudi večkrat na dan) sem v raznoraznih pogojih prevozil odsek Drnovo-Obrežje in ko so par let nazaj cesto gradili (o tem sem pisal že v eni drugi temi) smo "dol" (Obrežje) zaposleni doživljali more in travme, vožnje in "nalaganja" voznikov KIPERAŠEV so bili taka, da se jih ne bi sramovala niti Agatha Cristie....po arogantnost so seveda prednjačili SCT-jevci, takoj za njimi je bila firam LEKA (za njih se je ob eni manjši nesreči ugotovilo, da sploh tovornjakov niso imeli zavarovanih) - njih so se bali še domači šoferji, ki so delali kot podizvajalci (večinoma za Primorje)......Avtobusarji, domačega podjetja Integral, so se pa prav bali vozit linijo na Veliko dolino in Jesenice na Dol. - povedali so dejansko tako: oni ne "j....." sistema - sredina ceste in gas ob srečanju z avtobusom(ki je mimogrede ustavil že več 100m prej, preden je do srečanja sploh prišlo) še z očmi ne trepnejo......
24 urna pristnost policije ni bila mogoča, ko so se pa pojavili, je pa prvi vsem javil po CB-jki in so se "levi" prelevili v pohlevne "ovčke".....

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun So jan 19, 2008 1:36 pm

edino pravilno kar si nardil ROSSONER!!!

1. padec kamna izpod koles in iz kasona sta dva čisto različna pojma
2. padec kamna (in pa hitrost, pospešek) so relativna stvar: relativno gibanje!
3. vsak kamen ki pade iz kasona, se lahko odbije od cestišča, in kljub ZADOSTNI varnostni razdalji lahko poškoduje avto.
4. stvar (škoda na vozilu) bi bila lahko preprečena z vestnim dejanjem voznika kamiona, še preden je obrnil ključ in odpeljal. kako: tako da spuca ves material, ki lahko povzroči podobne nevšečnosti oz. s tem da bi zavaroval tovor
5. to da ni ustavil in da ni vedel kaj se je zgodilo, to nekako razumem, ampak še 1x če bi vestno ravnal na začetku, mu tudi ustavljati nebi bilo potrebno
6. torej je kazen pravilno dejanje s strani organa policije; roko na srce, 1000€ je še zlo mal kar je dobil, glede na to da bi lahko zadaj vozeči voznik malo preveč trznil obrnil volan, se prevrnil na streho, in umrl.

dejte mal odpret oči, pa se nehite ščitit med sabo. če en nardi sranje, naj za to odgovarja, ne pa da so pol usi drugi krivi, dejanski krivec je pa žrtev.

LP

Uporabniški avatar
king-of-the-road
Nov uporabnik

Napisal/-a king-of-the-road So jan 19, 2008 2:02 pm

očitno se ne razumemo......ok....zato v tekstu za vse.......
kot prvo....zelo dobro ločim kiper od hladilnika
drugo.....ne zagovarjam tega, da je tovor nepravilno naložen in nezavarovan, vsekakor si voznik kamiona zasluži kazen, če je nepravilno naložen. ampak kazen za to in ne zaradi pobega.
tretje.....prosim premislite preden napišete neumnost ki nima prave podlage....
ker...
kako za vraga uspeš pri 25m\s svojega gibanja videt, da je kamen padel s kesona, se odbil od ceste in tebi v steklo? če bi bil dovolj velik kamen, da ga lahko na njegovi poti opazuješ, potem po tem kar sem že videl na cesti, ponavadi nisi ravno več sposoben pisat na forumu.....če pa je kamen majhen pa.....ne vem...po mojih izkušnjah ga ne vidiš.....
po ničkoliko razbitih steklih lahko povem, da kamen prileti, pa sploh ne veš od kod, opaziš ga tik pred steklom.....
najlažje je pač takrat obtožit najbližji kamion....
pa ne mislit, da smo samo samo mi v kamionih krivi za razbita stekla, zadnji kamen v mojem steklu na kamionu je priletel izpod koles osebnega avta......vsaj 500m pred mano namreč ni bilo nobenega kamiona, prehitevala pa me je kolona osebnih avtov....

Uporabniški avatar
king-of-the-road
Nov uporabnik

Napisal/-a king-of-the-road So jan 19, 2008 2:15 pm

citiram sašo5 :
"manijaki so tovornjakari"...... "nalagajo na 12 ton registracije 15 in več - oni so tudi edini in glavni razlog za tako "sfukane" ceste kot jih imamo pri nas.....
P.S zakaj misliš , da iz Nemčije vozijo 7/8 let stare tovornjake, ki so kot novi? Zato, ker se tam ve, če piše v prometni nosilnost 7 ton je to 7 ton, naj probajo tam naredit "pizdarijo" na kaki cesti"...

" sam sem "špediter" že 17 let "

in ti kot špediter si upaš to napisat?
za kiperaše ne bom pisal....ampak...noben šofer NIKOLI ne naloži nič kar mu ŠPEDITER ne zahteva! šofer vozi preko dovoljenega časa ker mu ŠPEDITER to zahteva....šofer divja po cesti večinoma ker ŠPEDITER ne zna uskladit terminov....
in kolikokrat si kot špediter že osebno odgovarjal za to? pa sedaj boš verjetno napisal, da pač ti tega ne počneš....kot vsak špediter pač....

se opravičujem ostalim ker sem to napisal, kar ne sodi v koncept oz. v temo.....me je pač potegnil za jezik......

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun So jan 19, 2008 2:19 pm

joj dej ne filozofiraj!

zanč mi je kamen izpod tovornjaka priletel na havbo. pa sem ga kljub temu, da je bila ura taka da sm bil praktično glih dobro iz postelje, da je bila tema (okrog 7ih zjutraj pred enim mesecem), da je bil kamen majhen, videl od kje je priletel, ter celo to da se je še 1x odbil od cestišča preden je pristal na moji havbi. vse skupaj se je odvijalo pri hitrosti malo nad 100km/h=100*1000/3600=27,78m/s :idea: kaj mislš da ti more glih triglav na avto past, da bo človk opazu??
če bi blo tko kot ti govoriš, bi imeli omejitve na cestah: 15/22,5/35(na avtocesti)

in ja, kle se pogovarjamo o dotičnem primeru, kjer je ena in edina logika ta, da bi lahko šofer preprečil sranje. ker ga pač ni, naj plača!

Uporabniški avatar
king-of-the-road
Nov uporabnik

Napisal/-a king-of-the-road So jan 19, 2008 2:48 pm

še enkrat....kazen da, a za malomarnost pri nakladanju, ne zaradi pobega.....
a je kdo pomislil še na drugo stran zgodbe...pa ne sedaj narobe razumet, nič nimam proti rossonerju, lahko je njegova zgodba taka kot je opisal....
ampak....
lahko se teoretično z razbitim steklom spravim na enega nič krivega kiperaša in ga obtožim da je kriv za to...tudi to se dogaja....
tu poznamo samo eno plat zgodbe....lahko da se zgodilo kot piše, lahko da je res bil kiperaš krivec...
ne ščitim povprek mojih kolegov šoferjev, ne morem pa tud gledat, kako nas obtožujete da smo pa res za čisto vse krivi....

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 19, 2008 2:53 pm

Debata je sploh malo zašla.

Dejstvo je, da je odgovoren voznik, da tovor pelje varno. Sem tudi že imel primer, ko so cele lesene police padale direkt pred moj avto... pa kaj naj... pa sem mel varnostno, ker jo mam vedno.

Tukaj pač ni problem kamenja izpod koles... Da ne govorim, kaj nekaterim pada vse dol in v kakšnih količinah. O vozniški kulturi raznih SCTejevcev in ostalih takih firm pa sploh ne bi. Mimo podvoza čez stop znak brez panike 40 kmh.... :roll: za odstrel!

Uporabniški avatar
king-of-the-road
Nov uporabnik

Napisal/-a king-of-the-road So jan 19, 2008 2:54 pm

LudiLimun je napisal/-a:joj dej ne filozofiraj!

zanč mi je kamen izpod tovornjaka priletel na havbo. pa sem ga kljub temu, da je bila ura taka da sm bil praktično glih dobro iz postelje, da je bila tema (okrog 7ih zjutraj pred enim mesecem), da je bil kamen majhen, videl od kje je priletel, ter celo to da se je še 1x odbil od cestišča preden je pristal na moji havbi. vse skupaj se je odvijalo pri hitrosti malo nad 100km/h=100*1000/3600=27,78m/s :idea: kaj mislš da ti more glih triglav na avto past, da bo človk opazu??
če bi blo tko kot ti govoriš, bi imeli omejitve na cestah: 15/22,5/35(na avtocesti)

in ja, kle se pogovarjamo o dotičnem primeru, kjer je ena in edina logika ta, da bi lahko šofer preprečil sranje. ker ga pač ni, naj plača!

sorry, sem pač filozof po naravi nooooooo
sam eno vprašanje zate, ludi limun.....če si vse to registriral...izmeril hitrost....je bil to pred tabo vlačilec, prikoličar al kamion brez prikolice?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jan 19, 2008 3:15 pm

king-of-the-road je napisal/-a:kako za vraga uspeš pri 25m\s svojega gibanja videt, da je kamen padel s kesona, se ...

....haloooooo - dobro jutro... saj v tem je "poanta" DA NALOŽIŠ TOVOR TAKO KOT JE TREBA - "ebn" s stranico oz. oz. še nižje in ne kot "egipška" piramida, logično da polj pada dol.....

P.S in še nekaj - kake ma veze "špediter" (delavec na špediciji) s "kiperaši" ki po gradbiščih vozijo? :roll:

Uporabniški avatar
vers
Novinec

Napisal/-a vers So jan 19, 2008 3:34 pm

mojmu fotru se je pred leti podobno zgodilo:
vozil je kipperja za njim pa kar od enkrat katrca blenda pa tip maha skozi okno nja ustavi,fotr je ustavu in tip mu je reku da je priletel kamen z kasona v njegovo sajbo!!!!fotr je sicer govoru da ni samo ce bi pa se policija prsla je pa avtomatski krivec ker je unmu sipa pocla ko je vozil za njim,tko da mu je placal sipo in normalno odpeljal naprej!!!!pa se cist prrov je naredu ker ce se nebi ustavu bi pa dobu kazen za pobeg pa se kj vrjetn...........

cist prov je unmu da je kazn dobu!drugic nj se pa ustav pa bo cnj prslo :lol: :lol: :lol:

LP
vers
razumem,da se otroci spikajo in kadijo travo in nasploh drogirajo!!!!ampak da sedijo na mrzlem betonu to pa nebom nikol razumel!!!:)

Uporabniški avatar
king-of-the-road
Nov uporabnik

Napisal/-a king-of-the-road So jan 19, 2008 3:34 pm

bom napisal nekaj v stilu naših gospodov v parlamentu......imam proceduralni predlog.....

cela debata se je razvila v to, da eni udrihajo po nas tovornjakarji, nekateri smo pač na drugi strani......rossoner pa še vedno ni dobil nobenega pametnega odgovora....

moje mnenje je tako:
rossoner....če nimaš dokumentirano, da je bil nepravilno naložen, pa če je policija naredila napako in tega ni poslikala oz. ga kaznovala za to.....potem lahko imaš težavo....za 1000€ kazni bo ali je že vsekakor možakar napisal pritožbo zoper globo....če ima dobrega odvetnika, lahko to tud dobi, in v tem primeru te lahko potem tud toži za krivo ovadbo ipd....lahko je pravica na tvoji strani, pa mu ne moreš dokazat....
zato v takem primeru....tovor s kamiona, led s cerade ipd....v primeru škode fotka in na prevozno firmo po denar....danes ko ima je vsak gsm že foto to ni problem.

pa lepo prosim....malo več strpnosti na cesti...odstopite tudi nam kdaj pa kdaj prednost....ker....mi nismo na cesti zaradi nas, ampak zaradi VSEH!
zadek moje prikolice krasi nalepka...sicer v nemščini... na katerem piše:
KO BOŠ PRIPRAVLJEN JEST STAR JOGURT IN GNILO SADJE, KO BOŠ BRAL STAR ČASOPIS, ME NE BO VEČ PRED TABO NA CESTI!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So jan 19, 2008 3:55 pm

FBR je napisal/-a:Ja pa kaj še.... zato obstajajo zavese za kolesi, da ne leti kamenje povsod.

Jaz sem tudi dobil kamenček izpod koles vlačilca na steklo - ampak takrat ko se mi je pripeljal normalno nasproti in sma se srečala. :shock: Tako da v tem primeru zavesice ne bi pomagale. Guess what - kjub temu da imam stekla zavarovana (v naši familiji že tradicija), se nisem sekiral za 8 mm krogec na skrajno spodnjem levem kotu stekla. Ni prebito skozi ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Ne jan 20, 2008 11:28 am

king-of-the-road je napisal/-a:
LudiLimun je napisal/-a:joj dej ne filozofiraj!

sorry, sem pač filozof po naravi nooooooo
sam eno vprašanje zate, ludi limun.....če si vse to registriral...izmeril hitrost....je bil to pred tabo vlačilec, prikoličar al kamion brez prikolice?

bil je priklopnik (like that makes difference :roll: )

pa še neki king-of-the-road: ti si na cesti za volanom tovornjaka zaradi svoje lastne plače in preživetja, in ne zaradi tega ker jst nebi imel nič za jesti ter popiti :idea: če pa delaš use zastojn, pol pa svaka ti čast :!:

aja, pa predn se še naprej na trepalnice postavljaš: vedno sem fer na cesti, vedno spustim tudi tovornjakarja predse, ker vem da se težko vključite. ampak si kdaj pomislil, da SAMO VAŠA dejanja (govorim na splošno), katera povzročate na cestah, mečejo slabo luč na vas in posledično se "mi" vozniki osebnih vozil zgražamo in "pizdimo" čez določene osebke (sploh ne čez use po vrsti).

LP
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov