Dego je napisal/-a:evo sem dobo kazen zelo hitro :P . Zato ker so poslali na drugo sodišče ker je na našem preveč nerešenih zadev, pa so po hitrem postopku me rešli, brez povabil k sodniku itd...
500,75€ + 42€ sodnih stroškov + 5 pik + 1 mesec prepovedi vožnje
z denarno kaznijo ter pikami sem se sprijazno, ampak 1 mesec prepovedi pa se nemorem, ker tak kot večina imam tudi jaz obveznosti(služba), se še da tu kaj pritožit al se ne splača?
glede prepovedi pa po moji logiki, če me vstavijo tak ni problema, če naredim prekršek oz. da mam prometno in se potem sproži spet nek postopek samo takrat se vidi da mam prepoved ne?
no pa še to, takrat ko so me vstavli so naši predragi policisti ki imajo visoke izobrazbe, se zmotli in napisali napačno reg. št ter datum pričetka veljavnosti vozniškega dovoljenja. tip dejansko neve da datum izdaje še ne pomeni datum veljavnosti, ker sem 1x vmes že opral vozniško in sem si šel po drugo.Na policijskem zapisniku pa piše napačen datum začetka veljavnosti vozniškega dovoljenja pa še revež ni vedo prepisat št. tablce iz prometne.mislim da bi mogo on pihat ne pa jaz.tlko samo o tem kak obvladajo svoj biznis.
Če te dobijo v obdobju, ko imaš odvzem je to 8 točk in 500 € kazni, seveda je tukaj polovička, se pravi 250 €. Pa avto moraš pustit tam kjer so te ustavili. V glavnem, če se boš vozil v obdobju odvzema pazi na naslednje:
-vedno se trudi, da imaš kak avto pred seboj, zato namenoma vozi počasi, če si prvi v koloni, da te kdo prehiti, v najslabšem primeru se kje ustavi
-vozi po omejitvah
-GSM uporabljaj čim manj, če se le da
-med vikendom in ponoči se ne vozi, takrat je redek promet in je večja verjetnost, da te ustavijo
-če imaš varibilen službeni čas si izberi vožnjo med konicami
Kazen si pa dobil minimalno glede na prekršek, tako, da je kar je, bo šola za drugič. Tisti mesec bo šel hitro mimo, zato ne jamraj preveč