Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Kraj: N. Gorica

Napisal/-a deki988 Če maj 15, 2008 8:26 pm

Zgleda da je začelo prekupčevanje s točkami tudi pri nas... :lol: v Avstriji pa menda ta zadeva laufa že kar nekaj časa... ;) Slišal pa sem, zdej nevem kok je to res, menda da so plačevali 1 točko tudi po tisoč evrov? :roll:
Se pa strinjam da treba pomagat ljudem, ki imajo službo odvisno od vozniške!

L.p. Dejan

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 15, 2008 10:30 pm

ja dejmo jim pomagat ker so tok neumni da se ne zavedajo da so odvisni od vozniškega izpita in kljub temu konstantno kršijo zakon... ( pa ne se gre se za par pik - vsak ma kdaj kšn manjši lapsus, ampak za 18 pik morš pa eno ornk al pa dost srednje velikih pizdarij narest ) :roll:

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Napisal/-a deki988 Če maj 15, 2008 10:37 pm

c.o.b. je napisal/-a:ja dejmo jim pomagat ker so tok neumni da se ne zavedajo da so odvisni od vozniškega izpita in kljub temu konstantno kršijo zakon... ( pa ne se gre se za par pik - vsak ma kdaj kšn manjši lapsus, ampak za 18 pik morš pa eno ornk al pa dost srednje velikih pizdarij narest ) :roll:

kaj pa če je začetnik? :roll: 6 točk je definitivno nič, še ob takem zakonu, da ne govotim...
Lahko postavim tudi sebe v ta primer, jst sm začetnik pa vozim kamjon in imam že 5 točk ker sm pač naredil neko neumnost že v prvem mesecu pa narejeni vozniški...

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 15, 2008 10:42 pm

no in če ti ni teh 5 pik dal vedet da morš mal bl pazt, vsaj do konca staža voznika začetnika, potem ni kej dodat...

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Napisal/-a deki988 Če maj 15, 2008 10:44 pm

c.o.b. je napisal/-a:no in če ti ni teh 5 pik dal vedet da morš mal bl pazt, vsaj do konca staža voznika začetnika, potem ni kej dodat...

Jst pazim, že leto in pol samo kaj če pride kaj ne pričekovanega, za tistih 10km/h več npr. da sem ob službo pa nasploh ob vozniško.... :roll:

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego So maj 17, 2008 7:59 pm

slab zgled za avtomobilizem.com da lahko ljudje tu gor prodajajo pike

moje osebno mnenje

admini/moderatorji vam je to kul?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne maj 18, 2008 8:19 am

Hehehe... neverjetno.... 200€ za komad :cry

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne maj 18, 2008 10:14 am

Nova tržna niša. Zanimivo. Kakšne so pa kaj cene, jih je pri nas trg že oblikoval ali še je vse v povojih?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne maj 18, 2008 10:32 am

c.o.b. je napisal/-a:no in če ti ni teh 5 pik dal vedet da morš mal bl pazt, vsaj do konca staža voznika začetnika, potem ni kej dodat...

kaj ti si pa perfect, tebi se pa nikol ne zalomi? itak je pri nas tko, da bo prej najebou tist k enkrat čist slučajno mau prehitr zapelje, ne pa tist k nonstop divja.
sploh pa pri teh novih kaznih ni problem pik nabrat...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne maj 18, 2008 11:18 am

najprej se pizdite, da zakon ni pošten, ker udari ene bolj druge manj po denarnici
in da bi mogle bit kazni za bogate višje

po drugi strani pa podpirate preprodajo točk
en bogat biznismen piči čez naselje 80, ga slika radar in potem lepo najde enga kretena, ki je pripravljen priznat, da je vozil on
mu plača tistih 500eur za pike, pa 500 za kazen in veselo goni naprej
in naslednjič spet isto

in namesto, da bi mu vzel vozniško, se on lepo izmaže ven - to, da lahko spravlja v nevarnost vas in vaše bljižnje vas pa ne moti :roll: :roll:
podpis

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne maj 18, 2008 11:47 am

Bolj malo jih to podpira.... vsaj jaz ne, mi je pa smešno kaj vse je folk pripravljen naredit za denar. :roll:

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne maj 18, 2008 11:52 am

gasperozimek: ja js sm pa perfect :roll: :roll: oprosti sam js če bi zbral 5 pik in da pri 7 izgubim izpit, bi kr orng pazu kko se obnašam na cesti in kako vozm... tut pri 0 pik pazm, pri petih pikah bi pa stokrat bol skrbeu da ne dobim še ene pike... da o finančni plati ne govorim - in če vozš v npr. enkat v naselju 65km/h, ne dobiš pet pik.... torej more bit al neki hujšga al se more pa vse skp ponavljat... in če bi prebral temo oz. moje poste in jih poskušu razumet ( pa ti očitno ne gre) bi razumel kaj hočm povedat in da se vsakmu loh zalom - kaj se iz tega nauči posameznik, je pa pr vsakmu drugač...

Neli
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Cist tko by the way...

Napisal/-a Neli So jun 07, 2008 9:53 pm

sašo5 je napisal/-a:.....zakaj ne uporabljate možnosti, da ko dosežeš 14 točk, se prijaviš v šolo varne vpžnje(včasih je bilo 130 eur) in s potrdilom nato na UE "izbrišeš" polovico točk(torej ti ostane 7) možno je pa enkrat na leto....

Na trening varne vožnje moras, ko dosezes ali presezes 13 tock! (in ne 14)
Po uspešno zaključenem treningu se vozniku, enkrat v dveh letih, izbrišejo iz evidence 4 kazenske točke! (Ne pol)
Na usposabljanje te napoti organ, ki vodi evidenco o kazenskih točkah! (ne rabis se prijavit) Stroske krijes sam...
Voznik, ki se v določenem roku ne udeleži obveznega programa izobraževanja, se kaznuje z globo 320 eurov.

Cene treningov se pa razlikujejo od ponudnikov, najbolj priporočam AMZS... zarad kvalitete...

Hvala za branje!
8)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Cist tko by the way...

Napisal/-a gecco So jun 07, 2008 9:59 pm

Neli je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:.....zakaj ne uporabljate možnosti, da ko dosežeš 14 točk, se prijaviš v šolo varne vpžnje(včasih je bilo 130 eur) in s potrdilom nato na UE "izbrišeš" polovico točk(torej ti ostane 7) možno je pa enkrat na leto....

Na trening varne vožnje moras, ko dosezes ali presezes 13 tock! (in ne 14)
Po uspešno zaključenem treningu se vozniku, enkrat v dveh letih, izbrišejo iz evidence 4 kazenske točke! (Ne pol)
Na usposabljanje te napoti organ, ki vodi evidenco o kazenskih točkah! (ne rabis se prijavit) Stroske krijes sam...
Voznik, ki se v določenem roku ne udeleži obveznega programa izobraževanja, se kaznuje z globo 320 eurov.

Cene treningov se pa razlikujejo od ponudnikov, najbolj priporočam AMZS... zarad kvalitete...

Hvala za branje!

8)

imel sem 15pik, pred kakim letom so mi poslal obvestilo o tem kjer so bile lepo naštete kdaj in zakaj sem jih dobil, sam ni bilo nobenega napotka na kako usposabljanje...in kazni tut še nisem nobene dobil...no sedaj tudi pik nimam več toliko, k se jih je že kar precej zbrisalo :D
še mal pa bom spet brez pik, jeaa :P
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Neli
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Re: Cist tko by the way...

Napisal/-a Neli Ne jun 08, 2008 6:20 pm

gasperozimek je napisal/-a:imel sem 15pik, pred kakim letom so mi poslal obvestilo o tem kjer so bile lepo naštete kdaj in zakaj sem jih dobil, sam ni bilo nobenega napotka na kako usposabljanje...in kazni tut še nisem nobene dobil...no sedaj tudi pik nimam več toliko, k se jih je že kar precej zbrisalo :D
še mal pa bom spet brez pik, jeaa :P

Slovenija izda en zakon (tale npr. ze 1.januarja 2005), pol traja pa tri leta, da ga zacnejo sploh izvajat... :shock:
Pravilnik za usposabljanje je bil izdan sele 3. avgusta 07... Poligon, ki izpolnjuje vse normative pa ni se dokoncan (Vransko)...
Pa glede placevanja kazni, se tud spomnejo poslat vsakmu ta tretjemu, ker jih je itak prevec... ce se jim slucajno dopades pac dobis poloznco, ce ne pa ne... :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov