Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe mar 14, 2008 6:44 pm

IcEm4n je napisal/-a:
Guli je napisal/-a:no da se pa še jaz oglasim. v naselju se večino časa peljem strogo 50, izven naselja pa popizdim, če se mi kdo j***a 70, 80, na določenik predelih tudi 90. pa nej se fiolk nauči pelat tak kot je treba.. ne pa da po čist ravni cesti, ker vidiš tudi do 1km naprej se pelje 70.. če je omejitev 90, se naj peljejo 90 ali več :) drgač pa dol z ceste, samo živčnega te delajo, pol greš pa tam prehitevet, ko je najmajn varno...

danes sm skor znoru.. adijo pamet :evil: :roll:

ja takim ponavad izven naselja lepo za ritjo peleš, ko pa prideš v naselje, ti pa spi*di, ker konstantno pelje 70. Nekaj podobnega sem srečal v nedeljo. In to so v večini penzionisti
js sem včasih take prhitel in ga zaseboj držal čez celo naselje(ja od table za začetek do table za konec striktno 50km/h) seveda sem se potem odpeljal naprej, morem pa priznat, da me noben še ni šel prehitevat. Pol sem to opustil, ker sem ene parkrat take rešil tut (vrjetno kr konkretne) kazni in pusti tistim ki so zadolženi za ustvarjanje reda, da ga naredijo.

Ne razumem pa tistih ki se jezijo, če se pelješ v naselju 50, prehitet pa negre!?
LP Rok

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe mar 14, 2008 6:56 pm

ker te hoče prisilit, da hitreje pelješ, da boš ti nasrkal, če bojo kje policaji v bližini. Ponavad zrd takih pospešim iz 50 na največ 60 al pa malenkost upočasnim, da gre naprej.
Slika

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Pe mar 14, 2008 7:36 pm

OFF!

Njegova žena namreč sama okrog razlaga, da kako čez vikend prinese domov alkotest in potem čaka oba sinova, da ko prideta ponoči domov in jima da pihat.

Kak so pametni policaji dan danes :lol: S tem vzpodbuja da rajši kakšnega pokadijo (zelenega) ali še kaj hujšega kot pa da spije 2deci rdečega za zdravje :lol:
Zadnjič spremenil Bezi, dne Pe mar 14, 2008 7:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe mar 14, 2008 7:42 pm

Bezi je napisal/-a:OFF!
S tem vzpodbuja da rajši kakšnega pokadijo... ... kot pa da spije 2deci rdečega za zdravje :lol:

OFF:
Tale primerjava ravno ni na mestu, ker je vprašanje kaj bolj škodi :idea: ...tako zdravju, pri vožnji pa sploh.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe mar 14, 2008 10:47 pm

Guli je napisal/-a:no da se pa še jaz oglasim. v naselju se večino časa peljem strogo 50, izven naselja pa popizdim, če se mi kdo j***a 70, 80, na določenik predelih tudi 90. pa nej se fiolk nauči pelat tak kot je treba.. ne pa da po čist ravni cesti, ker vidiš tudi do 1km naprej se pelje 70.. če je omejitev 90, se naj peljejo 90 ali več :) drgač pa dol z ceste, samo živčnega te delajo, pol greš pa tam prehitevet, ko je najmajn varno...

ti si b****, omejitev izven naselja je 90km/h, zakaj neki pizdis da more folk peljat vec kot 90?! ce bi lahko bi ti jst dal eno vzgojno kazen, 250eur+5kazenskih tock, zato ker, kot sam pravis, popizdis ce se ti kdo j***a 80km/h izven naselja. nestrpni voznik, nisi za na cesto, najprej umiri zivce potem se vozi.
mi je prav zal, ampak 80km/h pri omejitvi 90km/h pa ze ni jajcanje.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe mar 14, 2008 10:53 pm

domen_ je napisal/-a:

ti si b****, omejitev izven naselja je 90km/h, zakaj neki pizdis da more folk peljat vec kot 90?! ce bi lahko bi ti jst dal eno vzgojno kazen, 250eur+5kazenskih tock, zato ker, kot sam pravis, popizdis ce se ti kdo j***a 80km/h izven naselja. nestrpni voznik, nisi za na cesto, najprej umiri zivce potem se vozi.
mi je prav zal, ampak 80km/h pri omejitvi 90km/h pa ze ni jajcanje.

kaj ni jajcanje boš zaj reko.....če je omejitev 90 pelaj devetdeset ali pa malo čez recimo 95, ne pa 80.......jooooj kak ste eni...LOL......je pa ponavadi tak da toti ko se pelajo med naselji 80 se pelajo še čez naselje 80 namesto 50...to se vidi kak poznajo omejitve, oz. kako spremljajo znake.......taki niso za cesto...seveda si lahko živčen če danes vsak napol slep še vozi avto

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Pe mar 14, 2008 11:28 pm

js nisem nic rekel o naseljih, tm pelji 50km/h, ker je omejitev 50. pa ne posplosuj in ne govori v tri dni. res obstajajo vozniki, ki peljejo konstantno 70km/h izven in potem tudi v naselju, obstajajo pa tudi vozniki ki peljejo izven 100km/h in v naselju 70km/h. obadva v naselju prekoracita najvecjo dovoljeno hitrost, izven naselja jo pa samo drugi. in omejitve ze niso neki v tri dni postavljene.
to da vsak napol slep vozi avto tudi ni res. tisti ki imajo ocala imajo veckrat kontrolo vida, tudi pri zdravniskem potrdilu se posebej pregleda.
res pa je, da veliko ljudi ne pozna omejitev, kaj sele do in od katere tocke trajajo. res je tudi, da je veliko izmed teh ljudi starejsih, ki mislijo da ker imajo ze toliko in toliko let izpit pa vedo vse o prometu in vozijo najbolj varno. seveda so v zmoti.

svojo kulturo v prometu pa bi lahko izboljsali tudi drugi (npr. Guli, vugy, el_diablo,..), za zacetek glede tega da niso tako zelo zivcni ce nekdo pelje 80km/h kjer je omejitev 90km/h. mislim da je to res povsem brez potrebe, morda bi ravno taksni lahko preprecili veliko stevilo nepravilnih prehitevanj, ki se koncajo z nesreco.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er So mar 15, 2008 12:02 am

domen_ je napisal/-a:in omejitve ze niso neki v tri dni postavljene.
to da vsak napol slep vozi avto tudi ni res. tisti ki imajo ocala imajo veckrat kontrolo vida, tudi pri zdravniskem potrdilu se posebej pregleda.

žal je kar dobršen procent omejitev točno to, postavljenih kar neki v tri dni.

Ma kaj ni res, na cesti je toliko ljudi, ki tudi slučajno niso več sposobni voziti avta (fizično), da si ne moreš misliti.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So mar 15, 2008 12:38 am

a to je samo tvoj obcutek al razpolagas s kaksnimi empiricnimi dokazi?

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er So mar 15, 2008 10:25 am

Kar se omejitev tiče so primer omejitve na avtocestah pred cestninskimi postajami in pa ko kaj "delajo" na avtocesti. Tudi na ostalih cestah je veliko takih nesmiselnih omejitev, pa se mi zdaj ne da naštevat.

Kar se ljudi nesposobnih za vožnjo tiče pa jih v Lj vsak dan vidim ene par (večinoma dedki in babice), ki se dejansko tudi slučajno ne znajdejo več v prometu, s svojim ravnanjem pa povzročajo zastoje in ogrožajo ostale udeležence v prometu (cincajo u tri krasne, nato pa speljejo skozi rdečo (pri zavijanju levo), ovinke jemljejo tako na široko da zapeljejo na sosednji pas, čeprav so tam avtomobili, ki se jim pač odmaknejo, hvala bogu, itd.), snemal jih pa nisem, tako da nimam dokaza, ampak mi moraš verjetni na besedo.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So mar 15, 2008 10:31 am

Bolj zanimivo je to, da od ljudi zahtevaš, da peljejo več kot 90 ob omejitvi 90, medtem ko v naselju delaš ravno obratno in ljudi bremzaš na 50 in bog ne daj, da bi kdo peljal 60...

... se vidi logika razmišljanja ...

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So mar 15, 2008 10:57 am

peaceboy je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:30 Člen ZVCP

(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Kolona vozil so 3 vozila ali več .

s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste - to pomeni, da če ti po omenjitvah voziš se nimaš nikomur za umikat, pa tudi če je 100km dolga kolona za tabo.

No, v glavnem komot lahko voziš 20% pod omejitvijo, pa ti noben nič ne more pa še umikat se ti ni treba. Lahko se pač malo zajbavaš, če si dobre volje.

Če voziš po omejitvah se ne rabiš nobenemu umaknit. Če se voziš pod omejitvami pa se moraš.
Slika

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Slavc So mar 15, 2008 12:18 pm

V naselju jaz vozim 50 skor zmeraj...razen mogoče če grem pozno ponoči domov tej 60, 65. Pa tud tam ko je 70 omejitev zmanjšam na 75 al pa 70.
Na živce mi pa gre, če kdo vozi izven naselja 70. 80 še pogojno gre, če se mi ne mudi. Največ se pa vozim od 90 pa do 105 km/h pač odvisno kak kdaj.

Samo me pa vseeno nekaj zanima ... večinoma se to dogaja na relaciji radlje-maribor, pa še kje drugje vrjetno. Zakaj h***** se najdejo nekateri osebki ki te grejo prehitevat, pa tud če peleš 120? To me pa najbolj razp... in to vsi tisti ko majo kake cliote al pa golfe 2 (pa ne mislit, da delam kako avtomobilsko znamko ven in se vsem tem lastnikom omenjenih avtomobilov iskreno upravičujem). Not pa sedijo malinavci, ki so vrjetno šele naredli izpit in mislijo, da so boga za jajce potegnili. Pa da voznike kombijev sploh ne omenjam.... a je tak težko za nekom peljat, ki pelje 90 al pa 100??? prvo kot prvo je varnost večja pa še konc koncev na bencinu/nafti prišparaš.
Jaz se vozim že 5 let skor vsak dan v mb in je kr neki takih situacij blo, ko sem mislil, da bo zdaj zdaj poknilo.
kar je dobro ni slabo ... :)

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So mar 15, 2008 12:52 pm

vsak dan 200km na cesti,tut že dost vidu.
eni tut na 40 bremzajo v naselju,takim bi vrat zavil. ponavadi grem blizu 60 skozi naselje(mal števc laže,pa nek ma radar tolerance),pa je ravno prav,pa tut ustavli me še niso.
izven naselja pa tok: sej ni treba nort,dobro pa je če folk vozi dinamično(ne pa da se že novo naselje začne,preden iz naselja pospešiš na 90).se pa strinjam da ogromno ljudi sploh nebi smelo vozit,glede na to kakšne zganjajo po cesti.
pol maš pa še npr. avto s 70 konji,da niti prehitet ne morš normalno...
...čista kap.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon So mar 15, 2008 12:59 pm

no ok, nimam nč proti če folk vozi po omejitvah ali pod njo, takega prehitim če se mi da. Najbolj na ku*ac mi gre pa folk k se drži kao do metra natančno omejitev in gre bremzat pred tablo za naselje. Vse vredu in prav, sam to me pa res razpizdi. Spust gas pa lepo upočasni, ne pa na fertik bremzat pred tablo za omejitev. Tazga bi pa res sam ustavu pa ene dve primazal...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So mar 15, 2008 1:01 pm

tist ko ti števec laže kr računaj zraven v toleranco. ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So mar 15, 2008 1:42 pm

priblizno vsem novejsim avtom ne lazejo stevci. lahko preverite na tablah ki merijo hitrost ("vi vozite") - te table pokazejo tocen podatek.

dodano: novejsim je misljeno od letnika 2000 naprej, zelo veliko tudi ze prej

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So mar 15, 2008 11:21 pm

domen_ je napisal/-a:priblizno vsem novejsim avtom ne lazejo stevci. lahko preverite na tablah ki merijo hitrost ("vi vozite") - te table pokazejo tocen podatek.
dodano: novejsim je misljeno od letnika 2000 naprej, zelo veliko tudi ze prej

Men tista tabla vedno pokaže 15-20 km manj od trenutne hitrosti, tako da ne vem, če bo tole držalo, pa imam povsem serijska platišča na avtomobilu.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne mar 16, 2008 12:26 am

no, glede tiste table, men kaže 60 na števcu, na tabli pa tm okrog 53.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 16, 2008 8:30 am

Slavc je napisal/-a:V naselju jaz vozim 50 skor zmeraj...razen mogoče če grem pozno ponoči domov tej 60, 65. Pa tud tam ko je 70 omejitev zmanjšam na 75 al pa 70.
Na živce mi pa gre, če kdo vozi izven naselja 70. 80 še pogojno gre, če se mi ne mudi. Največ se pa vozim od 90 pa do 105 km/h pač odvisno kak kdaj.

Samo me pa vseeno nekaj zanima ... večinoma se to dogaja na relaciji radlje-maribor, pa še kje drugje vrjetno. Zakaj h***** se najdejo nekateri osebki ki te grejo prehitevat, pa tud če peleš 120? To me pa najbolj razp... in to vsi tisti ko majo kake cliote al pa golfe 2 (pa ne mislit, da delam kako avtomobilsko znamko ven in se vsem tem lastnikom omenjenih avtomobilov iskreno upravičujem). Not pa sedijo malinavci, ki so vrjetno šele naredli izpit in mislijo, da so boga za jajce potegnili. Pa da voznike kombijev sploh ne omenjam.... a je tak težko za nekom peljat, ki pelje 90 al pa 100??? prvo kot prvo je varnost večja pa še konc koncev na bencinu/nafti prišparaš.
Jaz se vozim že 5 let skor vsak dan v mb in je kr neki takih situacij blo, ko sem mislil, da bo zdaj zdaj poknilo.

Tole na tej relaciji opažam tudi sam....se vozim že 8 let po tej relaciji pa je blo že xxx situacij ko sem al bremzal al se umikal...... ali pa smo že peljali tudi trije navštric. Neizkušnje,nekontrola in dokaj razgibana cesta botruje temu po moje....

Glede tabl je tak.....v petki mi kaže točno po števcu.... na jeepu pa kaže pri 60, 53.
S petko se ponavadi strikno (ali pa grem mal čez) držim omejitev, jeep je pa tko al tko za kruzanje in tereniranje :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov