Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto To apr 15, 2008 8:34 pm

Cenilec pride in napiše kaj je po njegovem na oko vse poškodovano.Potem pa dobis cez par dni cenilni zapisnik.

V glavenm tudi jaz sem bil na triglavu in povzročil totalko.Glede na to da sem jim dal za komplet zavarovanje 1400 evrov bi pričakoval malo bolj profesionalen odnos od njih takrat.Nobene stvari mi niso hoteli razložit kak pa kaj, oni bi mi dali samo totalko pa izplačilo škode, čist minimalno.Da ne omenjam da sem moral skoraj prosit, da pride cenilec pogledat avto, ker bi rad čimprej začel reševat težave itd.

Tako da moja izkušnja je taka, da kar se zavarovalnic tiče, raje dam 200 evrov več, pa vem da mam dobro zavarovalnico, kot pa da imam nekoga kot triglav, generali in mi ob škodnem primeru začne mutit.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To apr 15, 2008 8:35 pm

Vuso je napisal/-a:In kako cenilec oceni škodo na tvojem avtomobilu na tvojem dvorišću?Še posebaj, če je avto malo bolj sesut.Vrže uč gor in reče: "ajde 2345evrov škode bo tole"?Razumem, da ti lahko približno oceni ekonomsko totalko, če je to res očitno, ampak, če gre pa v popravilo pa verjetno to lahko stori le mehankar.Ali ne?Kako gre to?

napiše se kaj vse je narobe, cenilec pogleda cenike, ugotovi koliko je škode
če je ekonomska totalka se ti izplača denar
če je za popravilo, gre na servis
na servisu se zamenjajo/popravijo poškodovani deli. Če določenega dela ni na seznamu, serviser pokliče cenilca in pove da je potrebno še kej menjat. Če je kaj "dvomljivega" pride cenilec ponovno pogledat avto.
podpis

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To apr 15, 2008 9:49 pm

zapisnik
Priponke
img188.jpg
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

krho
Novinec

Napisal/-a krho Sr apr 16, 2008 9:11 am

Aha. To pomeni, da se, če se vame zakišta Nizozemec moram jaz na Nizozemsko letet, da zrihtam škodo s njegovo zavarovalnico al kako?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr apr 16, 2008 9:58 am

krho je napisal/-a:Aha. To pomeni, da se, če se vame zakišta Nizozemec moram jaz na Nizozemsko letet, da zrihtam škodo s njegovo zavarovalnico al kako?

v tem primeru pa ti pomagajo slovenske zavarovalnice
so namreč sklenjene pogodbe s tujimi in ti potem avto ocenijo v sloveniji
podpis

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy Če apr 17, 2008 8:38 am

krho je napisal/-a:Aha. To pomeni, da se, če se vame zakišta Nizozemec moram jaz na Nizozemsko letet, da zrihtam škodo s njegovo zavarovalnico al kako?

V mojo sodelavko se je zaletel belgijski tovornjakar, ni bila velika škoda, obijač pa prtljažnik zadaj, po letu in pol je šele dobila denar nazaj... s tem, da je zahvala njeni iniciativi. Bila je na Zavarovalnici Maribor, totalno nesposobni...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če apr 17, 2008 4:50 pm

Dejte mi povedat za vas eno pametno zavarovalnico!

mook
Nov uporabnik

Napisal/-a mook Če apr 17, 2008 4:55 pm

Je ni... :)

mook
Nov uporabnik

Napisal/-a mook Če apr 17, 2008 4:58 pm

peaceboy je napisal/-a:

V mojo sodelavko se je zaletel belgijski tovornjakar, ni bila velika škoda, obijač pa prtljažnik zadaj, po letu in pol je šele dobila denar nazaj... s tem, da je zahvala njeni iniciativi. Bila je na Zavarovalnici Maribor, totalno nesposobni...

Pri mednarodnih škodah se dokončna rešitev (izplačilo) vrti nekje med 12 in 18 mesecev, ni važno na kateri izmed naših zavarovalnic si zavarovan...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če apr 17, 2008 5:08 pm

zarad mene se lahko 2 leti vleče,ampak nej mi dajo nadomestni avto za ta cajt.dobr da mamo še en avto pr hiši,ampak za marsikoga je lahko problem do šihta pridt če nima druzga prevoza.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če apr 17, 2008 5:14 pm

peaceboy je napisal/-a:

Jst sem od Z Triglav rabu 4 mesce, da so mi totalko izplačali. Prokleti buzeranti. Pa sem vsak teden 3x klical cenilca. Ko sem denar končno dobil sem oba avta pri hiši prestavil na drugo zavarovalnico. Ko je treba zavarovat, morš tist trenutek dat. Ko pa morjo oni dat pa ni problem če je to pol leta kasnej.

mook
Nov uporabnik

Napisal/-a mook Če apr 17, 2008 5:32 pm

el_diablo je napisal/-a:zarad mene se lahko 2 leti vleče,ampak nej mi dajo nadomestni avto za ta cajt.dobr da mamo še en avto pr hiši,ampak za marsikoga je lahko problem do šihta pridt če nima druzga prevoza.

Pa sej veš kako je. max dni k laho dobiš nadomestno vozilo je 10 in to je to. TAKO JE in tople vode tu ne boš odkril.

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy Pe apr 18, 2008 6:13 am

Bor je napisal/-a:
peaceboy je napisal/-a:

Jst sem od Z Triglav rabu 4 mesce, da so mi totalko izplačali. Prokleti buzeranti. Pa sem vsak teden 3x klical cenilca. Ko sem denar končno dobil sem oba avta pri hiši prestavil na drugo zavarovalnico. Ko je treba zavarovat, morš tist trenutek dat. Ko pa morjo oni dat pa ni problem če je to pol leta kasnej.

Eden prej sprašuje katera zavarovalnica je pametna, to ne vem. Vem pa, da Zavarovalnica Maribor to sigurno ni. Tudi par kolegov je imelo z njimi probleme in so šli vsi stran na Generali, kjer je vse dosti ceneje. Ne vem, kako je z izplačili, ker še ni bilo problemov. Na enemu avtu mi poteče zavarovanje junija, na drugem septembra. Mariborsko zavarovalnico bom takrat zamenjal za Generali, sem se že odločil. Zanima me kaj bo, slabše tako in tako ne more biti. Baje, da je dobra tudi Merkur Zavarovalnica, to pravim zato, ker je zadnjič bil po teveju nek tip, ki je bil zavarovan pri Merkurju, Triglavu in Adriaticu za isto nezgodno zavarovanje. Ko se je poškodoval, so mu različno priznali odškodnino. Merkur okoli 5000-6000 €, Triglav okoli 3000 @, Adriatic pa totalna beda okoli 1000 €. Zato je tudi šel na teve in pol se je zvedelo, da ga je nek višji tip iz Adratica klical na debato, da zadevo umilijo.

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks Pe apr 18, 2008 9:08 am

tut mene nekaj zanima... imel sem prometno nesrečo, pa tip ni priznal krivde, tko da je prišel policaj itd... cenilec od adriatica mi je avto prišel zelo hitro ocenit. tudi soudeleženec je dal odškodninski zahtevek na moji zavarovalnici, in sem dobil in izpolnil papirje, kako sam vidim nesrečo pa to. zdej me pa zanima kolk časa se ponavadi vleče, da ugotovijo kako je s krivdo? brez kakšnih hudih zapletov? trenutno je 2 meseca od nesreče.

še nek, mi zna kdo približno povedat vrednost totalke? oz. clio 1.8 16v 92', bo 500eur? :?

lp

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe apr 18, 2008 7:08 pm

Vleče se kakšno leto+
Slika

Elwis
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Elwis Pe apr 18, 2008 8:08 pm

eh, kako leto... mel podobn primer, čakal 3-4 mesece

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Pe apr 18, 2008 10:24 pm

daks je napisal/-a:tut mene nekaj zanima... imel sem prometno nesrečo, pa tip ni priznal krivde, tko da je prišel policaj itd... cenilec od adriatica mi je avto prišel zelo hitro ocenit. tudi soudeleženec je dal odškodninski zahtevek na moji zavarovalnici, in sem dobil in izpolnil papirje, kako sam vidim nesrečo pa to. zdej me pa zanima kolk časa se ponavadi vleče, da ugotovijo kako je s krivdo? brez kakšnih hudih zapletov? trenutno je 2 meseca od nesreče.

še nek, mi zna kdo približno povedat vrednost totalke? oz. clio 1.8 16v 92', bo 500eur? :?

lp

Pri men primer traja že od avgusta 07

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So apr 19, 2008 9:26 am

Hehe.... najbolj zanimivo pri vsem tem je to, da kurcate praktično po eni in isti zavarovalnici.

V slo obstajajo praktično samo 3 zavarovalnice... in sicer Triglav, kot paradržavni hlapec, Generali the tujec in Sava, ki ima v lasti AS, Tilio, ZM,...torej praktično vse kar leze in gre.... torej ni veliko maneverskega prostora.

To, da nekatera izplača več kot druga gre najbrž največ zaslug pogojem. Preden podpisujete si preberite pogoje zavarovanja, višine zavarovanj in v kakšnih škodnih primerih izplačujejo. Torej po različnih pogojih in premijah verjetno res različno izplačujejo, a?!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov