Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe jul 25, 2008 11:24 am

Stvar je takšna, vsaj po mojem mnenju.

1. Najdi si odvetnika, glede na to da je to primer v katerem ne moreš izgubiti te ne bo tudi noben zavrnil.

2. Napišita jim, da hočeš kompletno kupnino avta in pa izvensodno odškodnino katero naj določi tvoj odvetnik.

3. Če se ne bodo strinjali s točko 2. z odvetnikom vložita tožbo proti Fordu. To zna potrajati kako leto, ampak ne boj se. Tebi tečejo odškodninski dnevi od dneva ko je avto zgorel, sam še enega novega nisi sposoben kupiti, zatorej si kupil kripo za 500eurov ali pa si avto sposojal kar je naneslo še dodatne stroške. V novega Forda Fusion se ne boš mogel nikoli več usesti, ker te je sedaj toliko strah ker si za las dvakrat ušel smrti. Prav tako si imel zaradi crkovanja Fusiona tudi sam stroške in neprijetnosti (čas je namreč denar).

Upam da veš kaj sem ti hotel povedati v točki 3.

4. Obvezno omeni, da boš svojo zgodbo podal medijem, saj na Svetu na kanalu A samo čakajo take zgodbe (oddaja pa je več kot gledana).

5. Če boš pametno izpeljal boš že izvensodno dobil novega Mondea v okviru odškodnine ki je izvensodna in pa za željo da ne posreduješ tega medijem.

6. Če boš moral počakati 1 leto, pač počakaj. Se boš pač leta 2009 vozil okoli v novem Audiju ali čem malo boljšem kot je tale Fusion.

7. V primeru točke 5 jim povej , da hočeš na Mondeotu belo mašnico ko ti ga dostavijo na dom in pa iskreno opravičilo za težave ter poln tank dizla in naj lepo namažejo usnje, ker je prvi nanos pomemben za nadaljne vzdrževanje.

Upam, da boš med vrsticami razbral vse kar sem ti želel povedat, in pa čimveč uspeha. Onega šefa, ki ti je vrgel dol pa pokliči in ga vprašaj če se bosta pogovarjala na sodišču al bo zrihtal en sestanek v Ljubljani. VSEKAKOR vzami sabo odvetnika, namreč tudi on tam ne bo sam ter ti dajal prav. Dober odvetnik pa se vsekakor zaveda, da sta v tej situaciji vidva tista ki postavljata pogoje.

Sej bi ti kr jaz pomagal, a žal nimam tega faksa. Me pa ob vse večjih pizdarijah mika da bi postal bogat 8)

Čimbolje porihtaj :)

Kmetiček
Nov uporabnik

Kraj: Zreče

Napisal/-a Kmetiček So avg 02, 2008 2:48 pm

Pozdravljeni vsi ki ste se odzvali na mojo temo in mi kakor koli pomagali z nasveti in mnenji.
Danes vas že lahko obvestim da sem uspešno sklenil poravnavo v zvezi z nastalo situacijo z mojim Fusionom.
Vspostavil sem kontakt z generalnim zastopnikom za Forda v Sloveniji Summit motorsom, oziroma z generalnim direktorjem te firme g. Davidom Juričem, ki se je za rešitev primera v doglednem času resno in profesionalno zavzel .
Priznali so mi isto drugo novo vozilo in povračilo vseh stoškov za dodatno opremo ki je bila uničena v požaru na vozilu. Prav takšen je bil tudi moj zahtevek, v kolikor se bo primer hitro rešil.
Izvensodno poravnavo smo sklenili brez prisotnosti mojega odvetnika, kar je tudi precej pocenilo rešitev primera.
Glede na vsa prejšnja natolcevanja, da ne bom uspel sam nič rešiti, se je izkazalo da je le prevladal razum in poštenost pri zastopniku za Forda Summit motorsu in je v dokaj sprejemljivem času primer za mene pozitivno rešil.
Z tem je ta firma tudi pokazala, da jim le ni tako vseeno za kupce fordovih vozil, generalni direktor pa mi je tudi zagotovil , da bodo skušali tudi takoj odpraviti pomajnkljivo in nekorektno delovanje določenih fordovih servisov z katerimi sem imel opravke in tudi zelo negativne izkušnje tudi jaz.
Hvala bogu da je zmagal razum in da ne bo potrebno iskati pravice po sodišču. Do danes še nisem nikoli bil na sodišču in si tega nikakor ne želim početi zato ker sem pač bil nesrečni lastnik fordovega avtomobila.
Glede na pozitivni odnos fordovega zastopnika, sem nekako zopet dobil zaupanje v Forda in zopet postajam lastnik novega vozila. Tokrat sem se odločil za Forda C maxa 1,6 bencin 85 kw. Upam, da ni potrebno imeti posebne sreče da si z vozilom zadovoljen.
Trenutno so mi dali testnega istega in me je po 500 prevoženih kilometrih popolnoma prepričal v nakup. V dizla pa sem nekako izgubil zaupanje, kar se pokvarljivosti tiče, saj sem imel z njim katastrofalne izkušnje.

Še enkrat vsem ki ste sodelovali HVALA

Lep pozdrav! Mirko

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So avg 02, 2008 3:38 pm

super da si rešil. Pa za pravi avto si se zdaj odločil.

lp robi

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So avg 02, 2008 5:23 pm

Lepo je slišati, da si vse rešil gladko in brez zapletov. Res smo se vsi ostro in napadalno odzvali, vendar velikokrat se taki primeri zakomplicirajo. Zdaj si je zastopnik stabo naredil dobro reklamo. Vendar zato ni nujno, da bojo vsi, ki še bodo imeli kakšen problem z njimi tako dobro rešili zadevo. Danes moraš biti pri vseh stvareh previden in odločno zahtevati kar ti pripada, če ne te lahko hitro za JE...!
Želim pa ti seveda, da ne boš več imel kakšne podobne neprijetne izkušnje in veliko zadovolstva z novim avtom.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So avg 02, 2008 7:27 pm

Kmetiček je napisal/-a:Pozdravljeni vsi ki ste se odzvali na mojo temo in mi kakor koli pomagali z nasveti in mnenji.
Danes vas že lahko obvestim da sem uspešno sklenil poravnavo v zvezi z nastalo situacijo z mojim Fusionom. ..
Trenutno so mi dali testnega istega in me je po 500 prevoženih kilometrih popolnoma prepričal v nakup. V dizla pa sem nekako izgubil zaupanje, kar se pokvarljivosti tiče, saj sem imel z njim katastrofalne izkušnje.

Še enkrat vsem ki ste sodelovali HVALA

Lep pozdrav! Mirko

Mirko super :D :tomidelej: Upam, da so bili vsaj toliko pošteni da so ti tega dali za ceno Fusiona ker jih nisi tožil :) . Sedaj pa čimveč varnih in neproblematičnih kilometrov. Izbral si zelo lepega Forda :clapclap

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ So avg 02, 2008 9:15 pm

Tole je pa lepo slišat, super, da se je zadeva uspešno končala.
Se pa ob tem primeru, spomnim na nekoga (verjetno večina ve koga imam v mislih), ki je na Summit-u očitno naredil tak drmr, da je prav lepo prebrati kako so se zadeve spremenile. To je samo en dokaz več, da se je vredno boriti proti izkoriščanju in zavajanju potrošnikov.
Tebi pa želim veliko užitkov v nabiranju novih km z novim Cmax-om. :tomidelej:
Včasih vozim hitro, včasih pa počas
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost