Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport Ne jun 29, 2008 7:50 am

svizc je napisal/-a:150€ je polovicka ja, s tem da mam 40eur se kazni od nepravilnega parkiranja. Kako je z zakonom o tem kdaj ti lahko napise kazen in z tem ce ti kazen lahko napisejo kasneje pred tvojo hiso(moj primer).

Prekrsek je bil narejen 27.6.2008, datum izdaje prekrska pa je 28.6.2008, se ob kasnejsi uri kot pa sem naredil prekrsek...

Pa se nekaj se mi zdi neumno ko me je policaj na koncu vsega prasal "al bos podpisal?". Kaj ce bi odklonil?

Vprasal me je pa na tak nacin kot da mi ni treba :? :?

nepravilno parkiranje je 20 EUR, če plačaš v osmih dneh al neki tazga, tako da te vse skupaj pride 170 EUR s kaznijo :x bolj da takoj plačaš pa pozabiš oz. ti je to šola za naprej ;)
RS-sport

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne jun 29, 2008 8:19 am

trust je napisal/-a:Samo iščete izgovore, plačaj čimprej polovičko, če je ta možnost, če ne plačaj polno.
Menim, da si ti tole mal olajšalno napisal.

plačej plačej plačej...res smo narod hlapcev. zarad takih si pa potem polcaji še trikrat več dovoljo k vejo da v večini primerov jim bo ratal da bo folk plačou, pa čeprou ni 100% kriu
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne jun 29, 2008 8:20 am

RS-sport je napisal/-a:
svizc je napisal/-a:150€ je polovicka ja, s tem da mam 40eur se kazni od nepravilnega parkiranja. Kako je z zakonom o tem kdaj ti lahko napise kazen in z tem ce ti kazen lahko napisejo kasneje pred tvojo hiso(moj primer).

Prekrsek je bil narejen 27.6.2008, datum izdaje prekrska pa je 28.6.2008, se ob kasnejsi uri kot pa sem naredil prekrsek...

Pa se nekaj se mi zdi neumno ko me je policaj na koncu vsega prasal "al bos podpisal?". Kaj ce bi odklonil?

Vprasal me je pa na tak nacin kot da mi ni treba :? :?

nepravilno parkiranje je 20 EUR, če plačaš v osmih dneh al neki tazga, tako da te vse skupaj pride 170 EUR s kaznijo :x bolj da takoj plačaš pa pozabiš oz. ti je to šola za naprej ;)

nepravilno parkiranje je 80€, 40 polovička...vsaj v NM, če je pa kje drugje v Slo drgač me pa popravi ;) :D
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne jun 29, 2008 10:11 am

odvisno je tut kje oz. kok narobe parkiraš... vsaj tko je blo neki časa nazaj... če parkiraš pravilno na modri coni, kjer loh največ 2h parkiraš in ne plačaš listka ( tko je v LJ) potem je kazen 40€ ( od tega polovica 20€), če pa parkiraš tam k sploh ne smeš, je pa kazen 80€ oz. polovica 40€... tuki velja slednje najbrž...

najlaži je rečt plači pa bo in vse označt da prirejajo zgodbice... seveda k ni vaš denar in se vam j**e... avtor že ve kaj je naredu... kle se strinjam z @gasperozimek

Lp

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Ne jun 29, 2008 10:18 am

gasperozimek je napisal/-a:
trust je napisal/-a:Samo iščete izgovore, plačaj čimprej polovičko, če je ta možnost, če ne plačaj polno.

plačej plačej plačej...res smo narod hlapcev. zarad takih si pa potem polcaji še trikrat več dovoljo k vejo da v večini primerov jim bo ratal da bo folk plačou, pa čeprou ni 100% kriu

Sa men je vseeno, če ne plačal kazni takoj jo bo pa kasneje samo takrat vedi, da ne bo samo 170 evrov ampak 2x,3x več, odtrgal pa mu bojo al od plače, če pa ne mu bodo pa rubli.

Tako imamo pač državo.

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 Ne jun 29, 2008 10:28 am

trust je napisal/-a:

Sa men je vseeno, če ne plačal kazni takoj jo bo pa kasneje samo takrat vedi, da ne bo samo 170 evrov ampak 2x,3x več, odtrgal pa mu bojo al od plače, če pa ne mu bodo pa rubli.

Tako imamo pač državo.

se strinjam stabo treba bo plačat pa drugič gledat kjer boš pohodo plin

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jun 29, 2008 11:17 am

OK, ne plačat in čez 6 mesecev boš plačal z obrestmi, pa plus kakšen dodatek iz sodišča. Prej al slej ti pa bodo itak od plače trgali, če ne boš hotel plačati. Le tako ne boš spadal v narod hlapcev! Bravo! :pivo

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Ne jun 29, 2008 12:49 pm

kljukec je napisal/-a:pol oni tebe direkto niso vidl??- si bil za vogalom??
izgovarji se na to, da si mel prazne gume, kar si takoj po tem odpravu- in je zacvilil, kljub temu da nisi mel hitrosti ;)
lp

Bili so pri vogalu knjiznice, videli so me, samo pa niso bili ne 5m stran od in ne toliko kot so zatrjevali da so.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Ne jun 29, 2008 12:53 pm

Nisem olajsano napisal ker v pravilnilku lepo pise "Prepovedano je sunkovito speljevanje" in ne "Prepovedano sunkovito pospesevanje". Kako naj potemtakem z 1.6 masino in 90konji in cisto novimi zimskimi gumami zgem gume najprej v rikverc ko sem zapeljal na glavno cesto, potem pa cca. 40m cez lezecega policaja in do mesta kjer je res zacvililo.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Ne jun 29, 2008 12:56 pm

Strokovnjak je napisal/-a:

OK, ne plačat in čez 6 mesecev boš plačal z obrestmi, pa plus kakšen dodatek iz sodišča. Prej al slej ti pa bodo itak od plače trgali, če ne boš hotel plačati. Le tako ne boš spadal v narod hlapcev! Bravo! :pivo

Ce ne placam mi nimajo kaj od place trgat, ker je nimam. Mam samo bancni racun, na temu pa ni nic denarja ker ves kes dobim na roke... Sepravi nimam za burek po domace povedano?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne jun 29, 2008 1:08 pm

bojo počakali, da dobiš prvo plačo :-P samo pol bo kazen malo narastla, kot pri delnicah :P
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne jun 29, 2008 1:16 pm

svizc je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:

Ce ne placam mi nimajo kaj od place trgat, ker je nimam. Mam samo bancni racun, na temu pa ni nic denarja ker ves kes dobim na roke... Sepravi nimam za burek po domace povedano?

Imaš nimaš njih ne zanima, pritoži se potem, kej druzga ti tako ali tako ne ostane.

P.s. Nisi edini k nima nič evrov (ne govorim za sebe) ste danes skoraj vsi Slovenci zakreditirani do konca, nekateri še ne (jaz) bomo pa še prišli do tega, da se bo treba. No, če semo že pri tem gledam zadnjič listke od inforamcije stanja iz bankomotaov, nisem jih prijemal,a mapk videl (-300€, -35€, +120€ ....+3000 evrov

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne jun 29, 2008 1:17 pm

jay je napisal/-a:bojo počakali, da dobiš prvo plačo :-P samo pol bo kazen malo narastla, kot pri delnicah :P

tako so počakal soseda.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne jun 29, 2008 3:15 pm

Naj ti bo za drugič dobra šola, da če ti pridejo na dom se ti sploh ni treba pogovarjati z njimi in jih lahko čisto v mirnem tonu odsloviš, kajti niso te zalotili oz. ustavili pri dejanju, ki povrh vsega niti ni pravilno definirano v zakonu...

Za drugič, da boš vedel pa še kdo drug. Ko dobiš takšno kazen za parking in pa še takšno zraven, ki res potrjuje da je bil tam tvoj avto...

Ko pridejo na dom in te vprašajo če si bil ti tam reči NE. Ko bodo vprašali kdo je bil, povej da si avto posodil sorodniku v tretjem, prvem ali pa stopetnajstem kolenu za opravke po mestu. Ko bodo rekli komu si ga posodil, jim samo še mirno razložiš da po

Po2. točki 1. odstavka 125. člena Zakona o prekrških Republike Slovenije , podatkov o vozniku ne bom nudil , prav tako pa kot lastnik vozila nisem ne pravna , ne odgovorna oseba , temveč fizična oseba , in v sled tega nisem zavezan posredovanja podatkov voznika.

Vsled navedenih dejstev ugovarjam zgoraj navedenemu Plačilnemu nalogu in s tem ugovarjam tudi odgovornosti za očitani prekršek.

Zato pa so prometni policisti, da ustavljajo promet ne pa da izvajajo obiske na domu ;)

Kar se pa tiče trenutne situacije pa ti lahko spišem dobro pritožbo, če hočeš a mi boš moral povedat točno kaj se je zgodilo... Kakorkoli kontaktiraj me na ZS in se pogovorima dalje ;)

p.s. Drugič če si živčen, ti res ni treba imeti blokada partya pred policaji ;)

Uporabniški avatar
street_vr6
Nov uporabnik

Napisal/-a street_vr6 Ne jun 29, 2008 4:18 pm

Ma dj dj ta gamad policiska!!! Ne bit neumen nc jim placat.... Probaj se pritozit ce ti uspe super ce ne pa naj si j***** m****. Najdi si se dva prijatelja naj potrdijo da so bili tud v avtu i da sploh nisi zgal gum. Imel bos dost vecje moznosti ce boste 4.
aha pa drugic ko pridejo na dom jim reci naj zginejo iz tvojga dvorisca in zaloputni vrata pred nosom.

Kok sovrazim to danasnjo policijo da to ni res... se posebaj te smrkavce ki oblece uniformo in misli da je car.....vbistvu navaden i****.

Lp in srecno s pritozbo-

Uporabniški avatar
street_vr6
Nov uporabnik

Napisal/-a street_vr6 Ne jun 29, 2008 4:21 pm

aha pa ce nisi redno zaposlen ti nemorjo nic... cez 3 leta bo itak zastarala ta kazen. ni pa tako velika da bi se ti davcna obesila za vrat. samo ne delat prek banke :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne jun 29, 2008 4:38 pm

@Psepi: saj lepo in prav...a ni potem, da če ne poveš kdo je vozil dobi položnico lastnik avtomobila. ker drugač bi itak zmeraj bozili naši strici za katere nam ni potrebno dajati podatkov :roll:
litr bencina, litr olja ;)

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Ne jun 29, 2008 6:15 pm

takšne zahteve za sodno varstvo kot so, da je vozil stric iz francije več ne palijo. Pri sodniku sploh ni nujno, da ti verjame tudi če govoriš po resnici.
En tak primer sem že mel in pol je blo namesto 20 evrov 106 evrov.

Bo treba kar lepo plačat. Če pa ne boš plačal, pa uklonilni zapor......in tako dalje.
Davčna te najde pa tudi če spiš pod posteljo.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne jun 29, 2008 6:30 pm

svizc
Kako naj potemtakem z 1.6 masino in 90konji in cisto novimi zimskimi gumami zgem gume najprej v rikverc ko sem zapeljal na glavno cesto, potem pa cca. 40m cez lezecega policaja in do mesta kjer je res zacvililo

podčrtanga raj ne omenjat, boš še za to dubu kazen :P

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jun 29, 2008 6:48 pm

Sej s tem ni nč narobe. Če zapelje direkt na svoj pas, po katerem se bo pol naprej peljal.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost