Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
kocka430
Nov uporabnik

Kraj: Izlake

Napisal/-a kocka430 Ne jul 06, 2008 10:45 am

bizgec je napisal/-a:
Matevz S. je napisal/-a:
kocka430 je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:Končno so začeli loviti tudi tovornjakarje, ki uničujejo ceste s preobremenjenimi vozili. :pivo

Nevem zakaj si tako pameten.Če bii bil ti lastnik ali pa voznik tovornjaka bi gotovo govoril drugače...In tudi če bi ime voznik naloženo manj kot 40 ton skupne mase bi bil še vseeno na osni pritiski pretežak , katerega se neda pri mivki nikoli točno ujeti...

Tako je pri teh slovenskih policajih tudi če skupno nisi pretežek boš pa zato na osni pritisk...Kreteni!!!!

Osni pritisk se da čist lepo zračunat:
če je cesta 10 tonska : prva os 10 ton ( ta je vedno cca. 7.5 tone), pogonska os 11.5 tone, trojna os polpriklopnika 24 ton

če je cesta 8 tonska je pa vsaka enojna os 8 ton, trojna os pa je 19,2 tone ( 80% 10 tonske ceste).

To pomen, da na 8 tonski cesti ne moreš vozit 40 ton skupne ampak dobrih 35 ton, pa se osni pritiski izidejo!

Prosim razloži mi,kaj je to trojna os.

Poglej , ni problem v izračunavanju.Ko te nakladajo v firmi v nakladačem nimajo na nakladaču nobene tehtnice, ko pa ti naložiš se odpelješ do tehtnice in tam stehtaš.Ampak vrnitve nazaj ni.Peljati moraš kolikor pač imaš.Skupna dovoljena masa bi se dala prej zmanjšati tako malo na oko , bi pač manj naložil ampak osni pritisk pa pri kiperju nemogoče prej napovedat...Potem ga pa popravljati ne mooreš , ker se ta mivka vozi samo 20km daleč.Tako da se gre po njo 5xna dan...
Slika
ŠKODA OCTAVIA II RULZ

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Po jul 07, 2008 4:17 pm

bizgec je napisal/-a:
Matevz S. je napisal/-a:
kocka430 je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:Končno so začeli loviti tudi tovornjakarje, ki uničujejo ceste s preobremenjenimi vozili. :pivo

Nevem zakaj si tako pameten.Če bii bil ti lastnik ali pa voznik tovornjaka bi gotovo govoril drugače...In tudi če bi ime voznik naloženo manj kot 40 ton skupne mase bi bil še vseeno na osni pritiski pretežak , katerega se neda pri mivki nikoli točno ujeti...

Tako je pri teh slovenskih policajih tudi če skupno nisi pretežek boš pa zato na osni pritisk...Kreteni!!!!

Osni pritisk se da čist lepo zračunat:
če je cesta 10 tonska : prva os 10 ton ( ta je vedno cca. 7.5 tone), pogonska os 11.5 tone, trojna os polpriklopnika 24 ton

če je cesta 8 tonska je pa vsaka enojna os 8 ton, trojna os pa je 19,2 tone ( 80% 10 tonske ceste).

To pomen, da na 8 tonski cesti ne moreš vozit 40 ton skupne ampak dobrih 35 ton, pa se osni pritiski izidejo!

Prosim razloži mi,kaj je to trojna os.

Polpriklopniki (šleparska prikolica) imajo trojno os, to so tri osi z razmakom manj kot 1.8 metra - ponavadi okrog 1.30 do 1.40 metra.

Dvojne osi pa so na 4-osnih TV in triosnih TV - razmak od 1.0 do 1.8 metra (ponavadi 1.3-1.4m)
Sej 4-osni ima dovoljeno 32, ampak le če posamezna os ne presega 9.5 ton in je vozilo opremljeno z zračnim vzmetenjem in dvojnimi pnevmatikami na pogonu (tako nekako piše v pravilniku). V praksi to pomeni, da če imaš 32 pa malo čez je vse v mejah tolerance (3%), če pa naložiš npr. 38 ton pa sta zadnji dve osi sigurno čez 9.5 tone in potem v padeš 31 ton skupne. Je pa to pomembno, ker je od 30.4.2008 kazen odvisna od procentov prekoračitve osnega pritiska in skupne mase (tudi NDM).

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To jul 08, 2008 8:14 am

kocka, še dobro si jo odnesel... če bi bil res tako "zaj****" policaj, bi te štrafal tudi zaradi jezikanja in žaljenja. Ne pozabi - policist je uradna oseba pa če ima kapo ali ne :idea: in žaljenje uradne osebe je lahko tudi kaznivo dejanje. Če si imel takrat j***a jezikat in biti pameten, jih imej še zdaj. Če je kamijon pretežak je pretežak, ne vemkaj bi zdaj rad!? Da se kazen umakne, zato ker ga je ustavil na avtobusni postaji in na glavi ni imel kape? :lol:

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To jul 08, 2008 9:02 am

kocka430 je napisal/-a:To kar sem jaz rekel nima nobene veze z kaznijo!!!!Policaj je šel točno po pravilniku kolikšna je za katero stvar kazen.Drugače pa policaj ni vedel da se midva poznava , niti da on za našo firmo vozi, ker mene ni nič vprašal kdo sem in kaj sem.Kaj sem pa delal tam je pa moja stvar ker je zraven gostilna.Oviral pa nisem nobenega............seicento 2 , s tem policajem se neda nič lepo zmeniti, to pravijo tudi drugi šoferji...

In kaj bi pol rad desegu? Če pa sam praviš, da je bil postopek po pravilniku.

Takih ne bom nikol zastopu. Nardiš prekršek/pizdarijo in pol bi se pritožu. Pritožbe so za tiste primere k se ti res zgodi krivica ne pa, da vsak pošlje pritožbo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov