bzzero je napisal/-a:Whatever. Jaz bi delal tak servis (jermeni, šponarji, vodna črpalka, filter goriva, zraka, olje in seveda še bolj podroben pregled vseh vitalnih delov avtomobila) tudi če bi kupil avto s 60 tisoč km, seveda v primeru, da ne bi poznal prejšnjega lastnika.
Te do neke meje razumem. Tudi jaz bi to naredil če bi avto kupil od fizične osebe brez garancije. Oziroma vsaj peljal bi ga na pooblaščen servis pregledat. ČE pa ga kupiš od podjetja, kateri ti daje garancijski rok v verodostojnost podatkov pod katerimi ti je bil avto prodan, potem pa ne vidim smisla.
Konec koncev, če kupiš 2-3 leta star avto z 50-70k km in ima garancijo, mi je rahlo vseeno če ima 140k km. Namreč jaz se ne bom tolkel po glavi tudi če preskoči jermen v garancijskem roku. Peljal na pooblaščen servis, da ugotovijo vzrok napake in če je iz lepega mira ali bog ne daj zaradi kakšnih prikritih stvari pri nakupu jim lepo avtovleka zabriše avto na dvorišče in naj ga prodajajo naprej, sam pa bi zahteval odškodnino v primeru da ne bi hoteli plačati popravila. Namreč meni je vseeno ali prikriva uni nemec, ki je slovencu prodal ali pa slovenec ki proda meni. To naj se potem sami med sabo zmenijo. :P