Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To jul 15, 2008 5:02 pm

cammy je napisal/-a:
stench je napisal/-a:na popravilo na parking ni odbitka bonitete in ni odbitne franšize

misliš! Ker meni so na zavarovalnici drugače rekli. Da vsako popravilo, ki gre iz kaska ti odvzame bonitetne točke. Zdaj pa več res ne vem.

na triglavu ne... smo ga že večkrat uveljavljali (ko je šlo za tako poškodbo) in ni šlo nikoli na račun bonitet.
bonitete gredo, če je krivda tvoja.

pod vandalizem se štejejo razni risi, razbita stekla, prerezane strehe,... kako je z lučmi je pa čisto odvisno. greš vsekakor probat in če ti reče da ne krijejo je moj predlog, da jo kriješ sam. pri meni je bilo tako, da mi niso hoteli kriti odbijača, ki sem ga poškodoval (malo je počil) na zaledeneli cesti. krili bi mi original podaljšek (100€+delo, skupaj nekje 200€max), ampak bi jaz moral plačati 1% vrednosti vozila (nekje 350€)+padel bi 3 razrede. skupaj torej več kot 900€ v - zame za del, ki stane 100€... pač ko pride do konca cenitve če ti ni ok, rečeš da se ne strinjaš in to da nočeš uveljavljati kaska...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To jul 15, 2008 7:23 pm

cammy je napisal/-a:
stench je napisal/-a:na popravilo na parking ni odbitka bonitete in ni odbitne franšize

misliš! Ker meni so na zavarovalnici drugače rekli. Da vsako popravilo, ki gre iz kaska ti odvzame bonitetne točke. Zdaj pa več res ne vem.

ne mislim, vem.
Dopuščam pa možnsot, da ima tvoja zavarovalnica drugače, samo večina ima tako kot sem napisal. priporačam da menjaj zavarovalnico

@JustMuC: ene zavarovalnice imajo vandalizme (oziroma zlonamerna dejanja) že vštet v polni kasko, ene pa ne. S tem da tudi če nimajo všteto se lahko zgodi da ne komplicirajo
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To jul 15, 2008 7:38 pm

Očitno nekateri sploh nimate pojma kaj imate zavarovano in kdaj se upošteva odbitna franšiza, kdaj se izgubi bonus in kdaj ne. Lepo si preberite osnovne pogoje, saj odštejete vsako leto konkretne denarje za nekaj, kar niti ne veste kaj. Zgleda da kar sprejmete in podpišete kar vam agent pomoli pod nos.

Za osnovni kasko načeloma velja, da se pri njegovem uveljavljanju vedno upošteva odbitna franšira in izgubi bonus, razen v nekih ekstra primerih odkupa prve škode, a to je potreba doplačat in seveda potem ni več "osnovni kasko".

Nato se lahko zavaruje razne kombinacije (ali z obveznim zavarovanjem ali s kaskom), ki krijejo razne škode pri trku z domačimi ali divjimi živalmi, poškodbe na parkirišču, stekla in še nekaj malenkosti. Za te kombinacije osnovni kasko ni pogoj, so pa dražje, če ga nimamo. To zavarovanje nima odbitne franšize in ne povzroči izgube bonusa. To velja za vse zavarovalnice.

Uporabniški avatar
vajenc
Nov uporabnik

Napisal/-a vajenc To jul 15, 2008 8:23 pm

Točno tako kot je napisal Strokovnjak.

JustMuc: V primeru uveljavljanja poškodbe zaradi vandalizma gre le ta na račun tvoje bonitete, mislim da je ob prvi prijavi -20%?.

LP

cammy
Nov uporabnik

Napisal/-a cammy Sr jul 16, 2008 7:55 am

vam bom malo bolj podrobno razložla moj primer. Pa ne govorit, da ne poznamo kaj imamo zavarovano kaj pa ne. Imamo osnovno, dodatek AXA-AO, AK super kasko, AXA-AK, luči, stekla, parkirišča, divjad, živali, voznika in tisto leto bi še morali imeti odkup 1. škode ampak se je referentka na zavarovalnici zmotla in nam ni naredila čisto enakega zavarovanja kot prejšnja leta. Seveda tega takoj nismo opazli, kasneje pa tudi več nismo mogli uveljavljat.
No v mene se odzadaj zaleti avto in iz kraja nesreče pobegne. ker imamo kasko sem morala ostati na kraju nesreče, če ne, ne bi mogla popravit iz kaska. Pride policija in mi reče zakaj se nisem pognala za njimi, ker bomo sedaj mogli dat popravit iz kaska - torej po novem bi mogli divjat, da bi sami dobili krivca. Naslednji dan grem na zavarovalnico in mi predlagajo, da se pošlje vloga na slovensko zavarovalno združenje (SZZ). SZZ bo določilo zavarovalnico, ki nam bi naj krila škodo, ker storilec ni znan. Rečejo še nam, da bo ta proces lahko trajal 3 mesece, zato je najbolje, da se avto začasno popravi iz kaska. Damo ga popravit, ker ni bil najbolj vozen (zadnji odbijač in nosilec+nadomestno vozilo). naslednji dan pa se najde storilec, seveda brez zavarovanja, registracije in vozniškega izpita. Zavarovalnica je sprožla postopek proti njemu, to se sedaj vleče že dve leti in pol, trajalo pa bi še naj kakšno dobro leto in pol. Mi smo izgubili 20% bonusa, ker je popravilo šlo iz kaska. ko sem na zavarovalnici vprašala, da če se bi mi kdo na parkirišču zabil in imam to vse zavarovano, kdo bi mi potem kril stroške popravila. Njihov odgovor: v vsakem škodnem promeru, če storilec ni znan, in če gre popravilo iz kaska, se naslednjo leto obračunajo bonitetne točke. Če ne želimo popravljat iz kaska pa imamo možnost, da pošljemo vlogo na SZZ ali pa da sami krijemo škodo. Rekli so mi tudi, da ob najmanjšem škodnem primeru moram klicat policijo, ker je kasko in ker je avto na lizing. Gre se pa za ZM.
Kaj bi mi torej vi priporočali, ker so tudi dobre strani ZM, npr. 24-urna asistenca na cesti, pravna pomoč (katere si za ta primer sami ne bi mogli privoščit) ipd.

Uporabniški avatar
CWIZO
Novinec

Napisal/-a CWIZO Sr jul 16, 2008 8:10 am

Še moja izkušnja.
Prejšnji avto sem imel osnovno zavarovanje + parkirišča.
Dva dni po tem ko sem ga zavaval mi ga je en na parkirišču butnil (voznikova vrata).
Šel na triglav izpolnil EU poročilo, cenilec je pogledal dal listek sem šel popravit, zavarovalnica vse plačala. Naslednje leto nisem nič več plačal...
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr jul 16, 2008 9:22 am

Ugotavljam da bom moral odpret eno temo in pojasnit vse o zavarovalništvu...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost