Napisal/-a cammy Sr jul 16, 2008 7:55 am
vam bom malo bolj podrobno razložla moj primer. Pa ne govorit, da ne poznamo kaj imamo zavarovano kaj pa ne. Imamo osnovno, dodatek AXA-AO, AK super kasko, AXA-AK, luči, stekla, parkirišča, divjad, živali, voznika in tisto leto bi še morali imeti odkup 1. škode ampak se je referentka na zavarovalnici zmotla in nam ni naredila čisto enakega zavarovanja kot prejšnja leta. Seveda tega takoj nismo opazli, kasneje pa tudi več nismo mogli uveljavljat.
No v mene se odzadaj zaleti avto in iz kraja nesreče pobegne. ker imamo kasko sem morala ostati na kraju nesreče, če ne, ne bi mogla popravit iz kaska. Pride policija in mi reče zakaj se nisem pognala za njimi, ker bomo sedaj mogli dat popravit iz kaska - torej po novem bi mogli divjat, da bi sami dobili krivca. Naslednji dan grem na zavarovalnico in mi predlagajo, da se pošlje vloga na slovensko zavarovalno združenje (SZZ). SZZ bo določilo zavarovalnico, ki nam bi naj krila škodo, ker storilec ni znan. Rečejo še nam, da bo ta proces lahko trajal 3 mesece, zato je najbolje, da se avto začasno popravi iz kaska. Damo ga popravit, ker ni bil najbolj vozen (zadnji odbijač in nosilec+nadomestno vozilo). naslednji dan pa se najde storilec, seveda brez zavarovanja, registracije in vozniškega izpita. Zavarovalnica je sprožla postopek proti njemu, to se sedaj vleče že dve leti in pol, trajalo pa bi še naj kakšno dobro leto in pol. Mi smo izgubili 20% bonusa, ker je popravilo šlo iz kaska. ko sem na zavarovalnici vprašala, da če se bi mi kdo na parkirišču zabil in imam to vse zavarovano, kdo bi mi potem kril stroške popravila. Njihov odgovor: v vsakem škodnem promeru, če storilec ni znan, in če gre popravilo iz kaska, se naslednjo leto obračunajo bonitetne točke. Če ne želimo popravljat iz kaska pa imamo možnost, da pošljemo vlogo na SZZ ali pa da sami krijemo škodo. Rekli so mi tudi, da ob najmanjšem škodnem primeru moram klicat policijo, ker je kasko in ker je avto na lizing. Gre se pa za ZM.
Kaj bi mi torej vi priporočali, ker so tudi dobre strani ZM, npr. 24-urna asistenca na cesti, pravna pomoč (katere si za ta primer sami ne bi mogli privoščit) ipd.