Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Ne sep 21, 2008 8:27 pm

ps. koliko dni traja da izves rezultat pritozbe

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po sep 22, 2008 6:09 am

Vsaj pol leta. Še noben je ni zvedel prej. Vsekakor ne misli, da zveš v osmih dneh in lahko potem še poovico plačaš to bi bilo smešno. Če bi bila pritožba rešena tako hitro, potem primeri nebi zastarali in sodniki nebi stavkalil

discovery
Nov uporabnik

Napisal/-a discovery Po sep 22, 2008 10:44 am

Ni vse tako črno kot je videti. Sam se v kolikor res nisem kriv pritožim in že dvakrat so mi odobrili pritožbi.

Enkrat je bila tudi za policaja "rdeča luč". Peljal sem po omejitvah po Tržaški cesti v Ljubljani proti Viču in v Križišču z Jadransko zavil na njo proti Murglam. Kdor pozna to križišče je za pas ki zavija Levo na Jamovo zelena puščica ki se prižge ko se "glavna zelena" ugasne. Ko sem se prbliževal križišču se je ta glavna ugasnila in se prižgala zelena puščica, ke se pa je v trenutku ko sem se peljal mimo semaforja ugasnila, mal dlje pa še gori rumena ze na zavoju (nasprotni pas). V tistem trenutku peljal sem ziher okrog 40 mi ni preostalo nič drugega kot da speljem križišče do konca. Policaj in Policajka sta pripeljala za mano in me ustavila. Nista pustila niti, da bi kaj argumentiral pa sta mi sama prdlagala na se pritozim, pa sem se, in so pritožbi ugodili. zraven sem imal še punco in kolega.

Druga pritožba je bila še bolj "brutalna" ko mi je policaj zaradi svojega neznanja ali nesposobnosti potrgal preizkušnje z avta in napisal kazen. Kupil sem starejši avto za dele in ga s preizkušnjami peljal domov. Ko me je ustavi je šel na več kot 15 let starem avtu (dal sem za njega 200€) preverjati številke in se spredaj na ploščici niso ujemale (prednja vezna je bila nekdaj menjana, kar sem naknadno zvedel). Ker sem smo se še vljudno pritoževali in izražali nestrinjanje (bili smo 4je) je bila kazen v trenutku na 2000€, No nekako nam je uspelo, da je potem bila kazen 600€, in odvzel je preizkušnje. Ko sem uredil nadaljni prevoz in prišel domov (vmes sem se pomiril) sem se spomnil na številko na šasiji, jo poiskal in se je ujemala. Poslikal sem jo, pa se neustrezno tablico na sprednji vezni steni in s pritožbo poslal na policijo, ker policaj več kot očitno ni imel dovolj znanja, da bi če se je že spustil v to vedel da je relevantna številka na šasiji in ne ploščica, in če že to ne vsaj preveril obe. Vse skupaj je šlo dalje k sodniku za prekrške....in končalo se je s tem, da so se mi opravičili za nesposobnost policaja. (nevem kako je toliko pogrešanih novejših in veliko dražjih vozil, ki jih nikoli ne najdejo, če uspejo imeti pod popolnim nadzorom še stare kante ;) )

Poleg tega sem imel še dve ali tri prekoračitve hitrosti v naselju (iz 50 na 60), enkrat sem bil nepripet, kar sem vse plačal. V kolikor bi mi v zgoraj napisanem drugem primeru napisal kazen zato ker nisem imel prve pomoči in žarnic bi se strinjal in plačal, saj sem na to čisto pozabil, in je bila moj krivda, vendar on se je raje osredotočil na vse ostalo kar je bilo med drugim pravilno in mi uničil uro stare preizkušnje, povzročil stroške nadaljnega prevoza in naložil kazen.

No mal sem se zapletel, hotel sem samo povedati da ni lih tako v psu vse. Seveda vprasanje je kako bi bilo če bi se na vse kazni pritoževal, mislim da bi mi ne ugodili vseh in se prav bi imeli.

lp

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Po sep 22, 2008 10:56 am

koliko casa si cakal za rezultat pritozbe v prvem primeru

discovery
Nov uporabnik

Napisal/-a discovery Po sep 22, 2008 8:26 pm

Po pravici povedano se točno ne spomnem, vendar pa nekje okrog leta pa pol, drugi primer je bil pa bližje (se ga mal bolj točno spomnem)... je pa trajalo 13 mesecov.

Po novem je postopek skrajšan (drugi primer je že po tem), ker pritožbo obravnavajo prvo na policiji, kjer ji lahko ze ugodijo, v kolikor ji ne gre naprej k sodniku...in v mojem primeru je šlo naprej. Sem pa v parih mesecih po pritožbi dobil obvestilo, da so predali zadevo naprej k sodniku...

lp,

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Po sep 22, 2008 9:10 pm

ok hvala

Uporabniški avatar
bikk
Nov uporabnik

Napisal/-a bikk Po okt 13, 2008 5:44 pm

z malo zamudo ... čist pozabil...

vglavnem pritožba zavrnjena oz drugače "Prekrškovni organ ni ugotovil utemeljenosti zahteve za sodno varstvo" :S

pozabljeno...a ne pošteno!!!
Slika

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Po okt 13, 2008 10:29 pm

obstaja oprica

pritozba na pritozbo

kolk casa casovno od oka je trajalo da si dobu?

Uporabniški avatar
Nikica
Nov uporabnik

Kraj: Žirovnica

Napisal/-a Nikica Po nov 10, 2008 4:04 pm

Hm..dons so pa tud mene lepo ustavli,ko sm sla skoz oranzno/rdeco luc in je biu tocno tisti trenutek policaj v kriziscu..reku mi je,da je to prekrsek za na sodisce!!! :? in kjerkoli jst zdej gledam kazni,so kazni 250 evrov za v rdeco luc..kar mi je nakoncu tudi dal (kao da se me je usmilil in me ni dau na sodisce). Torej..od kdaj moras na sodisce za prevozeno rdeco luc in po moznosti dobis poleg denarne kazni se kazenske tocke?

Sej ne bi o tem,da se je tud zmislu,da je imel on ze zeleno in da so mogl pol drugi zarad mene ze bremzat...jst sm bla ze iz krizisca,ko so drugi sele speljali...ampak pac policaj..ne mores nic...samo to me zanima,ce zarad tega, ko prevozis rdečo luč, lahko prides na sodisce? Tnx in veliko pameti na cesti ;)

Pa se to...med pisanjem njegovega naloga je biu clovek seveda firbcen in me skoz nekaj spraseval..vmes pa je bilo vprasanje: Kje mas pa okvirje za tablice? A na ta avto ne pasejo? in moj odg: NE! :lol: :lol: :lol: ja smeh...sej nism vedla al je resn,a se dela norca...policaj ja...

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Po nov 10, 2008 10:16 pm

ma kako sodisce , naj ti da sodisce pa da pol tam dokazes cez kiro luc si se pelala , ce si pametna pa ce mas prico v avtu napis pritozbo ! zakaj bli placevala ce RES nisi pelala cez rdeco. bv 250e.

glede tistga na sodisce te je orng nasral , tud to omen v pritozbi.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To nov 11, 2008 8:30 am

jamie je napisal/-a:ma kako sodisce , naj ti da sodisce pa da pol tam dokazes cez kiro luc si se pelala , ce si pametna pa ce mas prico v avtu napis pritozbo ! zakaj bli placevala ce RES nisi pelala cez rdeco. bv 250e.

Ma kakšna pritožba človek. 10 prič imaš lahko v avtu, pa mnenje uradne osebe še vedno več velja. Se ne splača. Plačaš polovičko in imaš mir. S pritožbo ti kaj kmalu stroški zrastejo na 300+ evrov. :roll:

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To nov 11, 2008 9:01 am

bzzero je napisal/-a:
jamie je napisal/-a:ma kako sodisce , naj ti da sodisce pa da pol tam dokazes cez kiro luc si se pelala , ce si pametna pa ce mas prico v avtu napis pritozbo ! zakaj bli placevala ce RES nisi pelala cez rdeco. bv 250e.

Ma kakšna pritožba človek. 10 prič imaš lahko v avtu, pa mnenje uradne osebe še vedno več velja. Se ne splača. Plačaš polovičko in imaš mir. S pritožbo ti kaj kmalu stroški zrastejo na 300+ evrov. :roll:

...in če sta v avtu 2 policaja, ima policaj pričo, in pol greš loh sam še na kolena predenj... (fuj) :lol:

Uporabniški avatar
Nikica
Nov uporabnik

Kraj: Žirovnica

Napisal/-a Nikica To nov 11, 2008 4:25 pm

Ne ne..bil je samo en policaj...sam je lepo vidu na moj semafor kaksna je barva,ker je v tistem kriziscu se en semafor postavljen tako,da ga je on gledov..pa mi omenil da sm pritisnila se na gas ko sm vidla oranzno...(navadn bi rekl lublancani..) :) Ne da se mi ubadat s sodiscem in pritozbami..bom placala pac...samo za drugic vem,da za rdeco luc ni sodisca...pa srecno vsem 8) zadnje dni se posebno..martinovanje pa to..

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie To nov 11, 2008 10:39 pm

ce si pametn napis prirozbo

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Sr nov 12, 2008 1:37 pm

če si pametna plači pa ne voz v rdečo ;) ne leti na tebe osebno sam mal ste že mim s tem jamranjem kak se vsem godi krivica...če delate napake stojte za njimi :roll:

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Sr nov 12, 2008 2:48 pm

the_man je napisal/-a:če si pametna plači pa ne voz v rdečo ;) ne leti na tebe osebno sam mal ste že mim s tem jamranjem kak se vsem godi krivica...če delate napake stojte za njimi :roll:

lp

Ce si pameten, bi lahko ze zdavnaj vedu, da ti lahko napise v KATEREMKOLI PRIMERU kazen, peesda ste eni prevec pametni.
ce stojis v kriziscu in se prizge rdeca luc, si v prekrsku
ce prevozis rumeno/rdeco si v prekrsku
ce naglo zaviras pred rumeno lucjo si v prekrsku
ce naglo pospesujes ko se ti posveti rumena je spet prekrsek

Kad lud j**e zbunjenog, pravna drzava u pizdy

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Ne nov 16, 2008 5:47 pm

AXioN je napisal/-a:
the_man je napisal/-a:če si pametna plači pa ne voz v rdečo ;) ne leti na tebe osebno sam mal ste že mim s tem jamranjem kak se vsem godi krivica...če delate napake stojte za njimi :roll:

lp

Ce si pameten, bi lahko ze zdavnaj vedu, da ti lahko napise v KATEREMKOLI PRIMERU kazen, peesda ste eni prevec pametni.
ce stojis v kriziscu in se prizge rdeca luc, si v prekrsku
ce prevozis rumeno/rdeco si v prekrsku
ce naglo zaviras pred rumeno lucjo si v prekrsku
ce naglo pospesujes ko se ti posveti rumena je spet prekrsek

Kad lud j**e zbunjenog, pravna drzava u pizdy

tu si zdaj naštel prekrške za katere je predpisana globa...kako vezo ma to z mojim mišljenjem o "jamranju" glede plačevanja mi ni najbolj jasno.
ne zagovarjam zakona samega po sebi, ampak če si frajer da ga kršiš, pol stoj za svojim dejanjem pa plači
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne nov 16, 2008 6:09 pm

bikk je napisal/-a:z malo zamudo ... čist pozabil...

vglavnem pritožba zavrnjena oz drugače "Prekrškovni organ ni ugotovil utemeljenosti zahteve za sodno varstvo" :S

pozabljeno...a ne pošteno!!!

Po pričakovanjih! Dobro veš da vrana vrani ne izkljuje oči.

Mogoče bo pa Katarinca zdaj naredila red in boš kaznovan za tisto kar ti nedvoumno dokažejo ne pa za tisto kar osebno zazna policist, in v mnogo primerih to izkoriščajo.

lp

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To apr 13, 2010 12:22 pm

Prevozim zeleno luč za mano policajka 5 avtomobilov zadaj se spusti za mano.Komaj čez 2 ulicidobi ne potem pa ji ustavim.

Mi reče dokumente, da sem prevozil rdečo pa mi vdari na smeh, pa jo vprašam kaj pa tista 2 ki sta še za mano peljala sta že pri drugi zeleni al kak in ji dam dokumente? Ženska se zapre v svoj avto in ene 10 minut se nič ne zgodi. Stopim do avta vprašam če je ok al ji je slabo.

Svašta, na koncu sem dobil 20€ ker kao nisem mel dokumentov
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To apr 13, 2010 12:36 pm

tebi pa res dogaja :roll:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov