Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe avg 29, 2008 7:43 am

G17 je napisal/-a:sicer pa to, da človek ustavi na avtobusni postaji za "čas vstopanja iz izstopanja potnikov" ni prekršek
določilo o sunkovitem speljevanju oz. zaviranju je pa tako zgrešeno, da bolj ne more biti
škripanje gum je precej odvisno od površine na kateri se speljuje ter od kvalitete gum
sunkovito speljevanje pa ne more biti opredeljeno, saj ne policaji ne vozniki nimamo merilnika za pospešek in je to predvsem stvar subjektivne ocene, ki pa ne more biti standardizirana in je tako neveljavna
vem da se s temi sodišči pri nas bolj malo doseže, vendar takega teroriziranja smrkcev jaz ne bi prenašal (hkrati je pa treba prevzeti odgovornost za tiste prekrške, ki smo jih nardili - torej če vozimo prehitro in smo na radarju je to na nas ne na policajih)

k****a si pameten. mimgrede, nisem vedu da lahko z avtom potnike odlagas in pobiras tudi na avtobusni postaji. a na zelezniski tut lohk? se nekrat mimgrede, ce ne znas na asfaltu tko spelat da ti gume ne skripajo pol bi ti mogel voznisko vzet pa nazaj v solo poslat. imho

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Pe avg 29, 2008 7:43 am

Ja smotan je to, če te policaj dobi na piko si ga oplel in moraš kar pridno plačati. NI se za hecat v današnjih časih.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Pe avg 29, 2008 7:48 am

juhica je napisal/-a:k****a si pameten. mimgrede, nisem vedu da lahko z avtom potnike odlagas in pobiras tudi na avtobusni postaji. a na zelezniski tut lohk?

v prihodnje se pozanimaj, preden pišeš bedarije.
Zadnjič spremenil blazp, dne Pe avg 29, 2008 7:52 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe avg 29, 2008 7:50 am

blazp je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:k****a si pameten. mimgrede, nisem vedu da lahko z avtom potnike odlagas in pobiras tudi na avtobusni postaji. a na zelezniski tut lohk?

v prihodnje se pozanimaj, preden pišeš bedarije

52. clen - ustavitev in parkiranje
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
...
6. na označenem avtobusnem postajališču. Zaradi vstopa ali izstopa potnika je dovoljena ustavitev na postajališču, ki je zunaj vozišča, če s tem ni oviran avtobusni promet;

http://www.zakonodaja.com/zakoni/viii/4 ... en/52.clen

a ves kaj je zunaj vozisca al ti se to razlozim?

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Pe avg 29, 2008 8:01 am

tam je ločen pas za avtobuse. če tam ustaviš, ne oviraš nikogar (v primeru, da ni nikjer avtobusa). Ne smeš pa ustavljat na postajališčih, ki so na voznem pasu (ker v takem primeru oviraš promet). Takšna postaja je npr. na C. ljubljanskih brigad (za Mercatorjem v šiški).

sicer pa ne vem, katera od naslednjih situacij je tam
Slika

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe avg 29, 2008 8:26 am

Vozišče je del cestišča, ki ima eno ali dve smerni vozišči in je namenjeno prometu vozil. Pod pogoji, ki jih določa ta zakon, ga lahko uporabljajo tudi pešci in drugi udeleženci cestnega prometa;

sicer pa se avtotrend se je ustavil na prehodu za pesce in ne na avtobusni postaji kokr sem jest zastopu...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe avg 29, 2008 8:54 am

Tako je, ustavil je na prehodu, tko da tuki je kazen primerna. Še posebej, če pomislimo, da je s tem verjetno povzročil zastoj - tam so BUSi zelo pogosti, in zaradi taki, ki tam ustavljajo, morajo busarji na levi pas mimo njih, s tem pa zabašejo že tako zabasan vozni pas za avte...
Edino tale kazen za cviljenje je pa mal huda, mislm 300€ za hitro speljevanje, kjer ne ogrožaš nobenega, skoraj enaka pa je kazen za nasprotno vožnjo po AC - kater i**** je ta zakon pisal!? :evil:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe avg 29, 2008 9:13 am

ja k***, ce "5 metrov dolgo limuzino na sprednji pogon + elektronska ročna!" ne bi bla sto let stara gara bi imela asc al kva pa vem kako se rece sistemu proti zdrsavanju koles pa ne bi blo cviljenja...

avtotrend
Nov uporabnik

Napisal/-a avtotrend Pe avg 29, 2008 9:22 am

juhica je napisal/-a:mulo je poln izgovorov, 6 pik ma ker je cist mal prehiter vozu po ravni cesti kjer ni nikogar, pred slonom se je vstavil kjer se ne bi smel ker je samo pobral kolega (za kar je mimgrede porabil ne vec kot 20!!! sekund), hitr je spelu ker je bil zivcen ampak ni tok hitr spelu da bi gume cvilile in valda ga ni zanasal ce ima avto na prvi pogon...
jao meni...

Prvič jst zate nism noben "mulo" da se razumemo! Drugič se pa raje vzdrži komentarjev če nimaš nič pametnega za povedat.

S policajem sem lepo stopil v kontakt in ga vljudno vprašal glede prekrška, le da je on že takoj bil nekaj živčen in mi težil da se usedem v avto. Ni moj način da bi se kregal z njim ker itak se ne splača sam očitno v tem primeru se ni splačal nič. Ime in priimek vem pa kaj mi pomaga, da naj ga grem iskat al kaj? Ravno toliko je fuknjen da se lahko spomne še da sem mu kaj grozil. Z kaznijo se strinjam pač sem se ustavil, samo tista druga pa da naj bi vozilo zanašal po vozišču in ne vem kaj še vse je pa višek. Po moje se noben od vas nebi strinjal stem, še posebej, če tega niste storili.

Uporabniški avatar
nero9
Novinec

Napisal/-a nero9 Pe avg 29, 2008 10:57 am

jao veš da ne smeš iz avta stopat..kje drugje bi te še u zapor popokal :D, drgač pa to kazen za hitro speljevanje je bedarija...pol bi moral dat kazn tut za počasno speljevanje .

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe avg 29, 2008 11:08 am

Torej vsak z avtom ki ima v havbi recimo 300 KM in spelje z gasom do konca hitro speljuje? Eden z 60 KM si tega nikakor ne more privoščit.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe avg 29, 2008 11:29 am

ban je napisal/-a:Torej vsak z avtom ki ima v havbi recimo 300 KM in spelje z gasom do konca hitro speljuje? Eden z 60 KM si tega nikakor ne more privoščit.

tudi s 60km se da cvilt tko da lahko vsak prehitro speljuje- kokr jst vem pač ne smete cvilt
plači 150 eur pa bo
lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe avg 29, 2008 11:42 am

kljukec je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Torej vsak z avtom ki ima v havbi recimo 300 KM in spelje z gasom do konca hitro speljuje? Eden z 60 KM si tega nikakor ne more privoščit.

tudi s 60km se da cvilt tko da lahko vsak prehitro speljuje- kokr jst vem pač ne smete cvilt
plači 150 eur pa bo
lp

Pr nas v ulci mamo tak asfalt da ti še z biciklom cvil če mal bolj hitr štartaš, z avtom pa skor zmerej :-P

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po sep 08, 2008 11:50 am

blazp je napisal/-a:tam je ločen pas za avtobuse. če tam ustaviš, ne oviraš nikogar (v primeru, da ni nikjer avtobusa). Ne smeš pa ustavljat na postajališčih, ki so na voznem pasu (ker v takem primeru oviraš promet). Takšna postaja je npr. na C. ljubljanskih brigad (za Mercatorjem v šiški).

sicer pa ne vem, katera od naslednjih situacij je tam
Slika

A če je ločen pas za avtobuse pa kar lahko ustavljaš? A na Dunajski bi tudi kar ustavu na desnem pasu, če ne bi bilo veliko prometa, saj s tem nobenega ne oviraš, grjo lepo po levem pasu mimo tebe?
Tam kjer je več pasov za vožnjo v eno smer je prepovedano ustavljanje.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Sr okt 15, 2008 8:29 pm

@avtotrend, isti falus sem meu jest, samo da sem jest dobu policaje na dvorisce po dveh urah! Policaji majo pod eno in isto sunkovito speljevanje in pospesevanje.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov