cordo je napisal/-a:Kake pravice imaš ko voziš pijan? Zgolj in samo do pravičnega sojenja!
JAZ ima pravico, da se vozim po cesti/hodim po pločniku in da me pri tem noben nadebuden alkoholik ne ogroža!
krypton je napisal/-a:Kako pa zgleda ta nalog, pa kdo mu ga napiše?
Če ti doma ženo pretepaš je prav tako samo prekršek. Potem je potek takšen, policist gre ob 2 ponoči do preiskocalnega sodnika ali kdorkoli je to že bil, ga zbudi mu vse skupaj razloži, ta pa mu potem napiše nalog. Policisti so seveda po takem protokolu že čez 5 pet ur na kraju.![]()
Dajte ga no srat s temi nalogi pa odredbami za vstop na dvorišče.
Ljudi hujskate, da se pritožijo na vse možne načine, potem pa pokasirajo polno mmero kazni in še dodatne sodne stroške.
krypton je napisal/-a:Lancia HF.
Temeljni zakon za oba prekrška je zakon o prekrških, ki daje osnovo in je krovni zakon.
Za pretepanje žene boš dobil kazen po ZJRM-1, za alkohol pa po ZVCP-1, oboje je PREKRŠEK.
To ni nobeno mešanje jabolk in hrušk.
Zakon o prekrških je tako kot za kazniva dejanja ZKP.
Jabolke mešaš s hruškami ti, ko si pričel pisati nekaj o kriminalu. Res je če je v pretepu kdo poškodovan, da gre za kaznivo dejanje, če ne je pa vse skupaj PREKRŠEK.
Samo čevlje sodi na kopitar!
stench je napisal/-a:Policist potrebuje utemeljeni sum da lahko pride na tujo lastnino ali pa dovoljenje/povabilo.
Nevem kaj je bilo sumljvega na njegovi vožnji, razen če ni naredil kak čuden manever (pa si ga nam zamolćal)
In pa dejstvo je, če so podatki o osebi napačni primer ne stoji več tako trdno.
Pa še nekaj, če si napihal 0,30 kar je čez mejo, še ne pomeni da si pijanc in da boš vsakega ali koga fental, pa tudi če ga boš ziher ni kriv alkohol, ampak sama osebnost osebka.
Sicer pa težko verjamem da na Acom ni nobenega policaja (samo najbrž se v takih primerih noče izpostavljat, ker policijaj nebo nikdar javno rekel kaj čez svojega sodelavca.)
krypton je napisal/-a:problem je v tem, da ne ločite prekrška od kaznivega dejanja.
Dvorišče ni z ustavo zaščiteno, kot je stanovanje.
Policist sme vstopiti na dvorišče, tudi za prekršek.
V stanovanje brez odredbe pa lahko policist vstopi samo v primerih kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti, ali pa v primerih, ki so navedeni v zakonu , ko ne gre za KD, kot se npr preprečitev samomora itd.....
Ne vem, napišite mi v katerem je zakonu je dvorišče zaščiteno, in prepoveduje vstop policistu.
Vem, da se v vaških krčmah sprejemajo vedno novi akti, kaj lahko policisti in kaj ne.
Twingo RS!
Kje je definirano kaj je lažji in kaj težji prekršek.
Lažji prekrški oz prekrški neznatnega pomena, so samo tisti za katere lahko policist ob zakonsko določenih primerih osebo opozori.
Gorch je napisal/-a:krypton je napisal/-a:problem je v tem, da ne ločite prekrška od kaznivega dejanja.
Dvorišče ni z ustavo zaščiteno, kot je stanovanje.
Policist sme vstopiti na dvorišče, tudi za prekršek.
V stanovanje brez odredbe pa lahko policist vstopi samo v primerih kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti, ali pa v primerih, ki so navedeni v zakonu , ko ne gre za KD, kot se npr preprečitev samomora itd.....
Ne vem, napišite mi v katerem je zakonu je dvorišče zaščiteno, in prepoveduje vstop policistu.
Vem, da se v vaških krčmah sprejemajo vedno novi akti, kaj lahko policisti in kaj ne.
Twingo RS!
Kje je definirano kaj je lažji in kaj težji prekršek.
Lažji prekrški oz prekrški neznatnega pomena, so samo tisti za katere lahko policist ob zakonsko določenih primerih osebo opozori.
Ne bom preveč pameten,ker o teh zakonih nimam ravno pojma,sem pa imel izkušnjo,ko policist ni stopil na PRIVAT zemljišče...čeprav ga je oseba na dvorišču žalila mu grozila z pretepom...itd!
Zakaj policist ni upal stopiti na privatno zemljišče,da bi kaj ukrepal?!
primozek69 je napisal/-a:Sem že mislu ne napisat. Sam psepi, kje ti živiš?? A ti dejansko verjameš v te neke pravice-dolžnosti. Tud če bi šel za tabo v bajto, pa te nalomu k vola ne bi mel kej piskat. Sad but true.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost