giana je napisal/-a:Pozdrav.
Kolegica je parkirala avto ok. 20 zvečer, za slabih 10 min, na mesto kjer je prostor za stanovalce oz. na območju umirjenega prometa: Gregorčičeva ul. 1 pri pizzeriji Focolus - LJ.
Pomagala je nesti stvari svojemu kolegi, ki stanuje malo stran od te ulice, nikjer ni bilo prostora, razen tam in zato je tudi tam prakirala.
Na tem mestu so bli parkirali še 3je avtomobili, eden od njih je imel že obvestilo o redarstvu na avtomobilski šipi.
Za slabih 10 min je prišla nazaj in avta tam več ni bilo. Skoraj nemogoče, saj so bili tam še 3 je in odpeljali so ravno tega, ki je stal tam dobre 5 min in imel še toplo havbo!
Pajk ji je odpeljal avto 2 min prej, predno je prišla do avta, poklicala policijo ker je mislila, da so ji ga ukradli. Pa niso, mimoidoči je povedal da ga je odpeljal pajk. Torej, poklicala je m. redarstvo in to so tudi potrdili. Šla je iskat avto in zato ker ji ga je odpeljal pajk je plačala 70eur.
Dobila pa je tudi obvestilo o prekršku 80eur.
Naj povdarim, da tistih 10 min, ko je avto stal tam, ni ovirala nobenega.
Sedaj se želi pritožiti na ta znesek, pa me zanima ali ji v času, ko vloži pritožbo, potem vrednost 40eur (polovične cene) miruje ali bo potem če ji pritožbo zavrnejo plačala 80 eur?
Na obvestilu piše, da po zakonu ni mogoč ugovor...
Naj povem še da so ji avto, ko ga je odpeljal pajek tudi malce poškodovali, ni veliko, vendar nekaj se vidi..
kaj pa na to da so ji ga odpeljalali z pajkom se lahko pritoži? na teh 70 eur in popraskan avto?
Sploh ne vem kako so izmed teh 4 avto odpeljali ravno njenega, ki je bil že topel in čudno da niso odpeljali tistega, ki je že imel obvestilo o redarsvu, preden je ona parkirala na mesto zraven njega...
lp
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Pugi-206 je napisal/-a:po 3 in 24 členu ustave republike slovenije redar ne more biti prekrškovni organ
o kazni lahko govori samo sodnik
gre pa v tem primeru za kršenje človekovih pravic in svobode
privatno lastnino ne sme nihče premikati ali se sploh kaj šarati okoli avta (v primeru odvoza z pajkom)
@Samok:pa ne ti tko o moji sosedi in bodočmu sosedu k me je učeri (predučerjšnjem)loviu po avtocesti
Organi za odločanje o prekrških
45. člen
(1) O prekrških odločajo prekrškovni organi in sodišča.
(2) Prekrškovni organi so upravni in drugi državni organi in nosilci javnih pooblastil, ki izvajajo nadzorstvo nad izvrševanjem zakonov in uredb, s katerimi so določeni prekrški, in organi samoupravnih lokalnih skupnosti, ki so s posebnimi predpisi pooblaščeni za odločanje o prekrških.
(3) Sodišča so sodišča za prekrške prve in druge stopnje.
(4) Vsi državni organi in nosilci javnih pooblastil morajo sodišču in prekrškovnim organom v postopku o prekršku dajati potrebno pomoč in podatke brezplačno, upravljalci zbirk osebnih podatkov pa brezplačno posredovati osebne podatke, ki so potrebni za ugotovitev dejstev v zvezi s postopkom in za izvršitev sankcij.
NejcZ je napisal/-a:Mah jebejo naj se ti redarji. Meni je nalimal 80eur gor, pa je avto stal manj kot 3 minute, na mestu kjer ni prometa, prižganio so bili vsi 4 žmigavci poleg tega so bila odprta voznikova vrata (nikogar se ni motilo) Glih za tiste pol minutke sem se stran obrnil in takrat je pršu izza stavbe, poslikal in nalimal.. sem letel za njim pa mi je sam rekel da ga izgovori ne zanimajo. Takega kretena bom drugič nabil nekam, ker to je pa res idiotizm prve klase..
Shatzy je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme, bom tole potegnu iz naftalina. Punci so dal listek na avtu, ki je bil parkiran na pločniku pred hišo. Ker je punca že tako v težkem finančnem položaju me zanima, če kdo ve, na kak način naj se ta težava reši. Tam namreč vsi stanovalci parkirajo tako.
Shatzy je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme, bom tole potegnu iz naftalina. Punci so dal listek na avtu, ki je bil parkiran na pločniku pred hišo. Ker je punca že tako v težkem finančnem položaju me zanima, če kdo ve, na kak način naj se ta težava reši. Tam namreč vsi stanovalci parkirajo tako.
Rey je napisal/-a:NejcZ je napisal/-a:Mah jebejo naj se ti redarji. Meni je nalimal 80eur gor, pa je avto stal manj kot 3 minute, na mestu kjer ni prometa, prižganio so bili vsi 4 žmigavci poleg tega so bila odprta voznikova vrata (nikogar se ni motilo) Glih za tiste pol minutke sem se stran obrnil in takrat je pršu izza stavbe, poslikal in nalimal.. sem letel za njim pa mi je sam rekel da ga izgovori ne zanimajo. Takega kretena bom drugič nabil nekam, ker to je pa res idiotizm prve klase..
To ni še nič! V Kopru bog ne daj, da se ustaviš na promenadi z avtom! Čim te redar zagleda že užge lučke, njegov sovoznik pa takoj z digitalcem poslika - in to med vožnjo ko se vozijo proti tvojemu avtu , tako da ni šans da zbežiš!
NejcZ je napisal/-a:Mah jebejo naj se ti redarji. Meni je nalimal 80eur gor, pa je avto stal manj kot 3 minute, na mestu kjer ni prometa, prižganio so bili vsi 4 žmigavci poleg tega so bila odprta voznikova vrata (nikogar se ni motilo) Glih za tiste pol minutke sem se stran obrnil in takrat je pršu izza stavbe, poslikal in nalimal.. sem letel za njim pa mi je sam rekel da ga izgovori ne zanimajo. Takega kretena bom drugič nabil nekam, ker to je pa res idiotizm prve klase..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost