Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jan 10, 2009 1:36 pm

Si bom kopijo naredu. :lol: :lol:

Uporabniški avatar
giana
Nov uporabnik

Napisal/-a giana Po jan 12, 2009 7:12 pm

Pozdrav.

Kolegica je parkirala avto ok. 20 zvečer, za slabih 10 min, na mesto kjer je prostor za stanovalce oz. na območju umirjenega prometa: Gregorčičeva ul. 1 pri pizzeriji Focolus - LJ.
Pomagala je nesti stvari svojemu kolegi, ki stanuje malo stran od te ulice, nikjer ni bilo prostora, razen tam in zato je tudi tam prakirala.
Na tem mestu so bli parkirali še 3je avtomobili, eden od njih je imel že obvestilo o redarstvu na avtomobilski šipi.
Za slabih 10 min je prišla nazaj in avta tam več ni bilo. Skoraj nemogoče, saj so bili tam še 3 je in odpeljali so ravno tega, ki je stal tam dobre 5 min in imel še toplo havbo!

Pajk ji je odpeljal avto 2 min prej, predno je prišla do avta, poklicala policijo ker je mislila, da so ji ga ukradli. Pa niso, mimoidoči je povedal da ga je odpeljal pajk. Torej, poklicala je m. redarstvo in to so tudi potrdili. Šla je iskat avto in zato ker ji ga je odpeljal pajk je plačala 70eur.
Dobila pa je tudi obvestilo o prekršku 80eur.
Naj povdarim, da tistih 10 min, ko je avto stal tam, ni ovirala nobenega.
Sedaj se želi pritožiti na ta znesek, pa me zanima ali ji v času, ko vloži pritožbo, potem vrednost 40eur (polovične cene) miruje ali bo potem če ji pritožbo zavrnejo plačala 80 eur?

Na obvestilu piše, da po zakonu ni mogoč ugovor...
Naj povem še da so ji avto, ko ga je odpeljal pajek tudi malce poškodovali, ni veliko, vendar nekaj se vidi..

kaj pa na to da so ji ga odpeljalali z pajkom se lahko pritoži? na teh 70 eur in popraskan avto?

Sploh ne vem kako so izmed teh 4 avto odpeljali ravno njenega, ki je bil že topel in čudno da niso odpeljali tistega, ki je že imel obvestilo o redarsvu, preden je ona parkirala na mesto zraven njega...
lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jan 12, 2009 7:29 pm

Ji bodo nabili še stroške povprečnine...
Parkirala je narobe, zahteva za sodno varstvo, kar ji piše na odločbi, če jo je že dobila, če še ni, še bo, ne bo rešila ničesar, razen dodala stroške.

lp

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Po jan 12, 2009 7:31 pm

Murphy itak dela ... :)
Pa bi dala vsaj vse 4 smernike.

LP, Grega

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jan 12, 2009 7:52 pm

A lahko pustis avto "za max 5 minut" z 4 zmigavci parkiranga delno na cesti, tako da je promet oviran(ampak avti vseeno uspejo it mimo)?

No drugace glih dnes sem placal poloznico :(
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po jan 12, 2009 9:57 pm

giana: ne vidim razloga v primeru tvoje prijateljice da bi se loh pritožila... to da so pa izbral lih njen avto, je pač smola - bi blo mal čudn če bi redarji šli še preverjat če je motor topu itd... mogoče so misl - ta pa še nima kazni ( v nasprotju s tistim drugim avtom ) in so najprej odpeljal njenga, mogoče so pršl kasnej še po druzga.. :P

glede poškodbe na avtu pa loh pove tam odgovornim, v nobenem primeru ga ne bi smel poškodovat, zdej kok je to resno se pa nej sama prijateljica odloč - seveda da ma dokaze o.z je to omenla takoj ko je avto prevzela...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po jan 12, 2009 11:20 pm

pač smola...naredila je prekršek in to je kazen. Včasih imaš pa lahko avto parkiran cel dan ali več dni pa ti ne bo noben napisal kazni, včasih pa tako kot v tem primeru 10 min pa je...sam so moral bit pa res hitri z pajkom :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po jan 12, 2009 11:52 pm

Pajek odpelje avto, samo v primerum, če avto ovira promet okoli sebe. Možno je da druga dva nista ovirala promete, ali so pa preprosto začeli odvažat s tvojo kolegico. Sicer pa to nje na rabi zanimat zakaj ravno njenega, ker je kršila zakon ona. (mojemu fotru je enkrat policaj rekel, da če bi drugi skočili z mosta, bi tudi on)
S pritožbo nebo nič dosegla, razen če so bile kakšne napake v postopku, pa še to je mala verjetnost. Naj plača polovičko.
Glede poškodbe avta, pa naj kar pove in če je velika naj se pozanima ali vzame odvetnika, seveda če je na to opozorila pri prevzemu.
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To jan 13, 2009 12:09 am

giana je napisal/-a:Pozdrav.

Kolegica je parkirala avto ok. 20 zvečer, za slabih 10 min, na mesto kjer je prostor za stanovalce oz. na območju umirjenega prometa: Gregorčičeva ul. 1 pri pizzeriji Focolus - LJ.
Pomagala je nesti stvari svojemu kolegi, ki stanuje malo stran od te ulice, nikjer ni bilo prostora, razen tam in zato je tudi tam prakirala.
Na tem mestu so bli parkirali še 3je avtomobili, eden od njih je imel že obvestilo o redarstvu na avtomobilski šipi.
Za slabih 10 min je prišla nazaj in avta tam več ni bilo. Skoraj nemogoče, saj so bili tam še 3 je in odpeljali so ravno tega, ki je stal tam dobre 5 min in imel še toplo havbo!

Pajk ji je odpeljal avto 2 min prej, predno je prišla do avta, poklicala policijo ker je mislila, da so ji ga ukradli. Pa niso, mimoidoči je povedal da ga je odpeljal pajk. Torej, poklicala je m. redarstvo in to so tudi potrdili. Šla je iskat avto in zato ker ji ga je odpeljal pajk je plačala 70eur.
Dobila pa je tudi obvestilo o prekršku 80eur.
Naj povdarim, da tistih 10 min, ko je avto stal tam, ni ovirala nobenega.
Sedaj se želi pritožiti na ta znesek, pa me zanima ali ji v času, ko vloži pritožbo, potem vrednost 40eur (polovične cene) miruje ali bo potem če ji pritožbo zavrnejo plačala 80 eur?

Na obvestilu piše, da po zakonu ni mogoč ugovor...
Naj povem še da so ji avto, ko ga je odpeljal pajek tudi malce poškodovali, ni veliko, vendar nekaj se vidi..

kaj pa na to da so ji ga odpeljalali z pajkom se lahko pritoži? na teh 70 eur in popraskan avto?

Sploh ne vem kako so izmed teh 4 avto odpeljali ravno njenega, ki je bil že topel in čudno da niso odpeljali tistega, ki je že imel obvestilo o redarsvu, preden je ona parkirala na mesto zraven njega...
lp

drugic naj tam parkira avto cisto ob zidu pa ji nebo pajk odpelu avta, bo dobila samo za sipo obvestilo o prekršku . Preverjeno :P
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jan 13, 2009 1:28 am

Prazno slamo mlatite, večina vas.
Če zavestno narediš prekršek, ga tudi zavestno plačaj.
Vse variante o izogibanju takim kaznim so zaman.
Res je, da na samo obvestilo ni mogoče ugovarjati. Če si tak b****r in zahtevaš, da ti se sodi, si pa samo nakoplješ dodatne stroške, saj ga ni sodnika, ki bi podprl tako izogibanje kazni pod pretvezo nekih imaginarnih pravic. Če se greš mučenika, pa že davčna poskrbi, da bodo dobili svoj denar, slej ali prej, tudi če bodo zato morali poseči v tvojo "neodtuljivo in nedotakljivo" lastninsko pravico, pa naj bo to minus pri plači ali pa rubež.
Če se je pri dvigu avta na pajka storila kaka poškodba, je pa to druga stvar in nima nobene povezave s kaznijo za napačno parkiranje in odvoz vozila. Ne moreš kar malo kompenzirat, dejte mi odštet kazen. Plačat kazen, pa potem vložit zahtevek za odškodnino. Kako dokazati je pa druga stvar.

Pravice niso absolutne, temveč so omejene s pravicami drugih, to je en koncept, ki ga vozniki marsikdaj "pozabijo".
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Po jan 19, 2009 12:38 pm

Pugi-206 je napisal/-a:po 3 in 24 členu ustave republike slovenije redar ne more biti prekrškovni organ

o kazni lahko govori samo sodnik

gre pa v tem primeru za kršenje človekovih pravic in svobode

privatno lastnino ne sme nihče premikati ali se sploh kaj šarati okoli avta (v primeru odvoza z pajkom)

@Samok:pa ne ti tko o moji sosedi in bodočmu sosedu k me je učeri (predučerjšnjem)loviu po avtocesti

a še zdej niste dojel, da tale KZVD in tisti "hobi" pravnik iz Slovenske Bistrice nategujeta vse povprek s to ustavo!? Vi kar mu plačujte "članarino", sam ne pol po forumih jokat, da ste vozniško zgubil (pa ne zaradi parkiranja, da na bo pomote)!!!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po jan 19, 2009 12:58 pm

pri foculusu kar čakajo za vogalom. moj brat je tam parkiral, in plačal parkirni listek in ga dal za šipo pa je vseeno dobil kazen. tam nimaš kj parkirat pa pika. tko je

azzqim
Nov uporabnik

Napisal/-a azzqim Ne feb 01, 2009 12:10 am

heh, ja zelo 'utemeljeno' protestno pismo bralcev. kot prvo itak avtor tistega glupega listka ni pristojen za odločanje o ustavnosti predpisov, kot drugo bi si pa lahko prebral 45. člen zakona o prekrških:
Organi za odločanje o prekrških

45. člen

(1) O prekrških odločajo prekrškovni organi in sodišča.
(2) Prekrškovni organi so upravni in drugi državni organi in nosilci javnih pooblastil, ki izvajajo nadzorstvo nad izvrševanjem zakonov in uredb, s katerimi so določeni prekrški, in organi samoupravnih lokalnih skupnosti, ki so s posebnimi predpisi pooblaščeni za odločanje o prekrških.
(3) Sodišča so sodišča za prekrške prve in druge stopnje.
(4) Vsi državni organi in nosilci javnih pooblastil morajo sodišču in prekrškovnim organom v postopku o prekršku dajati potrebno pomoč in podatke brezplačno, upravljalci zbirk osebnih podatkov pa brezplačno posredovati osebne podatke, ki so potrebni za ugotovitev dejstev v zvezi s postopkom in za izvršitev sankcij.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy To maj 04, 2010 2:46 pm

Da ne odpiram nove teme, bom tole potegnu iz naftalina. Punci so dal listek na avtu, ki je bil parkiran na pločniku pred hišo. Ker je punca že tako v težkem finančnem položaju me zanima, če kdo ve, na kak način naj se ta težava reši. Tam namreč vsi stanovalci parkirajo tako.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To maj 04, 2010 2:52 pm

Mah jebejo naj se ti redarji. Meni je nalimal 80eur gor, pa je avto stal manj kot 3 minute, na mestu kjer ni prometa, prižganio so bili vsi 4 žmigavci poleg tega so bila odprta voznikova vrata (nikogar se ni motilo) Glih za tiste pol minutke sem se stran obrnil in takrat je pršu izza stavbe, poslikal in nalimal.. sem letel za njim pa mi je sam rekel da ga izgovori ne zanimajo. Takega kretena bom drugič nabil nekam, ker to je pa res idiotizm prve klase.. :roll:

Uporabniški avatar
Rey
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Rey To maj 04, 2010 3:12 pm

NejcZ je napisal/-a:Mah jebejo naj se ti redarji. Meni je nalimal 80eur gor, pa je avto stal manj kot 3 minute, na mestu kjer ni prometa, prižganio so bili vsi 4 žmigavci poleg tega so bila odprta voznikova vrata (nikogar se ni motilo) Glih za tiste pol minutke sem se stran obrnil in takrat je pršu izza stavbe, poslikal in nalimal.. sem letel za njim pa mi je sam rekel da ga izgovori ne zanimajo. Takega kretena bom drugič nabil nekam, ker to je pa res idiotizm prve klase.. :roll:

To ni še nič! V Kopru bog ne daj, da se ustaviš na promenadi z avtom! Čim te redar zagleda že užge lučke, njegov sovoznik pa takoj z digitalcem poslika - in to med vožnjo ko se vozijo proti tvojemu avtu , tako da ni šans da zbežiš!

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy To maj 04, 2010 3:24 pm

Shatzy je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme, bom tole potegnu iz naftalina. Punci so dal listek na avtu, ki je bil parkiran na pločniku pred hišo. Ker je punca že tako v težkem finančnem položaju me zanima, če kdo ve, na kak način naj se ta težava reši. Tam namreč vsi stanovalci parkirajo tako.

Sej vem, da ste že vsi mel probleme z redarji, ampak fantje jaz tu rabim nasvet oz. odgovor, ne vaše izkušnje.

Uporabniški avatar
Rey
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Rey To maj 04, 2010 3:28 pm

Shatzy je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme, bom tole potegnu iz naftalina. Punci so dal listek na avtu, ki je bil parkiran na pločniku pred hišo. Ker je punca že tako v težkem finančnem položaju me zanima, če kdo ve, na kak način naj se ta težava reši. Tam namreč vsi stanovalci parkirajo tako.

Če imajo tudi slikovni material kot dokaz, potem je kazen neizbežna. Na pločniku se ne parkira.
Zakaj ostali stanovalci ne dobijo kazni (ali so jih kdaj?) pa ne vem. Praviloma bi moral napisati vsem kazen.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To maj 04, 2010 4:17 pm

Rey je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Mah jebejo naj se ti redarji. Meni je nalimal 80eur gor, pa je avto stal manj kot 3 minute, na mestu kjer ni prometa, prižganio so bili vsi 4 žmigavci poleg tega so bila odprta voznikova vrata (nikogar se ni motilo) Glih za tiste pol minutke sem se stran obrnil in takrat je pršu izza stavbe, poslikal in nalimal.. sem letel za njim pa mi je sam rekel da ga izgovori ne zanimajo. Takega kretena bom drugič nabil nekam, ker to je pa res idiotizm prve klase.. :roll:

To ni še nič! V Kopru bog ne daj, da se ustaviš na promenadi z avtom! Čim te redar zagleda že užge lučke, njegov sovoznik pa takoj z digitalcem poslika - in to med vožnjo ko se vozijo proti tvojemu avtu , tako da ni šans da zbežiš!

Kako je res s tem parkiranjem za kratek čas z vžganimi vsemi 4 utripalkami? Na mestu kjer praktično ne oviraš nikogar razen redarjev :evil: Ker namreč nisem ničesar še plačal, niti nimam namena.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To maj 04, 2010 4:25 pm

Ti lahko napiše po tej kazni še kakšno kazen? ...npr. če ga nekam pošlješ?
Prosim brez angelčkov in moraliziranja!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost