Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr jan 14, 2009 9:40 pm

(zgleda, da je veliko nesreč zadnje dni :()
Koliko je pa škode na avtu oz. kaj je šlo v maloro :?: Pa za kateri avto gre :?:
Drgači pa plačaj polovičko, ker ne verjamem, da boš kaj dosegla.
Glej isto je pri divjadi. Dejmo reč, da se zdaj jaz vozim, ponoči in srna na cesti. Če bi se jaz hotel izognit srni in da pri tem zletim s ceste ne bom nič pokasiral od zavarovalnice (tudi, če rečem, da sem se izognil srni).
Če bi se pa zabil direktiva v srno in se vse razmazalo po šajbi in avtu, bi pa dobil od zavarovalnice (če bi imel zavarovano proti divjadi).
Ti zakoni so včasih pri določenih primerih malo ''blesavi''. Jaz sem imel enkrat nesrečo in sem polomil tablo od naselja pa nisem dobil nič kazen. Edino sem dobil položnico, ker sem zletel vn s ceste v drevesa (ni bilo veliko denarja). No izognil sem se avtobusu - očitno bi mogu pod avtobus prletet, da nebi dobil kazen :bonk
Prav imaš - welcome to real life.

LP
Zadnjič spremenil chevy, dne Sr jan 14, 2009 9:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jan 14, 2009 9:42 pm

scoop je napisal/-a:
majcy je napisal/-a:ni kaskota...kaj češ...ah vsaka stavar je za neki dobra...

Tudi mene zanima, zakaj tocno je ta stvar bila dobra ? :) Za izkusnjo vec ? :)

Tako se samo reče. Varianta glej pozitivno stran tega.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 Sr jan 14, 2009 9:47 pm

Danes ob 9 zjutraj pred predorom šentvid je bla avtocesta čist v falusu... posledično sem vozil 30 do max 40... in glej ga zlomka... prehitel nas je tovornjak s prikolico :D
lp

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jan 14, 2009 10:15 pm

pa ste vi kdaj pomislali, da pa mogoče nekateri nimajo tolk občutka za avto, al pa da amjo večji težji(posledično za sneg majn primeren ) avto kot vi? :roll:

Sem pa skor ziher da gre za Lancio kappo.
LP Rok

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Sr jan 14, 2009 10:20 pm

Dobro, lahko je zdaj pametovat. Maji se je nažalost to zgodilo in verjemite, da tega ni storila zanalašč (ker se nekateri tako čudite, kako je to sploh mogoče).
Maja žal DARS neposredno ni kriv za tvojo nesrečo. Take so bile razmere na cestah in to si vedela že ko si se vsedla v avto. Nihče od DARS-ovcev ti snega ni na skrivaj podtaknil pod avto, da bi jih lahko krivila... To da niso sposobni splužit vsaj obvoznice je seveda nedopustno a žal smo tu navadni državljani nemočni.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jan 14, 2009 11:32 pm

Danes je bilo bolje, da dars ni plužil, ker je sneg z dežjem sproti zmrzoval in s pluženjem bi šele naredili drsalnico. Pač za take razmere 30, 40km/h in po sredi ceste, da oviraš še vse ostale(jebat ga) - sej zarad snega lahko rečeš, da se črta ne vidi, pa imaš mir, če te odnese, pa imaš dost placa, da se pravočasno ustaviš.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr jan 14, 2009 11:37 pm

Ma nesreča se zgodi, sj ne moreš vedet zakaj točno, dejavnikov je lahko preveč. Tisti ki pravite da ste se dones vozili skoraj normalno, ona je pa pri 30 letela dol...pride do tega še prehitro...sam trenutek in avto začne nosit in da vidim heroja ki bo znal v takih okoliščinah obvladat avto! Mi je taka situacija še predobr znana in ne neki pametvat preveč k ne veste kdaj se bo vam zgudl!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če jan 15, 2009 8:12 am

Saj tisti ki pravijo da so vozili normalno, kot ponavadi, so veliko slabši šoferji od nje... :D

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če jan 15, 2009 9:40 am

In kakšne in koliko obrabljene gume si imela na avtu? Si pred zanašanjem zavirala? Kakorkoli, nevem kako lahko pričakujete da bodo ceste takoj splužene, sej zato pa moramo imeti pozimi zimske gume - torej za vožnjo po snegu. Drugače bi bile letne čisto OK ....

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če jan 15, 2009 10:34 am

strokovnjak: po mojem ni problem v gumah ali opremi...najbrež je zahaklala kak rob zbitega dnega ali ledene ploskve ki jo je veselo preusmeril nekam....

...se pa strinjam- nesplužena cesta ne more biti razlog za nesrečo. Problem je da ljudje ne vozijo razmeram primerno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jan 15, 2009 10:37 am

gecco je napisal/-a:Ma nesreča se zgodi, sj ne moreš vedet zakaj točno, dejavnikov je lahko preveč. Tisti ki pravite da ste se dones vozili skoraj normalno, ona je pa pri 30 letela dol...pride do tega še prehitro...sam trenutek in avto začne nosit in da vidim heroja ki bo znal v takih okoliščinah obvladat avto! Mi je taka situacija še predobr znana in ne neki pametvat preveč k ne veste kdaj se bo vam zgudl!

A zdej si pa heroj, če namesto, da bi v paniki bremzo do konca stisnil, samo gas spustiš in z volanom loviš avto. To dela vsak normalen voznik, ki ima dosti prakse. Mladi vozniki pa pohodite bremzo do konca in čakate kaj se bo zgodilo.
Na snegu se bremze nikoli do konca ne stisne, ampak se z gasom, prestavami, sklopko in volanom uravnava avto. V awd avtomobilih pa z ogromno gasa in spet nič z bremzo.

Ko enkrat blokiraš gume na taki cesti, ti nič več ne pomaga, ker avta ne moreš več nadzorovati. Edina pomoč je da spustiš bremzo in probaš z gasom rešiti, kar se še da. Po možnosti še mal ročno uporabiš, da ti prednji konec obrne malo na stran, ali pa se zavrtiš, da hitreje zgubljaš hitrost.
Old subarus never die, they just get faster!

weta
Novinec

Napisal/-a weta Če jan 15, 2009 11:22 am

take stvari se dogajajo predvsem zaradi neizkušenosti...dandanes je sneg na cesti par dni na leto, pa še to ne vsako leto in ljudje nimajo pojma kako vozit v snegu. vsi samo čakajo cestarje, da jim bodo sčistili in posušili cesto, da bodo lahko sami kot vsak dad šibali po vseh potrebnih in nepotrebnih opravkih.

v mojih mladih časih smo si izkušnje na snegu pridobivali na velikih praznih parkiriščih na katerih je bilo 5 ali 10 cm snega..pa si se naučil kako avto ustavit, obrnit, kako se obnaša ko te zanese...naučiš se sukat volan, kaj pomeni zaviranje, kaj dodajanje plina.... vaja dela mojstra.

isto pa velja tudi za makadam....kdo zna vozit po njem in pravilno ustavljat in zavijat v ovinkih? kdo je kdaj vadil tako vožnjo...potem pa jok in stok.

vsak naj pa si dopove, da si je sam kriv za vse kar se mu v takih razmerah zgodi...pustimo izjeme...

AndrejD
Stalni uporabnik

Re: Nesreča na obvoznici zaradi nesplužene ceste...Dars...

Napisal/-a AndrejD Če jan 15, 2009 11:28 am

majcy je napisal/-a:Pozdravljeni,

danes zjutraj se mi je na poti v službo zaradi nesplužene ceste zgodila nesreča; na obvoznici me je nenadoma zaneslo in sem se zaletela v drog oz. tablo...ker nisem prijavila nesreče in ker sem poškodovala tujo lastnino ( Darsovo štango), sem valda dobila račun za 500 evrčkov in men nč teb nč ni nobenga zanimal kakšne so bile vozne razmere. Naj omenim še, da sem peljala s hitrostjo 30kmh in se airbag ni sprožil. Zdej me pa zanima, a so sploh kšne šanse glede pritožbe.

lep pozdrav,

Maja

Povzročitev prometne nesreče in pobeg s kraja prometne ne sreče. Pričakuj še položnico od Dars-a ali pa tvoje zavarovalnice da pokriješ škodo, ki si jo povzročla.
Slik menda nimaš ?
To si se direkt not zaletela ali bočno ?
Sneg je bil na cesti ? Koliko ?
Zimsko opremo si imela ?
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če jan 15, 2009 12:26 pm

Slika te nesreče je bila celo na 24ur.com.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jan 15, 2009 12:35 pm

mater ste pa vsi direkt za v wrc. vsi se vozite 100 po tem sranju po cesti, imate še letne gume in ko začne zanašat, avto ujamete z mezincem leve roke, medtem z desno roko najbrž še v nižjo pošaltate, da kolesa še bolj kopljejo, da je zanimivo...

get a life...

maja, tebi pa ne preostane nič drugega kot da se kazen plača. je bil že marsikdo v podobni situaciji, pa je še vsak plačal. lahko se pritožiš pa ne vem kaj vse, samo ne bo nič nucal. na koncu te bo le že jurja več vseskupaj koštalo...

srečno... :) :)

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če jan 15, 2009 12:49 pm

Predlagam da se tema zaklene, ker to vec ne pelje nikamor,... Vsak se pogovarja o stilu voznje, kaj je treba naredit ČE zacne to pa tisto pa tretje... Punca je vprasala za predlog iz pravnega vidika,... In to je, da nima kaj,... Kazen se mora placat, cimprej cimboljse,... KONEC.
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če jan 15, 2009 1:56 pm

Ok no, pac je vozila 30 km/h jo zaneslo in zadela stango. Pac niso usi rally vozniki, ki vrtijo volan z mezincem (avtorica, brez zamere) in se lahko vsakemu zgodi. Jz mislim, da to, prilagajanje voznje na cesti, je prevec slisano kot izgovor...ze tako previdno vozis in use, ampak sama cesta je pa totalno obupna
There is no time...

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Če jan 15, 2009 2:25 pm

Pa kej se ji folk tolk čudite??? Pač se ji je to zgodilo in vsakomur bi se lahko. Da se ne bo komu to že danes sicer bog ne daj. Ker nesreča se lahko tolk hitro zgodi, da se še ne zavedate kdaj in vam sploh ni jasno. Še dobro, da se ji ni kaj hujšega zgodilo.

Maja glavo pokonci ...
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

majcy
Nov uporabnik

Napisal/-a majcy Če jan 15, 2009 8:55 pm

ej fantje, a kdo ve kok košta štrihanje blatnika pa odbijača metalik barva...
:shock: :)
jah kaj nej rečm, pač se mi je zgodil pri 30 al pa 40 km/h, itak mi ni blo nč jasn k je začeu drset zadn konc, pa sm očitno prehitr obrnla volan u drugo smer in me je začel zanašat, nism nč bremzala k so mi pobje zmer govoril da se u takih situacijah kadar je cestišče mal poledenelo (zihr je mogu bit led med snegom kr me nikol ni tko zanesl na snegu) ne sme bremzat... in ker se mi je to prvič zgodil valda mal panike, izkušenj očitno premalo in bum...
sej kaj, nimaš kej...sam hotla sm vedt če se sploh kej da narest proti darsu.
hvala za vaša mnenja...

lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 15, 2009 9:00 pm

majcy je napisal/-a:ej fantje, a kdo ve kok košta štrihanje blatnika pa odbijača metalik barva...
:shock: :)
jah kaj nej rečm, pač se mi je zgodil pri 30 al pa 40 km/h, itak mi ni blo nč jasn k je začeu drset zadn konc, pa sm očitno prehitr obrnla volan u drugo smer in me je začel zanašat, nism nč bremzala k so mi pobje zmer govoril da se u takih situacijah kadar je cestišče mal poledenelo (zihr je mogu bit led med snegom kr me nikol ni tko zanesl na snegu) ne sme bremzat... in ker se mi je to prvič zgodil valda mal panike, izkušenj očitno premalo in bum...
sej kaj, nimaš kej...sam hotla sm vedt če se sploh kej da narest proti darsu.
hvala za vaša mnenja...

lp

če je utemeljen razlog ne dobiš kazni...
pri nas je bla voda na cestišču, dokaz slike... (Aquaplaning)
in več nesreč v tistem času

in kaj je sledilo popravljanje asfalta čez 14 dni na avtocesti..
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost