Caby je napisal/-a:Na dolenjskem je skoraj vsak tretji ovinek nevaren. En takšnih je pri šentvidu pri stični. Učasih se je veliko tam vozilo, ko so bile še cestnine in da si se je ognil si šel po vaški poti. Hrib, sredi hriba ovinek. Če si pripeljal prehitro, je avto rahlo dvignilo, zaradi ovinka in gladke ceste pa še odneslo v gozd.
Ta mi je pa znan

(tisti, kjer je kapelca ob cesti, pa vskič ko sem šel mimo na novo zvtita ali pa zamenjana ograja). Sem imel tudi jaz enkrat precej dela (v smeri proti Dobu). Cesta je bila še malo mokra in ponekod umazana, ker so nekaj dni pred tem ravno odvažali les in ponekod nanesli blato je bilo še bolj spolsko kot običajno. Pred ovinkom, še na tisti ravninci sem prehitel traktor potem pa malo prehitro v ovinek pa se je začelo

. (cik cak). Zadnji konec je hotel na vsak način naprej, enkrat po levi, enkrat po desni , pa malo počez, z zadnjim desnim kolesom po bankini..... , sem motal skoraj kot na reliju. No, na koncu se je še dobro izšlo, brez škode (nekaterim se pač ni, sem videl ža kakšnih deset razbitih avtomobilov v tem ovinku, tudi prevrnjene). Na srečo ni bilo nikogar takrat iz nasprotne smeri tako da sem uspel rešit situacijo.
Drugič se pa peljem lepo počasi v nasprotni smeri (Dob-Šentvid pri Stični), čez Dob lepo počasi pa me dohiti ena gospodična z enakim avtomobilom in pelje tik za mano, očitno se ji je mudilo (do prvega ovinka

) Pridemo ven iz naselja, jaz malo pospešim, če se že mudi, pred ovinkom lepo upočasnim in speljem ovinek, ona pa samo naravnost iz ovinka ven (ni bilo več videti luči v ogledalu ) pa na bok v pred kratkem očiščen jarek za odvodnjavananje, vsaj zdi se mi da je za ta namen (~80 cm globok.) Kakšen teden po tem pa so postavili opozorilne table z obeh strani samo ne za dolgo, na eni strani so jo kmalu podrli, z avtomobili seveda, pa ne samo enkrat.