Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jan 20, 2009 7:40 pm

maky je napisal/-a:kaj pa je tu čudnega? jaz tudi ne poznam naprimer kakega odseka na dolenjskem ker se tam še nisem vozil a po pričanju domačinov in po poročanju v dnevnem časopisju je na tistem odseku vsak teden nesreča. to sem seveda izvedel naknadno, po nesreči ;)

o katerem odseku na dolenjskem tukaj pišeš? :) se mi dozdeva da zna biti isti kjer je mene ven vrglo in o katerem se je zadne tedne veliko govorilo po časopisih in televiziji
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby To jan 20, 2009 8:21 pm

Na dolenjskem je skoraj vsak tretji ovinek nevaren. En takšnih je pri šentvidu pri stični. Učasih se je veliko tam vozilo, ko so bile še cestnine in da si se je ognil si šel po vaški poti. Hrib, sredi hriba ovinek. Če si pripeljal prehitro, je avto rahlo dvignilo, zaradi ovinka in gladke ceste pa še odneslo v gozd.

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec To jan 20, 2009 8:38 pm

Caby je napisal/-a:Na dolenjskem je skoraj vsak tretji ovinek nevaren. En takšnih je pri šentvidu pri stični. Učasih se je veliko tam vozilo, ko so bile še cestnine in da si se je ognil si šel po vaški poti. Hrib, sredi hriba ovinek. Če si pripeljal prehitro, je avto rahlo dvignilo, zaradi ovinka in gladke ceste pa še odneslo v gozd.

Proti dobu?
Tam okol imaš še eno, če ne 2 pasti ;)
L.P.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jan 20, 2009 10:07 pm

@Caby...ja tisti ovinek je zelo nevaren, ker je asfalt čisto gladek, sploh ko je še malo vlažen. Sonce itak nikoli ne posije v tisto hosto...vem za par osebkov ki so tam že prevrnili avto.
Drugače sem pa jaz imel v mislih ovinek pri Črmošnjicah pri Stopičah (pod Gorjanci). Veliko je bilo govora o tem ovinku, ampak policaji nočejo priznati da je problem v asfaltu, ker oni zatrjujejo da ne dobijo kej velik prijav o nesrečah na tem ovinku, ker pač vsi ki zletijo ven ne kličejo policije :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Sr jan 21, 2009 6:19 pm

mit 406 je napisal/-a:že nekaj časa nazaj so me ustavili na avtocesti - omejitev 80, pripeljal sem 120. dobil sem 150€ kazni, za pike sem pa skoraj 100% da niso bile nikjer omenjene. skoraj 100%. ali je možno da nisem dobil pik?
če hočem zvedet koliko pik imam, moram poslat zahtevek na neko ustanovo, ali lahko samo kam pokličem in mi povejo?

matevz, hvala za opozorilo!

Tole pazi, ker so mene isto tak ustavli in mi je blo rečeno 150€ + 3 pike. Na srečo sem jo potem odnesel le z opozorilom. Tak, da se prej raje pozanimaj da že nimaš kake kt.

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JanJ Sr jan 21, 2009 6:42 pm

Caby je napisal/-a:Na dolenjskem je skoraj vsak tretji ovinek nevaren. En takšnih je pri šentvidu pri stični. Učasih se je veliko tam vozilo, ko so bile še cestnine in da si se je ognil si šel po vaški poti. Hrib, sredi hriba ovinek. Če si pripeljal prehitro, je avto rahlo dvignilo, zaradi ovinka in gladke ceste pa še odneslo v gozd.

OFF: Misliš tisti ovinek, malo naprej kjer je 2. odcep za Šentvid pri Stični in preden zaviješ za Dob ? Ta ovinek je res nevaren, enkrat sva se tam peljala s kolegom, pred nama se je vozila mislim da ena lancia, malo je padal dež (posledično je billo na cesti tudi blato, ker je cesta vkopana v hrib) in evoga v ovinku ga je samo zavrtelo. Kolega je odvil na drug pas, če ne bi šla direkt v njega. Še sreča da ni bilo nobenega nasproti, ker bi bilo čelno :?
LP Jan

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Sr jan 21, 2009 9:24 pm

Lahko samo potrdim kar pravita...
Živim nekaj 100m stran od ovinka, ki ga je opisal JanJ. So menjali asfat a še vedno ne pomaga... nagnjen je ravno tako, da te če greš iz ene strani zavrti in ponavadi vrže na mejo, kjer se ponavadi avto prevrne na streho, iz druge pa te enostavno vrže iz ovinka in nato pristaneš kake 3-4 metre nižje na travi. Če imaš srečo, avto ostane vsaj na kolesih. Kako je z drugim ovinkom pa je že Caby dovolj nazorno opisal.

Če ne poznaš teh dveh ovinkov je dejansko težko opaziti tako nevarnost... včasih je tudi 40km/h preveč (ok te samo malo zanese in ne vrže iz ovinka a tudi to ni zanemarljivo).

Tretja past tu v okolici je pa v Radohovi vasi. Ko se pelješ iz Šentvida proti Radohovi vas in se spustiš že čisto na "dno" vasi je zelo oster ovinek, asfalt pa seveda slab. Že nešteto avtov je tu trčilo, kakšen nasproti vozeči, proti Šentivdu, pa je tudi že pristal v potoku.

alexk
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alexk To jan 27, 2009 1:04 am

točno tako

tudi mene je na tistem ovinku kjer so zamenjal asfal narahlo zaneslo ko je bla mokra cesta pa sm se počas pelu

pa vidu en avto na travniku dol, pa drugič druzga na strehi
sam če je pa suha cesta se pa kr da mal hitrej čez tist ovink pelat kar sem tud probu

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To jan 27, 2009 2:20 am

Jaz si zdaj počasi že predstavljam ta ovinek kot zid smrti... :shock:
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To jan 27, 2009 7:28 am

Hehehe mislim da je takih ovinkov na slovenskih cestah polno - lahko pa zahec odpremo temo, damo pod sticky in noter prilepimo svinsko nevarne ovinke v naši okolici -- drugače pa me slika tega ovinka prov zanima :)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 To jan 27, 2009 7:41 am

a kdo ve kako je v moje mprimeru.Jst sm zadnjic enega v kroznem kriziscu zapel in se nisva mogla dogovorit kdo je kriv.Klicala sva policijo in oni so rekli,da sem kriv jaz in bla bla.

PS: koliksna je kazen za povzrocitev prometne nesrece in koliko placam ker je policija prisla...??

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 To jan 27, 2009 7:45 am

a kdo ve kako je v moje mprimeru.Jst sm zadnjic enega v kroznem kriziscu zapel in se nisva mogla dogovorit kdo je kriv.Klicala sva policijo in oni so rekli,da sem kriv jaz in bla bla.

PS: koliksna je kazen za povzrocitev prometne nesrece in koliko placam ker je policija prisla...??

XTR
Novinec

Napisal/-a XTR To jan 27, 2009 10:25 am

Ta mi je pa znan :) (tisti, kjer je kapelca ob cesti, pa vskič ko sem šel mimo na novo zvtita ali pa zamenjana ograja). Sem imel tudi jaz enkrat precej dela (v smeri proti Dobu). Cesta je bila še malo mokra in ponekod umazana, ker so nekaj dni pred tem ravno odvažali les in ponekod nanesli blato je bilo še bolj spolsko kot običajno. Pred ovinkom, še na tisti ravninci sem prehitel traktor potem pa malo prehitro v ovinek pa se je začelo :shock:. (cik cak). Zadnji konec je hotel na vsak način naprej, enkrat po levi, enkrat po desni , pa malo počez, z zadnjim desnim kolesom po bankini..... , sem motal skoraj kot na reliju. No, na koncu se je še dobro izšlo, brez škode (nekaterim se pač ni, sem videl ža kakšnih deset razbitih avtomobilov v tem ovinku, tudi prevrnjene). Na srečo ni bilo nikogar takrat iz nasprotne smeri tako da sem uspel rešit situacijo.

Drugič se pa peljem lepo počasi v nasprotni smeri (Dob-Šentvid pri Stični), čez Dob lepo počasi pa me dohiti ena gospodična z enakim avtomobilom in pelje tik za mano, očitno se ji je mudilo (do prvega ovinka :)) Pridemo ven iz naselja, jaz malo pospešim, če se že mudi, pred ovinkom lepo upočasnim in speljem ovinek, ona pa samo naravnost iz ovinka ven (ni bilo več videti luči v ogledalu ) pa na bok v pred kratkem očiščen jarek za odvodnjavananje, vsaj zdi se mi da je za ta namen (~80 cm globok.) Kakšen teden po tem pa so postavili opozorilne table z obeh strani samo ne za dolgo, na eni strani so jo kmalu podrli, z avtomobili seveda, pa ne samo enkrat. :jao:

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby To jan 27, 2009 1:04 pm

Če greš po obeh cestah sta nevarna ovinka, en v tisti hosti. Potem je pa še tist, mal pred stično. Je pa tudi sredi hribčka, pa spet cesta zarezana v hribček in če tam priletiš in je mokro odletiš ali v dolino, ali pa v zarezano zemljo. Enkrat sem videl zafiro, polno starčkov. Na srečo je priletela v zemljo škoda pa je bila le polno zemlje po avtu in odlomljen podaljšek odbijača.
Je pa tretji ovinek iz smeri biča, proti radohovi vasi mislim da(blizu železniške postaje, popravite me). Je pa cesta popolnoma ravna, in malo dvignjena nad njivami. Videl pasata doli, mislim da celo prevrjenega. Je pa skoraj 90°ovinek in slaba cesta . Pa še ne opazi se ga takoj, ker tabel ni, ker so stalno polomljene.

Da ne govorim o gorjancih. Nevarne so zaplate mokre in suhe ceste. Kjer je kakšno drevo ob cesti je takoj bolj mokro, ostalo pa posušeno. Sem se peljal s kombijem proti Novemu mestu (citroenov jumper tavelki) naletim na mokro podlago, naenkrat samo začne zadnji konec odnašat proti hribu. Nakar je skoraj konec ovinka, ni več sence in tako tudi suha cesta. Zadnja kolesa se oprimejo, cukne in poravna kombi. Je pa res da če greš po omejitvah ponavadi ni hudega...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jan 27, 2009 2:01 pm

tam je fora v tem da ko se ponoči pijančki furajo proti domu iz postaje (gostilne), vsak pred gostilno pohodi in preden mu uspe začet bremzat je v grabnu. če se poelješ po omeitvi je ok...

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To jan 27, 2009 4:41 pm

imilet1 je napisal/-a:a kdo ve kako je v moje mprimeru.Jst sm zadnjic enega v kroznem kriziscu zapel in se nisva mogla dogovorit kdo je kriv.Klicala sva policijo in oni so rekli,da sem kriv jaz in bla bla.

Se ti zdi da smo tukaj vedeževalci da bi vedeli, kako se je kateri pripeljal ?
Slika

mit 406
Nov uporabnik

Napisal/-a mit 406 Ne feb 22, 2009 9:55 am

opravil pri sodnici.
kazni ni mogla zmanjšati, ker zakon ne predvideva "pomilostitve" za manjše prekrška, ampak samo za najhujše (18pik lahko zmanjša na 17 oz 6).
torej bom v kratkem fasal + 6 pik. točke se mi vpišejo ko dobim pošto na dom, kajne? ali z dnem ko sem imel sodnika?
če z dnem ko dobim pošto, koliko časa ponavadi traja to? lahko do takrat še opravim tečaj varne vožnje s katerim ti odbijejo par točk? to opravim npr. na vranskem?
LP, Mitja

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne feb 22, 2009 11:08 am

Tečaja NE moreš opravljati in nič točk se ti ne bo izbrisalo. Tečaj lahko opravljaš šele ko dosežeš 14 pik in se ti zbrišejo kake 4 (se mi zdi, sem že pozabil, tako da me ne "hakljat").

Odvzeli ti bodo izpit po kakem letu od tvojega razgovora s sodnikom (tako je bilo pri meni), do takrat se lahko voziš oz. vse do takrat, ko dobiš pošto s svoje Upravne enote, kjer ti bo pisal datum s katerim je bilo v register vpisano, da vozniško dovoljenje ni več veljavno, pa še opozorilo koliko je kazen, če se voziš brez izpita. In od tistega dneva, 6 mesecev ne moreš pridobiti vozniškega dovoljenja, kar pomeni, da ga lahko opraviš na Roški recimo kadarkoli, samo izdali ti ga ne bodo.

Narediti pa moraš vse ponovno edino prva pomoč ostane. Zdravniški pregled in CPP v avtošoli lahko narediš že sedaj, tudi voziš lahko že sedaj, CPP na Roški pa lahko narediš šele od dneva ko se ti je v register vpisalo da vozniško dovoljenje ne velja več (pošta z UE).

Začni pa že sedaj razmišljat kako se boš vozil. Opcija je da se pelješ z avtom iz "hribov" do prve postaje avtobusa in potem v šolo in službo. V tistih nekaj kilometrih te verjetno ne bodo ustavili.

Razmišljaj pa tako, da se ti svet zaradi tega ne bo podrl, čez 10 let se boš temu smejal in pravil otrokom kako ste ga srali :D

mit 406
Nov uporabnik

Napisal/-a mit 406 Ne feb 22, 2009 11:53 am

aha, no jaz sem misli da pri 14 pikah dobiš pošto da moraš opravit tečaj, če želiš pa ga lahko tudi prej. torej to odpade.

P.S. sodnica je imela skico prometne nesreče, narisano je bilo kakor da sem ostro zavil na levi pas, v bistvu pa me je odneslo naravnost ven iz ovinka (zavijal sem desno, torej je bilo trčenje nekje v sredi ovinka, narisano pa je bilo kakor da me je na začetnku ovinka zaneslo na levo... )
seveda sem to povedal, in so zapisali. lahko pričakujem da se bo vse skupaj zavleklo?

oktobra mi poteče status voznika začetnika. torej, se zadeva lahko zavleče vsaj do takrat?

Začni pa že sedaj razmišljat kako se boš vozil. Opcija je da se pelješ z avtom iz "hribov" do prve postaje avtobusa in potem v šolo in službo. V tistih nekaj kilometrih te verjetno ne bodo ustavili.

Razmišljaj pa tako, da se ti svet zaradi tega ne bo podrl, čez 10 let se boš temu smejal in pravil otrokom kako ste ga srali Very Happy

ni tak problem prit do avtobusne postaje, bolj jeproblem ker imajo nemogoč vozni red.
do avtoceste imam okoli 2km, na avtocesti pa ne ustavljajo če ne divjaš. bomo vidl.
kako smo ga srali ja, dolčeni ga res serjeno po cestah, vsi se izvelečejo pri sondikih, meni bojo pa zaradi malo popraskanega pleha vzeli izpit.... pa taka pravna država.
LP, Mitja

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne feb 22, 2009 12:30 pm

Nima pomena kdaj ti poteče status voznika začetnika, ker je bil prekršek storjen v času, ko si bil voznik začetnik, iz tega razloga boš po ponovni pridobitvi vozniškega dovoljenja postal izkušen voznik in ne boš spet 2 leti voznik začetnik.

Če misliš vozit brez izpita se zavedaj, da je kazen 500 € (250 € polovična) in kar je najhuje odvzem vozila na licu mesta. Odvzem se ne nanaša na lastništvo vozila kar pomeni, če vozilo prepišeš na očeta ali bilokoga ali pa če te ustavijo z bratovim voilom, bodo vozilo prav tako zasegli.

Vozilo potem čaka, dokler ne plačaš kazni (lahko že na kraju plačaš policistu), nato pa preide v roke sodišča in veš kako hitro meljejo naši sodni mlini, tako boš potem brez avtomobila vsaj pol leta. Je pa tu še en hakeljc. Sodišče odloča ali bo zaseženo vozilo vrnilo, ga dalo na uničenje ali pa ga lahko dajo na dražbo in prodajo. Ne vem na kakšni podlagi se tukaj sodišče odloča.

PS: Najmanj, kar se ti lahko zgodi je, da te ustavi patrulija. Raje pomisli na posledice, če se zapleteš še v eno prometno nesrečo, kjer ne rabiš biti ti povzročitelj, kako boš plačal popravilo avtomobila udeležencem (lahko je kak drag avto) ali pa (bog ne daj) povoziš kakega pešca ali pa otroka. Te stvari potem niso več hec, ko te čakajo civilne tožbe. Glej, da ne boš celo življenje plačeval nekomu zarai tega.

Lp.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov