Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 To jan 20, 2009 8:30 pm

Gorch je napisal/-a:Mislim,da so tri leta preveč,da bi uveljavlal reklamacije...razen če je avto v garanciji in lahko dokažeš,da si tak avto kupil...kar pa dvomim!

x2

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To jan 20, 2009 9:13 pm

Potem ko podpišeš prevzemni list vozila, lahko pozabiš na takšne reklamacije.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jan 20, 2009 9:25 pm

lancia hf je napisal/-a:Razbite avtomobile popravljajo v sami firmi ki uvaža in skladišči avtomobile. Recimo Hodlmayer ima kleparsko in ličarsko delavnico. In tam če so vrata popraskana ali razbita jih zamenjajo z novimi, če je pa bok ali streha, jo pa odrežejo in pripunktirajo novo.

ti tole resno?? zamenjajo streho??

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 20, 2009 9:31 pm

kolesar je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Razbite avtomobile popravljajo v sami firmi ki uvaža in skladišči avtomobile. Recimo Hodlmayer ima kleparsko in ličarsko delavnico. In tam če so vrata popraskana ali razbita jih zamenjajo z novimi, če je pa bok ali streha, jo pa odrežejo in pripunktirajo novo.

Jap to je res tam ki je stvar pripunktirana zbrusijo punkte, in potem pripunktirajo nazaj novo streho. Saj avto ko zapusti skladišče, nesme biti kitan ali poklepan in poštrihan.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

AndrejD
Stalni uporabnik

Re: Poškodba novega vozila - goljufija

Napisal/-a AndrejD To jan 20, 2009 9:48 pm

svetilnik je napisal/-a:Pri poskusu prodaje manj kot tri leta starega avtomobila je bilo ugotovljeno, da mi je uradni prodajalec prodal poškodovano vozilo. Na voznikovi strani so vrata barvana in šipa nima iste št. kot ostale tri. Avtomobil je bil kupljen nov.
Kako lahko iščem pravico, kakšne možnosti imam, se splača najeti odvetnika...? Kljub temu, da sem prodajalcu poslal mail, mi ta še ni odgovoril.

Po treh letih nimaš ravno nekih šans... mislim da skoraj 0.
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To jan 20, 2009 9:58 pm

lancia hf je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

Jap to je res tam ki je stvar pripunktirana zbrusijo punkte, in potem pripunktirajo nazaj novo streho. Saj avto ko zapusti skladišče, nesme biti kitan ali poklepan in poštrihan.

ne govori kar ne veš. bratranec je delal tam 2 leti in je omenjal da strehe in boku popravljajo s palčkami, na podoben način kot točo, nobene pa stran niso odrezal. popravi se pa tako da ne vidiš da je bilo sploh karkoli delano na avtu.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 20, 2009 10:05 pm

S|icKeR je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

ne govori kar ne veš. bratranec je delal tam 2 leti in je omenjal da strehe in boku popravljajo s palčkami, na podoben način kot točo, nobene pa stran niso odrezal. popravi se pa tako da ne vidiš da je bilo sploh karkoli delano na avtu.

Potem ti naj pa še razloži kako so ga poštrihali ker merilec laka nesme presegati max ?
Drugo je pa če je avtomobil samo malo udrt in nič popraskan ker to pa samo pahnejo ven in spolirajo da se nevidi.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Sr jan 21, 2009 5:55 am

Kakorkoli, znamke tega avtomobila ne bom nikoli več kupil, še manj pa pri tem prodajalcu.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jan 21, 2009 9:49 am

svetilnik je napisal/-a:Kakorkoli, znamke tega avtomobila ne bom nikoli več kupil, še manj pa pri tem prodajalcu.

pomoje prodajalec ni sploh nič vedu...;)
ali pač?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr jan 21, 2009 3:22 pm

znamka ne vem kaj ima s tem, ker sem 99% prepričan, da se je to zgodilo pri transportu. oz. ti si šele po 3 letih opazil tako, da res slabo ne more bit zrihtano. aja, kaj misliš da mercedesa dajo v prešo zaradi enih vrat :?: :roll:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr jan 21, 2009 4:22 pm

Nevem kaj ste mislili? Oziroma kaj misli tist kater je odprl temo. Da se to ne dogaja? Že pri nas vidim koliko posla imajo naši ličarji z novimi kombiji. Pač gredo štrihat nove kombije zaradi poškodb nastalih pri transportu. Tak, da ni to čisto nič novega. Marsikdo dobi nov avto kater je že bil štrihan pa tega ne ve oziroma ne opazi. Tudi sam sem zdaj skoraj 100%, da je bila moja prejšnja Astra štrihana pa nisem nikoli opazil oziroma je cenilec ko sem jo prodajal opazil oziroma rekel: ta avto je bil že štrihan. :shock: Sem samo pogledal. Kako štrihan če sem pa glanc novega po naročilu vzel? Je bilo odstopanje. Oziroma je bil na določenem delu debelejši sloj. Nimaš kaj praskat tukaj. Tako je in ne moreš nič. ;)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr jan 21, 2009 5:12 pm

Sej tako na milimeter ko imajo vsa vozila zbasana na kamione, res ni čudno da so pobunkana. Mudi se pa itak vedno.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov