Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii So jan 24, 2009 7:58 pm

zapeljan je napisal/-a:lumpii, si že kdaj slišal da se določenih avtomobilov pri nas (v Slo in na jugu) ne dobi? se pa v Nemčiji dobi odlično vozilo, samo če je uvoznik pošten in ne dela samo za svoj žep!

Ja kašen voznik-človek pa si ti, da zate v SLO ni vozila?????
Ne me hecat.....

Pa nekaj si zapomni, sem že enkrat omenil, ni ga poštenega uvoznika - "Švercarja ".

Dobri avti z malo km in v prvi barvi so gor dragi kot pes, v bistvu dražji kot pri nas....

Za kater avto pa se gre????
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So jan 24, 2009 8:09 pm

lumpii je napisal/-a:
zapeljan je napisal/-a:lumpii, si že kdaj slišal da se določenih avtomobilov pri nas (v Slo in na jugu) ne dobi? se pa v Nemčiji dobi odlično vozilo, samo če je uvoznik pošten in ne dela samo za svoj žep!

Ja kašen voznik-človek pa si ti, da zate v SLO ni vozila?????
Ne me hecat.....

kaj ti ni jasno? ko sem zase iskal golfa tdi gti 150ks 4-motion,se je pri nas samo eden prodajal,pa še ta je meu zelo sumljive kilometre. v nemčiji jih je blo pa dost,in v takem primeru se odločiš za uvoz avta.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jan 24, 2009 10:28 pm

berem in mi ni nič jasno..
čakal si 1 mesec, 2.. po 5ih mesecih še nič.
plačal si..
svaka čast res. kaj naj rečem. če obstajajo tako naivni ljudje, potem jih življenje izuči na malo bolj krut način.

si pomislil, da obstaja miljon možnosti kako reševat take primere? najslabše je čakat in klicarit, ker ko te nekdo enkrat nategne rečeš dobro. ko te drugič pa ne ali pač?
boš rekel, da ni druge poti? Če je tvoja zgodba resnična si že zdavnaj zamudil kar nekaj pravno formalnih in legalnih opcij reševanja tega spora.
najlažje je sedaj na forumu jokat. seveda ne podpiram, da se to dogaja in upam, da se boš začel tepsti za svoje pravice, tako ali drugače. samo po vsem kar pišeš vidim, da si sam s svojim zaupanjem in držo storil vse, DA SE JE ZGODILO..
predstavljaj si kakšen kraval bi se zgodil, če bi se to dogajalo kakšnemu samozavestnemu temperamentnemu človeku...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So jan 24, 2009 11:26 pm

Jerch_ je napisal/-a:berem in mi ni nič jasno..
čakal si 1 mesec, 2.. po 5ih mesecih še nič.
plačal si..
svaka čast res. kaj naj rečem. če obstajajo tako naivni ljudje, potem jih življenje izuči na malo bolj krut način.

si pomislil, da obstaja miljon možnosti kako reševat take primere? najslabše je čakat in klicarit, ker ko te nekdo enkrat nategne rečeš dobro. ko te drugič pa ne ali pač?
boš rekel, da ni druge poti? Če je tvoja zgodba resnična si že zdavnaj zamudil kar nekaj pravno formalnih in legalnih opcij reševanja tega spora.
najlažje je sedaj na forumu jokat. seveda ne podpiram, da se to dogaja in upam, da se boš začel tepsti za svoje pravice, tako ali drugače. samo po vsem kar pišeš vidim, da si sam s svojim zaupanjem in držo storil vse, DA SE JE ZGODILO..
predstavljaj si kakšen kraval bi se zgodil, če bi se to dogajalo kakšnemu samozavestnemu temperamentnemu človeku...
uuuuu, že zdavnaj bi nekoga razstavil na prafaktorje!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 25, 2009 1:23 am

Hjojojojoj.......Pa kak ste lahk tak naivni? Keš se da v roke ob prevzemu vozila, kar sledi potem, ko se ugotovi, da vozilo:
1. JE izpravno
2. IMA vso potrebno dokumentacijo (opravljena homologacija, plačane dajatve,....)
3. NI ukradeno

Kakršnokoli vnaprejšnje dajanje keša na roke, je definitivni nateg.

LP!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne jan 25, 2009 10:26 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Hjojojojoj.......Pa kak ste lahk tak naivni? Keš se da v roke ob prevzemu vozila, kar sledi potem, ko se ugotovi, da vozilo:
1. JE izpravno
2. IMA vso potrebno dokumentacijo (opravljena homologacija, plačane dajatve,....)
3. NI ukradeno

LP!

veliko sreče pri iskanju nekoga, da ti bo uvozil avto pod takimi pogoji.
za prodajalca to pomeni da ti on zalaga za vozilo, ki si ga ti naročil, a se lahko premisliš in ga ne vzameš. tega se nihče ne bo šel.

lahko pa greš sam v tujino in sam urejaš vso dokumentacijo, registracije,...
SlikaSlika

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne jan 25, 2009 11:56 am

Pozdrvljeni!
Res je to za ponoret, pištolo in pok.......................

Po drugi strani ko pa berem pa ne vem kako so lahko še ljudje tako naivni.

Se v sloveniji za takšen denarne da kupiti avta?

Mora biti iz nemčije in ne vem oh in sploh?

Vidim da si dal zelo veliko denarja, škoda.......................................
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Ne jan 25, 2009 12:38 pm

@maky. Lahko si prepričan, da ti pošten uvoznik avto uvozi pod točno takimi pogoji.
  • Najprej podpišeš pogodbo o nameri nakupa, mu daš aro (recimo 500-1000 EUR) in to podpišeš.
  • Ko pride avto z VSEMI papirji (homologacija, potrdilo o plačilu dajatev, prometna, ...) takrat mu daš preostali denar (90%).

Nihče nikogar ne zalaga, ker imaš podpisano pogodbo o nameri nakupa vozila in se ne moreš kar premislit. Razen če je z avtom res kaj narobe, ampak ravno zato ti pa noben pameten uvoznik ne bo pripeljal razbitega ali slabo ohranjenega avta. S takimi ima potem več skrbi kot koristi.

Več o poštenih uvoznikih pa tukaj

Sicer pa mislim, da je avtor uvodnega posta doumel, da ni bilo ravno pametno dat vsega denarja takoj iz rok, tako da lahko nehamo s komentarji o naivnosti.

zapeljan
Nov uporabnik

Napisal/-a zapeljan Ne jan 25, 2009 1:13 pm

Mislim, da so nekateri, ki mi odgovarjajo zelo pametni in vsevedi. Takim uvoznik pripelje avto kar prek naročila po telefonu, o ari in pogodbi pa se sploh ne pogovarjajo. Hvala bogu tako mislečim. Problem je le v tem, da ne razumejo zakaj objavljam to zgodbo. Sigurno ne zaradi jokanja itd. Namen je čisto drug. Nekateri že razumejo in temu primerno odgovarjajo, ostali boste pa mogoče namen te zgodbe razumeli čisto na koncu. ALI PA TUDI NE. Saj ni važno.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 25, 2009 1:35 pm

maky je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Hjojojojoj.......Pa kak ste lahk tak naivni? Keš se da v roke ob prevzemu vozila, kar sledi potem, ko se ugotovi, da vozilo:
1. JE izpravno
3. NI ukradeno

LP!

veliko sreče pri iskanju nekoga, da ti bo uvozil avto pod takimi pogoji.
za prodajalca to pomeni da ti on zalaga za vozilo, ki si ga ti naročil, a se lahko premisliš in ga ne vzameš. tega se nihče ne bo šel.

lahko pa greš sam v tujino in sam urejaš vso dokumentacijo, registracije,...

Ni potrebe po sreči....v našem koncu tudi dejansko obstaja takšen človek. Poveš mu kaj bi rad imel, oprema, letnik,približno kulk si pripravljen dat za avto in to je to. Tip gre v DE in ti to prpele dol...če se odločiš, potem avto vzameš, če se ne, ga bo že prodal naprej. Do sedaj je pripeljal dol same take voze, ki jih ni nihče zavrnil oz. se premislil od nakupa. To je samo toliko za informacijo.

LP!

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne jan 25, 2009 1:42 pm

jz sem dotičenemu podjetju prinesel celoten znesek (cca 5500€) in čez nekaj dni sem se že veselo vozil v svojem izbranem vozilu, kateri tudi deluje že 3leta BP. Se pa zdaj ko berem kritike glede tega podjetja, kr mal zamislim kako bi lahko ostal brez vseh prihrankov :? niti pogodbe nisva overila, ker je bila taka ura :roll:

ampak pomoje tale Mintavto ni nategator, včas se mu pač zalomi, se zgodi
EJ6

zapeljan
Nov uporabnik

Napisal/-a zapeljan To jan 27, 2009 10:17 pm

………naslednje obljube uvoznika……

Po dolgem klicanju njegove telefonske številke se mi zopet oglasi in se dogovoriva za sestanek.

Prvo je bilo nekaj izgovarjanja glede denarja- are, ki je bila položena. » Če prodajalec ne izpolni pogodbe se ara vrača v dvojnem znesku« to mu ni šlo v glavo, kmalu pa je »razumel« in mi rekel da naj si izberem drugo vozilo, katerega vrednost naj bo do 15.000 eur plus stroški homologacije itd. Vse lepo in prav! (2x ara+ 7.000 eur= 17.000 eur).

Novo vozilo sem našel na internetu, znesek 14.990 eur. Za vozilo je takoj vplačal nekaj denarja (2.000 eur?), ostalo pa ko ga bo dvignil.

Vozilo je bilo kupljeno in napoti v Slovenijo. Ko je prišel do Munchna je izvedel, da je nekaj narobe z njegovo taščo. Vozilo je pustil na bencinskem servisu in se z najetim vozilom odpeljal na Češko k tašči. Ko sem ga vprašal, zakaj se ne pelje z mojim vozilom mi je odgovoril, da je vozilo prevzel njegov šofer in bo nadaljeval pot v Slovenijo.

Pošljem mu sms, da bi izvedel kaj se dogaja.
Odgovor: šofer je še v Nemčiji, ma dž pa gužvo. Vas bom js obvešču, kdaj pridm zvečer v Slo. Vas pokličem k mi odpiše kje je točno.
Moj sms: kje je voznik?
Odgovor: js sm glih domov prišel pa ga še ni. Klicu sm ga verjetno spet ne voz ponoč. Js grem tud spat do 11h pa vs pokličem.

Informacija naslednji dan je bila sledeča ta voznik je moral prevzeti drugo vozilo, tega pa pustiti zopet nekje na bencinskem servisu. Med tem časom pa pride do neprijetnega dogodka (smrti). Vse smo preložili za nekaj dni.

Nato pa se je uvoznik zopet odpravil po avto …………

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To jan 27, 2009 10:34 pm

Zapeljan, a nam lahko zaupaš kateri avto si si tokrat izbral za 14990 euro ?

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt To jan 27, 2009 10:39 pm

hehe stari ti pa maš domišljijo,dobr si tole naložu. :D
LoL
Divjake s cest !!!

klempo
Nov uporabnik

Napisal/-a klempo To jan 27, 2009 11:13 pm

čedalje težje že temu Zapeljanemu verjamem..

Me prav zanima kaj je v tej zgodbi resničnega...
:roll:
lp Klempo

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon To jan 27, 2009 11:15 pm

Tle res oreng smrdi nemors bit tok naiven.

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Napisal/-a LaKi_ To jan 27, 2009 11:47 pm

Tole k berem, sej neveš a bi se joku al bi se smeju.
Diši pa na eno tako lepo antipropagando nekoga, ki mu ne privošči normalnega poslovanja, in širi dezinformacije.
Sicer pa, hipotetično vzemimo da je to vse res kar pišeš, ti očitno denar ne predstavlja nekih problemov, če ga kr tko daješ na lepe oči, pa vsakič novo pogodbo podpišeš ?

P.S.: Da nebo kdo mislu, ne nism fouš, če ma dnar, hvala bogu, ga ma zase, sam tole so zgodbice za male otroke.

LP
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr jan 28, 2009 8:27 am

moje osebno mnenje: clovek ki da 12k eur za avto ki ga je videl na slikah na internetu je osel.

un k ga nategne je se vedno baraba.

nekateri se vsaj potrudijo da koga zajebejo in zasluzijo kak eur, danes se ocitno ni treba niti potrudit vec...

lp

edit: typo

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Sr jan 28, 2009 9:21 am

lahko edin rečem, da ima tip iz mintavta res punco oz. ženo iz poljske, tako da mogoče je vse skupaj le splet nesrečnih naključij.
EJ6

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr jan 28, 2009 10:48 am

Malo dolgo že traja...

Če je res, kot je nekdo zapisal, da z Mint avtom drugače ni (imel) problemov, potem je avtor teme hudo sumljiv. ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov