Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne feb 08, 2009 9:22 pm

ravno gledam mal audije a4 2005-2006 in me vedno znova preseneca kako majo usi od 120-135000km. A ni to mal smesn.skor da ga ni k bi izstopu iz tega ranga

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Ne feb 08, 2009 9:24 pm

Morda je malce offtopic, a vendar. Glede na to, da tehnologija omogoča narediti "števec", ki ga ne bi bilo mogoče zavrteti nazaj, bi bilo dolgoročno verjetno edina učinkovita rešitev ta, da se na ravni EU sprejme zakonodaja, ki proizvajalce prisili, da vgrajujejo takšne števce.

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne feb 08, 2009 9:26 pm

Raje kupim redno servisiran avto po 200 kkm, kot pa slabo servisiranega po 100 kkm. Ne moreš verjet človeku na besedo, razen če ga poznaš in veš koliko se je vozil. Je eno leto nazaj moj stric prodal volvota ohranjenega v nulo, letnik 2000 z manj kot 60 000 realnimi kilometri, je kupil novega in bil edini lastnik. Kupec je bil nekdo, ki ga je poznal, ker so drugače vsi mislili, da ima prevrtene kilometre. In ta kupec je bil pripravljen plačat več kot so povprečne cene teh avtov, ker je pač vedel kaj kupuje.

Pri avtohišah tega ni... mam avto letnik 96 s 'komaj' 130 kkm, pa razmišljam da bi števec naprej prevrtel, ko ga bom prodajal. Malo za šalo malo zares....
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne feb 08, 2009 9:37 pm

Garancijo na kilometre zasledim pri večini ponudbe na avtonetu in zveni dokaj naivno.
Kaj lahko s tem naredi zavedeni kupec?
Plača odvetnika, izvedenca, sodne stroške, .... izgubljeni delovni dnevi in živci...
Ne verjamem, da je vse prevrteno, velika večina pa sigurno.
Obstaja še en način zbijanja kilometrov, ko števca ni potrebno odmontirati in to sem videl na lastne oči. Avto je imel izklopljene kable pri kolesu.
LP

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne feb 08, 2009 9:38 pm

alex3 je napisal/-a:Morda je malce offtopic, a vendar. Glede na to, da tehnologija omogoča narediti "števec", ki ga ne bi bilo mogoče zavrteti nazaj, bi bilo dolgoročno verjetno edina učinkovita rešitev ta, da se na ravni EU sprejme zakonodaja, ki proizvajalce prisili, da vgrajujejo takšne števce.

tega ne bodo šli delat zaradi naših ciganov. v nemčiji bi lepo nayebal prodajalec, ki bi naredil tako sranje kot tukaj
litr bencina, litr olja ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 08, 2009 10:33 pm

mevden je napisal/-a:ravno gledam mal audije a4 2005-2006 in me vedno znova preseneca kako majo usi od 120-135000km. A ni to mal smesn.skor da ga ni k bi izstopu iz tega ranga

temu se rečejo kilometri po dogovoru :D ...stavit bi se upal da vsaj 80%, če ne več teh avtomobilov ima krepko preko 200kkm...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Ne feb 08, 2009 11:09 pm

to ni lepo da se ti zgodi. jaz sem kupil avto v it in mislim da sm imel precej ogromno srečo :D probaj zrihtat da bo ql. vem da je zelo neprijetna izkušnja
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost