Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe apr 10, 2009 9:00 am

:bow :tomidelej:

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Pe apr 10, 2009 9:02 am

Patrik_A3 je napisal/-a:mater ej,malo toplo vreme pa že puno te golazni na cesti..... da se jih je kar za bat,ker eni vozijo ko idioti

Ceste ne pripadajo le štiri ali več kolesnim vozilom :roll:

Sicer pa vidiš tako za balanco, kot za volanom idiote. Po tvojem komentarju sodeč,...
In zaradi teh nekaj pacientov, smo potem vsi motoristi označeni.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 10, 2009 9:42 am

Ja, na žalost je tko.
Ampak sem vas tudi jaz včeraj označil, ker me je na poti med Bledom in Bohinjem dvakrat isti motorist skor nabil. Najprej od zadaj, ko je priletel ko zmešan in me kar skozi ovinek prehitel. Potem je zgleda obrnil in mi nazaj grede priletel v ovinku po sredinski črti s svojo prazno glavo na moji strani. Taki so res idioti, kaj če bi bil v ovinku namseto mene z 90km/h traktor z 25km/h. Kje bi se ustavil? Ene 30 m pred traktorjem z razbito čelado.

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Pe apr 10, 2009 10:02 am

Saj mi je jasno, da obstajajo tudi (samo)morilci na motorju.

Na živce mi gre metanje vseh v isti koš, saj nisem tak motorist, ki po vožnji pregleduje gume, koliko milimetrov manjka do roba gume po polaganju ovinkov, prehitevanje počasnejših za vsako ceno,... Jaz pač uživam v vožnji, kadar si uspem vzeti čas za to, a si vedno želim cel vrniti k ženi in trem otrokom, zato tudi temu primerno motoriram. Avtomobiliste, ki želijo tekmovati z mano ali mi zapirajo prostor za varno prehitevanje raje spustim naprej, vesel sem pa tistih, ki mi dajo prostor za prehitevanje in se jim tudi vedno zahvalim za prijazno gesto. Osebno poznam le meni podobne motoriste in ne trdim, da drugačnih ni.

Vožnja z motorjem mi pomeni sprostitev, ne pa živčne vojne proti avtomobilom, zato naredim, kar je v moji moči, da se peljem varno in to všteva tudi prižgane dolge luči podnevi. ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe apr 10, 2009 10:05 am

Tako kot debilni vozniki avtov obstajajo tudi debilni vozniki motorjev. Žal.

Lepo bi pa bilo, da bi vsi motoristi vozili kot Luks.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe apr 10, 2009 10:18 am

Tako kot je že bilo napisano, smo motoristi najmanj opazni ob močnem soncu, ki je za motoristom in ob sončnem zahodu.

Zatorej nas razumite.

Kar se tiče pa ponoči, pa ni nobene potrebe po dolgih lučeh.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe apr 10, 2009 11:15 am

Patrik_A3 je napisal/-a:mater ej,malo toplo vreme pa že puno te golazni na cesti..... da se jih je kar za bat,ker eni vozijo ko idioti

temu ti rečeš golazen...kakšen imaš pa potem izraz za ostalo svojad v avtomobilih ki se furajo po cestah še 100× bolj objestno in nesposobno?

pa kakšno občutljivost na svetlobo mate eni da vas tista dolga luč pri belem dnevu tako moti...tista luč niti približno ni tako močna kot so na avtu...kr neki...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe apr 10, 2009 11:44 am

mene dolge luci podnevi ne motijo,sj je tko mocn sonce da une luci res ne mortejo slepiti,je pa res da nekateri motoristi vozijo tudi zvecer,ponoci z dolgimi.to pa ni glih pametno.
kar se pa golazni tice.je moje mnenje tako da jh je skos vec med motoristi,ker si lahko vsak kup motor.uceraj na bledu je bla guzva in sta dva motorista kar po plocniku prehitevala avte.in to z recmo da nekje 60km/h.mislm kaj majo u glavi.
drgac motoriste spuscam naprej jim ne zapiram pot,ker ne vidim smisla v tem niti potrebe.z ksnim pa rad "tekmujem" sploh recmo bled-bohinj ali bohinj-bled.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe apr 10, 2009 12:05 pm

že tako ko vozimo z dovgim lučmi nas nekateri ne opazijo
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe apr 10, 2009 12:07 pm

seveda te bomo opazli, ko se pripelješ z 150-200km/h
prva dreva te opazi takoj :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Pe apr 10, 2009 2:39 pm

Sej ql če vas motijo dolge luči, to pomeni da vsaj opazite motorista..
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe apr 10, 2009 2:51 pm

včeraj se peljem iz ljubljane in pridem na koroško, natančneje mislinja, kak kilometer iz mislinje se 2 motorista lovita po regionalki, mela sta pomoje vsaj 150-200 na števcu in prvi je bil že kake pol metra na mojem voznem pasu, da ne omenjam, da je bla polna črta, če bi js bil kak tovornjakar tistega fanta dans nebi blo med živimi...

se pa zavedam, da je na cestah dovolj kulturnih motoristov, žal pa tudi vedno več "kamikaz" :?

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe apr 10, 2009 2:51 pm

jst mislm da so motorji ratali prepoceni alpa prelahko dostopni saj vidim da jih kupijo in vozijo tudi taki ki niso navdušenci in ga majo malo za imidž malo za noret... so nesposobni za opravljat z motorjem. taki so res golazen in takim bi blo treba takoj odvzet dovoljenje. ne pozabite motoristi (tisti ki tako delate) da ste veliko tudi sami krivi da ste najbolj ogroženi...avtomobilist vas lahko spregleda, vendar če boste v križišča pripeljali z zmanjšano hitrostjo bo ta možnost veliko manjša. in tisti ki ne čuti dovolj ravnotežja in ima dober občutek za motor in kako se bo ta obnašau, naj ga ne vozi! enostavno kot nezačinjen pasulj :)

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe apr 10, 2009 3:04 pm

Eh, nej majo dolge podnevi, če se zato počutijo bolje. Glede metanja motoristov v isti koš je pa tko - osebno z veseljem sežem v roko motoristu, ki bo skozi celotno naselje peljal max 60km/h (koneckoncev NAJ BI CPP bil tudi za motoriste enak kot za ostale udeležence v prometu, ne?) - na žalost je tak morda eden na 100 primerkov, ostalih 99 pa žal tega enega mečejo v tisti "koš". Konkretno se skozi strnjeno naselje, polno nepreglednih ovinkov, peljem vsak dan, vozim cca.60km/h(moč navade), pa še nisem zasledil motorista, ki bi me dohitel in do konca naselja vozil po predpisih za menoj...

Da ne omenjam potem še raznih nerazumljivih tv oglasov o previdnosti ipd, ko prikazuje, kako se nekdo z avtomobilom pelje lepo po predpisih nekje po podeželju, v vzvratnem ogledalu pa prikazuje, kako s konkretno večjo hitrostjo pridirja motorist in se potem predvidoma zloži, ko ga zapne v to ogledalo al neki?? Zdej ne vem kaj točn hočjo sploh opozorit s tem, ampak bolj faljene reklame še svet ni videl!

Tko da motoristi - vozite z dolgimi lučmi podnevi za večjo varnost, ampak upoštevajte tudi ostale prometne predpise, pa bo vaša varnost in varnost ostalih v prometu še veliko večja ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe apr 10, 2009 3:28 pm

Kot motoristu se mi zdi brezveze neki zagovarjat k tle sta pač dve sorte ljudi...eni jih ne prenesejo iz kdo ve katerega že razloga, eni jih pa razumejo (to so ponavadi tisti ki so tudi sami motoristi). Takega šoferja tudi takoj prepoznaš v avtu, k ne pohodi gasa ko ga greš prehitevat, se ne vozi čisto po črti in še marsikaj... pač, hitrejši smo, to itak... tudi ne vidim zakaj bi se morali voziti za nekom če to ni potrebno...motor rabi v večini primerov okoli kot 2 sekundi da je mimo avta, pa še za to potrebuje dosti manj placa. Ne zagovarjam nobenga prehitevanja v nepregledne ovinke...čeprav kokr sm že reku, je na motorju to čisto drugače...kar je nepregledno za avto, bo motor že zdavnaj prišel mimo in naprej. Divjanje čez naselja je pa druga stvar...odvisno od naselja. Sam vozim po pameti...če vidiš vse kar se dogaja ob cesti daleč vnaprej in da ni nič skrito, zakaj ne bi šel hitreje (90-100), drugače pa polahko 60. 50 ali manj je pa res nemogoča hitrost za motor...sploh sedaj poleti k v trenutku zašvicaš do gat :)
Ajdi, mal sem se razpisal, sj rečeno bi bilo lahko še veliko, ampak pomena itak ne bi imelo :)
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe apr 10, 2009 3:55 pm

S tem se pa ne morem strinjat. Res praviš, da ne gre naprej, da zašvica samo do gat? :ne :P

Ostalo bi še šlo. a to nikakor!

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe apr 10, 2009 4:01 pm

kratke hlače, kratke rokave in gas!! ne pa v opremi se tiščat! pa bo prepihalo do j..c
:lol:

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe apr 10, 2009 4:06 pm

Seveda, motoristom je treba še luči dol pobrat....dejte zresnite se malo - dolge luči in svetla oblačila ter čelada za večjo vidnost in prepoznavnost...

Nevem koliko od vas je motristov in koliko ne. Sam sem in vem kaj pomenijo dolge luči in hvala bogu vem kaj pomeni ko daš čelado na glavo in vem, da me skoraj na cca. 20 % voženj v naselju spregledajo, pa vozim čez naselja po omejitvah oz. do cca 60 na uro (Speedfighter kdaj gremo na pijačo :) ) in se ti nato vozniki čudijo. Veliko jih zapelje na glavno cesto na slepo, ne poznajo smernikov, še hujši so pa tisti, ki hočejo dirkati s tabo ali pa se ti z avto nabijejo na zadnji konec motorja in vozijo manj kot 2 m za tabo - ja to za motorista pomeni ugodje :roll:

Zresnite se...kamikaze so na motorjih in v avtih in vse obsojam, kakor tudi obsojam narod kateri zanalašč pred tabo na polno bremza....
Amapak zavedati se je potrebno, da je motorist napram vozniku v avtu precej bolj ranljiv, ampak dolge luči čez dan motijo, xenon kiti, ki svetijo v nebo so pa zakon in nobenega ne zaslepijo???? :?

P.S. kaj ko bi se moristi A.com zbrali na enem meetingu in šli na lahkotno turo po Sloveniji ali pa dolomitih....

lp

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe apr 10, 2009 6:08 pm

radar je napisal/-a:P.S. kaj ko bi se moristi A.com zbrali na enem meetingu in šli na lahkotno turo po Sloveniji ali pa dolomitih....

lp

Tkoj sem za turo...sploh za dolomite, ti so itak letos v planu :)
Slika

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Pe apr 10, 2009 6:15 pm

roberto-82 je napisal/-a:že tako ko vozimo z dovgim lučmi nas nekateri ne opazijo

se podpišem pod to !!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov