Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To apr 14, 2009 10:56 pm

matobeli je napisal/-a:sem prebral še enkrat (mogoče je ura kriva) ampak, ko prideš na mejo, te uprašajo za dokumente, pokažeš osebno in greš. Ali pa pokažeš vozniško in greš. ampak če nimaš vozniške pokažeš osebno in greš. razen če cariniku rečeš da si pozabil vozniško (stupid one). Ali pa nimaš ne vozniške ker si jo pozabil in ne osebne, ker si mislil da boš šel z vozniško čez mejo. To pomeni da se švercaš čez :)

Razen če poleg osebne izkaznice vozniku pregledajo tudi vozniško dovoljenje (kar pa je zame novost).

To imaš pa prav ja...bog ti vedi kaj je blo točno na stvari glede tega...no, bo že napisal kej.

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim To apr 14, 2009 11:26 pm

xsara je napisal/-a:mah slovenija in hrvaška nimata niti podpisanega sporazuma o izterjavi glob od prekrškov, tako, da ko jih je.e, res pa je, da ostaneš v evidenci in je možno, ko naslednjič prečkaš mejo te znajo kaznovat za storjen prekršek, pa še za neodziv pri sodniku za prekrške, zadeve se bodo spremenile pa v tistem momentu, ko bo hrvaška vstopila v območje Eu, potem, pa začne veljati zakonik evropske skupnosti in tudi vročanje raznih listin preko veleposlaništev držav članic eu poteka z veliko bolj ustaljeno prakso, kot sicer med bilateralnimi dogovori držav članic in nečlanic,

O izmenjavi podatkov na ravni EU se šele dogovarjajo, tako da tudi če nekdo stori prekršek v državi EU se nič ne spremeni. Nekatere države sicer imajo sklenjene bilateralne sporazume z drugimi državami članicami, to pa je zaenkrat vse. Do končnega dogovora o izmenjavi prekrškov bo verjetno prišlo šele, ko bodo izenačili kazni, ker zdaj en državljan EU za 30 km/h prevoženih plača 25 evrov, drugi pa 1000 evrov.
Zadnjič spremenil Verbatim, dne To apr 14, 2009 11:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim To apr 14, 2009 11:28 pm

matobeli je napisal/-a:sem prebral še enkrat (mogoče je ura kriva) ampak, ko prideš na mejo, te uprašajo za dokumente, pokažeš osebno in greš. Ali pa pokažeš vozniško in greš. ampak če nimaš vozniške pokažeš osebno in greš. razen če cariniku rečeš da si pozabil vozniško (stupid one). Ali pa nimaš ne vozniške ker si jo pozabil in ne osebne, ker si mislil da boš šel z vozniško čez mejo. To pomeni da se švercaš čez :)

Vozniško dovoljenje ni uradno priznan dokument za prečkanje meje. Je pa zagotovo čudno in celo prvič slišim, da so koga na meji povprašali po vozniškem dovoljenju.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr apr 15, 2009 2:10 am

Verbatim je napisal/-a:

Vozniško dovoljenje ni uradno priznan dokument za prečkanje meje. Je pa zagotovo čudno in celo prvič slišim, da so koga na meji povprašali po vozniškem dovoljenju.

Ni čudno in se dogaja..zelo, zelo pogosto.....vse v sklopu zakonskih pooblastil policista.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr apr 15, 2009 7:07 am

Verbatim je napisal/-a:

Ti hrvaški mejni policisti in cariniki so zadnje čase nekam čudni, meni izgleda kot da zanalašč mal d***kajo... Pred 14 dnevi smo z ženo in otroci preživeli vikend v crikenici (že nekaj let sicer nisem bil v cro...), pa je najprej hrvaški policaj na meji
(Brod na kolpi) poleg osebnih dokumentov zahteval še vozniško in prometno, ter pet minut vse pregledoval. Obenem pa sprašval kam gremo, zakaj gremo, h komu gremo.
Carinik je nato še premetal cel avto in se vtaknil celo v instant mleko za tamalo!
Res se debilno obnašajo. Mene dol ne vidijo več. Greš s familijo na vikend, dobesedno jim neseš dnar, oni te pa zajebavajo. Ne hvala!

Za isti dnar ki bi ga pustil čez poletje na hrvaškem bomo še naprej prakticirali dvojne
enotedenske počitnice (grčija,tunizija,egipt in podobno) enkrar spomladi, enkrat jeseni...Poleti pa domači bazen, pa je...
Lep dan!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 15, 2009 7:18 am

Verbatim je napisal/-a:

Lahko te povprašajo po vozniškem in prometnem dovoljenju.

matobeli
Novinec

Napisal/-a matobeli Sr apr 15, 2009 8:32 am

svašta... kje so tisti časi ko si šel mimo pa so te samo malo ošvrknili s pogledom.
Bruum Bruum!

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Sr apr 15, 2009 9:07 am

Sem tudi jaz opazil, ki hodim skoraj vsak vikend dol, da so v zadnjih dveh treh tednih precej poostrli kontrolo hrvatje. Za novo leto smo sli dol trije avti po 4-5 oseb, nobenmu se osebnih pogledal, kaj sele v prtlaznik. V zadnem casu se pa vidi pogosto odpiranje zadaj prtlaznikov in natancno gledanje dokumentov. So mi pa do sedaj rekli samo se za prometno, za voznisko ne, pa se to je bil slovenski policaj.

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim Sr apr 15, 2009 11:43 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Ni čudno in se dogaja..zelo, zelo pogosto.....vse v sklopu zakonskih pooblastil policista.LP!

Imajo vso pravico, to že. Sam živim ob meji, ki jo tudi pogosto prečkam in se mi kaj podobnega še ni zgodilo. Res pa je, da mejo prečka veliko ukradenih vozil.

So pa že Slovenci na meji od mene zahtevali homologacijo. Tako da takšnih fint nimajo samo hrvaški organi.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr apr 15, 2009 12:52 pm

verbatim & matobeli..
če bi imela avto, ki ga pogosto kradejo (passat, OOOO 6, BMW 5, X5) bi vaju vsakič, če bi zgledala premladostna vprašali najprej čigav je avto, potem pa takoj za prometno in ravno ker bi že gledali po računalniku še vozniško.. recimo, da polkrat ko nisem bil s svojim avtom se mi je to zgodilo, poleg tega da so mi preverjali številko šasije pod pokrovom motorja in (sploh nisem vedel) tudi zadaj v dvojnem dnu, kjer je rezervno kolo!

par let nazaj je imel kolega tudi sodišče, sicer za nek pretep z materialno škodo.. enostavno ga 5 let ni bilo na spregled na hrvaško, zamenjal je stalno prebivališče v slo in naredil nove dokumente (verjetno nima vpliva) in je lansko leto mirno šel na pag.. pozanimajte se kdaj vse skupaj zastara in kot je nekdo rekel.. pičite rajše v egipt na allinclusive in 2 urce aviona, ne pa drkarije za istih 500eu..

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 15, 2009 1:09 pm

GoGo je napisal/-a: pa je najprej hrvaški policaj na meji
(Brod na kolpi) poleg osebnih dokumentov zahteval še vozniško in prometno, ter pet

ta prehod in osebki(tako slo, kot hr) je "svetovni" prvak v bebavosti in primitivizmu, dober prijatelj ima prikolico na Krku in če začnem pisat "štorije" in travme, ki jih doživljaš dol, nebi nehal do večera....- tako da že nekaj časa; mali prehod Obrežje - Karlovac in naprej....

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr apr 15, 2009 2:19 pm

ja še dobr, da na carini ne zahtevajo, da pred njim zamenjaš kolo :roll: :roll: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr apr 15, 2009 2:55 pm

sašo5 je napisal/-a:
(Brod na kolpi) poleg osebnih dokumentov zahteval še vozniško in prometno, ter pet

ta prehod in osebki(tako slo, kot hr) je "svetovni" prvak v bebavosti in primitivizmu, dober prijatelj ima prikolico na Krku in če začnem pisat "štorije" in travme, ki jih doživljaš dol, nebi nehal do večera....- tako da že nekaj časa; mali prehod Obrežje - Karlovac in naprej....

Hehe...a jest začnem kaj razlagat? :D:D:D

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 15, 2009 3:07 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Hehe...a jest začnem kaj razlagat? :D:D:D

LP!

Jst pa na tem prehodu nisem mel še nikol težav, to da pokažem prometno al pa vozniško ne štejem za težavo. Edin 1x so me mal čudn gledal ker sem bil sam v avtu, na strehi sem mel pa 3 kolesa, en moj dva pa od kolegov. :lol:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov