Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To maj 19, 2009 8:41 pm

jaz ti lahko samo povem samo da si z to tvojo idejo dokazal da si malo ...

Potem pa dajmo še pobudo za:
- višje plače
- neupravičeno dvigovanje cen
- zmanjšanje brezposelnosti
- ostali socialni problemi

Mislim da je to bolj pomembno od vsega ostalega in posledično prineslo vemo kaj vse.

Prosti zakonu lahko podpišeš kar češ, pobuda takšna ali drugačna, ker tako ali tako samo zgubljate čas z takšno razpravo.

Kao pobuda za oprostitev pavšalnih kazni! Človek kaj je s tabo. Pa dajmo pobudo za oprostitev ropa banke v primeru če nimaš za položnice, kolikor pa pač boš z banke odnesel pa je itak pavšalni znesek.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To maj 19, 2009 8:45 pm

žal sem tut jaz bil žrtev takega načina merjenja in mi nikakor ni blo všeč. visoka denarna kazen pa še točke. tam kjer vedno peljen okoli 55-60 mi je policist nameril 77 km/h. in kako naj mu dokažem da nisem tako hitro peljal? če bi mu rekel da nisem vozil hitro bi mi pa kaj drugega našel. niso vsi policaji taki, so pa izjeme.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy To maj 19, 2009 9:08 pm

Mgajvr je napisal/-a:žal sem tut jaz bil žrtev takega načina merjenja in mi nikakor ni blo všeč. visoka denarna kazen pa še točke. tam kjer vedno peljen okoli 55-60 mi je policist nameril 77 km/h. in kako naj mu dokažem da nisem tako hitro peljal? če bi mu rekel da nisem vozil hitro bi mi pa kaj drugega našel. niso vsi policaji taki, so pa izjeme.
ž

Meni so že dvakrat hoteli napisati kazen ker sovoznik ni bil zapasan.....in je trdil da je njihov neki opazovalec njim sporočil da on nima pasa......s tem da je v obeh primerih enkrat imel temno jakno in je sedel spredaj......drugič pa je sedela odzadi in imela pravtako temni pulover......seveda sem se drugič razpizdo ker je bilo to v roku dveh mescev dvakrat, pa še dokazat mi ni mogo .....kaj bo te oni vido če pa ma temno oblačilo...

mihaing....tisto o socialnih problemih ipd......to je pač avtomobilistični forum in tukaj se dajejo predlogi ki so povezani z avtomobili....ne pa ostale stiske....

jaz podpiram predlog, ker je zadnji čas da nebo toliko ne dokazanih kazni

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To maj 19, 2009 10:25 pm

v avtomobilu se tudi privežeš zaradi sebe in s tem ne ogrožaš življenja drugih pa je zakonsko vseeno določeno, da morš bit privezan.

Ni res. Privezan si ravno zaradi drugih udeležencev, da jih ne pomandraš če pride do trka. Od tod izvira zakon.

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Sr maj 20, 2009 7:20 am

Technologic je napisal/-a:
v avtomobilu se tudi privežeš zaradi sebe in s tem ne ogrožaš življenja drugih pa je zakonsko vseeno določeno, da morš bit privezan.

Ni res. Privezan si ravno zaradi drugih udeležencev, da jih ne pomandraš če pride do trka. Od tod izvira zakon.

http://www.youtube.com/watch?v=lBpWktpdUTk

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr maj 20, 2009 7:50 am

Te pobude so brezvezne, ker karkoli gnila slovenska zakonodaja sprejme se prvič jočete po forumu kako visoke kazni so in drugič (preverjeno s strani staršev doma) kazni veljajo samo za tiste, ki nimajo vez - sicer bi morala mat pa njen frajer met precej točk in denarja zmetat za kazni. Stvar, za katero se najprej je treba borit je enakost pred zakonom.

Druga stvar poleg pavšalnih kazni je ta, da policaji niso na cesti zaradi prometne varnosti, ampak zaradi polnjenja proračunske luknje. Sicer nebi bili vedno na enih in istih mestih, merili 5 m pred tablo za konec kraja, kjer so naokoli sami travniki, ipd. Nikoli pa nisem še videl policajev, ki bi se postavili v krožišče pa pobirali kazni za neuporabo žmigavcev, stali tam kjer se točno ve, da se furajo mamilaši domov, stali ob kakšnem vrtcu itnp, mobilno merjenje hitrosti: zmeriš dva v tej ulici se zapeleš naprej zmeriš tri tam, ipd. Ko bodo začeli enkrat opravljat svoje delo - nimam nič proti če pokasirajo ob delu kot je treba 3x toliko, kot sedaj. To je drugo kar je treba doseč. O nesreči pa znajo napisat samo neprilagojena hitrost...

Kakorkoli pa obrneš, ti vsi možni policaji vsak dan na cesti ne nucajo povsem nič, če je folk čist blesav in fura kot da smo na unem igrišču za vozit z gumijastimi avtomobilčki na žetone. Danes je tako, da če svojo vozniško kariero zaključiš brez pohabljenosti, si že mali čarodej, sploh po tem kar folk dela, saj se ni sposoben držat niti enega predpisa:
- izsiljevanje je normalna praksa: na križiščih, iz stranskih cest, v krožiščih ipd.
- prepočasna vožnja: vključevanje na avtocesti s 50 na uro, omejitev 90 folk vozi 65
- vinjenost: precej !družin poznam, ko pridejo k nam na obisk, par z dvema malima otrokoma spije vsak svojo butelko vina (pri starših obiski) in nato veselo 200 km domov, enako pri puncnih starših, da ne štejem vseh mamil, zdravil, ipd
- uporaba vseh mogočih naprav med vožnjo: mobiteli, lakiranje nohtov, česanje, urejanje frizure - posebej v jutranjem vzhodu babe + avtocesta
- kup starih mam (kolegice od babice) in dedijev na cestah, katerim bi mogl prepovedat približevanje vozilom, kaj šele vožnjo pa še vedno vozijo. Npr: babica slepa na eno oko, na drugo 70% vid pa še vedno vozi, kolegica si komi kavo v lonc nalije še vedno vozi, tretja ima XXX let starega jugota na katerem delujeta ! dve zavori, avto cel povit z izlolir trakom je naredila tehničnega ker enga tam pač pozna, naštevam še naprej?
- varnost otrok, kjer mamice svoje froce furajo v naročju (doma zraven vrtca common practice), otroc ležijo pod zanjo šipo na pokrovu od kuferauna (polica tista plastična), otroc stojijo med obema zicoma
- hitrost: 100 na uro čez mesto, driftanje po krožiščih, 200+ po avtocesti sredi konice in zaviranja na zadnjo sekundo (klasika za BMW 5, audi a6,..) da maš potem rdeč oblak, nedržanje varnostne razdalje,...

In potem bi ti scancelal pavšalne kazni. Rešimo gornje točke, da bo vožnja mal podobna tisti v tujini, potem pa ti 50x podpišem tako peticijo.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr maj 20, 2009 10:52 am

seeman66 je napisal/-a:Zakaj ste tako negativno nastrojeni. Mogoče se avtor teme ni ravno prav izrazil. Jabolko spora je LASERSKI MERILNIK kjer ni dokaza da je bilo izmerjeno ravno tvoje vozilo in zatorej lahko popušiš nepravično kazen. Iz lastne izkušnje vam povem da je to 100% mogoče, srčno pa upam da bo nova ministrica temu naredila konec in svoje policiste opremila z laserskimi merilniki ki podpirajo video zapis ali pa je na njih nameščen fotoaparat. Tako bi se izognili neprijetnim situacijam ker potem ni dileme. Ali SI ali NISI storil prekrška. V tem primeru kazni ostanejo takšne kot so samo ne bodo mogli potem iz kolone vlečti zadnjega in ga drkati zato ker za prvega je bil prepočasen da bi ga ustavil. Še ena cvetka - kolega je bil 4 v koloni in so ga cuknali ven. Ko je vprašal kako ga je lahko izmeril če je bil za drugim vozilom mu je odgovoril da ga je izmeril na stebriček in da ni dvoma da bi bila meritev napačna. Tako da ne se delati norca pa govoriti vozite po omejitvah ker lahko naletite na 15 minutni interval ko se pištolca sama resetira. V tem času lahko pokne koga drugega, celo iz nasprotne smeri, nato naletiš ti in ti pokaže verodostojno meritev uradne osebe in opravi postopek.HALO. Razmislite malo :lol:

+1

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr maj 20, 2009 12:23 pm

Tako kot je Kael napisal, je prometna kultura ali prometno znanje voznikov na nasih cestah cisto v kurcu!

Recimo, da mi gre na falus, ker vsaj 99% vozim po predpisih. Upostevam vse zivo (od varnostne razdalje, smerokazov, dajanja prednosti...). Kar za veliko vecino voznikov ne morem rect. Da policaji NE opravljajo svojega dela, je vec kot ocitno ravno pri merjenju hitrosti. Postaviti se na mesto, ki je zunaj naselja, zraven pa tabla 50km/h in kasirati, na zalost ni nobeno delo!

Sej za pobudo mi dejansko dol visi, ker kakor opazam zadnje case, lahko drzava sprejeme ne vem kaksen davek/zakon, pa bo vecini cisto vseeno. Pozabljamo, da smo drzava ljudje!

Morda bi morali dati pobudo, da naj policisti opravljajo svoje delo, kar merjenje in kasiranje po mojem mnenju ni - aja, saj jih ze nadomescajo stacionarni radarji :roll: Se malo, pa se niti ne bom vec cudil, da se povsod pelje 10-20-50km/h nizje od dovoljene hitrosti.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 20, 2009 1:13 pm

Vsak naj prvo pred svojim pragom pomete. Malo več vozniške kulture, malo manj hitrosti in več držanja omejitev, pa še največ strpnosti in bomo počasi prišli na malo višjo stopnjo.

Policaji na cestah že delajo, ampak delajo samo tisto, kar jim šefi naložijo, tako da botreba prvo stare šefe zamenjat in dat na njihovo mesto nove, ambiciozne, ki jim bo varnost v prometu več kot polnjenje soda brez dna (proračuna). Ko bo par takih šefov imelo čez policijske postaje, bodo tudi policaji na tistih mestih, kjer jih potrebujemo.

Sicer najbrž za v drugačno temo, vendar...(u bistvu neupoštevanje ljudi in znanja s strani države)
Nad kolegovo hišo je zagorelo, gasilci v hrib niso mogli s svojimi landroverji (preveliki, preokorni, preširoki in pretežki), tovornjaki pa tako ali tako ne morejo niti blizu. Na pomoč so morali poklicat helikopter ter policijo, da je helikopter gasil iz zraka in gasilci in policaji na tleh pa so morali vodo peš nosit v hrib.
Kolega je prišel pomagat in s suzuki samurajem vozil gasilce v hrib skupaj z vodo ves čas (na svoje stroške). Niti zahvale, niti nič... Niti upoštevanja, da bi drugič spet lahko pomagal od odgovornih, nič uglavnem. Ne vem zakaj recimo državni organi ne upoštevajo takih zadev in nas s terenci recimo ne pridružijo recimo civilni zaščiti ali recimo mobilna gasilska enota, kjer bi v takih primerih resnično dosti pomagali.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr maj 20, 2009 1:45 pm

nebivedu je napisal/-a:Ne vem zakaj recimo državni organi ne upoštevajo takih zadev in nas s terenci recimo ne pridružijo recimo civilni zaščiti ali recimo mobilna gasilska enota, kjer bi v takih primerih resnično dosti pomagali.

ravno zaradi tega, ker na sedežih nekaterih polic. postaj sedijo stari "mački" in je potrebna zamenjava kot si sam povedal, z novimi, ambicioznimi šefi.

če bi se državljani pridružili civilni zaščiti bi s tem "civilisti" odžerali proračunska sredstva s katerimi sedaj razpolagajo državni organi in s tem istim denarjem financirajo svoje znance.

kar se pa kazni tiče, da ne bomo preveč off je pa tako: če si zabluzil potem plačaj, simpl.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Sr maj 20, 2009 2:32 pm

Kolega je prišel pomagat in s suzuki samurajem vozil gasilce v hrib skupaj z vodo ves čas (na svoje stroške). Niti zahvale, niti nič... Niti upoštevanja, da bi drugič spet lahko pomagal od odgovornih, nič uglavnem.

To je pomoje logično da če v bližini tvoje bajte gori da boš pomagal kolk boš lahko da ne pride do tebe-to je čisto tvoj interes. Vsaj v našem kraju imamo prostovoljno gasilsko društvo in ne vem zakaj bi tam drug človek, ki mu res ni treba tvegal glavo zate (pa velikokrat jo).

Par dni nazaj sem tud jaz prišel na radar vozil sem 25 preveč v naselju. Omejitev naj bi bila 40 kot je rekel policaj, vendar je bilo križišče (sicer v park-slepa ulica) torej neha veljat omejitev in sem prekoračil le 15 namesto 15 in če mi še tu upošteva tistih 5 tolerance je kar nekaj € in pik manjša kazen. Vse skupaj z plačilnim nalogom sem dal volenterju kzvd ki se je pritožil. odgovora še ni.

Sicer pa če si nezaposlen in nimaš nič nase pisano ti nimajo kaj vzet. Če še 2 leti nisi redno zaposlen pa itak zapade vse skupaj. Pa ne trosit da ni tak

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 20, 2009 3:24 pm

Technologic je napisal/-a:Sicer pa če si nezaposlen in nimaš nič nase pisano ti nimajo kaj vzet. Če še 2 leti nisi redno zaposlen pa itak zapade vse skupaj. Pa ne trosit da ni tak

res nimajo kaj vzeti? imajo drugi pravni ukrep zoper takih storilcev in to je blokada računa ( beri: durs) in z tem nastanejo stroški, ki rastejo v nedogled. ;)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr maj 20, 2009 3:32 pm

adis je napisal/-a:
Technologic je napisal/-a:Sicer pa če si nezaposlen in nimaš nič nase pisano ti nimajo kaj vzet. Če še 2 leti nisi redno zaposlen pa itak zapade vse skupaj. Pa ne trosit da ni tak

res nimajo kaj vzeti? imajo drugi pravni ukrep zoper takih storilcev in to je blokada računa ( beri: durs) in z tem nastanejo stroški, ki rastejo v nedogled. ;)

Brez skrbi. Seveda se ti usedejo na račun., točno tako kot je napisal ADIS. Preverjeno.

Po logiki Technologic-a lahko potem vsak študentek dela sranje in ne plačuje pa mu ne morejo nič? :rofl

Eni pa imate ideje.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 20, 2009 5:09 pm

mihaing je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

Brez skrbi. Seveda se ti usedejo na račun., točno tako kot je napisal ADIS. Preverjeno.

Po logiki Technologic-a lahko potem vsak študentek dela sranje in ne plačuje pa mu ne morejo nič? :rofl

Eni pa imate ideje.

potem pa pridejo jokat na banko, češ zakaj ne morejo cele socialne pomoči dvigniti :idea:

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Sr maj 20, 2009 5:41 pm

meni so enkrat blokirali račun na gorenjski banki zaradi ene neplačane kazni.. waaay back je bilo to.. Ker sem uporabljal SKB, mi je bilo itaq vseeno :) No in čez kakšno leto, dve,tri, ko sem odpiral račun v sparkasse zaradi nekega kredita, pa sem moral najprej poštimati to z gorenjsko banko.. Tako sem šel na davčno in plačal kazen.. mislim da je bilo okoli 10.000sit.. Dokaj neizogibna zadeva, ko se ti vsedejo na račun.. :)

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr maj 20, 2009 6:17 pm

adis je napisal/-a:potem pa pridejo jokat na banko, češ zakaj ne morejo cele socialne pomoči dvigniti :idea:

Socialne pomoči ti ne morejo vzeti

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr maj 20, 2009 6:23 pm

kixs je napisal/-a:Postaviti se na mesto, ki je zunaj naselja, zraven pa tabla 50km/h in kasirati, na zalost ni nobeno delo!

Pa še kako dobro delo je to. Namen tega, da lovijo ljudi na ravnih cestah v naseljih je ravno to, da se potem vozi tudi drugje bolj previdno in počasneje zaradi strahu. S tem, tudi dopovejo tebi in podobnim, da je zakon treba upoštevati tudi, če tebi ni všeč in če ti ni se vozi z avtobusom.

Na žalost imamo danes manj svobode kot ljudje v srednjem veku, samo tlaka se sedaj imenuje davek.

Lp.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 20, 2009 6:28 pm

belkaena je napisal/-a:
adis je napisal/-a:potem pa pridejo jokat na banko, češ zakaj ne morejo cele socialne pomoči dvigniti :idea:

Socialne pomoči ti ne morejo vzeti

tega ti nihče ne more vzeti! tu pa tam pustijo kak evro ali dva za stroške vodenja računa ;)

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Sr maj 20, 2009 6:44 pm

nerazzurro je napisal/-a:Na poti v službo se peljem skozi zelo raztegnjeno vasico (cca 30 hiš) ki je dolga 3 km. Leži na popolni ravnini, cesta je lepa in široka, tabla za naselje pa je postavljena približno 500 pred in za naseljem. Policisti vedno stojijo na avtobusni postaji 200m za tablo za naselje. V 2 letih ob 4h zjutraj ko grem iz službe sem tam mogoče srečal 10 avtomobilov in prav nobenega pešca, pa vsaj 3x na mesec policijo z radarjem?!?!?

Če te prav razumem, je na tej cesti najprej tabla za naselje, potem čez 200m avtobusna postaja, potem se pa naselje začne v bistvu šele 300m za avtobusno postajo. Zdaj mi pa razloži, zakaj je avtobusna postaja 300m izven naselja?

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Sr maj 20, 2009 6:45 pm

Računov na bankah ne uporabljam, ker denar (preživnino) dobivam od fotra po pošti oz. osebno tako da :D po 2h letih v sloveniji postopki zastarajo
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov