Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Če jul 02, 2009 8:37 am

Točno ta radar sem opazil, ker me je nekaj zmotilo, zgledalo je kot rdeč blisk.
Lahko bi bil tudi odsev xenonk na tisti plastiki, tudi meni se je zdela šipa temna.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

dms
Novinec

Napisal/-a dms Če jul 02, 2009 8:42 am

LoCo je napisal/-a:
graal je napisal/-a:Pozdrav!

Te kante in vsi ti radar ponavadi merijo od 5-20m daleč. Na sliki mora biti jasno vidno samo Vaše vozilo!, zato je na AC včasih najboljši način "izmikanja" radarjem, da se točno tam kjer je "kanta" peljete še vzporedno z nekom.

lp, Aleš.

Tole lahko pozabiš... Radar označi tistega ki je meril in je tudi s certifikatom testiran da je meritev opravljena na tistem ki je označen. Če se trije vštric 100 peljejo bo tist ki bo izmerjen plaču pa če se na glavo postaviš.

Če te slika stacionarni radar,mora na sliki biti samo eno vozilo.Tako je po zakonu. :!:

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a sport Če jul 02, 2009 10:28 am

GapsoN je napisal/-a:Točno ta radar sem opazil, ker me je nekaj zmotilo, zgledalo je kot rdeč blisk.
Lahko bi bil tudi odsev xenonk na tisti plastiki, tudi meni se je zdela šipa temna.

Sam a ni blisk bel kot fleš od fotoaparata ?
Vozi hitro in reskiraj

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Če jul 02, 2009 12:00 pm

GapsoN je napisal/-a:Točno ta radar sem opazil, ker me je nekaj zmotilo, zgledalo je kot rdeč blisk.

Mogoče bi bilo med vožnjo bolj pametno svojo pozornost usmerit na cesto, ne pa na ene kante ob cesti.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Če jul 02, 2009 12:11 pm

zajbel je napisal/-a:

Mogoče bi bilo med vožnjo bolj pametno svojo pozornost usmerit na cesto, ne pa na ene kante ob cesti.

Pri 60 na uro na AC :lol: :lol: :lol: pomoje lahko še radio zmontiram, pa rezervno gumo napihnem :P
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a sport Če jul 02, 2009 1:21 pm

zajbel je napisal/-a:

Ja to je že res sam še vseeno ne vem če je tam dejansko radar.
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če jul 02, 2009 1:25 pm

jaz sem se zadnjic mimo peljal nekje 70 km/h. Govorim o LJ obvoznici proti Dolenjskem. Zabliskalo se ni nič. nato sem se zvečer, ko se je stemnilo slučajno ponovno peljal tam in se ustavil na odstavnem pasu cca. 50 m od radarja ter opazoval. Na omejitev 60 so ostali divjali vsaj 100 km/ in ni bilo nobenega bliska-mrtvo. Škatla je na kolesih in ima dve zatemnjeni šipi pravokotne oblike. Kanta za smeti je bila priklenjena...

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Če jul 02, 2009 1:26 pm

dms je napisal/-a:
LoCo je napisal/-a:
graal je napisal/-a:Pozdrav!

Te kante in vsi ti radar ponavadi merijo od 5-20m daleč. Na sliki mora biti jasno vidno samo Vaše vozilo!, zato je na AC včasih najboljši način "izmikanja" radarjem, da se točno tam kjer je "kanta" peljete še vzporedno z nekom.

lp, Aleš.

Tole lahko pozabiš... Radar označi tistega ki je meril in je tudi s certifikatom testiran da je meritev opravljena na tistem ki je označen. Če se trije vštric 100 peljejo bo tist ki bo izmerjen plaču pa če se na glavo postaviš.

Če te slika stacionarni radar,mora na sliki biti samo eno vozilo.Tako je po zakonu. :!:

Res je. V našem zakonu jasno piše da mora na sliki biti viden samo eno in točno eno vozilo. Pa lahko imajo oni ne vem kako certificirane radarje.... Zakon veleva svoje in če pridem v konflikt s policajem, se držim tega kar je v zakonu. :)

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Če jul 02, 2009 1:46 pm

imilet1 je napisal/-a:jaz sem se zadnjic mimo peljal nekje 70 km/h. Govorim o LJ obvoznici proti Dolenjskem. Zabliskalo se ni nič. nato sem se zvečer, ko se je stemnilo slučajno ponovno peljal tam in se ustavil na odstavnem pasu cca. 50 m od radarja ter opazoval. Na omejitev 60 so ostali divjali vsaj 100 km/ in ni bilo nobenega bliska-mrtvo. Škatla je na kolesih in ima dve zatemnjeni šipi pravokotne oblike. Kanta za smeti je bila priklenjena...

Samo to mi še povej, kje si ti tam našel odstavni pas? Tam je pospeševalni pas iz primorske smeri, ki se zapre, naprej sta 2 pasova proti dolenski, odstavnega pa nisem opazil...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

najjači
Nov uporabnik

Napisal/-a najjači Če jul 02, 2009 2:15 pm

Ta radar ki stoji pri dolgem mostu gor al kar kole je ze ni aktiviran,.. jaz vozim tam strogo po omejitvah ker ko gres iz primorske znajo stati policaji tam za vogalom. Glede radarja,nič se ne bliska pa grejo drugi udelezenci prometa ccr tm 100km/h . Tako da una "kanta" ne dela.
HONDA CRX Slika

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Če jul 02, 2009 2:25 pm

graal je napisal/-a:
dms je napisal/-a:Če te slika stacionarni radar,mora na sliki biti samo eno vozilo.Tako je po zakonu. :!:

Res je. V našem zakonu jasno piše da mora na sliki biti viden samo eno in točno eno vozilo. Pa lahko imajo oni ne vem kako certificirane radarje.... Zakon veleva svoje in če pridem v konflikt s policajem, se držim tega kar je v zakonu. :)

lp, Aleš.

A mi lahko kateri od vaju pove v katerem členu in v katerem zakonu je to napisano? Ker bi si rad bolj natančno prebral... :D
Slika

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če jul 02, 2009 3:05 pm

Ko te radar slika mora na sliki biti samo eno vozilo in ne dva vozila hkrati.Če sta na sliki dve vozili potem je meritev neregularna.

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Če jul 02, 2009 3:17 pm

sport je napisal/-a:
Škatla je zlo podobna kot unim mobilnim radarjem na koleščkih, samo da na te
škatli nisem opazu da bi pisal na njej radar, pa una dva oknčka sta zelo zatemnjena
tko da se ne vidi v notranjost, niti zabliska se ne.

Če kdo ve ...

L.P. hvala

Tako sem zadnjic opazil na ravbarkomandi. Lahko da je "fake" kanta od darsa, ce se ne motim so jih oni tudi nekaj kupili, a so prazne, jih pa lahko oni postavljajo po mili volji. Vsaj tako je bilo takrat po porocilih. Nevem pa, a se razlikujejo kaj od polnih ali ne.

dms
Novinec

Napisal/-a dms Če jul 02, 2009 3:53 pm

NoFEAR je napisal/-a:
graal je napisal/-a:
dms je napisal/-a:Če te slika stacionarni radar,mora na sliki biti samo eno vozilo.Tako je po zakonu. :!:

lp, Aleš.

A mi lahko kateri od vaju pove v katerem členu in v katerem zakonu je to napisano? Ker bi si rad bolj natančno prebral... :D

V Kama-sutri. Boš moral se pa kar sam malo potrudit pa poiskat.Jaz nikoli nisem za druge domače naloge delal in jih tud ne bom nikoli. ;)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe jul 03, 2009 8:57 am

ponavadi tiste škatle so na mestu...potem pa radarje vsake toliko časa prestavljajo.tako se zavaja šoferje in potem ko zamenjajo na drugo lokacijo, pa že dobijo kerga.

vem da v velenju imamo 1 radar na treh različnih lokacijah in se tedensko menjuje radar iz ene škatle v drugo...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Pe jul 03, 2009 11:30 am

dms je napisal/-a:V Kama-sutri. Boš moral se pa kar sam malo potrudit pa poiskat.Jaz nikoli nisem za druge domače naloge delal in jih tud ne bom nikoli. ;)

Seveda. Ker ne veš, oz. ker to ne piše v nobenem zakonu... Gostilniške govorice in zavajanje na forumu pač. Kot je navada na A.com
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jul 03, 2009 11:52 am

dms je napisal/-a:
V Kama-sutri. Boš moral se pa kar sam malo potrudit pa poiskat.Jaz nikoli nisem za druge domače naloge delal in jih tud ne bom nikoli. ;)

Zajebanc :mrgreen:

dms
Novinec

Napisal/-a dms Pe jul 03, 2009 12:06 pm

NoFEAR je napisal/-a:
dms je napisal/-a:V Kama-sutri. Boš moral se pa kar sam malo potrudit pa poiskat.Jaz nikoli nisem za druge domače naloge delal in jih tud ne bom nikoli. ;)

Seveda. Ker ne veš, oz. ker to ne piše v nobenem zakonu... Gostilniške govorice in zavajanje na forumu pač. Kot je navada na A.com

Zaradi takih ne sposobnih,med katere se lahko tudi sam šteješ,ta forum zgublja na kredibilnosti. Mislim,srat na forumu znate,da bi pa sami kako informacijo poiskal pa ne. Zahtevam javno opravičilo,pa čeprav od gnoja kot si ti.
http://www.policija.si/index.php/pogosta-vpraanja/1172

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Pe jul 03, 2009 12:07 pm

myster je napisal/-a:ponavadi tiste škatle so na mestu...potem pa radarje vsake toliko časa prestavljajo.tako se zavaja šoferje in potem ko zamenjajo na drugo lokacijo, pa že dobijo kerga.

vem da v velenju imamo 1 radar na treh različnih lokacijah in se tedensko menjuje radar iz ene škatle v drugo...

Na katerih lokacijah pa v Velenju,če ni skrivnost?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jul 03, 2009 12:39 pm

dms je napisal/-a:
NoFEAR je napisal/-a:

Zaradi takih ne sposobnih,med katere se lahko tudi sam šteješ,ta forum zgublja na kredibilnosti. Mislim,srat na forumu znate,da bi pa sami kako informacijo poiskal pa ne. Zahtevam javno opravičilo,pa čeprav od gnoja kot si ti.
http://www.policija.si/index.php/pogosta-vpraanja/1172

Umirite se!

Hvala za link!

Smisel (kateregakoli) foruma je tudi v tem, da v enem odgovoru najdejo koristen nasvet mnogi! In to ni "delanje domače naloge enemu", pač pa pomoč mnogim (in hvaležnost mnogih? Morda v obliki opravičila? Sicer pa - tudi če je samo eden, je dovolj). Kaj je narobe s tem?

Dovolj tega prepucavanja!
Zadnjič spremenil esem, dne Pe jul 03, 2009 1:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost