Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Pe jun 19, 2009 12:06 pm

Da ne bo kakšne pomote, da se je to fantu naredilo prvič :evil: :evil:

_benko_ je napisal/-a:Danes sem se peljal skoz naselje nakar vidim policaja, ki sta sedela v avtu in eden je imel v roki radar in meril v mene. Nista pa bila na moji strani vozišča. Zanima me či lahko vseeno dobim kazen po pošti domov ali bi me moral policaj ustavit? Aja pa peljal sem okrog 70km/h ampak ko sem ju zagledal sem hitro pobremzal.

Hvala za odgovore!

In to si naredil s tvojim 1.2 cliotom s dvojnim dtm izpuhom?.......enough said :roll: :roll:

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jun 19, 2009 12:43 pm

Prvič, da so ga dobil, verjetno ;)
Upam da mu bo 'pešhonda' dobra šola za vnaprej..
No escape from the mass mind rape...

mito4556
Nov uporabnik

Napisal/-a mito4556 Pe jun 19, 2009 2:28 pm

Fant je precej precej prekoračil dovoljeno hitrost, tako da odvzem vozniškega dovoljenja ter 1000€ kazni mu ne uidejo. Čez 2 meseca pa bo poba spet na cesti.

Treba pa je vedeti, za kakšen odsek ceste gre. Ogromno je odsekov, kjer je npr. omejitev 50km/h, pa bi lahko normalno peljali 70, 80km/h. Na takih odsekih ga ni junaka, ki bi peljal 50, če pa že je, mu vsi trobijo. Sam mislim, da v takih situacijah "ni težko" prekoračiti dovoljeno hitrost za 20, 30km/h, ampak problem je, ker je potem kazen že kar precejšnja.

Ne pravim, da s tem opravičujem njegovo početje.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe jun 19, 2009 2:45 pm

lenivec je napisal/-a:
Jaka156 je napisal/-a:Če poznaš kakšno znanko (da je tvoja punca), ki je v kratkem rodila, jo probaj pripeljati na sodišče, da je v tistem času ona dobila popadke ampak da ni bilo potem nič resnega in da si drvel do bolnišnice, ker te je skrbelo

pa še naj pove da ji je mogo glasbeno željo izpolnit in se mu je potem še bolj mudilo, ker je mogo pravo pesem najdit

:roll:

..pa po možnosti še v drugo smer, stran od bolnice ;)

zajebal si , kaj češ
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe jun 19, 2009 2:57 pm

mito4556 je napisal/-a:Treba pa je vedeti, za kakšen odsek ceste gre. Ogromno je odsekov, kjer je npr. omejitev 50km/h, pa bi lahko normalno peljali 70, 80km/h. Na takih odsekih ga ni junaka, ki bi peljal 50, če pa že je, mu vsi trobijo. Sam mislim, da v takih situacijah "ni težko" prekoračiti dovoljeno hitrost za 20, 30km/h, ampak problem je, ker je potem kazen že kar precejšnja.

Pa naj trobijo zaradi mene, če imajo že veselje. Zato, da bo nekdo lahko peljal malo hitreje, ker ne ve, kaj je to omejitev, pa jaz ne bom plačeval. Če pa sem pripravljen plačati, pa si tudi postavim mejo, koliko.

Bi pa _benko_lahko povedal, KJE se mu je to zgodilo. V Ljubljani službe na MOL še vedno ne znajo poskrbeti za primerno cestnoprometno signalizacijo na vseh vstopih v naselje. Pa ne samo v Ljubljani, tudi drugje je polno šlamparije na področju označevanja cest (enkrat, ko bom imel čas, se bom morda razpisal na forumu o napakah, ki sem jih sam videl in so očitne).

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe jun 19, 2009 3:28 pm

Hmm odvisno od situacije kako si prekoračil.........recimo če se voziš med vasmi je jasno da se moraš počasi pelat......in je to velika napaka

drugače pa se ti teh 107 lahko kaj hitro zgodi.....recimo po teh cestah od ptuja proti ormožu (ker vidim da si iz ptuja npr. cvetkovci)....kjer je res smotano recimo tam pelaš po ravnici 100 ker je 90 omejitev.....te pa pride bedast kraj ki je dolg samo en ovinek pa malo in moraš zmanjšat na 50......dalje pa je spet 90 omejitev se pravi se pelaš dalje spet realno100 :lol: :lol: in v tem primeru se jaz ne čudim taki hitrosti v naselju......sploh pa če te takoj pri znaku za 50 izmeri :lol: :lol: to me najbolj jezijo taki znaki...pol pa pravijo kak bi se trebalo bencin šparat....seveda se ga ne špara če pa voziš 100 - 50 - 100 ;) :roll: :roll: v takem primeru bi toti trotli morali nastavit 70 znak za moje pojme......v tem primeru te razumem

zerozero

Napisal/-a zerozero Pe jun 19, 2009 4:18 pm

a to si se po svojem naselju tok pelu al tm nekje ko poznaš to?..k tam ko js žvim se tut pelem do 100 sam sm prepričan an d lahk d nebi blo kej=D..drgač pa po celu pa drugje se pa držim omejitev itak..

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jun 19, 2009 4:28 pm

joj ste eni bedaki. pa kaj vi sploh kaj premislite preden odgovorite človeku? Kaj mislite da so v vseh naseljih ceste tako ozke da se še dva vozila ne morata srečat al kaj? tudi sam se vozim 90 km/h ali pa 70km/h kjer je naselje,ko grem z miklavža do ptuja,ker ko se peljem 50km/h odzadi naredim 1 km kolone pa z pecikli me prehitevajo po pločniku. cesta pa dovolj dobra za še večje hitrosti. res folk malo premislite ker niso vsa naselja kmečka ampak skozi nekatera peljejo regionalne ceste ki dopuščajo večje hitrosti in na katerih s to hitrostjo ne ogrožaš nikoga.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe jun 19, 2009 4:39 pm

Patrik_A3: Ker tako kot ti in večina drugih voznikov, ni čudno da nam otroci, bližnji in prijatelji na cesti umirajo ki hodijo v naselju. Naj bo cesta široka za 6 pasov, ampak naselje je naselje. Tukaj so ljudlje ki žovijo in grejo čez cesto in kot ti omenjaš cesto, mislim da tam ni semaforja vsakih 500m. Vsak čas ti lahko kakšen otrok skoči na cesto ti pa ne boš mogel ustavit ker boš vozil 90 na uro. Vseeno je več možnosti da človek preživi trk pri 50 kot pri 90!
Jaz sam raje pustim da me budale prehitevajo kot da v naselju gonim ali pa da prehitevam mi pa še ne pride na pamet. Raje imam čisto vest če se kaj zgodi in da sem vse dal od sebe.
Drugič ti raje premišljeno piši!

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe jun 19, 2009 4:42 pm

Patrik...Omejitve so omejitve! in niso za brez veze! ČE je 50 je 50 in nič več. Če te prehitevajo..pusti budale naj te prehitijo. ČE pa se pol zarad njih pelješ hitreje..si pa isti kot oni.

In če si car in se pelješ 100...se pelji. Samo pol prevzemi odgovornost ane... ;)

In pol ti zbije tak b**** otroka pa reče sej je bla cesta dovol široka za divjat. :roll:
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

_benko_
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a _benko_ Pe jun 19, 2009 4:45 pm

Vidim da se je nabralo kar nekaj odgovorov sicer nekaj pametnih nekaj malo manj. Vem da sem zajebal in sem se s tem sprijaznil rad bi obdržal samo vozniško. Situacija je taka da sem peljal toliko po cesti čez mesto cesta je ravna z velikimi pločniki in kolesarsko stezo. Nikjer okrog ni nikake hiše ki bi lahko bil kakšen otrok. V glavnem poznam primere ki se še bolj hitro vozijo po tej cesti. Ko pa sem jaz divjal ni blo nikogar na pločniku in niti na cesti. Aja pa nimam več cliota.

lp

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe jun 19, 2009 4:46 pm

kaj misliš, da so otroci samo pri hišah. Če je pločnik...so tam tudi ljudje :) Na žalost...začni se učit CPP 8)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 19, 2009 4:51 pm

sami angelčki tule. :roll: .._benko_ zajebal si pa plači, nažalost je pa tko..ni pa nič takega taka hitrost v naselju drgač..

pa ja na 40 sem že priletel 160...sue me :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

_benko_
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a _benko_ Pe jun 19, 2009 4:51 pm

ni blo žive duše nikjer okrog zato sem tak pelo, ponavadi nikoli ne divjam.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Pe jun 19, 2009 5:03 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:Patrik...Omejitve so omejitve! in niso za brez veze! ČE je 50 je 50 in nič več. Če te prehitevajo..pusti budale naj te prehitijo. ČE pa se pol zarad njih pelješ hitreje..si pa isti kot oni.

In če si car in se pelješ 100...se pelji. Samo pol prevzemi odgovornost ane... ;)

In pol ti zbije tak b**** otroka pa reče sej je bla cesta dovol široka za divjat. :roll:

Marsikakšna omejitev je za brezveze, oziroma je vsaj močno pretirana (navzdol seveda) ;). So "naselja" kjer se da voziti 100 brez da bi kogarkoli ogrožal.

@_benko_
Težko verjetno da boš uspel prepričati sodnika, da obdržiš izpit, upam pa, da ti uspe.
(da ne boste spet preveč pametni, nima smisla, da izgubi izpit, čez pol leta ga bo naredil na novo, v vmesnem času se bo najbrž vozil brez, naj raje za kaj bolj pametnega zapravi denar kot pa za policaje in avtošolo, če benko ve, da ni takrat nikogar ogrožal, mu nobena kazen ne bo pomagala, da se bo bolj "varno" vozil, kvečjemu bo vozil počasneje iz "strahu" pred policaji, to pa upam da sami veste, da še nikoli ni bilo varno).

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Pe jun 19, 2009 5:07 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:Patrik...Omejitve so omejitve! in niso za brez veze! ČE je 50 je 50 in nič več. Če te prehitevajo..pusti budale naj te prehitijo. ČE pa se pol zarad njih pelješ hitreje..si pa isti kot oni.

Omejitve so marsikatere brezvezne, kajti danes se avto veliko hitreje lahko pelje in tudi hitreje ustavi, kot pred 15 leti. Omejitve so pa še danes iste!

Kar se tiče odgovornosti, se popolnoma strinjam.

Kar se tiče pa zbijanja otrok, mislim pa da če ti ga zbije nekdo tak, si tudi ti sam enak 'b****' kot si se izrazil, saj si neodgovoren oče, ker otrok nima kaj delati sredi ceste.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe jun 19, 2009 5:26 pm

noj je napisal/-a:

Omejitve so marsikatere brezvezne, kajti danes se avto veliko hitreje lahko pelje in tudi hitreje ustavi, kot pred 15 leti. Omejitve so pa še danes iste!

Kar se tiče odgovornosti, se popolnoma strinjam.

Kar se tiče pa zbijanja otrok, mislim pa da če ti ga zbije nekdo tak, si tudi ti sam enak 'b****' kot si se izrazil, saj si neodgovoren oče, ker otrok nima kaj delati sredi ceste.

tudi avto nima kej delat s 107 km/h na uro v naselju...

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Pe jun 19, 2009 5:28 pm

@_benko_,

verjetno nisi veren pa vseeno ti ne bi škodilo zmolit ene 10 zdravih Marij v zahvalo, da s svojim početjem nisi spravil koga na drug svet. Skrajni čas bi bil, da si začneš pospravljati podstrešje (beri: poišči strokovno pomoč!!!!!)

Če imaš j***a vozit več kot sto v naselju, potem imej še j***a pa plačaj kazen.

Pa res upam, da bo zalegla. Letos jih je taka objestnost že kar nekaj pospravila na drug svet, na žalost tudi nedložnih.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 19, 2009 5:59 pm

ka vam ni jasno da ponekod tudi če je omejitev 50 ni ta omejitev brezveze.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov