obcasnigledalec je napisal/-a:Sem danes šel na primorski konec in se vračam domov proti LJ. Cela gužva na poti, večinoma potovanje okoli 100 km/h, včasih okoli 80. Pa se peljem v koloni okoli 110 km/h mimo tovornjakov in ko gremo mimo vseh tovornjakov grem nazaj na vozni pas. Na prehitevalnem pasu so se vozili še naprej 110 km/h jaz pa sem imel na voznem slab kilometer do naslednjega tovornjaka in sem pospešil na 130 km/h.Vmes prehitim kakih 5-7 avtov, ko pa se dovolj približam tovornjaku vidim plac med enim BMWjem in neko toyoto pa se vključim notri. Pa naredimo stop tukaj:
Sem s tem, da sem zapeljal na vozni pas in pospešil na višjo hitrost kot jo imajo avtomobili na prehitevalnem pasu naredil prekšek? Ali s tem da sem se potem, ko sem šel mimo parih avtov in se nazaj vključil?
Pa gremo naprej. Potem se še naprej peljem v koloni, ko se začne vozniku BMWja za mano trgat. Začne mi blendat in vozit direkt za ritjo. Kam naj se pa umaknem? V tovornjak? Pa še hitreje ne morem ker smo v koloni in je pred mano kakih 10 avtov. Ne bom se pa umaknil vsakič ko grem mimo tovornjakov, ker jih je bilo kakih 5 z okoli 100m prostora med sabo. Ampak seveda, tipo vztrajno blenda in vozi neumno. Enkrat se naredi med mano in njim luknja okoli 100m, ampak mi je čez tri sekundo takoj na riti. Potem ko pa se končno vozni pas sprosti zapeljem na njega in tip stopi po gasu in se mi res na milimeter približa, kot da me hoče dol s ceste zrint, potem pa po gasu in naprej. PACIENT. Pa sem ga videl na približno in ni bil kak mali ćefurček s fotrovim bmwjem, ampak je tipo zgledal poslovno oblečen. In se gre potem spravljat s svojim bmwjem nad enga bogega študenta v srebrnem polotu. Pa kaj mu ni jasno?
GiGi1985 je napisal/-a:obcasnigledalec je napisal/-a:Hmm, samo recimo, 23. člen ZVCP:75. prehitevanje je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;
to ni navezano na avtocesto ampak cesto rezervirano za motorna vozila (se pravi dvopasovnica) Ti se lahko po obvoznici pelješ po desnem pasu hitreje kot na levem.
LP
zlarre_ je napisal/-a:Zakaj nisi mal zabrenzal, da se ti zaleti v avto, pa ga tožiš.....ko dobiš denar pa ga fejst pretepeš.
Meni se je to dogajalo, ko sem imel Puntota 60KM v prometni, ampak je bil predelan na 100KM.![]()
In tudi en revež se mi je prilepil z 318i na rito...sem bil miren in čakal....seveda se nisem hotel umaknit....pred menoj so vozili avti 130km/h.....dokler mi ni počil filem in sem začel spoščat adrenalin. Pohodil sem gas in stopil na odstavni pas kjer sem prehitel vse in njega sem pustil daleč zadaj....nato zmanšal po 2km razlike, da je prišel mimo in pokazal kmetu srednji prst. Tako se dela z loleki.
Vem, da je prekršek in da je visoka kazen.....sam ne prenesem "petelinčkov" v BMWjih.
yani je napisal/-a: Samo jaz pa sem potem zaradi njega avtomatsko tudi v prekršku, pa nisem nič narobe naredil. j*** ga tako je življenje.
Jerch_ je napisal/-a:pač 150 po števcu (ker to še ni kaznivo- z vsemi odbitki)
Jerch_ je napisal/-a:problem so šerifi, ki mislijo da ne obstaja avto od 100-137km/h (zakonskih)
zlarre_ je napisal/-a:Zakaj nisi mal zabrenzal, da se ti zaleti v avto, pa ga tožiš.....ko dobiš denar pa ga fejst pretepeš.
Meni se je to dogajalo, ko sem imel Puntota 60KM v prometni, ampak je bil predelan na 100KM.![]()
In tudi en revež se mi je prilepil z 318i na rito...sem bil miren in čakal....seveda se nisem hotel umaknit....pred menoj so vozili avti 130km/h.....dokler mi ni počil filem in sem začel spoščat adrenalin. Pohodil sem gas in stopil na odstavni pas kjer sem prehitel vse in njega sem pustil daleč zadaj....nato zmanšal po 2km razlike, da je prišel mimo in pokazal kmetu srednji prst. Tako se dela z loleki.
Vem, da je prekršek in da je visoka kazen.....sam ne prenesem "petelinčkov" v BMWjih.
GiGi1985 je napisal/-a:@zajbel
res sreča da so takšne cvetke tule na forumu, ker brez tebe bi bilu svetu dolgčas in nihče se ne bi znal vozit.
Ko boš čez nekaj let polnoleten,pa boš šel delat izpit, boš mogoče znal ločit različne vrste cest. Pa dokler se ne naučiš spoštovat komentarje drugih (to velja tudi za vse ostale komentarje ki si jih citiral in komentiral na neprimeren način) se rajši ne poslužuj tipkovnice.
zajbel je napisal/-a:Škoda, ker vidiš samo napake drugih, kar pa ti počneš narobe je pa vse ok.
zajbel je napisal/-a:Hvala za odgovor. Sicer ne vem, po čem ti sklepaš, da še nism polnoleten in da nimam izpita. Iz tega se pa vidi, da tukaj pišeš tudi bedarije, ki sploh ne držijo.
Še vedno pa nisi odgovoril na vprašanje kaj je obvoznica po zakonu in kakšna pravila tam veljajo?
GiGi1985 je napisal/-a:zajbel je napisal/-a:Hvala za odgovor. Sicer ne vem, po čem ti sklepaš, da še nism polnoleten in da nimam izpita. Iz tega se pa vidi, da tukaj pišeš tudi bedarije, ki sploh ne držijo.
Še vedno pa nisi odgovoril na vprašanje kaj je obvoznica po zakonu in kakšna pravila tam veljajo?
Sklepal sem po tem, da ne veš kaj je AC in kakšna pravila veljajo tam in kaj je cesta z dvema smernima pasovoma namenjena vožnji v eno smer in kaj je cesta rezervirana za motorna vozila.
V kolikor imaš izpit bi to moral vedet, če pa ne, pa priporočam obnovitev znanja. Pa "spotoma" še razišči kam spada obvoznica
LP
Jerch_ je napisal/-a:@ zajbel
nevem kaj si želel povedat.
Jerch_ je napisal/-a:poleg tega, da neveš da obstajajo 3 vrste cest z dvemi ali več pasovi in obvoznice ni med njimi, ker je le ljudsko pojmovanje ene oziroma dveh vrst ceste ali pa celo vseh ponekod (ljubljanska obvoznica ima kategorije AC, ceste rezervirane za.. mariborska pa recimo še tisto tretjo kategorijo, če ma spomin ne vara)
Jerch_ je napisal/-a:neveš tudi koliko se na AC prizna napake in koliko vsak števec laže v plus, če le imaš tehnično izpraven avto. glede na to da GPSe prodajajo že od 80eu naprej bi tudi lahko vedel, da so točni na desetinko in če meni pač števec toliko laže sem to verjetno preveril.
Jerch_ je napisal/-a:pa tudi če nebi in vozim točnih 150 ne spremeni dejstva, da so v sloveniji vozniki ki s svojim početjem (omenil sem le nepreglednost, neodzivnost, napačno pozicioniranje na AC itd..) ogrožajo druge v prepričanju, da so superiorni prav zaradi počasnosti in občutka previdnosti, ki pa na žalost zavaja. si ti morda med njimi in si danes to prvič pomislil?
obcasnigledalec je napisal/-a:zajbel je napisal/-a:Škoda, ker vidiš samo napake drugih, kar pa ti počneš narobe je pa vse ok.
Aha, a zato sem vprašal če je to prekršek? 100% ne vidim svojih napak? Vidim da je to prekršek, tehnično, ampak z logiko se mogoče malo skrega, ker nisem šel na vozni pas zato da bi ljudi prehiteval ampak zato, ker je tako pravilno in so me naučili tako, da se zapelje na vozni pas če je ta dovolj prazen. Sem svoj post tudi razdelil na dva dela zaradi, prvi del je moja napaka, ki je po zakonu prekšek ampak skregan z logiko, drugi del pa pacienti na cesti.
Se ti res zdi da ne vidim svojih napak?
RejmiK je napisal/-a:po slovenskem zakonu ti do 100 km/h-ja odbijejo 5km/h,nad 100km/h-ja pa 7km/h ...tako mam napisan na zapisniku ko me je radar usliku![]()
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov