Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bobetko Sr okt 08, 2003 8:47 pm

s3c sej ti policaj nebo stikal po predalih ampak bo lepo rekel a lahko odprete ta predal dvignete to pokažete kaj je to in zdej če nimaš nč za skrivat mu pokažeš če hočeš bit pa frajer mu pa ni treba sam kaj bo pol sledilo naprej je pa vprašanje tko je blo vsaj v mojem primeru in to ne enkrat ampak skoraj vsako leto ene 3-4 krat

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 Sr okt 08, 2003 9:09 pm

res je ni ti treba pokazat če nočeš al naj ma pa nalog pa naj gleda ampak samo gleda dogaja se tud da ti podtakenjo to se največkrat zgodi če ne pregleduje samo en ker enga imaš na očeh 2 in 3 pa nemorš met

lp...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr okt 08, 2003 9:47 pm

Naceloma je tko, da ce policist sumi kaj nelegalnega lahko pobrska ampak, da se izkaze da temu ni bilo tako lahko ti policista spravis v postopek. Vsekakor ce te prosi pa ce mas vse oke mu pokaz, lahko samo prosi in nic vec dokler nima naloga. (Tko kot je rekel BiMMER) Mene pa kolega so enkrat ustavl nekje za sostrem ko smo lih mel en sestank v poznih urah bogu iza hrbta. Se ni dotaknu avta je samo gledu pa spraseval, pa se to zelo zatezeno. Da ne omenjam roke na orozju. Peh.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr okt 08, 2003 10:01 pm

Potrebno je ločevati Pregled oz. preiskave! Pregled vozila se lahko opravi že če obstaja SUM. Preiskava vozila se lahko opravi samo če obstaja UTEMELJEN SUM in z odbredbo pristojnega sodišča!
Pri utemeljenem sumu je dokazni standard precej višji kot samo pri sumu! In zato se odredbo o preiskavi dobi pri zelo natančnih podatkih oz. če je vrjetno, da se bodo pri preiskavi našli sledovi in predmeti, ki so pomembni za kazenski postopek!

S3C: Pod pokrov motorja ti vsakem primeru lahko pogleda, recimo če obstaja sum, da v vozilo ni nameščen pravilen motor! Sum se potrdi s prehitro vožnjo. Tako da razlogov je dovolj! Ko si omenil punco na cesti Bled-Jesenice: Tipična procesna napaka policije, avto bi morali samo zavarovati in počakati na odredbo za preiskavo vozila. Brez odredbe lahko PUO policije opravi preiskavo v tujem stanovanju ali vozilu samo ob zakonsko določenih znakih po 218 čl. ZKP! Med te znake ne spada zbiranje dokaznega materiala!

AR-146: Kot sem rekel po pravilniku o pooblastilih lahko policist daje ukaze. Kdor ne upošteva zakonitih ukazov lahko policist zoper tako osebo uporabi prisilna sredstva po 19 čl. pravilnika!
Podtikanje dokazov pa vidiš samo v kakšnih nizkoproračunskih hollywoodskih proizvodih!

Nu-NGR: kar si povedal ima dve pomanjklivosti. Policist brez odredbe ne sme nič pobrskat po avtu in policist ne gre v postopek zaradi tega ker ni nič našel.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Sr okt 08, 2003 10:06 pm

Policaj ti ne sme gledat v notranojst avtomobila (razen čez okna)
Ne sme odpret tvojih vrat, ampak potrka po sipi in reče dokumente, prosim!
K reče pokaž opremo ve da boš šel nazaj in boš pokazal prtljažnik (ob tem vidi če si kej pil pa če kej skrivaš-ilegalce), tko da obvezno opremo met v predalu pa jih zajeb...
Če hoče neki brskat lahko sam z nalogom al pa če odpelje avto sam pol morjo bit priče al pa odvetnik. Pa če mu rečeš da boš odvetnika klicu te more čakat 2 uri pol pa lahko razturijo avto.

Sam zdej pa bodte junaki pa ob 2-h zjutri nek bogu zahrbtom k ste sami pametujte policaju oz 3 policajem (k zna en brat en pisat en pa pozna enga k zna brat pa pisat)
o enih zakonih pa ne vem kaj. Vs bo hitr pamet srečala!!! :lol:
Ker bodo uporabili "strokovni" prijem!

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Sr okt 08, 2003 10:09 pm

Dr_S je napisal/-a:Policaj ti ne sme gledat v notranojst avtomobila (razen čez okna)
Ne sme odpret tvojih vrat, ...

No s tem se ne strinjam, ker sem že v tem postu povedal vse z zakonom in pravilnikom določena pooblastila, ki mu to dovoljujejo.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če okt 09, 2003 7:26 am

BiMMER? Pomeni da mu jaz vse pokzem on pa gre brez naloga stikat in brskat po avtu pa kljub temu nic ne najde .. a ni to prekoracitev poooblastil? Pomeni da jaz lahku ukrepam zoper njega?! Rite :P Dvignem telefon nardim dva klica pa ga takoj suspendirajo za obdobje do razjasnitve kwa se je sel? Ti ni blem .. ce mi je to ratal pri italjanski policajih mi bo pri nasih tolk lazje :P

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Če okt 09, 2003 7:49 am

Ja to je pa možno, v tem premieru gre res bolj kot prekoračitev pooblastil za strokovne napake, ki se nebi smele dogajat. Ampak vrjamem, da polivist nebi izgubil službe zaradi tega.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

G-4S

Napisal/-a G-4S Če okt 09, 2003 10:20 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če okt 09, 2003 10:58 am

G-4S je napisal/-a:
Dr_S je napisal/-a:K reče pokaž opremo ve da boš šel nazaj in boš pokazal prtljažnik (ob tem vidi če si kej pil pa če kej skrivaš-ilegalce), tko da obvezno opremo met v predalu pa jih zajeb...

Sam klinc, k morš met potem še rezervno gumo za zicem. Če ne sledi "Pokažite mi rezrvno kolo" in evo, spet moraš iz avta do prtljažnika :lol:

rezervno kolo ni obvezno...imaš lahko tire mobility sistem...(taka mala pakungca) :wink:
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če okt 09, 2003 11:03 am

BiMMER je napisal/-a:Potrebno je ločevati Pregled oz. preiskave! Pregled vozila se lahko opravi že če obstaja SUM.

zdej mi pa prosim razloži kaj se smatra za sum?primer:sm pobrit,zgledam star recmo 18,furam audija in vsakič zgledam policajem sumliv da sm fotru spizdu avto...Ko pokažem prometno in vozniško me vedno preverijo tudi na centrali če so moji podatki točni...
sedaj pa:po kateri logiki sem jaz bolj sumljiv od recimo ene blond bejbe z merami 90x60x90? lahko tudi ona komot šverca zard mene 5 kurdov v prtlažnjiku.
ampak še vedno bom moral jaz pred njo pokazati vse papirje,vso opremo in zaradi mene odpirat havbo!
tu pa po moji presoji ni več logike!
SlikaSlika

G-4S

Napisal/-a G-4S Če okt 09, 2003 11:10 am

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če okt 09, 2003 12:39 pm

G-4S je napisal/-a:
maky je napisal/-a:rezervno kolo ni obvezno...imaš lahko tire mobility sistem...(taka mala pakungca) :wink:

Razlož ti to policaju :wink:

komot...
če nebi vzel avta z dodatno rezervno gumo tudi nebi imel prostora zanjo :wink:
tako da :kiss my ass!!
SlikaSlika

G-4S

Napisal/-a G-4S Če okt 09, 2003 12:45 pm

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če okt 09, 2003 12:46 pm

G-4S je napisal/-a:Vidiš, to je pa nekaj drugega, če majo avti to že tovarniško mišljeno (npr. Meca SLK, Audi A4 očitno :shock: ,...). Da pa dam jest rezervo ven, pa en minipack namesto tega, lahko pa samo še položnico pokasiram :?

jah takoj ko vidijo hondo policaji vejo da bojo lahko kasirali :twisted: :lol: :lol: :lol:
SlikaSlika

G-4S

Napisal/-a G-4S Če okt 09, 2003 12:50 pm

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če okt 09, 2003 12:53 pm

G-4S je napisal/-a:"UP_YOURS MAN!!!!" :lol: :lol: :lol: :P

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mam prav ane? :lol: :lol: :lol: :lol:
SlikaSlika

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Po okt 27, 2003 1:23 pm

še mal za provokacijo:
najbž bo bimmer z veseljem spluval:

naj mi en obrazloži pooblastilo varnostni pregled. kokr vem spada po to pregled osebe, prtljage in vozila.

pa ne mi rečt da tega pooblastila policaj nima.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Re: Pooblastila policije...

Napisal/-a BiMMER Sr dec 10, 2003 9:24 pm

s3c je napisal/-a:Torej, zanima me kakšna pooblastila ima policist, ki izvaja kontrolo prometa! Točneje, ali Ti lahko gleda pod pokrov motorja (glede na to, da je številka šasije na armaturni plošči, obrnjena tako, da se jo bere iz zunanje strani).

Bimmer, predvsem bi rad slišal tvoje mnenje.

Še to, sem lih bral za nazaj mal zadeve, v tej temi smo pozabili omenit pooblastilo, ki ga daje policistu tudi ZVCP in sicer v svojem drugem odstavku 217 čl., citiram: "Voznik MORA na zahtevo policista omogočiti pregled vozila, opreme, naprav in tovora"

Dolenc:
Vranostni pregled je po 31. členu Pravilnika o policijskih pooblastilih:

Varnostni pregled osebe opravi policist tako, da z rokami pretipa površino njenih oblačil.
Policist lahko opravi tudi varnostni pregled stvari in prevoznega sredstva, ki so v neposredni bližini in pod nadzorom osebe, katero varnostno preglejuje.
Če policist pri varnostnem pregledu otipa oziroma najde orožje ali drug nevaren predmet, ga zaseže.

Še mal razlage pri var. pregledu prtljage in prevoznega sredstva: Torej to ne pomeni da lahko kr vsepovprek pretipajo ampak samo stvari, ki so neposredno v bližini osebe, pod nadzorom pa pomeni tako bližino da bi eventuelno lahko s take bližine stvar, ki jo skriva tudi dejansko uporabil ali uničil!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So nov 05, 2005 10:59 pm

Sam tko btw......

Policist je dolžan obrazložiti razloge za ugotavljanje identitete, če oseba to zahteva.

Citat iz zakona....... ampak ko sem jaz bil u postopku ( kao osumljen kaj te vem kaj) sem uprašu po identiteti....... a Pametni policaj mi je začel grozit da bo mi u avto sputil psa..... Seveda jaz ne bi bil jaz če mu neb reku da bo pes najdu sam malco pa še to bo jo pojel :D :D

No po tej izjavi sem jih skor dobu....... postopek pa tak......
Največja fora pa ko je najdu pod sedežem u alu folijo zavito nekaj...... nakar mi izjavi kaj mam not..... jaz pa njemu lepo nazaj da kamot odpre in če sumi karkol nedovoljenga me lahko privede na policijsko postajo....Itak z veseljem odvije češ kaj bo najdu..... in kaj najde?:D:D:D:D Orehovo potico :D:D:D Kok rad se jaz norca delam...... pa če mi premečejo cel avto..... se bom še kr norca delu.
Z moje strani obstaja tud skoraj že opravičen sum da mi policaji gledajo pod prste ( mislim da celo sledijo mojim klicem in internetu...... ampak žal cem kaj lahk in kaj ne..... Lovijo majhno ribico med tem ko jim velikanke ugrejo ( BEntley...........)
Pač nas sistem....... in to jim upam povedat u obraz.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost