Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To okt 06, 2009 1:00 pm

Gorch je napisal/-a:
Emmentaler je napisal/-a:Ne nisem začetnik...
Pa, saj veste tiste fore, je omejitev 90, pa eno križišče in ena hiška pa je omejitev za 20m 50kmh pa potem že spet 90 pa 50, pa 90 itd....
Tam za tistih 20m doben ne zmanjša na 50kmh...pa se celi lajf tam vozim pa ni blo kdaj radarja...a takrat, ob 02h v jutro ko ni blo žive duše nikjer se pa najdejo qurci in me ven postavijo....skozi naselja vozim 50, vedno, nikol ne veš kdaj ti kdo skoči na cesto itd, sam tam pač ni naselje, fakng križišče pa hiška in bus postaja....
Ko mi bo dopizdlo bom šel na upravno enoto pa vprašal uno tetko ko mi je izpit podalšala kako in kaj, kolk lahk dobim...en mora bit na tekočem....

In po čem sklepaš,da bo tetka na upravni vedela kakšno kazen boš ti dobil??!

Tista tetka tam nima pojma. To ve edin policija oz. sodnik za prekrške.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp To okt 06, 2009 1:07 pm

na teh 102km/h prištej 7km7h, ki ti jih odštejejo in odstopanje radarja, kar pomeni okoli 120 po števcu. Kdor pa toliko vozi v naselju zagovarjam, da se vozniške izpite oduzame za stalno.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To okt 06, 2009 1:18 pm

geronimo je napisal/-a:Na žaslost mislim, da boš imel srečo in boš z upoštevanjem tolerance padel pod 50km/h prekoračitev, potem pa te čaka samo 1000€ in 9 pik. Nisi pa povedal ali si voznik začetnik?

?

Napisal je, da so mu namerili 102. Po kateri logiki tule omenjas toleranco? Kako je z denarno kaznijo ne vem (1000 EUR je gotovo, ce ne vec), je pa zagotovo posledica odvzem vozniskega dovoljenja za stalno.

LpF

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To okt 06, 2009 1:53 pm

Se pravi če so se menjale omejitve 90-50-90-50...si tudi tam ko je bilo 90km/h hitrost prekoračil za 12km/h :?: :lol:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To okt 06, 2009 2:33 pm

Pričakuj 1000€ denarne kazni - oz. 500 za takojšnje plačilo, 9 točk ter prepoved vožnje za 1 mesec. Toleranca meritev je cca 5 km/h, kar bo pisalo tudi v policijskem poročilu (pričakuj ga čez x mesecev, ko ga uspejo napisati). Pri prekoračitvi v naselju za 50 km/h pa bi ti avtomatično pripadalo 18 točk ter odvzem izpita.
Pri večjih prekrških policija prekrškarja pošlje takoj k sodniku za prekrške - kar je pravilno, da ni "neprimernih" poskusov prepričevanja policista. Podpišeš nič, policist pa mora ob težjem prekršku opraviti alkotest. Kasneje imaš možnost zagovora pri sodniku, opravičljive okoliščine so lahko nekaznovanost v preteklosti, ipd. Sodnika pričakuj čez x mesecev, čeprav so v zadnjem času zelo pospešili primere iz področja prometnih prekrškov - ponavadi ne poznajo milosti.
Žal naš sistem dopušča takšne anomalije, da ti takoj pošljejo položnico za plačilo, obvestilo o prepovedi vožnje pa prekrškar ponavadi dobi ob koncu prestajanja kazni. Tako se je že zgodilo, da je marsikdo nevedoč vozil, ne da bi vedel, da že traja obdobje prepovedi vožnje!!! Država ima pač rajši takojšnje plačnike, za prepoved vožnje se jim j...

Konec koncev, upam da bo kazen vsaj malenkostno vzgojna, vedoč da ni omejitev zaradi radarjev ali "inkasantov" - beri policistov :-) Sam vedno podzavestno zmanjšam hitrost, misleč na kakšnega otroka, ki skoči na cesto - še najbolj v okolici svojega doma, kjer najbolj pade pozornost voznikov.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino To okt 06, 2009 2:57 pm

Na 102 je 5 kmh tolerance.Torej je to 97kmh.Za to je zagrožena kazen minimalno 1000 €,9 pik in odvzem vozniške za 1 mesec.Polovičk pri sodniku ni,razen če je v novem zakonu spet kaj novega.Prejel boš zapisnik o pošti in obrazložitev o postopku.Lahko se odločiš za pisni zagovor,ustni zagovor pri sodniku (z odvetnikom ali brez).Če se ne odločiš za nič od tega,ti sodijo brez tebe.Pri sodniku lahko dosežeš le to,da ti da plačilo na obroke in, če nisi imel kakšnih grehov od prej da ti ne odvzamejo vozniške za 1 mesec.Če nimaš res kakšnih utemeljenih argumentov,da je bila meritev napačna(v kar zelo močno dvomim),potem pač pričakuj kazen.

Če je pa bila tvoja hitrost 102 kmh z upoštevanjem tolerance,potem pa dobiš 1000€ kazni in 18 pik (s tem ti tudi prenega veljati vozniška).

Lahko da boš dobil zapisnik,oz. obtožnico čez teden,mesec,leto,...

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To okt 06, 2009 3:19 pm

rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To okt 06, 2009 4:07 pm

sam res je kretenov še na cestah...
dans gledam iz trgovine na mariborski, nekdo z bmw 6 tišči na polno zagotovo čez 120 na 50 omejitvi.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To okt 06, 2009 4:09 pm

mire je napisal/-a:primozek68
O tem, sem jst govoril.
http://24ur.com/novice/slovenija/med-ra ... -manj.html

Dejte dejte. Na 24ur samo bučke prodajajo. Noben neve koliko denarja steče v državno 'blagajno'. Kateri k****n pa bi povedal lopovu koliko denarja ima doma, pa kje ga ima spravlenga. To s policaji je bilo le pesek v oči narodu, oz da bo 3/4 folka v Sloveniji spremenilo mnenje o Policiji. In ta denar negre v državne blagajne, ampak v denarne nagrade raznim Šrotom, bavčarjem, raznim voluharjem, ki niso zaslužili 100€ na roke, niti da bi pri tem malo zašvicali. Poleg tega pa temu ni noben primerno izobražen.

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp To okt 06, 2009 9:44 pm

Do 100km/h je 5km/h, nad 100km/h pa 7km/h tolerance, ki ti jo že takoj odštejejo.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel To okt 06, 2009 10:38 pm

Emmentaler je napisal/-a:ni blo žive duše nikjer

Kako, da ne, če so bili policaji tam?

Emmentaler je napisal/-a:sam tam pač ni naselje

Če ni naselje, kaj se pol sekiraš. Potem si prekoračil hitrost samo za 10 km/h in ne bo kazni.
Ali pa je mogoče to, da ni naselje samo tvoje opravičilo za divjanje?

Emmentaler je napisal/-a:Mislim...glih danes sem gledal po 24h...So tipu ki je vozil pijan brez izpita, v neregestriranem vozilo, ki je poskušal pobegnit, naložili 1500€.....pa je zihr bolj ogrožal promet, pa xxxx x prekoračil hitrost kot js....

Dobra tolažba, a ne? Pa zadnjič je en peljal v nasprotno smer po AC in v primerjavi z njim res mogoče manj orožaš promet. Ali pa tudi ne. Ti si za vzor raje izberi normalne voznike, ne pa ene ko o njih slišiš na 24 ur.

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Sharona055 Sr okt 07, 2009 5:14 pm

(7) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju, se kaznuje za prekršek z globo:
d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 1.000 eurov. Enako se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.
(8) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka, se izreče vozniku motornega vozila, ki v naselju prekorači dovoljeno hitrost za več kot 50 km/h, ali v območju za pešce, v območju umirjenega prometa oziroma v območju omejene hitrosti za več kot 30 km/h, poleg globe določene v prejšnjem odstavku tudi 18 kazenskih točk.

ne vem, če se boš tu lahko rešil odvzema...

Emmentaler
Nov uporabnik

Napisal/-a Emmentaler Če okt 08, 2009 12:07 pm

Pa ok, da bom brez izpita sem se sprejaznil..Če če bi imel na izbiro da dobim večjo € kazen in 17 pik, bi raje da dobim videl da dobim manjšo kazen in mi poberejo izpit...Izpit
z 17 pikam je skoraj da neuporaben...ma nima veze...če po cifra do 1500€ bom preživo, če bo pa 2500€ kot so mi eni govorli bo pa jeba...j*** ga sam sem si kriv, prav mi je...
Ali ve kdo kaj če greš delat izpit v tujino?? Ker, to je skregano z vsem, da ti zaradi ene napake gre izpit, saj vozit tak znaš, bi blo bolje da ti dajo prepoved 1 leto, pa denarno kazen...Smo edini v EU ko morš ponavljat izpit...kar znaš tak znaš...
Zato sprašujem glede delanja v tujini, nprAU...Kelega mi je pravil da dobiš nek moder izpit, ki naj bi veljal po malo drugačnih zakonih, in ti ga naj nebi mogli kar tako vzet...čeprav to ni verodostojno, to so lahko sam govorice, zato sprašujem?

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če okt 08, 2009 12:28 pm

Emmentaler, polno traparij je v tvojem postu, oprosti.

- enkratni odvzem 17 tock kolikor vem, ne obstaja? Imas 9 in naslednjega, 18 (torej vse).
- kako mislis, da je izpit s samo eno preostalo tocko neuporaben? Nihce ti ne brani, da ne vozis po predpisih...
- izpit ti gre zaradi hudimano velike "napake" mojster. To, da si se pripeljal v / skozi naselje s hitrostjo, ki je za 100% visja od najvisje dovoljene zgovorno prica o tem, da ti teorija CPP ni jasna.

Se pa strinjam, da tole ni blag udarec in ga ne privoscim nikomur. Zelim ti cimprejsnje okrevanje od tega in pa predvsem upam, da te je spametovalo...

Lp

Frane

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če okt 08, 2009 12:58 pm

Emmentaler je napisal/-a:...Smo edini v EU ko morš ponavljat izpit...kar znaš tak znaš...

Hm, poskušaj takšen prekršek napraviti kje drugje na zahodu (kakšna Finska, mogoče)...da ne omenjam kakšnih ZDA. Mislim, da bi pristal direktno v zaporu, zagovarjal pa bi se kasneje, posledice svoje "neumnosti" pa bi občutil še nekaj časa. Tudi pri razgovorih za službo.

In, zakaj za hudiča, se je potrebno zgovarjati na x faktorjev, nihče pa si ne prizna in si ne reče: "Ok, zaj...al sem in plačam za svojo neumnost ter upam, da je ne ponovim!" Mislim, da imamo še vedno hudičevo premile kazni za najhujše prekrške (omenjena hitrost pač velja v EU in še marsikje za hud prekršek). Potem pa poslušamo zgodbice voznikov, ki so zbili pešca na prehodu do smrti ter njihove zgodbice, kako jih je zaslepilo sonce, brez minimalne omembe, kako jih peče vest.

Glede Zakona o varnosti cestnega prometa pa povezava: http://www.varnostvprometu.org/ZVCP_brosura1.pdf

Uporabniški avatar
Skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a Skeleton Če okt 08, 2009 1:11 pm

Če je bila hitrost na radarju, ki ti ga je pokazal 102 km/h, potem se odšteje tolerance 7 km/h, kar pomeni da si vozil 95 km/h in to bo policija napisala v predlog na sodišče zoper tebe. Na kraju se napišejo samo tvoji podatki in podatki o vozilu, ki se potrebujejo za sestavo predloga, podpisati ni treba ničesar. Sodnik ti bo naložil plačilo globe v znesku 1000 EUR in 9 kazenskih točk + 60 EUR stroškov postopka. Torej plačati boš moral 1060 EUR in tu ni polovične kazni če plačaš v 16 dneh. Tko da bo treba plačat polno globo, lahko pa se zmeniš da boš odplačal v obrokih. Dobil boš tudi 1 mesec prepovedi vožnje, če bo sodnik dobre volje pa če boš imel kakšno olajševalno okoliščino (kej pojamral), pa lahko odneseš tudi brez meseca prepovedi. Stalnega odvzema VD-ja za tole hitrost še ni!
"One shot One kill"

Emmentaler
Nov uporabnik

Napisal/-a Emmentaler Če okt 08, 2009 9:21 pm

Ja ka taj, hvala vsem za odgovore, zdaj vsaj vem koliko lahko pričakujem, če je res tako bom imel skupno 13pik in globo...
Pa ne me narobe zastopit, tu nisem zato da bi cmevkav in iskal tolažbo, sem večkrat napisal da mi je prav, ker sem pač bil b****, zato prevzemam popolno odgovornost...Jezlo me je samo ker so mi pravli da bom dobil 18 pik in 2500€ ali več...
Tak da, po pameti ;)

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Če okt 08, 2009 9:55 pm

Emmentaler je napisal/-a:Ja ka taj, hvala vsem za odgovore, zdaj vsaj vem koliko lahko pričakujem, če je res tako bom imel skupno 13pik in globo...
Pa ne me narobe zastopit, tu nisem zato da bi cmevkav in iskal tolažbo, sem večkrat napisal da mi je prav, ker sem pač bil b****, zato prevzemam popolno odgovornost...Jezlo me je samo ker so mi pravli da bom dobil 18 pik in 2500€ ali več...
Tak da, po pameti ;)

Globa naj bi bila 1000€ plus 18pik:

http://www.uradni-list.si/1/content?id=86881

32. člen zvcp.
Zdaj že objavlam občasno

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če okt 08, 2009 10:02 pm

a ne obstaja za taka vprašanja nek sindikat al nekaj podobnega? društvo za zaščito voznikov or something like that? :oops:
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Pe okt 09, 2009 6:02 am

pred namo se boš šetal s tablo en teden od 7:00 do 15:00 z napisom:v naselju sem vozil vec ko 100 km/h in skoraj ubil policista. Tega sigurno nisi naredil 1. in to se ne zgodi kar tako, ampak zavestno. Takih divjakov je še velik in še več jih bo....nimam nič proti tebi ampak odkar me je b****r v coni 30km/h na prehodu za pešce skoraj ubil, saj je vozil sigurno 80 km/h ali vec, imam take ljudi v posebnem predalčku! Odvzem izpita je definitivno premalo, ampak to itak ne pomaga, ker se bos vozil brez in predstavljal kot druga oseba.
Če bi bilo takih manj, bi bilo normalnih več :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov