Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So nov 07, 2009 12:23 am

V ponedeljek grem in bom zahteval slike in drugega doktorja za mnenje. Pravtako bom nesel zraven skopirano kartoteko, da se bo videlo da nimam od prej poškodb kolena. Prej se bom dogovoril z pravnikom kako in kaj moram rečt, in če mi ne spremenijo oz. dopolnijo poškodbenega lista z ustrezno diagnozo, kot se vidi na slikah (jasno se vidi da je kost poškodovana.vsak laik bi videl) gremo naprej.

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing So nov 07, 2009 1:06 pm

jst bi si tudi sposodil temo za eno vprašanje upam da ne zameriš , zanima me kakšno odškodnino lahko iztržiš če maš zlomlejno roko namreč bil sm na 2 oprecijak kjer so mo vstavli vijake in ploščico vsaga skup sm bil 8dni v bolnišnici in ikrog 5 mesecev na bolniški

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So nov 07, 2009 1:26 pm

Pufufufuf:D

Jurja do 2 dobiš če imaš samo longeto gor brez kakršnih kolih zlomov. Ugibam da z dobrim odvetnikom preko 10k

dms
Novinec

Napisal/-a dms So nov 07, 2009 2:48 pm

nejcracing je napisal/-a:jst bi si tudi sposodil temo za eno vprašanje upam da ne zameriš , zanima me kakšno odškodnino lahko iztržiš če maš zlomlejno roko namreč bil sm na 2 oprecijak kjer so mo vstavli vijake in ploščico vsaga skup sm bil 8dni v bolnišnici in ikrog 5 mesecev na bolniški

Ugibam. 10-15 tisoč. Pač je to primerjalna ocena iz ostalih zahtevkov oz. sodne prakse. In ne,nisem odvetnik. Sam dobro znam uporabljati internet.

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST So nov 07, 2009 5:55 pm

Glede na diagnoze ne gre za resne poškodbe... Pa tudi ne vem, zakaj so ti dali longeto za nogo... jaz je ne bi dal.

Ti nisi zdravnik.

To veš ker?
Mogoče se je bal rečt: Nič ti ni pejt domov, ker v primeru da bi potem bilo kaj lahko našpuka. Zdaj pa če mi drug zdravnik da drugačno diagnozo pa bo našpukal v vsakem primeru.
Negre mi toliko za odškodnino itd. ampak slabo pozdravljene poškodbe na kolenu pa mislim da si nobeden ne želi.

Sodeč po tvojem prvem postu ni bilo problem koleno...
Sicer pa, kako si si poškodoval koleno? Si z njim udaril v armaturno ploščo? Si bil privezan? Kakšna je bila hitrost ob trku? Se je potniška kabina deformirala in je bila armatura bližje sedežu kot sicer?
Načelno je tako, da če si sedel normalno in bil privezan in in prišlo do deformacije kabine je malo možnosti, da koleno zadanje v armaturko... druga možnost je, da si imel stegnjeno nogo zaradi bremzanja... ampak potem takem si moral prileteti z ogromno hitrostjo, da bi prišlo do resne poškodbe kolena.

LP U

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So nov 07, 2009 6:00 pm

Namesto na bremzo sem stegnil nogo pod pedalko, nevem kak mi je ratalo, od vžigalnika levo je zlomljen predal, zgleda sem ga z kolenom. Zaletel sem se pri 50-60 na uro v praktično stoječ avto.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po nov 16, 2009 1:18 am

Ob pregledu so mi sneli gips in sedaj je takole:
Pri pregledu je desno koleno brez izliva, gibljivo 0-130°. Nestabilnosti klin. ne najdem. Tipati je patelofem. krepitacije tako denso kot tudi levo

RTG d. kolena: Videti je senco, ki bi lahko bila osteohondalna lezija.

RTG polstranski posnetki:videti je spremembo na med. kondilu femorja na sklepni površini, izgleda kot da gre za osteohondalno lezijo.

TH: Zaradi razjasnitve ga napotimo na MR desnega kolena.

Moje stanje: Po stopnicah prestopam stopnico za stopnico, ker me navzdol po stopnicah ali klancu pika v kolenu za znoret, opažam tudi nestabilnost kolena, počep je nemogoč razen če vso težo prevesim na levo nogo. Avta ne vozim, ker nemorem stisnit bremze ne gasa.

Nevem al se zdravniki norce delajo al res naj čakam zdaj 4-6 mesecev na MR kolena da ugotovijo kaj je narobe :?

Nemorem vozit, hodit normalno, športat, če sedim me boli, če ležim me boli. Lahko je zdravniku ocenjevat gibljivost itd. če koleno ni pod pritiskom ko ležiš. Jutri grem k moji zdravnici in bom preprosto rekel:"boli me". To je vse kar lahko rečem in na vsakem poškodbenem listu piše da v primeru težav naj stopim do izbranega zdravnika. To pravico pa imam in se ne umaknem iz ordinacije doker mi ne pomagajo. V kolikor me napoti domov pa grem zvečer na UKC in bom rekel:"prišel sem ker me boli koleno, tu imate poškodbeni list, spodaj piše v primeru težav naj grem k zravniku, izbrana zdravnica noče pomagat, zdaj pa sem tu!"

Vseeno mi je za vse, zdravniki so da pomagajo in jutri bom naredil konec bedarijam, v takem stanju nemorem čakat pol leta na magnetno resonanco, to je dejstvo da moram hodit na fax avta pa nemorem vozit, avtobus nima vez zvečer, sploh pa nemorem izstopat iz tiste visoke stopnice. Dejstvo je da zdravnik postavlja diagnozo ne pa da piše "lahko bi bilo" "videti je kot da je", briga me kaj bi lahko bilo, naj naredijo da nebo bolelo. 1x sem bil pri moji zdravnici pa dobil LEKADOL, drugič se me nebo znebila tak lahko.

Zaključek: Plačujemo zavarovanje, če te kaj boli to ni "normalno" in je zdravnik zato da pomaga. Mene ne briga kako in kaj, lahko mi odprejo koleno, menjajo, vseeno mi je kaj delajo, vsaj da lahko hodim in spim. In sedaj dokler bom dobival liste na katerih piše "v primeru težav obiščite zdravnika" bom pa hodil k zdravniku večkrat na dan če je treba.

Če bom mel decemberske praznike "zajebane" pa gremo v medije jim bom vnaprej povedal, pa bom javno povprašal če mi lahko kdo pomaga z vsemi imeni in priimki kateri so bili meni _nesposobni pomagat

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po nov 16, 2009 9:12 am

A tok se čaka na MR? :shock: 4 do 5 mesecev vsakdanjega življenja s potencialno poškodovanim kolenom je neumnost. Slabo si to citiral; tu kolikor vidim, pravijo, da sumijo poškodbe hrustanca na stegnenici? Pogačica ter mečnicain golenica pa so vredu, oz. hrustanci na njej? Pa si imel vodo v kolenu? Aja, kolikor razumem, si udarec doživel z iztegnjeno nogo? V kolikor si, sem praktično brez dvomov, da si si poškodoval sklepni hrustanec. Dva kolega, udarec z iztegnjeno nogo pri manjših obremenitvah, kot si jih doživel ti (cca 50 km/h), poškodbe sklepnega hrustanca. Eden se je moral odpovedati nogometu. V obeh primerih je bilo okrevanje dolgotrajno, koleno pa boleče precej dolgo. Že res, da sta se lahko gibala, ampak na tek in podobno je bilo treba pozabit. Po stopnicah lepo počasi ena za drugo. Nakar prideta na vrsto za operacijo in zgodba se po novi. Da ne omenjam občutljivosti kolena. Bolj kot denar, naj te terenutno skrbi koleno. Pojdi k zdravnici in se pozanimaj, kako bi se dalo stvari pospešiti, kolena se na žalost ne da zamenjati (kot kolk na primer - šalo na stran). Za odškodnino imaš 3 leta časa, po treh letih zadeva zastara - če boš začel naslednje leto tožit, ne bo težav.

PS: pozabil omenit: pri obeh poškodbe vidne šele na slikah magnetne resonance.

PS2: problem je, ker naši zdravniki to počno z distanco; zadev ne izključijo niti potrdijo, da se zavarujejo (in jih tudi razumem, zaradi "Američanov"); do pred kratkim sem bil prepričan, da produciramo kvalitetne zdravnike... No, jih - gredo v tujino, nadaljujejo specializacijo in se spustijo v raziskovalne vode (to zadnje počne kolega, ki je po moje edini, ki bi mu zaupal svojo glavo na mizi, če bi seveda šel v to smer). To kar ostane v praktični medicini, je pa bolj tako tako - če lahko ocenjujem po sedanji generaciji študentov (jih poznam kar nekaj).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po nov 16, 2009 11:36 am

Kaj pa če sam plačaš MR? Na vrsti boš garantirano prej, znesek pa bi ti po mojem tudi morala potem povrnit zavarovalnica poleg odškodnine. Zelo drago verjetno ni.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po nov 16, 2009 11:53 am

Tega v naši državi nebom nikoli razumel. Če plačaš si takoj na vrsti, če pa si skoraj invalid zarad poškodbe pa nemoreš priti na vrsto.

Lih se spravljam z zdravnici in kot sem zgoraj napisal, če po liniji najmanjšega truda pošlje domov, grem zvečer v Maribor na kliniko da ne zdržim teh bolečin. Danes sem bedel do 5 zjutraj in v zrak gledal, analgetiki ne pomagajo in sploh se nemislim zastrupljat zaradi zdravnikov.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po nov 16, 2009 1:44 pm

Jah, je neumnost, pri zobarjih isto. Ampak zdravje je pa tud nekaj vredno, pač plačaš, če imaš. Seveda pa to s pridom izkoriščajo :evil:

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po nov 16, 2009 1:57 pm

Problem je rešen, vsaj za 1x.

Naročen danes ob 15:30 fizioterapevtu in bomo začeli z različnimi terapijami probavat, ena serija enih če nebo ok druge, do MR. Samo pravi pristop moraš pokazat
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov