Ob pregledu so mi sneli gips in sedaj je takole:
Pri pregledu je desno koleno brez izliva, gibljivo 0-130°. Nestabilnosti klin. ne najdem. Tipati je patelofem. krepitacije tako denso kot tudi levo
RTG d. kolena: Videti je senco, ki bi lahko bila osteohondalna lezija.
RTG polstranski posnetki:videti je spremembo na med. kondilu femorja na sklepni površini, izgleda kot da gre za osteohondalno lezijo.
TH: Zaradi razjasnitve ga napotimo na MR desnega kolena.
Moje stanje: Po stopnicah prestopam stopnico za stopnico, ker me navzdol po stopnicah ali klancu pika v kolenu za znoret, opažam tudi nestabilnost kolena, počep je nemogoč razen če vso težo prevesim na levo nogo. Avta ne vozim, ker nemorem stisnit bremze ne gasa.
Nevem al se zdravniki norce delajo al res naj čakam zdaj 4-6 mesecev na MR kolena da ugotovijo kaj je narobe
Nemorem vozit, hodit normalno, športat, če sedim me boli, če ležim me boli. Lahko je zdravniku ocenjevat gibljivost itd. če koleno ni pod pritiskom ko ležiš. Jutri grem k moji zdravnici in bom preprosto rekel:"boli me". To je vse kar lahko rečem in na vsakem poškodbenem listu piše da v primeru težav naj stopim do izbranega zdravnika. To pravico pa imam in se ne umaknem iz ordinacije doker mi ne pomagajo. V kolikor me napoti domov pa grem zvečer na UKC in bom rekel:"prišel sem ker me boli koleno, tu imate poškodbeni list, spodaj piše v primeru težav naj grem k zravniku, izbrana zdravnica noče pomagat, zdaj pa sem tu!"
Vseeno mi je za vse, zdravniki so da pomagajo in jutri bom naredil konec bedarijam, v takem stanju nemorem čakat pol leta na magnetno resonanco, to je dejstvo da moram hodit na fax avta pa nemorem vozit, avtobus nima vez zvečer, sploh pa nemorem izstopat iz tiste visoke stopnice. Dejstvo je da zdravnik postavlja diagnozo ne pa da piše "lahko bi bilo" "videti je kot da je", briga me kaj bi lahko bilo, naj naredijo da nebo bolelo. 1x sem bil pri moji zdravnici pa dobil LEKADOL, drugič se me nebo znebila tak lahko.
Zaključek: Plačujemo zavarovanje, če te kaj boli to ni "normalno" in je zdravnik zato da pomaga. Mene ne briga kako in kaj, lahko mi odprejo koleno, menjajo, vseeno mi je kaj delajo, vsaj da lahko hodim in spim. In sedaj dokler bom dobival liste na katerih piše "v primeru težav obiščite zdravnika" bom pa hodil k zdravniku večkrat na dan če je treba.
Če bom mel decemberske praznike "zajebane" pa gremo v medije jim bom vnaprej povedal, pa bom javno povprašal če mi lahko kdo pomaga z vsemi imeni in priimki kateri so bili meni _nesposobni pomagat