Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To nov 17, 2009 5:19 pm

AO+ pride v poštev, če si povzročitelj nesreče, v tvojem primeru boš dobil odškodnino za bolečine iz AO od voznice.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 To nov 17, 2009 5:34 pm

a ne me basat, no! :? res škoda...samo da teb ni nič hujšega.
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To nov 17, 2009 5:50 pm

Če bi bil originalen Williams in če bi ti znal vrtet jezik ti avta ne more ocenit kot navadnega Cliota ampak ga cenijo po tržni vrednosti,ker bi bil redko vozilo,tako pa ker je pač navaden Clio 1.8 16V je pa po eurotaxu vreden kolikor pač je in dobiš zanj polovico vrednosti po Eurotaxu na žalost.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To nov 17, 2009 5:53 pm

in koliko je po tvojem mnenju wiliams več vreden od navadnega starga cliota? seveda po evrotaxu.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To nov 17, 2009 5:53 pm

Sem zdele videl da je školjka od Williamsa (upam da to piše v prometni) tako da ali naj gledajo po eurotaxu za Williamsa (če je sploh not) drugače pa tržna vrednost vozila.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To nov 17, 2009 5:57 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:in koliko je po tvojem mnenju wiliams več vreden od navadnega starga cliota? seveda po evrotaxu.
Je mel znanec enak problem z Golfom II Rallye ko mu ga je hotel cenilec ocenit po Eurotaxu kot golfa JX (rallya sploh ni v eurotaxu) na koncu je potegnil samo za avto 6000€ za poškodbe še čaka.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To nov 17, 2009 5:59 pm

A fric?
Sex turns gay people into Mexicans.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To nov 17, 2009 6:09 pm

tz

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To nov 17, 2009 7:18 pm

Sam da ni tzl.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po nov 23, 2009 11:19 pm

nekaj me še zanima. Zadnje čase premlevam in premlevam stvar. Ne gre mi v račun, kako je možno, da čeprav nisem kriv, moram nositi na ramenih vse stroške, ki nastajajo z avtom, ki je dejansko nevozen. Prav tako imam plačano registracijo, cestnino... Uporabljam drugo vozilo, ki ni v moji lasti, se pravi da si ga moram izposojati. Kdo krije stroške ki nastajajo z urejanjem papirologije?

Zakaj ni tako preprosto, da ob karambolu vozilo preprosto odpeljejo... ko je vozilo popravljeno ga dobiš in je to to.

skratka podn od podna. :? Onemogoča mi 10 tisoč stvari, ki jih moram prav tako opravlati, čeprav nimam osebnega prevoznega sredstva. Avtobus v mnogih mojih primerih odpade..
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

dms
Novinec

Napisal/-a dms Po nov 23, 2009 11:57 pm

Bodi srečen,da ni tako,da ti po trku vozilo odpeljejo in če je ocenjen totalka direkt v prešo. :lol:
No,drugače pa škoda cliota,pa upam da bo vse OK s tabo. ;)

BeerBelly
Nov uporabnik

Napisal/-a BeerBelly To nov 24, 2009 8:52 am

Žiiga je napisal/-a:nekaj me še zanima. Zadnje čase premlevam in premlevam stvar. Ne gre mi v račun, kako je možno, da čeprav nisem kriv, moram nositi na ramenih vse stroške, ki nastajajo z avtom, ki je dejansko nevozen. Prav tako imam plačano registracijo, cestnino... Uporabljam drugo vozilo, ki ni v moji lasti, se pravi da si ga moram izposojati. Kdo krije stroške ki nastajajo z urejanjem papirologije?

Zakaj ni tako preprosto, da ob karambolu vozilo preprosto odpeljejo... ko je vozilo popravljeno ga dobiš in je to to.

skratka podn od podna. :? Onemogoča mi 10 tisoč stvari, ki jih moram prav tako opravlati, čeprav nimam osebnega prevoznega sredstva. Avtobus v mnogih mojih primerih odpade..

Točno to. Sam sem bil v podobni situaciji kakšen dober mesec nazaj. Imel prometno, nič kriv, avto ocenjen kot totalka in vse letanje in urejanje papirjev pade name. Za moje pojme je to zgrešena logika. Povzročitelj bi moral biti tisti, ki bi skakal okoli tebe in te prosil če lahko kaj podpišeš oz. bi moralo biti njemu v interesu da se zadeva čimprej zaključi.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če dec 10, 2009 6:00 pm

Hja, fantje, tako je.
Sem v zelo pdoobni situaciji !
Imel prometno, nič kriv.. avto ocenjen totalka - zavarovalnica ponuja 5500€ po Eurotaxu je avto vreden cca 7000€ ! Meni pač ni jasno ?!?
Zakaj mi zavarovalnica ne povrne vrednost avta vrednega PRED nesrečo. Ne pa da vzame ceno po eurotaxu ki je itak svinjska potem pa ti od te uboge cene kar nekaj odbija.
Edino kar nevem (se moram pozanimat) je to da če mi zavarovalnica izplača 5500€ ali mi ostane še avto? Ker vseeno bi se dalo za avto v trenutnem stanju iztržit kakih 3000€.

Poleg tega pa še zelo trpi moje zdravje.. Žiga in vsi ostali, jamrajte pa kopirajte izvide, napotnice, .. nakonc pa k odvetniku. Upam da nakoncu dobim usaj toliko da si kupim nek normalen avto.
kaj naj sicer s 5500€ ? Niti takega si nemorem kupiti kot sem ga imel..

Dokler jim lepo plačuješ full kasko ipd. po 700€ letno je uredu.. ko je treba sklenit zavarovanje so vsi sladki ko pa je treba kaj povrnit te pa nihče noče niti videt !

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če dec 10, 2009 6:13 pm

Bodi vesel da ti tolk ponujajo, ponavadi še manj dajo. Bi na tvojem mestu vzel tolk, pa avto prodal za 2 tisoč evrov, odvisno kolk je poškodovan. Za dele bo dober in se bo nekdo našel ki ga bo uzel. Ponavadi ponujajo 1000 evrov, ampak ne popuščat, pa tudi razumno ceno dat. Eni celo dajo tudi čez 4 tisoč evrov dost razbit nevozen avto, le zato ker je dve leti star. Nov pa recimo pride okol 7 tisoč, ok razumem da hočejo zaslužit, ampak vseen.
Pa če bi ti zavarovalnica dala ceno pred nesrečo, pa še ti prodaš razbit avto, bi pošteno zaslužil :)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če dec 10, 2009 6:21 pm

Jaz raje vidim da mi dajo vrednost avta pred nesrečo pa si avto odpeljejo. S prodajo so same sitnosti.
Avto sploh ni v tako slabem stanju - motor je praktično nedotakjen. Sta pa oba airbaga zunaj in pa sprednji del plastika - odbijač z lučmi, meglenkami in havbo demolirano.

Moram se še pozanimati ali mi ob ceni 5500€ pustijo tudi avto, to bi bilo še nekako sprejemljivo, čeprav ne želim sitnosti s prodajo.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Po dec 14, 2009 3:56 pm

za 18 let star avto sem si izboril 1800€ izplačila :) Splačalo se je težiti do onemoglosti.

Sedaj pa me zanima, če ima kdo kakšen podatek koliko je rok izplačila od podpisa pogodbe, da se strinjaš z višino izplačila.
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po dec 14, 2009 4:46 pm

Hah :D
Žiga, ne res, kako ti je to uspelo ?
Potem moram jaz za svojega 10 000€ :lol:

Čestitam ;)
Za nakazilo ti pa mora pisat v pogodbi, koliko časa traja.

Aja še to, avto ti ostane ?

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Po dec 14, 2009 4:52 pm

Kako mi je uspelo?

Vsak dan sem cenilca klical po 2x, bil skoraj vsak dan tudi tolikokrat osebno pri njemu, če pa nisem imel časa je pa dobival moje emaile. Skratka jaz sem stopil do pooblaščenega kleparja in ličarja od zavarovalnice, naredil je predračun za popravilo po EUROTAXu. Stroški so bili cca 2600€ s čimer se cenilec seveda ni strinjal. Tako mi je po vsem tem težeju, tonah kopij računov stroškov, ki sem jih imel z avtom in vso fotodokumentacijo obnove, izdelal pogodbo za izplačilo 1800€

Se mi zdi pa da moli, da me ne vidi več :lol:

Ti imaš večji problem, saj za C4 tudi delov ni kaj dosti naokoli... :?
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po dec 14, 2009 4:57 pm

Ja, mene še čaka malo ˝klanja˝ da izvlečem ven čimveč denarja.

Bom pa poročal ko se zadeva zaključi, vrjamem da bo marsikomu prav prišlo da bo vedel postopke in kako na koga se obrnit ko se (bognedaj) kaj takega zgodi.

Ker moram rečt, meni ni blo nič jasno, kako pa kaj.. zdej približno razumem kako to vse poteka in deluje.
Pa itak se bom oglasil spet ko bom kupoval avto :)

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Napisal/-a error 90 Po dec 14, 2009 5:08 pm

B|ind je napisal/-a:Ja, mene še čaka malo ˝klanja˝ da izvlečem ven čimveč denarja.

Bom pa poročal ko se zadeva zaključi, vrjamem da bo marsikomu prav prišlo da bo vedel postopke in kako na koga se obrnit ko se (bognedaj) kaj takega zgodi.

Ker moram rečt, meni ni blo nič jasno, kako pa kaj.. zdej približno razumem kako to vse poteka in deluje.
Pa itak se bom oglasil spet ko bom kupoval avto :)

Naslednji avto bo pa z bull barom :)

Srečno z zavarovalnico ;)
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov