Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To dec 01, 2009 7:23 pm

Ivan36 je napisal/-a:JA saj je kar je zajebal si, ker nimaš kasko :( To moraš plačevat dokler si 1 lastnik vozila ;) Se SPLAČA !!! Pa vidim, da imaš meglenke :D V takih nalivih in podobno jih prižgi pa naj svetijo ! Isto jaz na AC še zadnje uklopim, je bolj varno za tiste zadaj + spredaj bolje vidim :idea:

No ko boš mene srečal na avtocesti ti bom z dolgimi za ritjo vozil dokler mi luči ne crknejo.

Če kej bl sovražm kt ljudje k vozjo z meglenkami za brezveze so pa ljudje k vozijo z meglenkami za brezveze v dežju.

Pa ti veš kolk je to problem za človeka k ti nasprot pelje al pa za tistega ki vozi za tabo?!?!?!?!?!?!?? Meglenke v dežju so huj k dolge direkt u pisker.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To dec 01, 2009 7:25 pm

Ivan36 je napisal/-a:
PODPIS

p.s pacijent z meglenkami (še zadnjo prižge ) še ene si na streho naštimaj......takega jaz obsvetim, da mu lahko plombe preštejem

Pa ti vozi v temi z nalivom 150kmh po AC šumi :D se na 50m nič ne vidi pa brisalci na polno.......... se mi zdi,da se pol samo 80na uro furaš do Lj v nalivih :?: Mene že vsaj 5 let na naših cestah NIČ več ne GANE :P

sašo5 je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:JA saj je kar je zajebal si, ker nimaš kasko :( To moraš plačevat dokler si 1 lastnik vozila ;) Se SPLAČA !!! Pa vidim, da imaš meglenke :D V takih nalivih in podobno jih prižgi pa naj svetijo ! Isto jaz na AC še zadnje uklopim, je bolj varno za tiste zadaj + spredaj bolje vidim :idea:

Potem pa govorijo o smetenju teme. Moderatorji in admin, tukaj imate enega! In ni prvič, da bi kar nekaj nabijal. In vedno se nekako reši.

PODPIS :!:

p.s pacijent z meglenkami (še zadnjo prižge :roll: ) še ene si na streho naštimaj......takega jaz obsvetim, da mu lahko plombe preštejem.....

Se bova kdaj srečala samo upaj da boš pol ušel ker jaz pol take GAZIM !!! Za pleh vreden 500€ mi ni škoda ga porinit v tvojo drago rit :-P :P

Pa kok ste vi stari? Mislm kire mate. Eni bi plombe štel, drug bi te v grabn porinu. Je to že slučajn kdo doživu, k te hoče zrint, sm zarad tega ker noče zgubit, ko ga hočeš prehitet?!?!?
Pacienti. Raje pomagajte fantu, ki ima vsaj nekaj novega v živlenju in to je da kasko zavarva avtomobil. Je pa res škoda in kaj hitro se to zgodi ! Sploh pri višji hitrosti. In mokra cesta+ naliv vsi vemo kako se vidi ! Še sredinska črta se komaj vidi, sploh pa tista v mestu, ko se svetlobe kar odbijajo ! In vsakemu se lohka marsikaj zgodi, pa če še tako svoj EGO meče v višave !

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To dec 01, 2009 7:26 pm

MatejW je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:To sem že vse naredil danes... Sam kaj ko bo treba čakat kar nekaj časa a brez avtomobila pa ne morem biti. Enostavno groza me je ko pogledam spisek stvari.

verjamem ja :S

ceste tak mamo take ko v ... blah

je pa res, da se mas vecjo varnostno razdalijo, prej opazis oviro... ker vidis da se je spredaj vozilo umaknilo nekemu predmetu na cesti,... ce si pa 5m za njim, pa ni sans da dovolj hitro odreagiras...

Pa glih to vam pravim, da sem držal oreng večjo razdaljo. Dajte brat malo. Ne vem pa če se je tist popolnoma umaknil temu kamnu ker sem bil dovolj stran pa nisem takoj "registriral" za kaj se gre. Morda je bil tudi precej višji (sam imam znižano športno podvozje) pa se je glih za glih ognil temu.
Vozil sem še enkrat ponavljam precej daleč za njim. Je pa to pred ostrim ovinkom kjer pa itak zaviraš in niti nisem pomislil, na to, da bi kakšen kamen tam ležal. :roll:
In jasno sem jaz precej kasnej opazil to, ker nisem imel tako osvetljene ceste pred sabo...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To dec 01, 2009 8:23 pm

Evo dost glede meglenk men pomagajo in pika ( zato še nisem zletu s ceste ) pa večina novih ABM ima ti luči ki svetijo v ovinek :P torej te bojo oslepile v dežju in levem ovinku ali ne ???
Ja sem že prej napisal pa me je dol vrglo Prodat tako se ne splača torej išči rabljene dele za drugič pa kasko do konca lastništva novega avta ;) Verjetno je totalka vsaj finanačna ??? Poišči enga cenilca tvoje zavarovalnice :idea: preden kaj čaraš sam :D

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To dec 01, 2009 8:29 pm

LoCo je napisal/-a:

No ko boš mene srečal na avtocesti ti bom z dolgimi za ritjo vozil dokler mi luči ne crknejo.

Če kej bl sovražm kt ljudje k vozjo z meglenkami za brezveze so pa ljudje k vozijo z meglenkami za brezveze v dežju.

Pa ti veš kolk je to problem za človeka k ti nasprot pelje al pa za tistega ki vozi za tabo?!?!?!?!?!?!?? Meglenke v dežju so huj k dolge direkt u pisker.

Pa v temu je stvar :D si pol sigurno al greš mimo al pa držiš razdaljo tako, da te ne slepim torej imaš v primeru, da pride spredaj do naleta vozil čas ,da odreagiraš in se ali umakneš na odstavni ali pa varno ustaviš :roll: tak čisto preprosto je ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To dec 01, 2009 8:31 pm

@Ivan36

Ja lahko bi reku, da finačna totalka, ker po tej ceni dvomim, da se mi bi splačalo vlagat toliko denarja v popravilo.
Drugače pa je nekako tako: hladilnik klime in motorja, katalizator, karter, izpušna cev + nosilc, ohišje ventilatorja, zaščita motorja, most motorja, nosilc menjalnika?)...
Avto bo ocenjen v ah. Cena pred popravilom in po da vsaj vem kje sem. Je pa cifra precej visoka po trenutni oceni.

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin To dec 01, 2009 8:39 pm

abbe je napisal/-a:off: ivan 36 ti moras bit res neki patron da se z meglenkami vozis po dezju.a ti v navodilih od avta pise da so to dezenke?

Se globoko oproščam za offtopic samo ob tej izjavi sem padel s stola :lol: Dezenke hehehe :lol:

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To dec 01, 2009 8:42 pm

Meni se je zgodilo pdobono ko sem se vkljuceval z obvoznice na Litijsko v Lj. Kolona spelje, jaz drugi v vrsti, voznik pred mano spretno odvije v levo jaz pa pohopsam konkreten kamen, ki je lezal na cesti. Varnostna razdalja je pa pojem, ki ob speljevanju s semaforja nekako nima smisla (oz. recimo, da ga ima v teoriji, v praksi bi na ta nacin na zeleno staratali lih trije). Cist preventivno sem se ustavil, pregledal, ce je vse "diht" (hvalabogu je udarilo v zascitno plastikopodvozja) in kamen odstranil z vozisca (za hec sem ga celo spravil, ce bi mi kdo ob primeru poskodbe pametoval). Poleg je bilo neko gradbisce tako da bi se teoreticno lahko zgovarjal na malomarnost...tvoj primer pa bo, se bojim, romal v panogo: voznja neprilagojena hitrosti. Zalostno pa je...

Podobno sranje sem imel kak mesec nazaj, kjer sredi avtoceste lezal podobno velik nebodigatreba - ravnopravšen, da ga pri 130 km/h od daleč ne vidiš. Ceprav logika narekuje, da je nekomu padel s kesona, bi se v primeru škode (in manjka kaska)lahko najbrz obrisal pod nosom. Hvalabogu sem se mu izmaknil...

vso sreco ti zelim - pa porocaj kako se je izslo.

LpF

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To dec 01, 2009 8:47 pm

Cruisin je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:off: ivan 36 ti moras bit res neki patron da se z meglenkami vozis po dezju.a ti v navodilih od avta pise da so to dezenke?

Se globoko oproščam za offtopic samo ob tej izjavi sem padel s stola :lol: Dezenke hehehe :lol:

Ne ne piše ker nimam navodil :shock: sem pa večino takih patronov videl v Avdijih pa podobnih značk, ki še v jasnem sončnem vremenu vozijo z MEGLENKAMI :shock: verjetno imajo oni PRAVICO DO TEGA POČETJA ???

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 01, 2009 8:52 pm

na ac je pa to cist drgac,ker tm pa nimas tabl da pada kamenje na cesto tko da ce bi se ti kaj takega na ac nardilo bi bil upravicen do povracila skode tut ce nimas kasko.
Ni vse res kar napišem

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To dec 01, 2009 9:04 pm

...in kdo bi nosil odgovornost abbe? Sindikat kamionarjev SLO?

LpF

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To dec 01, 2009 9:05 pm

gofra je napisal/-a:...in kdo bi nosil odgovornost abbe? Sindikat kamionarjev SLO?

LpF

Dars.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To dec 01, 2009 9:06 pm

dars

edit...loco me je prehitel :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To dec 01, 2009 9:12 pm

...v primeru, da je ta kamen del (oz. bil del) vozisca najbrz res. V nasprotnem pa mocno dvomim...

LpF

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 01, 2009 9:16 pm

brez skrbi da bi dars moral krit stroske..
@ivan 36 podnev se lahko vsi vozte z meglenkam tut ponoc se pogojno pelte ce ste idijoti,sam podezju je pa res motece...
kdo se pa podnev voz z meglenkami (pa po moznosti brez dnevnih luci) pa itak vsi vemo
Ni vse res kar napišem

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To dec 01, 2009 9:17 pm

Če je zaščitna mreža in če pride skozi zaščitno mrežo, mislm da bi moral bit upravičen do povračila škode. Poleg tega pa, plačujemo vinjete itd.. lukne so po avtocesti. Sicer pa dobit od teh mrhovinarjev je tudi znanstvena fantastika, ker iščejo izgovore v vseh luknah.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To dec 01, 2009 9:21 pm

Ivan36 je napisal/-a:
PODPIS

p.s pacijent z meglenkami (še zadnjo prižge ) še ene si na streho naštimaj......takega jaz obsvetim, da mu lahko plombe preštejem

Pa ti vozi v temi z nalivom 150kmh po AC šumi :D se na 50m nič ne vidi pa brisalci na polno.......... se mi zdi,da se pol samo 80na uro furaš do Lj v nalivih :?: Mene že vsaj 5 let na naših cestah NIČ več ne GANE :P

sašo5 je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:

Potem pa govorijo o smetenju teme. Moderatorji in admin, tukaj imate enega! In ni prvič, da bi kar nekaj nabijal. In vedno se nekako reši.

PODPIS :!:

p.s pacijent z meglenkami (še zadnjo prižge :roll: ) še ene si na streho naštimaj......takega jaz obsvetim, da mu lahko plombe preštejem.....

Se bova kdaj srečala samo upaj da boš pol ušel ker jaz pol take GAZIM !!! Za pleh vreden 500€ mi ni škoda ga porinit v tvojo drago rit :-P :P

O, Ivan...bodi brez skrbi, da potem Sašo-tu ne bi bilo škoda njegove pesti,s katero bi on tebi tvoje zobe porinu po daljši poti v tvoj šupak.
Glede prednjih meglenk v nalivih je tako, da ko jest srečam takega pacijenta,ki mi pripelje nasproti, mu lepo napalim dolge luči + meglenke. Glede zadnjih, je pa isto samo s to razliko, da ni važno, al je naliv al pa ne :lol:

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To dec 01, 2009 9:28 pm

speedfreak je napisal/-a:dars

edit...loco me je prehitel :P

DARS ne bo plačal

Povezava na prispevek 24ur.com

LP Simimedi

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To dec 01, 2009 9:30 pm

Zdaj je žal prepozno. Mene je v takem primeru rešila zaščita podvozja. Kombi pred mano je zapeljal normalno preko skale. Jaz za njim pa ne preveč.
Rezultat :
Spipalo mi je kabl na podvozju (baje senzor za filter trdih delcev), da se je po tleh vlekel.
Na srečo ni bilo nič hujšega. Potrgane objemke kabla, porajsana zaščita motorja, vdarjena cev pred loncem auspuha.
Popravilo 15 eur. Zanimivo pa je da sprednji spojler ni nič dobil. pa je dosti nižji od podvozja avta.
8)
Dobra investicija je ta zaščita.
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To dec 01, 2009 10:26 pm

tomzzi je napisal/-a:@Ivan36

Ja lahko bi reku, da finačna totalka, ker po tej ceni dvomim, da se mi bi splačalo vlagat toliko denarja v popravilo.
Drugače pa je nekako tako: hladilnik klime in motorja, katalizator, karter, izpušna cev + nosilc, ohišje ventilatorja, zaščita motorja, most motorja, nosilc menjalnika?)...
Avto bo ocenjen v ah. Cena pred popravilom in po da vsaj vem kje sem. Je pa cifra precej visoka po trenutni oceni.

uf dobr si tole nagazu!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov