Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Če dec 03, 2009 11:23 pm

kolesar je napisal/-a:mi krivca prek neta ne bomo odkril.....
(nism bil na kraju ne sreče tak da ne vem vsega kako in kaj je bilo)...

zanimal me je kako zavarovalnica določi krivca, če pač vsak svoje trdita (izmenjala sta si številke polic)...
verjetno so osnova priče? kaj če nekdo krivo priča(če se mu pač dokaže)?
pogledajo poškodbe avta?

Si prebral moj post? Nihče nima kaj pričat, če ni bil naveden v policijskem zapisniku. Ravno zato da se potem naslednji dan ne najde kak "kolega Janez", ki je vse videl. Na podlagi tega zavarovalnica določi kdo je kriv. Ker pa policaj ni naredil nič in če ni zapisnika, bo vsak pokril svojo škodo.

sašo5 Tebe bi pa morali "šiptarji" malo potipati glede na to da jih nazivaš slabšalno brez razloga. Reci kakemu v obraz, ni vrag da ne dobiš kako 9 milimetrsko luknjo v telo. Ti bo opomin za naprej, če bo sploh kak naprej še zate.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če dec 03, 2009 11:54 pm

s temle albanci oz kakimi drugi južnjaki se ne za igrat ker jih je ko smetja... pa mislim da v teh časih za 500€ že kaj naredijo....

itak pa je bla stvar taka da ona svojmu tipu ni tja pustila, ker bi onega sigurn na gobec pa še policaja zram če bi vidu da se mu lažeta...

pol ko si že mal starejši vidiš da za en k. avto ni vredn...

drugač je pa v celju baje zanimivo mali šargi 15 letn od fotra ki avte prodaja se vozi s skuterjem brez čelade pa policaje pozdravlja oni pa njega nazaj....

tak je v tej banana republiki...

jst tud za vikend nism pihu ko so me vstavl sred noči ko so dobl prometno pa vidl čigav je avto...

sm zvedu neki stvari tak da dost nakladanja...

lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 04, 2009 10:07 am

defasturias je napisal/-a:sašo5 Tebe bi pa morali "šiptarji" malo potipati glede na to da jih nazivaš slabšalno brez razloga. Reci kakemu v obraz, ni vrag da ne dobiš kako 9 milimetrsko luknjo v telo. Ti bo opomin za naprej, če bo sploh kak naprej še zate.

komot - vsaki dan, ko grem po žemljce....

da, vse me strah- sploh v MOJI DRŽAVI; sicer mamo pa "mi" tudi razne devetke....

sedaj pa by the way: TI MI GROZIŠ :?: :shock: :?:

SICER PA CITAT:
zagotovo vem da v sedemdesetih in osedesetih letih si vprasal katerega koli Yugslovanskega albanca,(Albanskih albancev ne poznam,)kaj je po narodnosti, je sam rekel siptar in bil na to ponosen....sami se naj odlocijo, kako se naj jim rece,to javno sprocijo svetu .

Albanci so pa v Albaniji, če še ne veš in bivši jugoslovanski z Albanijo veze nimajo......in jim tudi oni rečejo: Albanian: Shqiptarët

ps. lahko pa Jelinčiča vprašaš, ti bo on razložil....

kolesar je napisal/-a:sm zvedu neki stvari tak da dost nakladanja...

tako je, sploh ne vem kaj se je "defasturias" umešal....

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe dec 04, 2009 10:29 am

sašo5 je napisal/-a:tako je, sploh ne vem kaj se je "defasturias" umešal....

edn redkih ko je sploh kj pametnega povedu :!:

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Pe dec 04, 2009 11:36 am

kolesar je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:tako je, sploh ne vem kaj se je "defasturias" umešal....

edn redkih ko je sploh kj pametnega povedu :!:

Sem ti odpisal na ZS.

sašo5, ne ne grozim ti, sem Slovenec, ampak mi gredo vseeno taki čefurji (v mentalnem smislu, ne v smislu narodnih korenin) na živce. Kaj kaj pomeni jaz dobro vem, očitno imaš pa ti pomešane pojme. Enako kot da bi črncu rekel nigger, s tem da oni se tako kličejo med sabo.

Pa ne v kolikor imaš vsaj povprečen IQ in malo samokontrole mi ne odgovarjaj.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe dec 04, 2009 2:17 pm

sašo5 je napisal/-a:nama kaj srat - šiptar je kriv 100%-no

Če bi bil Slovenec, morda celo ne bi bil kriv, ker pa je "Šiptar", je avtomatično kriv (pa še povdarit moraš s "100%")?

Sašo - omeji se s tvojimi izpadi (niso tako redki), saj delaš sramoto forumu in sebi. Taki izpadi so de facto nacionalistični, pa če ti to zanikaš ("tršica - nisem tako mislil") ali ne.
Ima Defasturias v zadnjem postu povsem prav. Malo več tolerantnosti, civiliziranosti in manj ksenofobnega strahu ne bi škodilo. In tudi manj takega butastega posploševanja, tudi če nisi talo mislil, tvoj post izpade tako, kot da so vsi "Šiptarji" (južnjaki, "Cigani", Srbi, Romuni, Bolgari...) lopovi.

Poleg tega - pravilnik:
1.5 - prepovedana je tudi spolna, narodna, rasna in verska nestrpnost

Za nekaj podobnih izpadov bi si že zdavnaj zaslužil karton, zato je to zadnje opozorilo - če boš nadaljeval s podobnimi izpadi, ga dobiš.

lp

PS
Razumi že enkrat, da so na forumu tudi kulturni, civilizirani uporabniki, za katere nekatere tvoje označbe delujejo žaljivo - tudi če se sploh ne nanašajo direktno nanje.

Ne pljuvajmo po vseh drugačnih, bodimo raje dobra, pozitivna družba različno mislečih, ki se kljub razlikam spoštujemo. Razlike bogatijo življenje, pljuvanje po "drugačnih" pač ne!

Navsezadnje imamo najmanj en skupen interes - avtomobilizem. Če ne zmoreš drugače, se omeji na tega.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po dec 07, 2009 1:25 pm

Imam nekaj vprašanj pa bom kar v to temo..

In sicer, imel sem prometno. Prišli so policisti, naredili zapisnik, oba sva pihala, oba 0,00. Jasno je bilo napisano in narisano da je povzročitelj drugi voznik ki me je izsilil.

Danes sem odšel na zavarovalnico, izpolnil neko prijavo z mojimi podatki z povzročiteljevimi podatki, opis nesreče, skica, poškodbe avta, oseb, ...
jasno je, vse gre iz njegove police.

Zdaj pa glavno, danes ali jutri gre avto ocenit cenilec, na avtu bo ocenil koliko je škode ali totalko ane ? Če oceni totalko, kako/koliko ocenijo avto ? Po eurotaxu ? Kaj pa če ocenijo škodo ? Mi ocenjen denar nakažejo ali sami opravijo popravilo ?
Če se ocenijo totalko in se jaz strinjam s cenitvijo, potem avto prevzame zavarovalnica ?

hvala za odgovore. Če pa ima še kdo z iskušnjami kak nasvet da me nebo zavarovalnica kje zaj*bala pa prosim.

Lp !

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po dec 07, 2009 1:35 pm

Cenilec pogleda kolko je cel nepoškodovan avto vreden po eurotaksu. Potem pa odšteva vrednosti poškodanih delov stran od celotne vrednosti. Če vrednost avta pride pod polovico vrednosti avta s ceno popravila (se pravi ličarskega in ostalega dela)-kar je relativno hitro, se oceni ekonomsko totalko.

Če se oceni totalko se lahko odločiš ali boš popravljal avto (popravilo se izvede ponavadi pri kakšnem pooblaščencu ali partnerju zavarovalnice, ki je ponavadi tudi na domaćem rajonu).Lahko pa rečeš da ti izplačajo avto, v tem primeru ti lahko izplačajo cel avto (po vrednosti eurotaksa), ali pa samo določen odstotek in ti dobiš razbitino (to je še najbolj pogost primer in pri nekaterih zavarovalnicah edini možni izid).

V vsakem primeru je pametno v primeru totalke se pritožit oziroma zavrnit prvi predlog zavarovalnice oziroma cenilca, ker oni probajo prit čez z najmanjšimi stroški.
Slika

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po dec 07, 2009 1:42 pm

Uf, to je blo že parkrat opisano ampak vseeeno, na hitro:

Cenilec oceni vrednost rešenih delov in iz tega izplača ekonomsko totalko, ki praviloma ne preseže 70% vrednosti vozila. V kolikor je škode manj , po eurotaxu oceni vrednosti novih delov in popravil. Če se odločiš za poravnavo, dobiš denar nakazan, vendar je tega manj, kot če bi račun izstavil klepar/ličar. Pod črto pa cenilec opiše vse poškodbe, ki jih lahko opazi in ti potem pove zgornjo mejo popravljanja vozila, ki jo tudi zapiše na zapisnik o cenitvi.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po dec 07, 2009 7:54 pm

Glede na to da imam hude bolečine v prsnem košu, vratu in desnem kolenu me zanima kako naj postopam da me na koncu zavarovalnica ne zaje*e ? Ali moram izvide in vse papirje ki jih imam in jih sproti dobivam sportno predložit odvetniku al lahko nakoncu se pravi s zaključenim zdravljenjem in bolniško vse naberem in se odpotim k odvetniku ? Nebo prepozno ?

Malo sem bral prispevke na forumu in iz njih sklepal da se bolj splača k odvetniku kot npr. k Poravnavi ?
Morda kakšna sveža iskušnja ? Odvetnik vs. Poravnava ?
Glede cenitve avta se tudi pametno obrnit na koga ? Ker pričakujem slabo cenitev s strani Tilie..

Hvala za nasvete, lp !

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Napisal/-a error 90 To dec 08, 2009 10:51 pm

Ko so bili še tolarji in sej jaz še hodil v osnovno šolo je sestro zbil avto na prehodu za pešče. Od zavarovalnice je dobila za nove kavbojke. Nato smo se pritožili in urejali dalje preko odvetnika. Na koncu je sestra dobila kar lep kupček denarja.

Škoda za avto :( No sm da si ti kokr tolk cel.
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr dec 09, 2009 7:58 am

Ja, tudi jaz sem se obrnil na odvetnika. Sem ugotovil da je to najpametnejša izbira.

error 90, glej da boš imel dobre zapiske s predavanj da mi boš dal za skopirat :)
Ker me vrjetno kar nekaj časa nebo..

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Napisal/-a error 90 Sr dec 09, 2009 4:24 pm

Haha ne vem če sem jaz pravi za to :lol: . Ni panike bom dal ;)
Danes je itak odpalo.

Ajde pocajtej se
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov