adis je napisal/-a:na plačilnem nalogu imaš napisano SG ? če je temu tako, potem naj plača tisti, ki ima to registrsko tablico
plačilni nalog se izda na "licu mesta" in ne naknadno po pošti kot nek popravek prejšnje napake.
Jaz nisem dobil plačilnega naloga na licu mesta, dobil sem samo "obvestilo redarstva", potem pa po 3 mesecih domov plačilni nalog. Govorim za Maribor.
Kolk jaz vem se na licu mesta izda samo obvestilo o prekršku (to kaj dobiš nalepljeno na šipo). Po pošti pa dobiš čez čas plačilno nalog oz. sodbo. In če bodo na tistem napake, se lahko pritožiš na tisto. Na obvestilo pa se ne moreš pritoževat (mislim da to celo piše gor).
Naj me kdo popravi če se motim
Veš zakaj gre, jaz sem isto doživel že 2x in tako je.
xandrej na tvojem mestu bi bil kar tiho in plačeval kazni, naj povem da jaz od dveh teh kazni nisem plačal nobene. Zahtevaj slike, zahtevaj da ti na sliki pokažejo da pešči res nimajo prostora hodit mimo 1.6m oz. kako pač je v tvojim primeru. Drugače pa "meter" itak ni merilna naprava, ker nima opravljenega A-testa in si ga lahko zabijejo v +++ prvič. Drugič nemoraš ti plačati kazni kot lastnik avtomobila za nepravilno parkiranje, če tega nisi ti storil ampak (tvoja mama, babica, teta). Vedi pa da si preprosto pozabil komu si posodil avto, itak mine par tednov oz. mesecev preden dobiš položnico.
btw zanima me kolikšna je kazen če parkiraš na mestu za invalide, ker ta pa je sigurno premajhna.